Kaynvalideciinizle altl stl oturmak ister misiniz?

• Konu Sahibi Konu Sahibi fashion_starrr
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
ben nişanlıykende çıkarkende hiç birşey demedim bu konuda hatta beraber otursak büyük ev tutsak yoooooooook yokkkk ev üstüne ev kurulmaz dediler ama sonuç benim düğünüme 1 ay kala falan bir kavga kayınvalidem yanımda ayrıldılar şimdi benle yaşıyo ne oldum demicen heheheh

bende öyle oturacağım :)) ama iyi insanlardır bir sorun yasayacağımı sanmıyorum.

bende öyle oturacağım :)) ama iyi insanlardır bir sorun yasayacağımı sanmıyorum.

Ne kadr iyi olurlarsa olsunlar canım emın ol bıgun sende keske evim ayrı olsaydı uzakta olsaydı dersın belli olmaz gerçi şans bu

aynı binada 8 yıl oturmuş biri olarak asla ve aslaaaaaaaaaaa
aklınız varsa kesinlikle kabul etmeyin derim

slm kızlar bende kaynanam ve görümce aynı binada oturuyoruz kaynanamlar aslında köyde kalıyolar ama kışımn bi kaç burda kalıyolar ben bizimle oturun dedim gerek yok ev boş kalamsın siz yokken dedim ama kaynanam olmaz dedi biz yaşlı insanız gece erken uyuyup erken kalkıyoruz sizi rahatsız ederiz sizin eviniz ayrı bizim ayrı olsun dedi. Tabi eşimde istemiyodu beraber oturmayı ama eşim tek erkek ben yinede söylim dedim istemediler

aman aman...ben evlenirken annem ben çektim kızım çekmiycek aynı ev olmaz dedi vermedi kesin tavrını koydu zaten bende istemediğimi söylemiştim şimdi 15 dk aramız var o bile bazen yakın gelio allah korusun ya aynı ev olsaydı şimdide tutturmuşlar dubleks alıp oturmak istiyolar ona bile tahammülüm yok kaynanam hep gelinini kıskanan kaynanaları anlamadığını söylüyo ama aynı şeyi kendide yapıyo görsen çok iyi bi kadın dersin yavrum der başka bişi demez ama karışmaktanda kendini alamaz diyeceğim şuki sakın hele birde kaynata varsa arada bi gelip giden iki tane görümce varsa aslaaa..ALLAH benide korusun çekenide kurtarsın nasıl erkekler karsısnın anne babasına bakmak zorunda bırakılmıyosa artık gelinlerde bırakılmasın zaten dinimizdede yeri yok hiçbir koca bu konuda baskı yapamaz...

bende 10 sene aynı binada oturdum smakın ha.. üzerime atılmayan suç iftira kalmadı en son zona hastalığına yakalandım ve 1 sene psikolojik tedavi gördüm doktorların uyarısı ve tavsiyesiyle şükür taşındık 10 senem çöpe gitti en güzel yıllarım mahvoldu.ALLAH büyük görüyor görücez bakalım sakın kimse oturmasın uzak olun.........

Aklı olan düşünmesin derim.
Sürekli gözler üzerinizde.
Kapım ayrı desende öyle değil işte.
Özel alanın kalmaz.
En iyisi belli bir mesafeyi korumak.
Her bakımdan...

henüz daha aday olduğundandır. Adayken iyi olmak daha kolaydır.

Ben isterim,hatta daha iyi olur.Erkek arkadaşıma söyledim,apartmanda boş bir daire var onu alın orada oturalım diye.Gurbetteki annem olacak.

tatlı komşu olmak en iyisi.ne sen onu ne o seni incitmesin. insanız yani kime çatsan azar. benim arkadaşım var yazık evde askılı bile giyemiyo üstte oturuyo kaynanası anahtarı kaıya koyduruyo zile bile basmıyo pat giriyo evde. kaç kere dedim kızım adamla onun geleceği saate denk getir öpüşürken falan yakalat kendini bi daha öle giremez diye ama kız utanıyo:)

Ben altta kayınvalidem üstte oturuyoruz sabahları kahvaltıyı hazırlar çağırır çoğu akşam yemekleri kendisi yapar evime kadar indirir ama içeri geçmez benim kayınvalidem melek resmen asla özel hayatımıza müdahele etmez çarşıya gezmeye gideceğim yerler varsa işte çocuğumu bırakırım saolsun bakar emekli maaşının yarısını da bize veriyor canımya çok seviyorum onu.her insanın olumsuz tarafları vardır benimde onunda var ama karşılıklı anlayış lazım bence birgün biz de kayınvalide olacaz dimi yani bence bugün nasıl davranıyorsan ilerde aynısını görürsün

bende kayınvalidemle oturuyorum onlar altta ben üst katta oturuyorum gayette memnunum ben işimi kolaylaştırıyo bebeğime bakıo ihtiyacım olduğu zaman yemek yapar çağırır misafirim gelse kesin bişeylerde o hazırlar bana öle evinin işini yaptırma hizmet ettirme derdi yok sırdaş gibiyiz zaten bişeyime karışmaz tabiki fikir ayrılıkları v.s oluyo annen olsa aman der geçersin ama kayınvalide olunca göze batıo kaldıramıo insan işte o zamanlarda sabırlı olmak gerekio sadece

Hic kimseyle altli üstlü oturmak istemezdim, her kim olursa olsun, bunu bir kayinvalide icin söylemiyorum, genelinde öyle düsünüyorum.
Yani annemle veya kardeslerimle bile altli üstlü oturmak istemezdim, cünkü ben evlendigimde yepyeni bir aile kurmakla mesgulum, kimsenin bizim hayatimiza müdahele veya yardimini beklemiyoruz, ne ben nede esim. Herkes kendi ailesiyle veya cocuklariyla mutlu yasasin.

Aile cok kutsal ve cok kiymetli bir deger, bunu hep el üstünde tutmak lazim.
Benim icin baska seyler önemli, bayramlarda seyranlarda, dogum günlerinde özel günlerde anilmak veya beraber olmak.
Herseyi agiz tadinda birakmak lazim, ne canim cicim sonra cani ciksinlari sevmiyorum. Özellikle mesafelerin insanlari birlestiridigine inaniyorum.
Herkes kendi özel hayatini yasama özgürlügü olmali.

bu kayınvalideler neden hep aynı apartmandan iki ev alırlar anlamıyorum yani oğullarını yemeyiz yani

bizdede aynı durum var. yan daireleri onlarınmış ancak nişanlımın işine uzak olduğu için orda oturmicaz. yakın olsada ben istemezdim zaten. özelime düşkün biriyim hele ilk evlilik zamanlarımda yakın akrabalarla dip dibe olmak hiç istemem. belki ilerde çocuk falan olduğunda aynı mahallede evlerimiz olabilir

bizde abimmlerle altlı üstlü oturuyoruz ve herkes halinden çok memnun.arada bi sınır var herkes yerini biliyo ama bu sınırı kim koymuş nasıl oluşmuş bilmiyorum :) yemeklerimiz ayrı hiç bi zaman onlara yemeği bizde yiyin demedik 15-20 günde bir kendileri söyler yemeğe geliyoruz yemeklerinizi çok yapın diye yada kendi yemekleriyle gelirler bazende bize derler yemeğe gelin diye kahvaltı sadece bayramların 1. gününde beraber onun dışında hep ayrı oldu. yemekten sonra hemen bulaşıkları yıkamaya başlar bazen kendimi misafir gibi hissederim bana bişey kalmaz ama yıkamazsada hiç kimse bi imada bulunmaz bi yere giderken söylerler sadece gidiyoruz diye peşlerine takılıpta bizde geliyoruz diyen olmadı hiç aynı şekilde bizde bi yere gideceğimiz zaman söyleriz. evine misafir geldiyse çağırırsa gideriz arada çağrılmadan gittiğimizde olur ama asla surat asmaz bunlar niye burda diye bize biri geldiğinde biz hiç bişey dmeden kendi gelir. ev işi olarak pek karışmaz oda evde ben varım diyedir her işi yapıyorum. ufak tefek hoşlanıylmayan şeyler vardır muhakkak onlarda görmezden geliniyo. annem her zaman der yengeme ben peygamber değilim benimde vardır hatalarımı bişey olduğu zaman yada birinden bişey duyduysan gel bana söyle başkalrı duymasın diye. çok şükür geçiniyoruz

46 gün sonrada ben evleniyorum şu an için evlerimiz ayrı kirada olcaz annemede kayınvalidemede yakınım ortalarında kalıyorum. kayınvalidem özünde iyi bi insan çok özeniyo herşeyi herşeyin en iyisini yapmaya çalışıyolar.hasta bi kızları var evlenemicek bakıma ihityacı var sürekli o yüzden herşey benim olsun istiyolar gözümün içine bakıyolar resmen. ama işte bütün güzel huylarının yanında bide çok konuşuyo durduramıyo sanırım kendisini :) saf kalbi konuşur konuşur benim kalbimde bişey yok bana kızma der :) bu huyundan dolayı biraz çekiniyorum altlı üstlü otursak herşeye çok karşırmı diye ama annem ve yengem gibi bi ilişkimiz olcak isterim tabi
eltim yok görümce hasta kimseye zararıda yok faydasıda yok kendi halinde kayınvalidem şimdilik çok iyi inşallah hep aynı devam eder

Son düzenleme:
be üst kattayım kayınvalielerde alt atta .zamanında evi öyle yapmışlar ama ben öyle oturmamada demedim evlenirken.kiradaolmak kolaymı.4 yıllık evliyim şükür bişeyimiz olmadı.olanıda bazen ben görmedim duymadım bazen o...
şimi ameliyat oldu heran yanında olmayaçalışıyorum yemek bulaşıkgelen giden pansumanı bakımı derkende sürekli aşağıya iniyorum.ve herseferinde çok yoruluyorsun hakkını helal et diyor.ne demek annem diyorum elimden geldiğince yaparım.Allah razı olsun yeri gelir kızım beni uyutmaz alıronu sen dinlen der.bayramda bayramlık alır yada bu seninbayram harçlığın der gönlünce harca .istemesemde zorla verir.hasta olurum çorbamı yapar.üzgün olurum derdimi dinler.kahveyi koy ateşe geliyorum der.karşılıklı anne kız kahve içeriz.inşallahda aramız hiç bozulmaz.bende memnnum oda...
ilerde gelinim yanımda olsun isterim bi kızım gibi..

canım ben evlenmeden cok dırendım hatta ayrıldım nısanı attım . benım kayınvalıdem hakıkaten melek gıbı amaaaa esıne cok sey dusuyor maalesef ama benım esım ole degıl 7 aylık evlıyım ıkımızde calısyoruz . cok şukur yemegımıde yapar pazarımıda yapar fakat cok mısafırı gelır her mısafır geldıgınde kocam hadı mısafır gelmıs gıdelım hergun ugrayalım oturalım cay ıcelım ben anneme haftada 1 gıdıyorum yorgun oluyorum , moralım bozuk oluyor o zman ee nıye anneme surat astın ee anneme nıye onu dedınn nıye bole konustun onların yanında. kalk gelınlık yap hıc benım dusuncelerım onemlı degıl , oann yprgunmuyum gıtmek ıstemıyormuyum onemlı degıl herseyımız ortak ben bısey almak ıstyrum ee asagıda annemden ıste onda vardır . yaa onun kullandıgı kalıteyi begenmıyorum kendım baska ıstyrum hayır ılla onunkıler olcak gıt annemden yemek ogren ,yardım et , yanlarında oturr yok annesıne bebegım yavrum bı ıstegın varmı ayy sınır :) öööööööööööööööf basıma dert almısım yaa ama ben ona hep dıyodum ne senınkılere ne benımkılere amaa onun dedıgı olduu ama memnun degıl bu durumdan sımdı bıraz aştık ama hep aklında cunku cok ıclı dıslı olduk butun kavgalarını duyuyolar felann sımdı herseyden sogudum yanı :/

yok yok Allah yazdıysa bozsun kayınvalide ile altlı üstlü oturmayı.eskiden gelinler neden sinir olurlarmış kayınvalideye şimdi anlıyorum.bir kere benimsemek zaman alıyor.bir haftadır evimde kayınvalidem ve o kadar sıkıldım ki anlatamam.anneme çocukların yemek derdi olmaz rahat ederler demiş.pehhh.ben zaten kendi yemeğimi kendim yapıyordum çalışsam bile.ki ben mesaideyken eşim evdeyken eşim yaptı iki gün yemeği,ben evdeyken de zaten kendim yapıyorum.lütfetmiş dün yapmış.onu da hiç beğenmedim.kayınvalideme karşı önyargım oluştu.düğün öncesi en doğal hakkım başımı yaptırmak istiyorum diye benimle son hafta kavga etti.yok davetiyeler dağıltılmasaydı ben bilirdim yapacağımı filan dedi.ağlama krizine girmiştim.anne ne diyorsun diye.bana anne deme nerden annen oluyorum demişti.neymiş onun zamanında saçlarını halası,komşusu yaparmış öyle yaptırsam ne olacakmış.hem hacı karısı olacaksın neden süslenmek istiyorsun,senin süslenmene izin veren biriyle evlen demişti.Allahım en son duymak istediğim her şeyi duymuştum.ki kapalı birisiyim ve zaten makyaj filan yapmam,ama o bunları bile sorun etmişti.çok zenginler ama paranın kuruşunu harcamak zoruna gidior kayınvelidemin.hamdolsun kaynatam kızım özürdileriz kaynanan dengesizdir bakma sen ona demişti de sakinleşmiştim.ama o gün bugündür kadın ağzıyla kuş tutsa gözümde yok.çokta pis birisi zaten.evlerine gidiyorum,mutfak,tuvalet ayrı pis,iğreniyorum.bir haftadır evimde ve oğlunu gözümün önünde seviyor.oğluuum ayağının altını öperim diyor.yok artık bir insanın bu kadar yüceltilmesi sapkınlığa girer diyorum.girdiği yerde kavga etmeden çıkmaz.bir an önce gitseydiler artık.benden önce doğuma diye gittiği eltimin yanında da kızın doğumunu beklemeden kavga edip geldi,kızın en güzel heyecanını mahvetti.gittiği yerin havasını bozuyor.altlı üstlü oturmayı hayal bile edemiyorum.Rabbim de göstermesin.evimde bir odaya girip uzun uzun o odada bir şeyler yapıyor.paranoyaklaştım bir şeyler yapıyor diye.arkamı dönüyorum sağı solu karıştırıyor çok meraklı biriyim kızım diyor.en sevmediğim şeylerin hepsi onda var.ve tahammül edemiyorum.
kızı gibi şefkat gösteren kayınvalideler vardır.onlara diyecek lafım yok.ama kaynanayım diyip bundan rant sağlamaya çalışan,kendisini kaf dağının tepesine oturtup amade olunmasını bekleyen kaynanaların şerrinden uzak eylesin rabbim bizleri.

ya ne kadar doğru yazmışşın anlatamam...hislerime tercume oldun yaniiiii..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…