kaynımın hakaretleri.....

eşimi evden kovmadım kızlar.

eşim abimi arayıpda evde can güvenliğim yok demiş, nerdeyimle kavga ediyoruz demiş kız gibi.
kendi bi tartışmamızda seni öldürürüüüümmm die bağırmıştı da ben ailesine bişey yanstmamıştım kendisi abimi arayıp da nerdeym çıldıdı gibi şeyler söyleyince ben de eşime dedm ki madem öyle biraz ayrı kalalım dedim ya sen gelme ya da ben otele giderim dedim.
eşim de gelmedi. zaten ona çok kızmıştım abimi arayıp da benmle ilgili çıldırdı gibi şeyler söyleyince.
totalde hala ona hak vermiyorum aslında ama bu işin bozulmaını da kabullenemiyorum.
ne demek gelin de kızınıza bakın delirdi demiş yaa.
hfta sonu için de ben aileme geldim geri dönecektim. ama eşimin tayin alsın, eşyalarını alsın demesi ve kaynımın hakaret etmesi olayları bu kadar büyüttü.

bu iş toparlanır mı bilemiyorum ama inanın eşimin beni çıldırttığı çok noktalar var.
ne demek abimi araması ve tekrardan buraya gldiğimi öğrendkten sonra da abimi arayıp eşyalarını alsın demesi.
bunlar hiç de basit değil. defalarca söyledm ailemi arama şikayet etme ne istiyosan söyle bana die ama bu huyundan vazgeçiremiyorum onu ve bana senin sahibin yok mu diyor ailemi kastederek. ailem sahibim olduğu için onlara şikayet ediyormuş

arkadaşalr lütfen bir akıl verin eşimle hala doğru dürüst görüşmedik. ben onun memleketine işim dolayısıyla kardeşim ve abimle döndüm. fiilen 20 gündür ayrıyız. ne arayıp dön dedi ne de olumlu konuştu bu süreçte. ama iş başı yapmak zorunda olduğum için döndüm evime.

eşim eve gelmedi 2 gündür. ben yokken de gitmemiş eve. ailesine de gitmemiş. iş yerinde yatıp kalkmış.
konuşucaz bugün ama bana yine ailesi ile ilgili bi sürü beklentisini sıralyıp durucak.

o da ben de artık devam etmekten gerçekten korkuyoruz......

sevgimden bile emin değilim. bu şehirde yaşamak istemiyorummmmmmmmmmmmmmm
ailesine hizmetçilk yapmak istemiyorum
boşanmak da istemiyorummm

Sevginden emin degilsin ama bosanmak da istemiyorsun, sadece kocanin senin istedigin gibi hareket etmesini istiyorsun. Bu mumkun degil canim, adam kukla degil bir insan.

bence konuşurken gözünün içine bak beni seviyormusun de sende kendini yokla eşini seviyormusun
ben konuşayım sonra sen ne söyleyeceksen söyle de ben seni seviyorum beklentiler yüzünden evliliğimizden birşey anlamak ben bu şehir,sen ve ailenin beklentilerini karşılayamadım
sende beni zorla bu şehire getirdin benle ilgilenmedin çalıştın durdun boş olduğumuzdada ailenin beklentilerini yapmamı istedin bu böyle yürümüyor ayrıca kardeşin bana hiç haketmediğim hakaretlerde bulundu bunlarıda haketmedim
biz senle kavgada ederiz barışırızda ama sen ve ben aileleri karıştırdık bizede yazık en güzel günlerimizi savaşa döndürdük ve neyazıkki bu savaşta kazanan yok kaybeden var onlarda bizleriz
ne senin istediğin nede benim istediğim olsun başka bir şehir ne benim istediğim nede senin bir hayat kuralım aramızdaki sorunlar halllolmayacak sorunlar değil ayrı kaldığımız sürece çok düşündüm ben seni seviyorum aileni sevmek zorunda değilim ama saygı duymak zorundayım onlarda bana saygı duymak zorunda biz kendi aramızdaki sorunları halletmemişken bu beklentiler kavgalar hakaretler niye
eşin seni seviyor neden dersen gider ailesinde kalırdı onlarında yanlış olduğunu biliyor ama gerçekten insanlar nelerle uğraşıyor sorunlarınız çözülmeyecek değil biraz sen alttan alsan biraz o alttan alsa
bir yuva kolay kurulmuyor

Neredeyim, canım seninde eşinin de hataları olmuş..
( Kaynın kim oluyor da sana hakaret ediyor bu hiç hazmedilmez..
Eşinle aranızda ki bir duruma burnunu sokması iğrenç hatta edepsiz bir davranış.. )
Ama sen şu ruh halindeyken seni eleştirmek, sen hatalısın diye yerin dibine çalmak kendi bencilliğimizden ve egomuzu tatminden öteye gitmez..
İkinizin arasında yaşananları, kalbinin nasıl kırıldığını bizler bilemeyiz..
Evet bence de sakin bir ruh halindeyken bakınca iyi olmamış habersiz gitmen ama o zaman o ruh halinle ne düşündün canın nasıl yandı da böyle bir şeyi göze alıp çıktın evden bilemeyiz, bilemediğimiz anlayamadığımız içinde yorum yapmak "tü kaka" demek kolay gelir..
Ben bundan sonra ne yapabilirsin kendimce tavsiye vermeye çalışacağım..
Evine dönmüşsün zaten eşini tekrar geri istiyorsan bu yapabileceğin ilk güzel hamleydi..
Biliyorum beklemek, sabretmek çok zor ama bir müddet onu aramamaya gayret et..
Eğer konuşmak durumunda kalırsanız kırgın ama sevecen konuş..
Öncelikle eşinin kaynın hakkında garanti vermesini şimdilik bekleme..
Önce barışın sonra yavaş yavaş işlersin bunu ona..
Ve zamanı geldiğinde de kaynını eşine eleştirerek değilde ne kadar kırıldığını üzüldüğünü dile getirerek yapmalısın bunu..
O zaman eşin sana hak verecektir ama şimdi değil..
Eşinin ailesinin yanına dönmemiş olması iyiye işaret demek ki kafasında henüz kendi evini bitirmiş değil..
Sanırım bir müddet o da kendisini dinlemek istiyor, ama senden de vazgeçmiş sayılmaz..
Evet yanlışları var ama sen de onu seviyorsan evliliğini devam ettirmeye değer.
Zira yuva yıkmak kolay ve çirkin ama bir yuvayı sabredip kurmak, yıkıklarını kırıklarını tamir etmek de zor ama en güzel olanıdır..
Sen gönlünü ferah tutmaya çalış, eşine karşı sevecen olmaya özen göster..
Seninde kırıldı kalbin ama hele biraz düzelsin işler bunu ona o zaman hissettirirsin..
Neden ben alttan alayım diye düşünme bilmiyorum inancın ne derece de belki beni yadırgayabilirsin ama dinimizde alttan alan, hoş görüp affeden insan en güzel insandır..
Sen bunu önce ALLAH sonra yuvan için yap..
Gör bak rabbim mükafatını senin de kırıklarının iyileşmesine sebep olacak fırsatlarla verecektir..
Bol bol dua et, şu zamanlarda çok iyi gelir..
Mevlam şu anda içinde ki kırıklardan haberdar ve eşini sevdiğini biliyor..
Seni en iyi o anlar, umarım hayırlısıyla düzelir ve bir yuva daha yıkılmaktan, arşın direklerini titretmekten kurtulur..

Hee bir de tüm bunlar olup bittikten sonra kendi hatalarını düşünüp, kendine öz eleştiri yapmayı unutma..
Ama şimdi değil her şey iyi olduktan sonra..
Sevgiler canım..

tükenmişlik nedir çok iyi hissediyorum şu anda.
akşam konuşucaz. konuşmayı sürekli erteliyor. ne o ne de ben hazır değiliz sanırım.
o inadından bu şehirden de ailesinden de vazgeçmiyeceğini söyleyecek. ama ben de bu zorbalığını kaldıramıyorum annesini çok sevmemi istiyor. sınır koymamı kaldıramıyor. asla onlara kötü bi davranışım olmadı. eşimin bana beklenti olarak sunduklarını anlatsam nutkunuz tutulur.

dipte olmak böyle bişey.
ona defalarca ailesine saygı duyduğumu ama onların istediği gibi biri olmak zorunda olmadığımı anlattım. akşam da konuşacak bişey bulamıyorum artık.

ne söylerse dinlemeyi düşünüyorum çünkü ben ona bitti diyorsan nasıl bi yol izleyeceğimizi netleştirelm dedm 2 gündr konuşcaz hala erteliyor.

sorunlarımız çok büyük değil belki ama ikimz de tükenmiş durumdayız...

Arkadaşım ama sen bu evliliği sürdürmek istiyor musun emin misin...bence önce kendinle ilgilen kendini dinle.yani kaynını falan boşver sen eşinin hareketlerine bi bak.kabullenebilecek misin bunları.kimse kimsenin sahibi değil o ne biçim laf sen kendine bunu yedirebiliydor musun,eşinden önce sen kendine sahip çıkmalısın.sana tavsiyem ezdirme kendini...

nerdeyim ben de seni merak ediyordum hakkında hayırlısı olsun inşallah.

doğu kültürüyle yetişmiş kadına değer vermeyen saçma bi zihniyetle uğraşıyorum. ama eşimin ailesindeki ennnnnnnnnn normal insan eşim. kaynımın eşinin akıbetini düşünemiyorum bana bile bu kadar karışıyorsa....

ben de emin değilim devam edip etmemekte. ama sadece eşimin dolduruşa geldiğini ve benm bazı fevri hareketlerimden dolayı da bu işi toparlama gücünü kendinde bulamadığını düşündüğü
m için daha sakin olarak denemek istiyorum. abime ablama kesinnn ve net olarak bitti diyen adam ben sorduğumda ses çıkarmıyor bana. evet bitttiiii demiyor. bekliyorum 2 gündür sürekli erteliyor konuşmayı.
ama elbette çok zorluyor beni bir çok yönü onun. sadece daha sakin olmaya çalışarak elde edebileceğim kazançlarım olabilir mi bu evlikte die düşünmeden edemiyorum....

beni çıldırtacak kadar saçma cümleler kurduğunda sükunetle karşılayıp sessiz kalarak eşimin mantıklı düşünmesine yardımcı olabilirmiyim bunu denemek istiyorum
dua eden iyi dileklerde bulunan herkese teşekkür ederim
bütüüün fikirlere açığım..

♥gözyaşı♥;31961110 .!.:

Ama sen şu ruh halindeyken seni eleştirmek, sen hatalısın diye yerin dibine çalmak kendi bencilliğimizden ve egomuzu tatminden öteye gitmez..

Elestirenleri de bencillik ve ego sahibi olmakla suclamak, kendini ornek insan yerine koymaktan oteye gitmez. Elestiren elestirir sanane?

arkadaşım sorunlarını doğu batı diye genelleme yapmadan sadece kişilik ve karakter olarak görürsen daha rahat çözüme ulaşırsın

ben çanakkaleliyim eşim ise vanlı 8 tane kaynım var ama içlerinden hiçbiri bana ve benim hayatıma karışmazlar

neden çünkü benim eşim buna müsaade etmez

dün akşam eşim eve geldi kısa bi konuşma yaptık ara ara sessziliklerin olduğu bi konuşma olmuyor yapamıyoruz boşanıcam dedi. peki öyleyse boşanma dilekçeni ver ben de ona binaen tayin dilekçemi vereyim dedim. hayır sen tayin dilekçeni ver dedi.
ben nasıltayin alayım dedim. burdan çıkmak kolay değil boşnamaya binaen istiicem tayinimi dedim.
o zaman sen ver boşanma dilekçesinin dedi.
boşanmak isteyen sensn sen ver dedim.
evet boşanmak istiyorum ama boşanan sen olacaksın sen ver boşanma dilekçesini dedi.
ben vermem dedim ben boşanmak sitemiyorum isteyen sensin sen ver dedim.

iş yerinde bişey dediler mi uzun süreli raporlu olmana, kızkardeşin napıcak (yanımda ya şu anda) işe başlııcakmı, telin kırılmıştı yeni mi aldın neyi kullanıyon şimdi gibi sorular da sordu. ben de ona çay içermişin dedim. aa ben yumuşak oldukça delirttin beni boşanıcam diyo. dilekçeni ver diyorum sen ver diyo.
hala kaynımı sabunmaya kalkkıyor, ailem bizi görmeyin yokmuşuz gibi davranın eğer sorun bizsek dedi diyor. ailesine acıyo hala. her fırsatta beklentilerini dile geitrenler şimdi kedi gibi oldular. tüüüüüüüüüüüüüüüm suçlu hala benim adamın gözünde.

sonra kızkardeşimin yanına uğradı mutfağa, ben çıkıyorum falan dedi. arkasından seslendim nereye gidiyorsun bişeye bağlamadık beş dakika gelirmisin dedim. dediğim gibi dedi ve gitti.

bişey anlayan varsa bu durumdan bana da anlatsın arkadaşalr.
sabah da ben ona mesaj attım. bugün ver dilekçeni beni süründürme dedim. o örnek verdiğin kızlar giib peşinde koşmayacağımdan emin olabilirsin dedim.

adım gibi eminim ki babası ben o kızı bi daha istemiyorum dediği için bizi bu hale getiriyo bu adam. ama boşanma düşüncesi gerçekten çok ağır................

aslında eşinizde tam emin değil ne yapacağından boşanmak istiyorum diyor ama yemiyor
sen boşanki bütün suç tamamen senin üstüne kalsın istiyor bence bir süre sessiz ve sakin kal
keşke sabahki mesajı çekmeseydin

Eşin gözünde bu hareketleri ile iyice düşmüyor mu? Ben de mi böyleyim bilmiyorum ki, hala daha olayı kayınpederinin şöyle böyle demesine bağlıyorsun...Bağlama arkadaşaım...Senden boşanmak isteyen bir adam var ( ki onu bile oyuncak etmiş dilinde beceremiyor) sen nasıl istemiyorum dedin Gerçekten istemiyorsan da burnu böyle sürtmez, arşa değer anca.Hem duyguların hem hareketlerin belirsiz, güçlü olmanı dilerim.Evlilik çetin ceviz...çok çetin...

o benm gözümden defalarca düştü. zaten ben de istesem sanırım yanıan oturur sarılırdım ya da ne bileyim nazlı nazlı yaklaşırdım ama öyle bi elektrik kalmamış hiç aramızda.
neden ben boşanmak istemiyorum dedim onu bile bilmiyorum. sanırım BOŞANMIŞ olmak ağır geliyor.....
terapistimle görüşücem akşam....

bence eşin hala kafasında boşanmayı kabul etmemiş ve suçu sana atmak istiyor dilekçeyi sen değil eşin versin sen verme sakın

bak canım sorunların için haklısın haksızsın demiycem fakat boşanmayı bu kadar kafanda büyütme. nerde yaşıyorsun bilmiyorum ama boşansanda bir süre daha o şehirde kal. evini taşı başka bir ev tut. çok normal oldu boşanmak benim için ne düşünürler ne konuşurlar asla düşünme. çok kuvvetli olmaya çalış. niçin o şehirde kal diyorum biliyormusun baba evinden çıkınca geri gidince hiç eskisi gibi olmuyor.tabiki her zaman yanında olcaklar ama eskisi gibi olmuyor. artık sende bir yetişkin oluyorsun ve baba evinde isteğin gibi hareket edemiyorsun. neyse kısa keseyim. senin memleketine değilde başka bir yere de tayin isteyebilirsin. o insancıkları da allaha havale et. ama içinde kalan son sözlerin varsa söyleyin içinizde kalmasın. bırak sonrasını onlar düşünsünler..

boşanmaya meraklı olan adam davasını kendi açsın hiç elini değdirme
boşanma davasını sana açtırarak ne elde etmeyi umuyor

bu memleket eşimin memleketi ve tek bir yakınım yok. geldiğimden beri edindiğim bi kaç arkadaş hariç.

biriyle çok samimi oldum ama onun da tayini çıktı aksi gibi((

ben burda yaşamayı hiç ama hiç istemedim evliyken ve eşim beni buraya zorla getirdiği için çok kızgın ve kırgındım hala öyleyim. ne kadar süre burda yaşayabilirim bilemiyorum.

ama davayı açmak istemiyorum. yalnızlıktan çıldırıp da bu şehirde boğulana kadar dayanmaya çalışıcam((

allah ona vicdan merhamet versin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…