- 3 Aralık 2019
- 207
- -95
- 18
- 24
Bana kalsa açtırmam ama eşimi arıyorlar ve o da bir yıldır görmediler diye açıyor. Eşim aileme çok saygılı o yüzden ben de onun kardeşine tahammül ediyorum ama benim ailemde de böyle biri yok ki. Olsa eşim de delirirdi.Bence bununda önünü kesin kimse kimsenin hayatına bu kadar müdahil olamaz.
Valla ben dayanamaz kaç çocuk büyyüttün de ne biliyorsun derdim iyi dayanmışsın takdir ettim.
Telefonlarını açmayın ısrarla aradığında lanet olsun der sesiyle efendim x diyin işim vardı sürekli telefon başında değilim senin gibi diyin ayrıca kaynınız takıntılı bir insan gibi gerçekten psikolog ihtiyacı var belli ne demek arkadaşına göstermek için görüntülü aramak ?
Ne demek yürümediğine bu kadar takmak kaldı ki bebek daha 8 aylık her bişey dediğinde bozun ve aramaya çekincek hale gelmeli kesinlikle takıntılı insanlar hep takıcak bişey bulur ve peşini bırakmaz yürüse bu sefer başka bişeye takıcaktır o yüzden mesafe koymanız lazım.
Başka yeğenleri de var. Onlarla kıyaslıyor hep. Ondan böyle.Yani normalde bir erkek çocuk gelişiminde bu kadar ayrıntıyı bilmez bence oturdu mu emekledi mı yürüdü mü el sallayabildi mı falan. Çok garip. Abarttığı belli ama eşiniz onu dinleyen biri değilmiş ne güzel 10 şey diyorsa 9 unu yapmıyormuş bile o yüzden siz de aynı şeyi yapın kafaniza takmayın yani. Çünkü karışma hu kadar deseniz tamam deyip bırakacağa benzemiyor
Eşiniz onlara değil size kıyıyor yani.Eşimi arıyor zaten hep. O da görsünler diye açıyor. Çoğunda kayınvalidem falan oluyor yanında. Onlar ağzını açmaz zaten iyilerdir. Eşim de onlara kıyamıyor. Korona nedeniyle Gidemedik ve bir yıldır görmüyorlar. Özlüyorlar diye açıyor eşim
Aynen öyle. Havalar nasıl diye sorsa ben yürüdü mü oturdu mu diye anlıyorum ve sinir oluyorum artık.Kendinizde hiç hata aramayın ne yapayım diye de düşünmeyin ilişkiyi kesmeden malesef ki bu dırdırların sonu gelmiyor herşeyi onlar biliyor onlar üstün zekalı diğerleri embesil zannediyorlar ,insanın her konudamı fıkrı olur yanı bır kere gıcık oldugunuz ıcın artık tek kelıme bıle etse batıyordur emınım .
Kesinlikle buna dikkat edin çocuğa kötü örnek bu yalan söylemek, çocuğa yapamadığı söylemek . Bunlar hep bilinçaltına işliyor. Dr a gittik görüntülü vs telefon yasakladı deyin hiç açmayın. Yazık size de ama o çocuğun yerinde hiç olmak istemezdim. Yavrum kendini yetersiz görür . Senin çocuğun olsun ona yaparsın deyip kapatın konuşturmayın lütfenİlgisi sadece bu. Yanlarına gidince bir iki kucağına alır, ağlıyor diye bırakır tv izler. Sabah çocuğu uyandırayım diye gelir mesela. Elim kızar gönderir. Yazarken bile deli oluyorum. Amcan sana şunu aldı bunu aldı der ama daha bir şey bile görmedik. Madem almayacaksın deme yani.
Bekar ve evlenmeye niyeti yok çünkü ne bir işe girip düzgünce çalışır, ne umursar. Senenin yarısı orda burda çalışır, kalanında evde yatış. Aman evlenmesin, ailesi de bize kalır.Bekar dimi bu.
Allah gelecekteki esine sabir versin.
Bundan fena koca olur.
Tam emir yagdirip elini hicbir seye surmeyen kocalardan olur bu.
Evlerden ırak.
Tiksindiriyorlar kendilerinden ,Aynen öyle. Havalar nasıl diye sorsa ben yürüdü mü oturdu mu diye anlıyorum ve sinir oluyorum artık.
Eşim her fırsatta bozar onu. Kızar, uyarır ama bu sefer küsüp küsüp kayınvalidemin burnundan getiriyormuş. Yazık kadına her gün bunu çekiyor.Siz ona fırsat vermeden onun hayatına müdahale edin. Para istiyormuş. Çalış, iş buldun mu, arıyor musun, ilkokul diploması işe yaramaz açıktan oku, okula başvurdun mu, ne zaman başvuracaksın... Onun sorulmasından rahatsız olduğu ne varsa sorun. O sizinle diyalog kurmaktan kaçsın biraz da.
Senin kaynın içine kaynana kaçmış anaammm dert olsa çekilmez Allah gelecek olan eltine sabır versinHanımlar iyi günler. Konu kardeşimin konusu. Gereğini de açıklandık.
Kadınlar Kulübünün güzel hanımları. Kendi üyeliğim vardı ancak eşim telefonumda gördüğü için oradan açamıyorum konuyu. üyelik adımı biliyor. Kardeşimden rica ettim çünkü anlatmazsam boğulacağım artık. Benim 1 görümcem 2 kaynım var. Birisi evli birisi bekar. Eşimin ailesinden sadece kaynımla sorun yaşıyorum.
14 aylık bebeğim var. Ellerinden tutunca yürüyor. Kendisi doğrulup koltuklara vs tutunup yürüyor ama bağımsız yürümüyor henüz. Zihinsel gelişimi oldukça iyi. Mesela ayağını, göbeğini, kulağını, şapkasını, çorabını, topunu vs sorunca gösterir. Ver deyince verir. 3-4 tane hayvanın sesini çıkarır, mesela köpek görünce ya da köpek deyince havlar. Daha bir Sürü şey yapıyor. Ama yürümemesi benim kaynıma dert oldu.
günde 1 kere bazen 2 kere görüntülü arar. Mutlaka arar ama. Haftada 8-10 ü geçer. Bazen canım sıkıldı diye saat 10 da sabah 8 de falan aradığı oluyor. Uyandırın göreyim bile dediği oldu da asla izin vermedim. Hatta yanında arkadaşı varsa ona göstermek için bile arar. Bıktım artık. Her aramasında da yürümüyor mu? Ne zaman yürüyecek? Neden yürüyemiyor? Siz beceremiyor musunuz yoksa? Yeterli mi beslenmiyor.... hep böyle sinir bozucu sorular. Önce aylarca saçını kesin diye aradı. Neymiş, ilk saç çok durmazmış.Halbuki doktorlar ilk 6 ay kesmeyin zaten dökülecek der. Saçını kendi istediğimiz zamanda kestik. Bu sefer bşr daha kesmeyin ensesine kadar uzasın.. ama haftada 6-7 kere aynı muhabbet.
Bebeğim 8 aylıkken tam olarak oturdu. O zamana kadar ne zaman oturacak diye haftada 6-7 kere sordu. Şimdi de bu yürüme muhabbeti. Ama her gün soruyor ve bıktım artık. Kendisi çocuk büyütmemiş ama 30 çovuk büyütmüş gibi nasihat eder. Yemek yapmayı bilmez ama yapan kişiye uzun uzun nasihat verir. Eşim mangal yakar, beğenmez, güya kendi tarif eder sonra da ben yaktım der. Eşim yalanını yüzüne vurunca küser. Böyle cins biri işte.
Yemek yediriyorum mesela. Aradı diyelim, mama sandalyesinden indirin yürütmeye çalışın görecem, yere oturtun nasıl oturuyor görecem. Bu istekleri beni deli ediyordu artık. Bay bay yap diyor. 5 kere diyor bir arama içinde. Çocuk 4 kere yapsın 1 kere yapmasın hemen aaa neden yapmadı, x söyle çabuk bay bay yapsın.... hep böyle emirler yağıyor eşime. Bunlar olurken eşim sık sık uyarıyor, 10 isteğinden 9 unu yapmıyor ama bana yetmiyor artık. Laftan anlamaması beni delirtiyor. Yaptığı onca şey umrunda değil sadece yürümemesine takmış durumda. Şimdi bayrama yanlarına gideceğiz ve ben Orada kesin kavga edeceğim artık. Eşime de dedim orda da aynısı olursa evi terk edip dönerim dedim. Görümcem bile 3 çocuk büyütmüş ama bana bir kere şöyle yap demedi. Ben bu adamın sesini nasıl keseceğim? Her aramasında sinirden kaşınmaya başlıyorum artık.Diğer odaya geçiyorum ama duyuyorum seslerini.
Kaynanam sağ ve çok iyi bir insan. Hiçbir zararı olmadı bana. Ne iş bekler ne karışır. Ama onun yerine kaynım var. Memlekette bana 2-3 kere bir iş yapmam için emir verdi de ağzının payını verdim. Kocaman adamsın bana niye iş buyurursun, kalk kendin yap .Bayram seyran mesajlarına bile cevap yazmam.Kaynananız sağ mı? Öldüyse ruhu kaynına girmiş olabilir. Kaynana bu çünkü.
Hanımefendi ben kadın olarak çocuklara sinir oluyorum ne bu böyle vıcık vıcık erkek.Çok itici bir şey.Böyle bir erkek güven vermez.Bu kadar karışması, müdahale etmesi sinir bozucu olsa da, belli ki yüreği sevgi dolu. Saf duygularla hareket ediyor sanki, içinden geldiği gibi. Patavatsızlıkları da bundan gibi. Ay ne bileyim, bu zamanda böyle amca. Nolur kızmayın. Ben sevdim kayınbiraderinizi :)
İşin içine girince sevimli olmuyor hiç. Şöyle düşünün. Adam kahvede toplamış tepesine 10 tane adamı. Eşimi arıyor. Çocuğu görelim diye. Evim dağınık. Elin adamları neden benim evimi ve çocuğumu görüyor. Bu konuda uyardım. Bir daha olmadı. Evet sevebilir ama kusur aramadan sevse keşke. Ayşe’nin oğlu Fatma’nın kızı yürümüş, sizinki niye yürümedi dememeliBu kadar karışması, müdahale etmesi sinir bozucu olsa da, belli ki yüreği sevgi dolu. Saf duygularla hareket ediyor sanki, içinden geldiği gibi. Patavatsızlıkları da bundan gibi. Ay ne bileyim, bu zamanda böyle amca. Nolur kızmayın. Ben sevdim kayınbiraderinizi :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?