Kaynımın düğününe tavır?

Bu tarz cevaplara karşı peşinen söyleyim
Ben onların düğününe ne diyebilirim
Olay bu değil ki neden öle asla demiyorım
Ama ben bu çifte standarta tepki göstermek istiyorum
Bunu kaynana söylemelisin
Açıkça belirt anlat
Ama düğüne gitmemezlik olmaz bence

Bu tarz cevaplara karşı peşinen söyleyim
Ben onların düğününe ne diyebilirim
Olay bu değil ki neden öle asla demiyorım
Ama ben bu çifte standarta tepki göstermek istiyorum
Tepkiyi kv ye gostereceksin.
Ne eglencesi anne?
Sizde eglence ayip gunah degil miydi hani?
Bana yaptirmadiniz ya hani?
Vs vs diyeceksin.
Hatta biraz sert bir dille soyleyeceksin ki mahcup olsunlar.

Ben olsam soyler icimi dokerim en azindan
Bilsinler .

Ama dugune gitmemek olmaz

Demek ki kaynin ve eltin agirliklarini koydular sizin gibi yapmadilar
Yapacak birsey yok dedigim gibi icinizi dokun ama mutlaka

İzmirli bir ablanın deyişiyle 'Şöyle ırgalana ırgalana göbek atmalık'' :KK70:

Yılan danslarıyla tıslayarak, gerdanlar kırmalık :KK70:

Yanına sokulacaksın kaynananın, elleri kolları yılan gibi büke büke, sonra tıs yapıp kendine doğru elini vurup "Ay beni soktu" diyeceksin. :D :D

Kimsenin günah anlayışının, yaşam tarzının ya da bakış açısının değiştiğini düşünmüyorum. Siz zamanında onların söylediğini kabul etmişsiniz, eltiniz etmemiş.

Konu nikah mı olsun düğün mü olsun konusu olunca büyükler karışabiliyor, düğünsüz olmaz diyebiliyor vs. Ama düğün yapıp da eğlenmeyeceksiniz demek apayrı birşey. Bu durum iki ailenin de yaşam tarzına uyuyorsa tabi ki eğlencesiz olabilir ama tek tarafın isteği için siz alttan aldıysanız burada sizden başka suçlu göremiyorum.

İlla ben bu durumu kvnin burnundan getireceğim diyorsanız da tavır yapacağınıza açık açık konuşun, net olun. Düğüne gitmemenizi gerektirecek birşey yok.

Düğüne gitmemek bir seçenek değil bence zamanında tepki göstermeniz gerekirdi.

Diğer arkadaşların da dediği gibi giyinin kuşanın dökün kurtlarınızı amaaaa kayınvalideniz ve eşiniz oynamaya kalkarsa hemen mobbingi basın.
Kayınvalidenizin kalkmasına bile izin vermeyin alkışlarsa bile günah diyordun anne litfeeen diyin.

Benim eltim dugunume gelmedi Eşim hala o yüzden üzüldüğünü söyler konu açılınca sizin sorununuz kv ile boşverin gidin bi güzel de oynayın hatta

Zamaninda bize kisa kollu elbiselere izin verilmiyordu günah diye. Seneler gecti en kücük kardesime kisa etek giymesine bile göz yumdu annem (giyiminde degilim belirtiyim). Günahsa günah ayni. Aradaki tek fark su: Bir evladina söz gecirebiliyorsun,digerine geciremiyorsun. Burda kaynin hic bir sucu yok. Tepki koyacaksaniz baska birsey bulun kendinize. Olmadi kendinize sonra bir eglence düzenleyin.

Bence az biraz da eşinize kızın. burda asıl suçlu o. Anneyi ikna etmeyi becerememiş. Ki bence ikna etmesine bile gerek yoktu. Kendi düğünü için annesini ikna etmesi gerektiğini düşünüp edemedim deyip sizin en güzel gününüzü mahvettiyse bence baya bi kızmalısınız ona.

Kusura bakma ama sen tavır koymakta çok geç kalmışsın. O tavrı kendi düğününde koyacaktın. Şimdi kim takar senin tavrını. Sinir olup, eşinle bozulduğunla kalırsın.

Arkadaşlar
Kısaca anlatacağım Benim düğünüm yemekli ve müzikli oldu ancak düğünde oynama yoktu Çünkü kvye göre günah ve asla kabul ettiremedik
Hatta düğün dansına bile laf etti ama oldu

Şimdi kaynım evleniyo
Kv arayıp düğün yerini söyledi sonra da düğün eğlenceli haberiniz olsun dedi

Şimdi kaynım ve eltimin tercihi asla bişey deme hakkımız yok tabi ki
Ama aile de hiç oynamalı düğün olmuyo dediler bana zamanında
Şimdi sizce benim açımdan tavır koyup düğüne gitmemek bir seçenek mi??
Zamanında kayınvalidenizi dinleyip düğününüzü istediğiniz gibi yapmamakla hata etmişsiniz ama bunun sorumlusu kaynınız ve eltiniz değil. Yanlış adres olur bu tepki.

Tepki gostermeniz gereken kisi kayinvalide.
Bosuna kayninizla ve eltinizle araya sogukluk sokmayin derim.

Ben olsam dugune gider kayinvalideme "kalk hadi bizim dugunde oynamadiklarinin yerine de oynayacagiz" derim.

Bence düğüne gitmelisiniz eltin ve kaynın dediklerini yaptırmışlar siz yaptıramamışsınız
Sorunu kayınvalidenizle çözün ama iş işten geçmiş artık elaleme laf ettirmek manasız olur bu saatten sonra

Zamanında kabul etmeyecektin.
Günahsa sen oynamazsın diyecektin.
Ben olsam düğüne gider hiç oturmaz oynardım kvye baka baka. Aynen şöyle:63::63::halay:
Buna ek olarak dönüşte de kv kp e tavrını koy bana bir düğün bile yaptırmadiniz diye bak isteyen nasıl yapıyor de

Back
X