Merhaba arkadaşlar, 1 yıllık tecrübeli biri olarak kesinlikle tavsiye etmem.Ben eşimle 8 yıllık bir ilişki sonunda evlendim.Okadar mutluyduk ta ki ailesini tanıyana kadar.Herkes kendini haklı görür ama ben gerçekten onlar için çok şey yaptım.Üniversite okumuş mühendis biri olarak kayınvalidemle günlere bile gittim.Yaşlı insanlarla birarada oldum yeri geldi sıkılsamda.Ailemi dinlemedim çoğukez, onları kırdım sırf onlarla birarada olmak için.Bunları daha nişanlıyken yaptım.Ama onlar bunları normal gibi gördüler hep,dahada fazlasını beklediler.Kayınvalidem bir dünya güzeline sıksık benzetilmeme rağmen benim yanımda hep başka kızları beğendi yeri geldi. başka kadınlar beni beğendikçe övdükçe o da onların kızını övdü.Ve ben üzüldüm, ama yine de onlara değer verdim hep.Ama sonunda anladımki benim eşimin ailesi bana hiç uygun değil, bende onlara uygun değilim. Eşimde bende bunu bile bile evlendik.Çünkü birbirimizi çok ama çok seviyoruz.Şimdi 1,5 yıllık evliyim ve kayınvalidemlerle 6 aydır aynı apartmanda oturuyoruz..Gerçekten çok kötü bişey,Ben yıllar önce bunu severek kabul etmiştim ama onları tanıyınca bin pişman oldum.Hep bizimle birarada olmak istiyolar, heryere beraber gidip gelelim istiyolar.Ama biz daha genciz ve yeni evli sayılırız, daha balayına bile yeni gidebilmişken niye bunu yapıyolar anlamıyorum.Ve bizden habersiz bizimde olmamız gereken yerlere program yapıyolar.Gitmek istemediğimizi gördüklerinde kapris yapıyolar ama yine de vazgeçmiyolar.Ve o patavatsız kayınvalidem her fırsatta birlikte vakit geçirmenin olması gerektiğini söylüyor.Ama biz genciz ve yaşlıların yanında herzaman da duramıyoruz.Eve gizli bişey alamıyorum.Hep 9 kişiye göre bişey nasıl alayımki, buna güç mü dayanır.Eşimde hep arada kalıyo ailesi biyanda ben biyanda.Ama dengeyi de onun kurması gerek.Beni asla ezdirmiyo ve ailesi de bunu gördüğü için onu kaybetmemek için iyi niyetli gibi gösteriyolar kendilerini.Çok dertliyim bu yüzdende çok uzun yazdım ama şunu söyliyimki sakın kabul etmeyin böyle bişeyi.Bana çok dendiği halde ben kabul ettim ama onlar nekadar iyi olsada kaynana kayınpeder olurlar yeri gelince bunu hiç unutmayın.Eşininzle kendi yuvanızı kurun normal olarak da ailelere gidin gelin ama aynı apartmanda oturunca bunu hep yapmak zorunda kalırsınız..
Kesinlikle aynı şeyleri bende yaşadım,nekadar iyi olurlarsa olsunlar ayrı durmak en iyisi.Bende ilerde taşınmak istiyorum ama bu çok kolay olmıycak sanırım.Küçücük bi evim olsun ama huzurum olsun istiyorum.Ewet var..ben:))
Hiç yasayacaklarımı bilmeden, aynı apartmanda oturmaya güle oynaya gittim..
Ama malesef yasadıklarım hiç iç açıcı değil..
Üstelik nişanlıyken kaynanamlarla aram cok iyi iken..
Evlendikten sonra cok yanlıs anlasıldım..
Sebebi kendi evimin düzenini kurmak istemem..
Hergün beraber yemek yemeği kabul etmemem..
İş cıkısı direk evime cıkmam..
Yada calısmadıgım dönemlerde hergün illaki asagıya yanlarına inip bir kac saat kalmam..
Hatta evime cıkmak için bahane uydurmam..
Kötü insanlar değillerdi ama istekleri bana göre coktu..
Üniversite hayatından cıkıp evlenen bana göre tek isteğim evimde yanlız ve rahat özgür yasamak..
ama yanlıs anlasıldım..
ve üstelik tek kayınvaldemler değil..
aile apartmanı..
Herkesin gözü üstümde 2 gün annemlere üst üste gitsem tepki gördüğümü hissederdim..
sonunda o günler geçti ama hiçte kolay geçmedi..
ve uzun zamandırda tek isteğim tasınmak..
Eşimi kolay ikna etmedim..
kayınvaldemlerde istemiyor ama ben istiyorum..
Hersey düzeldi..
ama keşke hiçbirini yasamayıp direk uzak bir yerde yasasaydım..
Senin için öyle olmaz belki ama..
nerde cokluk orda illaki sorun oluyor..
Ben uzak olup en iyi gelin olmayı tercih ederim..
Peki tasindiniz mi tasindiysaniz ne dediniz bende başka kayinvalideden uzak başka bi yere taşınmak istiyorum ama ama eşimi bir türlü ikna edemiyorum çok zordayim çokKesinlikle aynı şeyleri bende yaşadım,nekadar iyi olurlarsa olsunlar ayrı durmak en iyisi.Bende ilerde taşınmak istiyorum ama bu çok kolay olmıycak sanırım.Küçücük bi evim olsun ama huzurum olsun istiyorum.
Ne bilim görünce bende bi fikir alım dedim7 yıllık konuyu nasıl hortlattınız
Merhaba yeni üye. Kadın taşınmış ordan.Peki tasindiniz mi tasindiysaniz ne dediniz bende başka kayinvalideden uzak başka bi yere taşınmak istiyorum ama ama eşimi bir türlü ikna edemiyorum çok zordayim çok
Çok teşekkür ederim ama sürekli onlarla beraber yememiZi kahvaltilari beraber yapalım istiyorlar bu çok can sıkıcı oluyobende aile yanina evlendim. bastan hersey batiyordu. suan kendi ailemin yanindayim hersey daha fazla batiyor eskiyi ariyorum. bence biraz anlayis empati hersey tamam. eger onlar seni kizi sen onlari ailen gorursen mutlu mesut yasarsiniz:)
Evet doğru soluyosun ben 1 buçuk yıllık evliyim evliligimden sayelerinde hiç bişey anlamadım beraber yemek içmek istemiyorum benim tek derdim bu aslındabi zaman sonra hepsi geciyor. onlarda sikiliyor. bak biz bunu yasadik. axicik sabir ve sonra seni daha cok seve bir es. tecrubeyle sabit canim :)
Tabi ki faydası var bebegime bakıyor allah razı olsun çok da seviyorum kendisinı peki siz beraber mi yiyip iciyosunuz beni sıkan yoran olay bu aslindaBiz kaynanam ve eltimle aile apartmanında oturuyoruz. Çok şükür ki herkesle iyi geçiniyoruz. Kaynanam hiçbir şeyimize karışmaz.
Eğer iyi geciniyorsaniz sizde birlikte oturabilirsiniz. Ben bir sakınca görmüyorum hatta faydası bile olabilir.
Benimde annemler geliyo bize mutlaka kayinvalidemide çağırmam gerekiyor yoksa suratını asiyo başka bi apt çıkalım diyorum olmaz diyo eşim çok destek bana ama bazen yetmiyo çok sıkılıyorum orda yemek içmektenben kaynanamla ayni apartmandayim 1,5 yıllık da evliyim.. daha yeni farkediyorum herşeyi..
onlar bizim herşeyimiz biliyolar ilk başlarda sıkıntı yoktu çok şükür da fakat içim rahat degil..
annem geliyo yanimiza.. herşeyi duyuyolarmiş eşim dedi bunu.
herşeyi eşime anlatmamişim..herşeyi anlatmami istiyo eşim..
yok sölemedi denince bana diyo doğru mu diyo..
sinirlendim...
dedim eşime Ben bu evde yaşayamamm...(kaç defa dedim)
yaşarsin diyo anlamiyor yok bişey olmaz diyo inandirici degil..
şimdiden karişmaya başladilar daha.. yeni yeni çikiyo herşey..
annemle çok özel konuşmamiz olur mesela direk eşime anlatmam doğru olmaz demi..Benimde annemler geliyo bize mutlaka kayinvalidemide çağırmam gerekiyor yoksa suratını asiyo başka bi apt çıkalım diyorum olmaz diyo eşim çok destek bana ama bazen yetmiyo çok sıkılıyorum orda yemek içmekten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?