- 2 Temmuz 2013
- 15.806
- 18.314
- 248
Aynı durum annemin başında. Annem babam evleneli 40 seneyi geçti. Babam en büyük olmasına rağmen hala sesini çıkartamaz. Babamın yanında bir şey deseler ya annem yanlış anlamıştır yada babam duymamıştır. Her gittikleri yere ya halamı ya yengelerimden birini mutlaka götürürdü. Amcalarım halalarim 50 yaşının çok üstündeler ama hala çocuk muamelesi yapıyor. Dedeme babaanneme maddi manevi tek destek biz olmamıza rağmen hep akıl verirlerdi ama hiçbir zaman ellerini ceplerine atmadılar, ihtiyaç olduğunda yanlarında bile bulunmadılar. Şimdi herkesin çocuğu büyüdü. Amca/dayilarini sokakta görseler selam vermeye acizler.Onun artık çocuk olmadığını, koskoca adam olduğunu istediği dilediği şeyleri kendi yapabileceğini söylüyorum ama eşimden bir şey istendi mi hayır diyemiyor, öyle bir işlenmiş ki aman o üzülmesin aman istediği her şey olsun o kıymetli düşüncesinde. Annesinin evlat ayırdığının farkında değil. Çok üstüne gidersem de ters tepecek.
Kayınbirader haksız
Lakin eşinizin arkadaş ayarlaması da bana garip geldi
Yani ya o babasının yanına gider siz taksi ile dönersiniz doktordan ya da kp ile Kv taksi ile hastaneden gelir
Arkadaş ayarlamak bana böyle daha uzaktan aman idare edelim işi görülsün imajı çizdi
Aynı durum annemin başında. Annem babam evleneli 40 seneyi geçti. Babam en büyük olmasına rağmen hala sesini çıkartamaz. Babamın yanında bir şey deseler ya annem yanlış anlamıştır yada babam duymamıştır. Her gittikleri yere ya halamı ya yengelerimden birini mutlaka götürürdü. Amcalarım halalarim 50 yaşının çok üstündeler ama hala çocuk muamelesi yapıyor. Dedeme babaanneme maddi manevi tek destek biz olmamıza rağmen hep akıl verirlerdi ama hiçbir zaman ellerini ceplerine atmadılar, ihtiyaç olduğunda yanlarında bile bulunmadılar. Şimdi herkesin çocuğu büyüdü. Amca/dayilarini sokakta görseler selam vermeye acizler.
Kimse için huzurunuzu bozmayın. Eşiniz tepki vermiyorsa siz tepki verin. Kayınvalidenizin yanında açık açık söyleyin. Telefondan emir vereceğine buraya gelip o ilgilensin diye belirtin. Sustukça insanın daha çok üstüne geliyorlar. Giden ömürden gidiyor.
Bütün öfkende son damlasına kadar haklısın arkadaşım Allah kurtarsın hasta ruhlu kaynından, ben de hep görümceme deli olurum malesef 5 parmağın 5 i de 1 olmuyor kardeşler birbirine hiç benzemiyor..selam kızlar
Bundan birkaç hafta önce kayınpederimin gözleri kanlandı ve görmemeye başladı. Kayınvalidem bi devlet hastanesine götürdü beklesin açılır demişler. Bunlar da bekliyordu. Biz eşimle aldık özele götürdük, meğer ameliyatlıkmış adam. Bu arada eşim kendi arabasını kayınpederime vermişti kendine başka araba almıştı. Kayınpederim arabayı kendi isteğiyle geri verdi, oğlum ben uzun süre araba kullanamıcam sen bunu sat istediğini yap sonra gözüm açılırsa bakarız dedi. Kaynım çıldırdı resmen, uzak bir yerde görevde, her gün eşimi arayıp sen o arabayı aldın babamdan ona iyi bi araba al, daha düşüğünü alma güzelini al bilmem ne. Adam kullanamıyorum diyor, bu tutturmuş al da al. Tamam bakarız bi iyileşsin diyor eşim. Şu kadar paraya sattın yine aynı paraya al diyor hala ya. Neyse kp ameliyat oldu pazartesi taburcu olacak. Biz gidip alırız diye düşündük ama eşim dedi ki sabahtan çıkarsa gelemem hem çok işim var hem bebeğimizin iki ayrı doktor kontrolü var bir arkadaşımı ayarladım en kötü o gidip alacak arabayla. Eşim pazar günleri bile çalışıyor bu arada. Hatta kayınvalidem ne gerek var kendi gelsin dedi. Yok artık adam göz ameliyatı oldu biz ne güne duruyoruz falan dedik. bu konuşmayı yaptık kaynım aradı kayınvalidemi. Telefondan sesi geliyor abim gitsin alsın diye. Tamam ayarladı abin dedi kv. Ver abimle konuşçam dedi abi sen git al diyor, eşim de ayarladım ben doktor işi uzamazsa gidip alıcam alamazsam arkadaşım alcak dedi. Yok illa sen git al olmaz öyle bilmem ne. Ya sen izne geldiğinde baban sana mangal yakıyor ben arkadaşlarımla yicem deyip çıkıp gidiyorsun masaya bile oturmadan ne ara babana bu kadar düşkün oldun? Neden abinin parası, zamanı üzerinden plan yapıyorsun? Bir gün insanlara para mı gönderdin doktora gidin diye? Ameliyatı neyle oldu bu adam hiç düşünmüyorsun ondan sonra abi babama araba al, abi git hastaneden çıkar. Çok düşünüyosan arabayı da sen al, para gönder annene taksi tutsun ya da sen arkadaş ayarla. eşim de kardeşine düşkün ne isterse yapmaya çalışır saf düşünür. Senin söylemene gerek yok, her şeylerini ben ayarlıyorum zaten diyemiyor. Bu nedenle ona bir şey demiyorum ama kaynımın bu küçük küçük davranışları birikiyor bazen kafayı çok takıyorum. İşte böyle.
Ne zaman bilmiyorum ama bir gün mutlaka anlar eşin neyin ne olduğunu.. merak ettim kaynınız evli mi kendi hayatı yok mu hep bi bedavacılık, bencillik, sömürgecilik vs.Eşimin bir dur demesi lazım, kafasına dank etmesi lazım. Ağustosta izne gelecek Sardenya ile gittiğiniz otele beni de götür merak ettim diyor. Ya kendin git koskoca adamsın deli mi ne. Biz daha eşimle tatile gitmedik, yeni bebeğimiz oldu. Bu tatil planı yapıyor, ne yapıyım bir günlük götürcem diyor eşim. Onun gözünde hala küçük kardeşi çünkü. Carcar konuşsam ters tepecek biliyorum çok düşkün. Ne yapacağımı şaşırdım.
Ne zaman bilmiyorum ama bir gün mutlaka anlar eşin neyin ne olduğunu.. merak ettim kaynınız evli mi kendi hayatı yok mu hep bi bedavacılık, bencillik, sömürgecilik vs.
Garip valla canım, inşallah evlenirse rahatlarsınız kendi eviyle ilgilenir belki.. Allah sabır versin..Bekar kendisi. Ailede namı var sürekli bir şeyler ister, talep eder, başkasının üstünden geçinir diye. Eşime palto almıştık ben bunu çok beğendim dedi aldı mesela. Benim saf eşim de ona daha çok yakıştı diyor. Hayır dedim sen beğendin sen aldın sana daha çok yakışıyordu sen yakışıklısın. Kardeşinin karşısında hep bi eziklenme hep bi ikinci planda olma. Nasıl yetiştirmişse annesi artık.
Eşimin bir dur demesi lazım, kafasına dank etmesi lazım. Ağustosta izne gelecek Sardenya ile gittiğiniz otele beni de götür merak ettim diyor. Ya kendin git koskoca adamsın deli mi ne. Biz daha eşimle tatile gitmedik, yeni bebeğimiz oldu. Bu tatil planı yapıyor, ne yapıyım bir günlük götürcem diyor eşim. Onun gözünde hala küçük kardeşi çünkü. Carcar konuşsam ters tepecek biliyorum çok düşkün. Ne yapacağımı şaşırdım.
Bekar kendisi. Ailede namı var sürekli bir şeyler ister, talep eder, başkasının üstünden geçinir diye. Eşime palto almıştık ben bunu çok beğendim dedi aldı mesela. Benim saf eşim de ona daha çok yakıştı diyor. Hayır dedim sen beğendin sen aldın sana daha çok yakışıyordu sen yakışıklısın. Kardeşinin karşısında hep bi eziklenme hep bi ikinci planda olma. Nasıl yetiştirmişse annesi artık.
Eşinizin babası ameliyat durumundan dolayı size yük olmamak için arabayı alabileceginizi soylemis. Siz de dunden hevesli olur demissiniz.selam kızlar
Bundan birkaç hafta önce kayınpederimin gözleri kanlandı ve görmemeye başladı. Kayınvalidem bi devlet hastanesine götürdü beklesin açılır demişler. Bunlar da bekliyordu. Biz eşimle aldık özele götürdük, meğer ameliyatlıkmış adam. Bu arada eşim kendi arabasını kayınpederime vermişti kendine başka araba almıştı. Kayınpederim arabayı kendi isteğiyle geri verdi, oğlum ben uzun süre araba kullanamıcam sen bunu sat istediğini yap sonra gözüm açılırsa bakarız dedi. Kaynım çıldırdı resmen, uzak bir yerde görevde, her gün eşimi arayıp sen o arabayı aldın babamdan ona iyi bi araba al, daha düşüğünü alma güzelini al bilmem ne. Adam kullanamıyorum diyor, bu tutturmuş al da al. Tamam bakarız bi iyileşsin diyor eşim. Şu kadar paraya sattın yine aynı paraya al diyor hala ya. Neyse kp ameliyat oldu pazartesi taburcu olacak. Biz gidip alırız diye düşündük ama eşim dedi ki sabahtan çıkarsa gelemem hem çok işim var hem bebeğimizin iki ayrı doktor kontrolü var bir arkadaşımı ayarladım en kötü o gidip alacak arabayla. Eşim pazar günleri bile çalışıyor bu arada. Hatta kayınvalidem ne gerek var kendi gelsin dedi. Yok artık adam göz ameliyatı oldu biz ne güne duruyoruz falan dedik. bu konuşmayı yaptık kaynım aradı kayınvalidemi. Telefondan sesi geliyor abim gitsin alsın diye. Tamam ayarladı abin dedi kv. Ver abimle konuşçam dedi abi sen git al diyor, eşim de ayarladım ben doktor işi uzamazsa gidip alıcam alamazsam arkadaşım alcak dedi. Yok illa sen git al olmaz öyle bilmem ne. Ya sen izne geldiğinde baban sana mangal yakıyor ben arkadaşlarımla yicem deyip çıkıp gidiyorsun masaya bile oturmadan ne ara babana bu kadar düşkün oldun? Neden abinin parası, zamanı üzerinden plan yapıyorsun? Bir gün insanlara para mı gönderdin doktora gidin diye? Ameliyatı neyle oldu bu adam hiç düşünmüyorsun ondan sonra abi babama araba al, abi git hastaneden çıkar. Çok düşünüyosan arabayı da sen al, para gönder annene taksi tutsun ya da sen arkadaş ayarla. eşim de kardeşine düşkün ne isterse yapmaya çalışır saf düşünür. Senin söylemene gerek yok, her şeylerini ben ayarlıyorum zaten diyemiyor. Bu nedenle ona bir şey demiyorum ama kaynımın bu küçük küçük davranışları birikiyor bazen kafayı çok takıyorum. İşte böyle.
Eşin iyi idare ediyor. Çünkü başkası olsa ağzına geleni sayıp, azarlamisti bile. Şahsen ben iyi laf etmiştimselam kızlar
Eşinizin babası ameliyat durumundan dolayı size yük olmamak için arabayı alabileceginizi soylemis. Siz de dunden hevesli olur demissiniz.
Kayniniz da bu duruma icerlemis. Esinizin babasi uzuldugunu kayniniza belli ettiyse o da uzulup oyle davranmistir.
Bence araba babanizda kalmaliydi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?