Kaza sonrası araba kullanma korkusu

öncelikle geçmiş olsun.ben de bir kaza yaptıktan sonra korkudan kullanamadım.ben özel ders alarak korkumu yendim.ve hemen akabinde tekrar trafiğe çıktım.

Geçen -binlerce şükür- kötü sonuçlanabilecek bi aksiliği cana zarar gelmeden atlattım.

Suç benimdi, tutanak falan gerekmiyordu, sadece arabam zarar gördü.
Zaten 2 ay bile olmadı araba kullanmaya başlayalı, ertesi gün ilk günkü halime dönmüştüm, çabuk geçti o psikoloji ama.

Rahatıma cidden düşkünüm, yoksa kullanamazdım sanırım o korkuyu atlatmadan.

Ben de buna benzer bir olay yadadim. Ben taliden ana yola cikarken bir motosiklet beni gorup panik yapti ve dusup hafif yaralandilar. Bize carpti diyip sikayetci oldular. Ortada ne kamere var ne fotograf. Hakim onlara inandi. Neyse dertleri paraymis. Parayi berince sikayetlerini geri aldilar. Ben 1 yildir kullanmiyorum artik araba. Bu ulkede carpmasanda motorcular ve yayalar hep haklı, kadın suruculer de hep haksızdır !
nasıl almaya cüret edebiliyorlar yazıklar olsun

Yanında kendini rahat hissedeceğin, güvendiğin birisiyle çıkabilirsin yola.. Belki daha iyi gelir

Bu sorunu aşamam diye düşünmeyin lütfen. Ya kendi çabanızla, ha öyle yapamazsanız psikolog desteğiyle mutlaka aşarsınız. Kendinizi olumsuza şartlandırmayın..

Geçmiş olsun buarada
çok teşekkür ederim
özel ders hocası ile çıkmayı düşünüyorum birkaç sefer

Ben varım.
Banada arkadan toslayıp kacmiştı kadının biri. Sanırım 6aydan fazla olmuştur,ilk zamanlar arkamdan gelen araba hızlıysa tedirgin oluyordum,özellikle yoğun trafikte ama unuttum şu an aklima bile gelmiyor. Bilfiil kullanmaya devam ettim ama hiç bırakmadım. Sizde devam edin zamanla birşey olmadığını gordükçe silinir korkunuz.
ben hemen ısyerımın servısı var dıye ona yoneldım
ve şu an oturduğum yer çok trafikli bir yer ondan dolayı servise güvenip hiçbir şey yapmıyorum ama aslında kullanmam gerekiyor

Oyyyyy Allahım rahmet eylesin inşallah...
Ne korkunç bir durum,Allahım yardım etsin herkese inşallah.

evet çok kötü Allah yazdıysan bozsun

Kaza bile denmez ki ona. Kasmayin bu kadar olur böyle şeyler. Geçmiş olsun
Allah beterinden hepimizi korusun
evet aslında küçük birşeydi

öncelikle geçmiş olsun.ben de bir kaza yaptıktan sonra korkudan kullanamadım.ben özel ders alarak korkumu yendim.ve hemen akabinde tekrar trafiğe çıktım.
bende özel ders hocamla çıkayım birkaç sefer diye düşündüm

Geçen -binlerce şükür- kötü sonuçlanabilecek bi aksiliği cana zarar gelmeden atlattım.

Suç benimdi, tutanak falan gerekmiyordu, sadece arabam zarar gördü.
Zaten 2 ay bile olmadı araba kullanmaya başlayalı, ertesi gün ilk günkü halime dönmüştüm, çabuk geçti o psikoloji ama.

Rahatıma cidden düşkünüm, yoksa kullanamazdım sanırım o korkuyu atlatmadan.

size de çok geçmiş olsun
bende 4 aydır araba üstündeyim acemiyim daha
çok şükür ufak birşeydi ama ben korkuverdim hemen
bende işyerine servis var ondan hemen kolaya kaçtım

Ben de sadece süttüm. Araba babamındı ve izinsiz almıştım. Şimdi yan koltukta otursam bile trafik varsa kendimi kasıyorum sürtcez diye. Hatta otobüsteyken bile korkuyorum. 1 sene geçti 5 kere kullandım araba ama korkuyla. Hoş kendi arabam yok kullana kullana bu korku atlatılabilir aslında

Hiziniz 5 km bile degilken carptiniz diye nicin korkuyorsunuz? Ben motosiklet kullanıyorum ve yagmurlu bir gunde motosiklet hakimiyetimi kaybedip kayarak düstum. Vucudumun bazı yerleri ödem oldu sukur kirigim cikigim yoktu. O dusmenin hemen ardından 10 dk filan dinlendim motora binmek durumunda kaldım tekrar binip devam ettim birde. Halada kullanıyorum. Allah korumuş oturduğunuz yerden minicik bir kaza yapmissiniz hicbiseyde olmamis bukadarcik olayda kendinizi bu kadar kasmayın.

Ben de buna benzer bir olay yadadim. Ben taliden ana yola cikarken bir motosiklet beni gorup panik yapti ve dusup hafif yaralandilar. Bize carpti diyip sikayetci oldular. Ortada ne kamere var ne fotograf. Hakim onlara inandi. Neyse dertleri paraymis. Parayi berince sikayetlerini geri aldilar. Ben 1 yildir kullanmiyorum artik araba. Bu ulkede carpmasanda motorcular ve yayalar hep haklı, kadın suruculer de hep haksızdır !

Tali yoldan cikarken once caddedekilere yol vermeniz lazım. Bakmadan hızını dusunmeden atlayamassiniz. Yada en sevdigim tipler arabanin yarisini caddeye cikarip bekliyor karsidakide izin verexek mi cikiyor mu ikilemi olusturuyor. Mubarek ne kaldiki zaten cik baride tam olsun.

Ben de sadece süttüm. Araba babamındı ve izinsiz almıştım. Şimdi yan koltukta otursam bile trafik varsa kendimi kasıyorum sürtcez diye. Hatta otobüsteyken bile korkuyorum. 1 sene geçti 5 kere kullandım araba ama korkuyla. Hoş kendi arabam yok kullana kullana bu korku atlatılabilir aslında

evet o korku devam ediyor ister istemez
umarım sızde bende atlatırım

Hiziniz 5 km bile degilken carptiniz diye nicin korkuyorsunuz? Ben motosiklet kullanıyorum ve yagmurlu bir gunde motosiklet hakimiyetimi kaybedip kayarak düstum. Vucudumun bazı yerleri ödem oldu sukur kirigim cikigim yoktu. O dusmenin hemen ardından 10 dk filan dinlendim motora binmek durumunda kaldım tekrar binip devam ettim birde. Halada kullanıyorum. Allah korumuş oturduğunuz yerden minicik bir kaza yapmissiniz hicbiseyde olmamis bukadarcik olayda kendinizi bu kadar kasmayın.

evet hızım 5 km felan değildi ama trafik gereği çok sıkıntılı yollara da giriyorum
o ufak kazadan sonra bu yollarda da kendimi rahat hissetmemeye başladım

tabi bu size basit gelmiş olabilir
normalde motosiklet kullanıyormuşsunuz sizin ve benim olaylardan etkilenme, tepki verme vs arada bariz fark olacaktır

evet o korku devam ediyor ister istemez
umarım sızde bende atlatırım

evet hızım 5 km felan değildi ama trafik gereği çok sıkıntılı yollara da giriyorum
o ufak kazadan sonra bu yollarda da kendimi rahat hissetmemeye başladım

tabi bu size basit gelmiş olabilir
normalde motosiklet kullanıyormuşsunuz sizin ve benim olaylardan etkilenme, tepki verme vs arada bariz fark olacaktır

Oda doğru haklısıniz ben zaten kafadan psikolojik olarak düşmeye, kazaya hazırlıklı olarak biniyorum hep. O yüzden yerden kalkamicak duruma gelmedikçe toparlanıp kalkıp binerim. Umarım atlatırsınız. Korktugunuz yollardan kacmayin basta zor gelecek ama bunu yenmek ivin ozellikle oralara girin. Anca böyle gecer gecmis olsun.

Back
X