Kaza sonrası araba kullanma korkusu

Benimdilemmam

Pain...
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2008
5.431
1.273
173
Arkadaşlar bu ayın başında tamamen benim hatam tali yoldan ana yola dönerken bir adet aracın arka sağ kapısına çarptım yaklaşık 5 km bile değildi hızım ama aracın markası piyasada kağıt diye tabır edılen marka olduğundan şok edecek derecede içeri bükülmüştü

tutanak tutmaya başka yere , fotokopılerı cektırmeye başka yere gittim derken iyi dedim kullanabiliyorum
ama 15 gündür iki kez kullandım sadece arabayı biraz bi korku oluştu sanki

aranızda bu korkuyu yaşayan atlatan var mı yardımcı olabılır mısınız

Ben yaşıyorum
Yılbaşında arabayla takla attım
Allah'a şükür bişey olmadı
İlk başlarda cesurdum ama 3 ay araba kullanmadım ve şimdi yeni arabam olunca ciddi manada korktuğumu farkettim
Şimdi yavaş yavaş kullanarak aşmaya çalışıyorum.

Ya ben napim ehliyet almaya tesebbus dahi edemiyorumistanbul trafiginde araba kullanmak zor bana gore

ayy buzda felan mı kaydınız virajda
çok geçmiş olsun
bende yavaş kullanayım diyorum ankara şöforleri sürekli dat dat korna çalar bana artık

korkma ama dikkatli kullan
ben su son 20 yilda belki 15 kez araba degistim
bir cok kez kendi hatam yuzunden kaza yaptim ama yillar gectikce tecrube kazaniyorsun korku kalmiyor
ama yinede kaza olabiliyor
en son kazayi 2 ay once yaptim tamamen karsi tarafin hatasiydi ve arabam cope gitti
sigorta masraflari karsiladi ve daha guzel bir arabayla yine trafikteyim ve kaza yaptigim aklima bile gelmiyor

kaale almamamiz gerekiyor bu tür korkulari cünki icimizde büyüttükce fobi haline gelebiliyor
evet biraz daha kendimi teslim etsem fobiye dönüşecek
Korka korka aşıcaksın bu durumu başka çıkar yol yok.
evet doğru söylüyorsunuz
Ya ben napim ehliyet almaya tesebbus dahi edemiyorumistanbul trafiginde araba kullanmak zor bana gore
istanbulda trafik var ama şöforler daha saygılı diye duyuyorum hep
ankarada 8 gözle bakıyorum etrafa

ay maşallah
evet yavaş yavaş çıkayım iyisi mi trafiğe

çocuk düşe kalka büyür lafından yola çıkarak araba da gide çarpa öğrenilir diyeceğim olur kardeş bundan sonra daha dikkat edersin.

dikkat ve sakinlik cok önemli
2 hafta önceydi
kızımın sonıf ark. annesi araba kullanmayı ogrenıyordu gordum cok acemıydi
olur dedim hepimiz böyle ogrendık
cok kısa bı sure sonra bi gördüm tek basına kullanıyo
cok sasırdım hatta kendı acemılık zamanım aklıma geldı ne kadar da cesaretsızmısım dıye
cok kısa bi süre önce bi duyduk ki cok samimi oldukları hatta kendisine direksiyonda yardımcı olan adama geri geri cıkarken fren yerıne gaza basmıs adamı altına almıs ve adam öldü
gunlerce etkısınden kurtulamadım uykularım kactı
dıkatlıysem bır kat daha ıkı kat daha dıkkat etmeye calısıyorum allah korusun

dikkat ve sakinlik cok önemli
2 hafta önceydi
kızımın sonıf ark. annesi araba kullanmayı ogrenıyordu gordum cok acemıydi
olur dedim hepimiz böyle ogrendık
cok kısa bı sure sonra bi gördüm tek basına kullanıyo
cok sasırdım hatta kendı acemılık zamanım aklıma geldı ne kadar da cesaretsızmısım dıye
gecen hafta bi duyduk ki cok samimi oldukları hatta kendisine direksiyonda yardımcı olan adama geri geri cıkarken fren yerıne gaza basmıs adamı altına almıs ve adam öldü
gunlerce etkısınden kurtulamadım uykularım kactı
dıkatlıysem bır kat daha ıkı kat daha dıkkat etmeye calısıyorum allah korusun
nedense anlatmak istedim konunla cok ılgısı yok ama

yeni yeni başladıysanız araç sürmeye kazada yaparsınız dert etmeyin. başka türlü trafikte araç kullanmayı beceremeyiz çünkü. şimdi size bir şey söyleyeyim. bazı sürücüler kaldırıma çıkıyor kaza oluyor yaralı ölü herneyse bişekilde kaza oluyor. o zaman biz yayalar olarak hiç dışarı çıkmayalım kaldırımda yürümeyelim. olacağı varmış o kazanın. öyle düşünün biraz. :) sağlıcakla kalın :)

buradan aldığım gazla bugun hastaneye kendim gittim geldim
inşallah aşacağım korkumu

Yanında kendini rahat hissedeceğin, güvendiğin birisiyle çıkabilirsin yola.. Belki daha iyi gelir

Bu sorunu aşamam diye düşünmeyin lütfen. Ya kendi çabanızla, ha öyle yapamazsanız psikolog desteğiyle mutlaka aşarsınız. Kendinizi olumsuza şartlandırmayın..

Geçmiş olsun buarada

Ben varım.
Banada arkadan toslayıp kacmiştı kadının biri. Sanırım 6aydan fazla olmuştur,ilk zamanlar arkamdan gelen araba hızlıysa tedirgin oluyordum,özellikle yoğun trafikte ama unuttum şu an aklima bile gelmiyor. Bilfiil kullanmaya devam ettim ama hiç bırakmadım. Sizde devam edin zamanla birşey olmadığını gordükçe silinir korkunuz.

Oyyyyy Allahım rahmet eylesin inşallah...
Ne korkunç bir durum,Allahım yardım etsin herkese inşallah.

Ben de buna benzer bir olay yadadim. Ben taliden ana yola cikarken bir motosiklet beni gorup panik yapti ve dusup hafif yaralandilar. Bize carpti diyip sikayetci oldular. Ortada ne kamere var ne fotograf. Hakim onlara inandi. Neyse dertleri paraymis. Parayi berince sikayetlerini geri aldilar. Ben 1 yildir kullanmiyorum artik araba. Bu ulkede carpmasanda motorcular ve yayalar hep haklı, kadın suruculer de hep haksızdır !

Kaza bile denmez ki ona. Kasmayin bu kadar olur böyle şeyler. Geçmiş olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…