- 1 Kasım 2019
- 2.746
- 5.475
- 158
- Konu Sahibi Bortecineee
-
Beni tam anlamıyla anlayan siz olmuşsunuz. Krşke diyorum o zaman kuzenlerimşn döylediği uysrıyı eşime anlatmasaydım şuan bana bu konuyu ikidebir ısıtıp ısıtıp getiremezlerdi. Ben çok kızdım zaten kuzenlerime, eşime de hak verdim, kaynımada. Ama dün gece hiçbirşwy yokken konuyu gündeme getirmek ve bana ayrıntısıyla küfürleri ile yazması beni üzdü şaşırdım ve şuan soğuk soğul oturuyoruz evde yani. Bana soğuk duruyor ona hak verdiğim halde.Eşiniz size mesajları göstermeden olayı anlatabilirdi.
Eşinizi asıl sinirlendiren sanırım sizin de onun hatalı akrabalarına küfür edebilme ihtimaliniz olmuş. Kendi başına gelebileceğini düşününce hoşuna gitmemiş tabi.
Siz kuzenlerinize hak vermediğinizi zaten söylemişsiniz. Uzatan eşiniz olmuş. Ben eşinizi daha hatalı buldum açıkçası.
Siz de keşke evlenmeden önce kuzenlerinizin kayın ailenizle ilgili yorumlarını eşinize söylemeseydiniz.
Bu saatten sonra kaynınıza konuyu asla açmayın. Eşinizi de kendi haline bırakın. Zamanla geçer gerginliği.
Yaa zaten aylar ömce yaptım kavga ettim eşimle kaynım da bunu biliyorlar, herşeyi kopyalayıp attım yazdıklarımı tartışmalarımı, zaten onlara hak veriyorum haklılar ama kaynımla eşimin arasındaki olayı beni ilgşlendşrmeyen konuyu bana eşim neden atıyor, olayı kapattık ettik diyolar neden hala benim yüzüme yüzüme vuruyorlar, ben sürekli ölene kadar onlarınnyaptığı yanlışın utancını yaşamak zorunda mıyım????Ben kaynınızın değilde kuzenlerimin amacını merak ettim.
Kaynınızın tek hatası küfür etmek.
Ama onun açısından bakarsanız sizin kuzenleriniz onun hakkında dedikodu çıkarıyor, sonra 6 yıl önce nişanlısına asılıyorlar falan büyük ihtimalle kaynınız o ara neden istek atıp duruyorsunuz diye terslediği için kuzenleriniz böyle bir dedikodu çıkarmış. Bence siz kaynınız küfür etmemesini söylemek yerine kuzenlerinize nişanlı bir kadını istek yoluyla rahatsız etmemelerini, her sinirlendiği kişinin arkasından asılsız dedikodu çıkarmamasını söyleyin. Ve ben böyle kuzenlerim olduğu için utanırdım, siz bir de eşinizi suçluyorsunuz pes.
Kuzenlerin nişanlı kıza askıntı olmuş zamanında. Demeliydin ki eşine, ben bilmiyordum kardeşin haklı bende mesafemi korurum.İyi günler hanımlar çok üzgün ve sinirliyim şuanda. 1 yılık evliyim. Eşimle aynı köydeniz. Kuzenim biz evlenmeden önce kaynım ile ilgili birşey söylemişti dikkat et diye onların siyasi olayları vs var gibisinden. Neyse bu yüzden kaynım kuzenlerimle konuşmuş ve konu kapanmıştı ama birbirleriylr konuşmazlar hsz etmezler yani. Neyse gelelim asıl konuya bundan 6 yıl önce olnuş bir olay, bu kuzenlerim 6 yıl önce eltimi facebooktannarkadaş ekleyip durmuşlar, eltimde kaynımla nişanlıymış, kaynım kuzenlerime kızmış niye ekliyorsunuz vs diye bu 6 yıllık mesajlaeı kaynım silmemiş eşime göndermiş bugün, birde üstüne p.çler o... Çocukları iyi biplwmişim demek ki o yüzden kudurup iftira atmışlar bana filan, kanını biplediklerim filan diye küfğrler ve bunları bana eşim gönderdi, ben şok oldum, üzüldüm kuzenlerim erkek bu arada. Neyse eşime dedim kuzenlerimşn yaptığı şeyleri savunmıyorum ama 6 yıl önceki bir meseleyi bana kardeşinin ettiği küfğrlerle yansıtman hoş değil. Kendi aranızda konuşuyorsunuz bana niyr atıyorsun, hatalı da olsalar alındım ve üzüldğm, aramıza huzursuzluk niye sokuyorsun vs dedim, küfür etmesi yanlış dddim. Küfür etmesi yanlış ddğil ben olsam bende ederdim ama o küfürleri sana atmam yanlıştı dedi. Deidm aynısını bana söylenmeyecek şeyleri söyleyen teyzen hakkında ben ablamlara yazsam senin teyzenlere küfür etsem banandediği bel alto şeyler için hoş olur mu kızmaz mısın dedim. Kızardım ama sen benimle niye sidik yarıştırıyorsun, bir daha sana brişey anlatmıycam dedi vs tartıştık. Bana işten geldiğşnde bu konuyu yansıtma lütfen kapatalım daha da konuşmayalım geçmiş bitmiş mesele huzurumuz kaömasın dedim moralim bozuldu dedim. Bana dedikş şu, moralin bozuk kalsın, hiçbirşey olmamış gibi davranamam. Dedi bendenyaptığının yanlış olduğunu hoş olmadığını anlatan bir yazı yazdım iştenngeldiğinde hiçbirşey olmamış gibi davranmasını rica eden bir yazı yazdım. Bu olaylar eşim işteyken oluyor bu arada. İşten geldi konuştuk sarıldık vs ama yinede bir tuhaflık var yani. Sizce kaynıma uysrı mesajı atayım mı? Yaptığı şey yüzünden eşimle aramızın bozulduğunu dikkat etmedi gerektiğini kardeşiyşe onun değşl benim aynı evde yaşadığıöı bir ömür geçireceğimizi dğşğnerek hareket etmesini söyleyeyim mi sizce?
Evet doğru hatırladınız. Olaydan aylar sonra eşime patlamıştım. Herşeyi içimde kalan ne varsa hepsini aylar sonra söyledim. Artık içime atmayıp anında ne düşünüyorsam söylemeue çalışıyorum, bunu başta yapmalıydım grç kaldım ama o patlamadan sonra ne düşünüyorsam söylüyorum. Ve eşim o dediğiniz konu hakkında bile şunu dedi ben seni övmek işin söyledim buraya gelip kalmayacaklarını bildiğim için seni övme amacıyla öyle ısrar ettim ama sen anlamadın beni dedi.Siz 5 aylık evliyken eşinizin hasta teyzesini bakmak icin evinize almak zorundaydıniz galiba. Bir yanlışım yoksa öyle hatırladım. Eşinize hayır diyemiyordunuz. Eğer yanlış hatırlıyorsam söyleyin. çünkü bu bağlamda yorum yapacağım.
Sizin evliliğinizin belkemiği eşinizin keyfi ve rahatı. O zaman da aynen böyle söylemiştim size.
Siz eşinize en tabii haklı olduğunuz konuda itiraz bile edemiyorsunuz, evimde kimseyi istemiyorum diyemiyorsunuz. Da kayinbiradere mesaj atacaksınız?????
Hele bir atın da sonra seyredin sizin başınıza ne gelecek.
Sanıyor musunuz ki eşiniz bu mesajı duymayacak ve gelip öfke ile size güzel bir ayar vermeyecek?
Kayınbiraderiniz de "aman kardeşime ne dediğime dikkat edeyim de hanımı ile aralarına soğukluk girmesin" diye düşünecek? Buna ben yüzde 0.01 oraninda bile ihtimal vermiyorum. Siz veriyorsanız deneyin de... bi görün.
Konudaki en büyük hata eşinizde bi de.
Kayinbiradere ne diyeceksiniz
"Eşime anlatma. Sonra gelip bana tavır yapıyor " mu diyeceksiniz. Yani siz eşinizi yola getiremiyorsunuz. Bu sebeple dünyadaki herkes buna dikkat edecek. Amacınız eşinizin evde huzuru bozmaması???
Sizin kulağınıza normalgeliyor mu? Benim kulağıma normal gelmiyor.
Bi de şunu çok merak ediyorum. Eşler her şeyi birbiriyle paylaşır mi? Ben (ailem konusunda) eşimle her şeyi paylaşmıyorum. O da benimle paylaşmıyor. Bunu meraktan soruyorum. Biz mi anormaliz acaba?
Özür dilerim anlamadım. Kaynınızın aklına nerden geliyor tekrar. Ayrıca iftira var. Bir şeyden konu tekrar açılmış olmalı. Tavsiyem kaynınıza hiçbir mesele için asla mesaj yazmayın. Eşiniz sizin muhatabınız. Ona söyleyin birşey olursa o bulsun orta yolu.Hayır kaynım zaten bu olaylar ilk olduğunda ikisşde biz evlenmeden önce eklemişlerdi kabul etmemiştik ekledikleri yüzünden kızmıştım onlara demişti. Şimdi bu konuşmanun ardından bie yıl geçmiş gelmiş eşime 6 yıl önceli mesajları tekrar açıp gösteriyor, bşr daha mesaj atma filan yok kuzenlerşmin şuan ikiside evli zaten. Bu olay 6 sene önce onlar bekarken oldu. Kuzenim eltimi eklemiş eltimde bunu nişanlısına yani kaynıma söylemiş beni ekledi diye. Bunun üzerine gidiyor kuzenime yazıyor niye ekliyorsun diye. O da aynı köylüyğz o yğzdeb ekledim nişanlı olduğunu biliyorum diyor.
ısitip isitip onunuze koyacak ozaman bu meseleyi surekliYaa bakın anlattım bu 2014 de kuzenlerim bekarken eltimls kaynım yeni nişanlılarken kuzenlerim aynı köydeniz diye eklemişler savunmuyorum onları. O zaman kaynım onlara kızmış neden eklediniz diye olay bitmiş. Aradan 4 5 yıl donra 2018 sonu 2019 başı gibi de biz nişanlandığımızda kuzenlerim beni uyardı, dikkat ettin ni iyi araştırdın mı, fetöxğ olabilirler diye, olay bu, o konuyu da kaynım konuştu halletti. Olay kapanmıştı. Kuzenlerimde zaten 2016 ve 2018 de evlendiler. Olay kapanmıştı yani. Kaynım dün hiçbir gerekçe yokken konutu hortlatmış ve onların mesajınınsakladığı yerden çıkarıp eşime atmış küfretmişler olay bu.
Yine de kuzenleriniz rahat durmamış ..Muhakkak ki kaynını yine tahrik etmişlerHayır ama bakın olayı tam anlatayım 2014 yılında kaynım ve eltim yeni nişanlıydılar, onlar nişanlıyken 2 kuzenim eltimi ekliyorlar, sonra eltim kaynıma beni eklediler şu kişiler diyor ve kaynımda bunun üzerine kuzenlerime neden ekliyorsunuz bu kız benim nişanlım diyor, onlarda biliyoruz aynı köydeniz tanıdık diye ekledik bir art niyetimşz yok diyor, bunun üzerine kaynım onlara kızıyor konu kapanıyor. Konu kapanalı 6 yıl olmuş. Aradan 5 yıl geçince yani 2018 sonuna doğru nişanlıyken yani daha tam nişanlanmadan kuzenimin eşi canım iyi araştırdın mı evlenecrğin kişinin kardeşinin şöyle bir geçmişi varmış bir akrabası da şöyleymiş(bi siyasi konudan ijraç edilme mevzusy) iyi araştır vs dediler. Ben de ben araştırdım, öyle birşey olsa anlamaz mıyım ben dedim ve kuzenlerime kızdım tepki gösterdim nişanlıma bu konuda soru sordum böyle bir geçmişin var mı vs diye. Nişanlımda yani eşim öyle öğrendi gitti kardeşine söyledi. Sonra olay daha çok büyüdü, kaynım biz nişanlandıktan bir sğre sonra kuzenlerimi arayıp neden benşm hakkımda böyle birşey dediniz vs diye hesap sordu onlarda şöyle şöyle konular oldu vs biz seninle karıştırmışız diye kıvırdılar konu kapandı o zaman gittş. Bir daha da açılmadı, ben bu durumdan dolayı kuzenlerime hep soğuk durdum konuşmadım onlarda hatalarını anladılar zaten. İki kuzenim de evli yani ilk olaydan seneler sonra evlendiler onlar da. Neyse olaylae geçmiş bitmiş, ilk olaydan 6 ikinci olaydan 1 yıldan fazka olacak neredeyse gidip 6 sene önceki mesajları kaynım saklamış ve eşime göstermiş dün gece, eşim de bana attı ve altında bir sürü küfürlü mesaj. Eşim bana attı küfürlü mesajları niye atıyorsun insan ister istemez ailesine akrabalrına kğfğr edildiğini duyunca şok oluyor ve üzülüyor onların yaptığı ayıp yüzünden ben sürekli üzülmek zorunda mıyım? Ne diye gündeme getieiyor kaynım birde eşim üste çıkıyor, beb kuzenlerimş savunmadım sadece bana karşı küfüelü mesajlarınızı göstwrme sebebi ney onu anlamadım ona kızdım ve alınma sebebim de o. Boşuna geçmiş meseleden moralimiz huzurumuz bozuldu. İlk olay ekleme olayı 2014 de, sşyasi bir olayı var ihraç vs konularını bana söyleme yani iftira olayları da 2018 sonlarında oldu. İkincisinde sarkma ekleme vs yok.
[/QUOTE
Yine de kuzenleriniz rahat durmamış ..Muhakkak ki kaynını yine tahrik etmişler
Böyle konular durduk yere açılmaz.
Hayır geçmil bitmiş değil haklısınız eşeklik dtmişler karaktersizlik yapmışlar dedim, ama bana küfürlü mesajlaro atma ister istemez üzülüyorum onların adına utanmak zorunda değilim onların yaptığı yanlışın üzüntüsünü çekmek zorunda değiliz, onlar yüzünden huzurumuzu bozmayalım diyorum o daha üstüme gelme peşinde.Kuzenlerin nişanlı kıza askıntı olmuş zamanında. Demeliydin ki eşine, ben bilmiyordum kardeşin haklı bende mesafemi korurum.
Yani bunları beklerken eşin sen amaaan geçmiş bitmiş demişsin buna bozulmuş.
Kaynım karantinadan evde oldığu için eski mesajları karıştırmış kurcalamış, onları sakladığı için dr görüp yine siniri depreşmiş ve eşime yazmış, eşime yazınca da eşim bana atıyor, kuzenleriminnyazdıklarını atsın bişey demiyorum onlara zaten kızıyorum ve soğuğum ama neden gelip bana kaynımın küfürlerini atıyor ona kızıyorum. Daha kuzenlerim o olaudan sonra ne eklediler ne yazdılar, utanıyorlar bile şuanda, arayı düzeltmeye çalışıyorlar. Ben kuzenlerimi savunmuyorum yaptıkları gerçekten alçaklık ama bunu ısıtıp ısıtıp bana getirmeleri hoş değil, onların utancını ben yaşamak zorunda mıyım???Özür dilerim anlamadım. Kaynınızın aklına nerden geliyor tekrar. Ayrıca iftira var. Bir şeyden konu tekrar açılmış olmalı. Tavsiyem kaynınıza hiçbir mesele için asla mesaj yazmayın. Eşiniz sizin muhatabınız. Ona söyleyin birşey olursa o bulsun orta yolu.
Hayır tekrar tahrik etme yok. Olsa yeniden yazdılar diye der eşim bana. Kaynım karantinadna evde olduğu için can sıkıntısından eski mesajları karıştırıp karıştıeıp duruyor onun dedikodusunu da eşimle yapıyor olay bundan ibarwt o yğzden siniri depreşiyor işte.Yine de kuzenleriniz rahat durmamış ..Muhakkak ki kaynını yine tahrik etmişler
Böyle konular durduk yere açılmaz.
Hımm aranıyorlar. Siz bozmayın tadınızı. Zaten kavga etmiş, barışmışsınız.Kaynım karantinadan evde oldığu için eski mesajları karıştırmış kurcalamış, onları sakladığı için dr görüp yine siniri depreşmiş ve eşime yazmış, eşime yazınca da eşim bana atıyor, kuzenleriminnyazdıklarını atsın bişey demiyorum onlara zaten kızıyorum ve soğuğum ama neden gelip bana kaynımın küfürlerini atıyor ona kızıyorum. Daha kuzenlerim o olaudan sonra ne eklediler ne yazdılar, utanıyorlar bile şuanda, arayı düzeltmeye çalışıyorlar. Ben kuzenlerimi savunmuyorum yaptıkları gerçekten alçaklık ama bunu ısıtıp ısıtıp bana getirmeleri hoş değil, onların utancını ben yaşamak zorunda mıyım???
Beni tam anlamıyla anlayan siz olmuşsunuz. Krşke diyorum o zaman kuzenlerimşn döylediği uysrıyı eşime anlatmasaydım şuan bana bu konuyu ikidebir ısıtıp ısıtıp getiremezlerdi. Ben çok kızdım zaten kuzenlerime, eşime de hak verdim, kaynımada. Ama dün gece hiçbirşwy yokken konuyu gündeme getirmek ve bana ayrıntısıyla küfürleri ile yazması beni üzdü şaşırdım ve şuan soğuk soğul oturuyoruz evde yani. Bana soğuk duruyor ona hak verdiğim halde.
Zaten anlatsın da, her detayına kadar küfürlerini dahi bikmeme gerek yok. Açıkçası kaynımın o küfürlerini görünce bi tuhaf oldum ister istemez bana edilmiş gibi. Öyle dehşet verici, eltimle konuşma olayı yok, sadece ekleme ve neden eklediler diye kızma, sonra da yıllar sonra benle nişanlanırken o iftira meselesi olunca depreşiyor ben kavga ettim kuzenlerimle ama daha ne yapabilirim ki anlatsınlar bşlşyim ama küfürleri bana atmasınlar tek istediğim bu. Ben büyütmeyip kapatmaya çalışıyorum eşimle kaynım tekrar ortalığı karıştırmaya. Onlara kalsa herkesi dövecekler. Kuzenleri teyzesine bakmadı bizş kızıştırın da dövelim diyorlar mesela.Alıntı
kuzenlerim 6 yıl önce eltimi facebooktannarkadaş ekleyip durmuşlar, eltimde kaynımla nişanlıymış, kaynım kuzenlerime kızmış niye ekliyorsunuz vs diye bu 6 yıllık mesajlaeı kaynım silmemiş eşime göndermiş bugün, birde üstüne
Alıntı
Buradaki mesajlar eltinizle kuzenler arası gibi anlaşılıyor.
Neyse,
Olayı büyütmeyin. Kim kime küfür ederse etsin. Eşiniz size bir daha göstermesin. Bir durum varsa anlatsın takipte kalın. Ne olur ne olmaz.
Şuan eşime yansıtmamaya çalışıuorum ama sanki ben yapmışım gibi eşim bana yansıtıyor. Kaynıma yazarsam ben haksız duruma düşerim biliyorum, yazmayacağım da ekmeklerine yağ sğrmeyeceğim, ama eşimin bana tavrı beni üzüyor işte. Konuyu kapadık yatarken gülerek birbirimizi başkaları yüzünden üzmeyelim huzurumuzu bozacak şeylerden uzak duralım dediğimiz halde uyandığımda kendisi kalmış kendine kahvaltı hazırlamış kendi kendine çay içiyor ne bi günaydın, ne sana da bir bardak koyayım mı demek var ne de başka birşey. Allah a havale ediyorum beni bu şekilde üzenleri üzülmeme sebep olanları.Eşinizin teyzesinin size söylediği en az kuzenlerinizin ısrarla takip isteği göndermesi kadar ayıp, bence. Ama siz ablanızın öyle küfürlü yazışmalarını eşinize gösterseniz kıyameti koparırdı belli ki. Kaldı ki hakkında imalı sözler söylenen ablanızın da sinirlenmeye hakkı vardır.
Ben evlilikte çifte standart ve eşitsizliğe tahammül edemem. O yüzden sizin ne hissettiğinizi anladım.
Ya eşim ve kardeşi devletr bağlı çalışıyorlar yarın bir gün mağdur olursun sıkıntı çıkar gibisinden düşünüyorlar öyle bir durum varsa gibisinden.Hatalı olan eşiniz olduğu icin kayniniza mesaj atmayın. Kuzenleriniz niye fetocu diye uyardı onu anlamadım fetocu olmasinin size nasil zarari olacak ? He cidden fetocu ise kuzenleriniz etrafta siyaset konuştuğunda kendileri dâhil değilse bile kinleniyordur kuzenlerinize. Ben kuzenlerinizde hata göremedim köylüsüne sosyal medyadan istek atmak cok-da absürt değil banada atıyorlar kabul etmiyorum elitiniz gibi de gidip yetiştirmiyorum ama evlenirken sana dikkat et demelerini yanlış sizin bunu eşinize söylemeniz 10 kat daha fazla yanlış
Hiç barışmış gibş değiliz eşim bana soğuk davranıyor.Hımm aranıyorlar. Siz bozmayın tadınızı. Zaten kavga etmiş, barışmışsınız.
Işten atılabilir diye uyarmislar yani. Bence eşinizle de konuşmayın artık bu konuyu ama ben olsam başta hiç söylemezdim söylediysem de kuzenlerimi yedirmezdim bana göre yaptıklarında bir hata yok çünkü. Onlara belli ki siyasi durumlardan dolayı bu sinirleri küfürler hiç hoş degil. Eşim bana kuzenime edilen küfürlerin mesajını gösterse kişi kendine layık olduğu şekilde hitap eder der susardım. Belli ki öğretmen kayniniz ama üsluba konuşmaya bakYa eşim ve kardeşi devletr bağlı çalışıyorlar yarın bir gün mağdur olursun sıkıntı çıkar gibisinden düşünüyorlar öyle bir durum varsa gibisinden.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?