• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaza sonrası araba sürmeye devam ettiniz mi ?

tabiki vardır ben aylar önce kaza yaptım,dörtlülerini açmadan sol şeritte durmuş bir pampişe carptım bahanesi köpeğe çarpmamak için durmuş hanımefendi,tamam dur tabiki carpma ama neden bekliyosun dakikalarca,ben gördüm kopeği taaaa yolun başında hayvan evine gitti bu hala bekliyor, bide dörtluleri acmadan durmuş orada premses,sonrada telaşlanmış bekliyomuş nazlı bebiş ayyy ya çarpsaydım fln diye heyecan yapiyodu sol şeritte akan trafikte bizi ölümle burun buruna getirdi,70 km ile durduğuna dair herangi bir işaret olmadığı için çarptm,sonrada indi beni suçladi arkadan çarpan suçluymuş fln.yavrum sol seritte boşa almış fren ışıkları yanmıyor,dörtlüler acık değil keyfi bekliyor ben suçluymuşum arabam dağıldı,kollarımda dizlerimde çürükler oldu,aracı çektirdik,akşamında oglumu okuldan almaya gittim eşimin arabasıyla,o hafta esimin arabasını kullandım,sonrasında kendiminkini kullanmaya devam ettim,eğer korkup ara verseydim gozümde büyüturdüm birdahada trafige çıkamazdım,cesaretli olun,dikkatli kullanın,araç kullanan çoğu insan bu tarz şeyler yaşıyor,kazayı ilk yapan siz değilsiniz gözunüzde büyütmeyin çıkın trafiğe..
Sizin kazanız sizin yüzünüzden olmamış ki karsı tarafın hatası. Ben bildiğiniz düz duvara girdim salak gibi 😇

Benim annem bıraktı
İyi de oldu çünkü evlerin bahçelerine uçuyordu😀
Kaputun üstünden sağdan sola kayarak düşen yaya hatırlıyorum
Ya da yolun ortasından çekilmeyen yayayı hafif poposundan dürtmüştü

Herkesin selameti için bırakmasına karar verdik
O kadar olsam bende sürmez bırakırdım :)

Sizin kazanız sizin yüzünüzden olmamış ki karsı tarafın hatası. Ben bildiğiniz düz duvara girdim salak gibi 😇
yok ne alakası var acemilikte oluyor keşke olmasa ama oluyor,bende ilk zamanlar d ye alacağıma geri vitese almışım arabayı gaza bi bastım hastane kavsağında iki kadın otobus bekliyodu akılları çıktı kadınların, hemen fren fln yaptm ama o kadınlara o korku yetti,sizinkide zamanla düzelir yalnızca bütün dikkati arabaya vermek gerekiyor o zaman hatasız kullanırsınız...

İlk trafiğe çıktığım gün arkamdan araba çarpmıştı. O anda bırakacaktı eşim devam ettirdi. Sonrakş kazanı kızımla uzak bir mesafeye gittiğimde yapmıştım. Arabanın biri geldi çarptı ben tam park yerinden çıkarken. Eşimi çağırdım yine sürmeyecektim cesaret verdi olmaz öyle dedi çok şükür şimdi devam ediyorum. Bazen hepimizin başına böyle talihsizlikler geliyor. Daha temkinli dikkatli kullanıyoruz. Biraz da aynalardaki mesafelere alışıyoruz. Araba kullanmak çok büyük kolaylık hayatımızda hiç birimiz es geçmemeliyiz bunu.
Sizde de ne şans varmış iki kere gelip vurmuşlar. Çok sinir bozucu.

yok ne alakası var acemilikte oluyor keşke olmasa ama oluyor,bende ilk zamanlar d ye alacağıma geri vitese almışım arabayı gaza bi bastım hastane kavsağında iki kadın otobus bekliyodu akılları çıktı kadınların, hemen fren fln yaptm ama o kadınlara o korku yetti,sizinkide zamanla düzelir yalnızca bütün dikkati arabaya vermek gerekiyor o zaman hatasız kullanırsınız...
İnsallah ya istediğim yere istediğim zaman kendim gidebilme özgürlüğünü yaşamak istiyorum

Ben ilk arabamı pert etmiştim :))) çok korkunçtu o arabadan nasıl sağ çıktım bilmiyorum sadece kolum kırıldı bişeyim yoktu. allahıma şükürler olsun, 1 ay sonra yeni arabamla devam ettim ilk aylar biraz korku oluyor. Ufak tefek park kazaları elbette oluyor takılmayın ama daha dikkatli bir sürücü olarak devam ediyorsunuz ders olarak kalıyor hepsi 🙏🏻

Korkum o zaten bir cana zarar vermek istemiyorum Allah korusun
Allah korusun tabi ama tevekkül mü deniyordu, önce tedbiri al sonra Allah’a dua. Evet illa ki acemlilik olur, hata olur, ama temelinizin sağlam olması lazım. Yaptığınız hatayı telafi edebilir durumda olmanız lazım. Kendinize güvenene kadar lütfen sokak araları dahil trafiğe çıkmayın, trafiğe kapalı alanlarda kullanın.
Bu konuda canı yanmamış olanlar gazı veriyo da…

Ben ilk arabamı pert etmiştim :))) çok korkunçtu o arabadan nasıl sağ çıktım bilmiyorum sadece kolum kırıldı bişeyim yoktu. allahıma şükürler olsun, 1 ay sonra yeni arabamla devam ettim ilk aylar biraz korku oluyor. Ufak tefek park kazaları elbette oluyor takılmayın ama daha dikkatli bir sürücü olarak devam ediyorsunuz ders olarak kalıyor hepsi 🙏🏻
Arabayı pert edip nasıl cesaret toplayıp tekrar trafiğe çıktınız o psikolojiyi nasıl yonetteniz peki

Allah korusun tabi ama tevekkül mü deniyordu, önce tedbiri al sonra Allah’a dua. Evet illa ki acemlilik olur, hata olur, ama temelinizin sağlam olması lazım. Yaptığınız hatayı telafi edebilir durumda olmanız lazım. Kendinize güvenene kadar lütfen sokak araları dahil trafiğe çıkmayın, trafiğe kapalı alanlarda kullanın.
Bu konuda canı yanmamış olanlar gazı veriyo da…
Tedbiri alıp takdiri Allah’a bırakıyoruz zaten kazayı yapalı 1 yıl olacak ve o süre zarfında eşimle çok sürdüm benim olayım tek çıkamamam eşimle trafiğe gayet çıkıyorum sürüyorum hani kötü olsam oda beni trafiğe çıkarmaz

Merhaba kızlar ben geçen sene araba kullanmaya başlamıştım 1 ay kadar eşimle sürdüm sonra bi cesaretle tek başıma aldım arabayı kardeşimle sürdüm güzelce gideceğim yere gittik ama park ederken önümdeki duvara vurdum arabayı. Çok korktum üzüldüm araba yeniydi. Sonra bıraktım 2 3 ay sürmedim tekrar sürmeye başladım ama eşimsiz sürmedim bir daha. Cesaret edemiyorum sanki tek sürdüğüm zaman tekrar vuracakmışım gibi bi korku oluyor. Böyle bi şey yaşayıp cesaretini toplayan var mı acaba ya
Geçmiş olsun.
Kazası olmayana şöför demezler bizde
Kaza yaptığım zaman ha şimdi şöför oldun işte demişti abim ve babam.
Yani asıl şimdi direksiyona oturmalısınız

Arabayı pert edip nasıl cesaret toplayıp tekrar trafiğe çıktınız o psikolojiyi nasıl yonetteniz peki
Kolay olmadı zaten 3 hafta kadar evden cıkamadım kolum yüzümden. Bir de ben suçluydum biraz alkol vardı. O günden beri içmiyorum hiç bir şekilde.. o yoldan baya uzun süre geçemedim ama inanın şimdi gülerek hatırlıyorum

Geçmiş olsun.
Kazası olmayana şöför demezler bizde
Kaza yaptığım zaman ha şimdi şöför oldun işte demişti abim ve babam.
Yani asıl şimdi direksiyona oturmalısınız
Cesaretleniyorum ya inşallah geçeceğim direksiyon başına

Kolay olmadı zaten 3 hafta kadar evden cıkamadım kolum yüzümden. Bir de ben suçluydum biraz alkol vardı. O günden beri içmiyorum hiç bir şekilde.. o yoldan baya uzun süre geçemedim ama inanın şimdi gülerek hatırlıyorum
Geçmiş olsun umarım bende bu günleri gülerek hatırlarım

Maşallah nasıl bir kaza yaptınız ? Duvara vurdum diye kendi kendimi yedim ben
Olur öyle şeyler.
Ben tali yol meselesinden yaptım, karşı taraf aşırı hızlıydı girdik birbirimize, sonra da park halindekilere vura vura durduk😂
Diğeri de kontrolsüz şekilde sağda akan trafikte zank diye duran bir kamyona çarpmamak için kırınca kaldırımları refüjleri aşarak ters yöne uçtu araba oradaki ağaçlara vurarak durdum.
Allahtan o an gelenler beni gördüğünden durmuştu.

Velhasıl, kaza bu sizin elinizde değil.
Araçlar kul yapımı her türlü aksaklık olabilir, karşıdakinin dikkatsizliği sizi ölüme bile götürebilir, iki kazamda da kusurlu değilim ama bana ders oldu bu, trafikte hiçbir araca güvenmem, beni gördü sinyalimi gördü çıkmaz herhalde deyip şerit değiştirmem, en güvenli ana kadar beklerim.

Siz de benim gibi hemen zaman geçmeden trafiğe atılıp, kimseye güvenmeden kendi kontrolünüzde sürüş gerçekleştirmelisiniz.
İlk etapta mümkünse trafiğin aracın hiç mi hiç olmadığı yerlerde dolaşın, ardından çapı genişletip ev cadde bölgelerine hakim olun, sonra tüm şehre özellikle trafik saatinde çıkın.

Merhaba kızlar ben geçen sene araba kullanmaya başlamıştım 1 ay kadar eşimle sürdüm sonra bi cesaretle tek başıma aldım arabayı kardeşimle sürdüm güzelce gideceğim yere gittik ama park ederken önümdeki duvara vurdum arabayı. Çok korktum üzüldüm araba yeniydi. Sonra bıraktım 2 3 ay sürmedim tekrar sürmeye başladım ama eşimsiz sürmedim bir daha. Cesaret edemiyorum sanki tek sürdüğüm zaman tekrar vuracakmışım gibi bi korku oluyor. Böyle bi şey yaşayıp cesaretini toplayan var mı acaba ya
Evet geçen sene bayramdan bir gün önce kaza yaptım. Arabada kardeşim ve çocukları da vardı. Ama çok şükür kimseye bir şey olmadı. Arabamın farı gitmişti bir de. Ben de acemiydim. Çok sık olmasa da 7 8 ay olmuştu araba kullanalı. Sonra babam kızıp sat arabanı yüreğim ağzıma geliyor bir gün kaza yapacaksın diye. Sen usta şöför değilsin, ben olsam arabayı o durumdan kurtarırdım kaza yapmazdım dedi. Ben de eee baba nasıl usta şöför olmamı bekliyorsun? Sürmesem nasıl ustalaşacağım ki dedim. Sonradan devam da ettim. Eğer devam etmeseydim o korkuyu atamazdım

Back
X