Kaza yaptim canim cok sıkkin biraz teselili

muhur gozlum812003

Biricik kızım tek gercegim
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2015
911
612
53
43
Bugun ilkkez yalniz ciktim tam bittiydi sukur kazasiz belasiz surdum derken bizm dukkandan gecerken saga bakinca arabada saga gitti vurdum malesf neye ugradigimi sasirdim ruyadayim samdim off cok uzuldum encokta dukkanin herkesin onunde olmasi canimı sıktı ilk gun olmasida aynen oyle sadeec biraz guzle teslli icin yazdim teskjurler yorum yapanlara

Kaza yaptığına değil başkalarının önünde olmasına üzülmüş gibisin ama şükür et canına bir zarar gelmediğine dua et,felç olabilirdin yada hayatınıda kaybedebilirdin.

Kaza yaptığına değil başkalarının önünde olmasına üzülmüş gibisin ama şükür et canına bir zarar gelmediğine dua et,felç olabilirdin yada hayatınıda kaybedebilirdin.
Evet oyle oldu malesf sukur birsey olmadi ama bagzi giciklarin onunde olunca etkilendim otomatik

Evet oyle oldu malesf sukur birsey olmadi ama bagzi giciklarin onunde olunca etkilendim otomatik
Bence iyi bir eğitimden geçmeyene kadar da trafiğe çıkmayın.
Her konuda kadınları canla başla savunan ben,trafikte bir kadın gördümmü kaçıyorum:)
Ne demiş atalarımız,kadınlar kaza yapmaz,kazaya sebebiyet verir
Not: Kimse üstüne alınmasın aman:)

Yeni aldim ehliyetimi dedim yalniz sureyim ay birde benimkine demedim zaten birde onun sitersi vardi ama oyle ogrencem mecbur ilkgun olmasi canimi sıkti tabi bu saglara biraz fazla yanastim bakim derken off hala inanamiyom

Yeni aldim ehliyetimi dedim yalniz sureyim ay birde benimkine demedim zaten birde onun sitersi vardi ama oyle ogrencem mecbur ilkgun olmasi canimi sıkti tabi bu saglara biraz fazla yanastim bakim derken off hala inanamiyom
Hayırlı olsun,yine söylüyorum canınıza acıyorsanız tam öğrenmeden çıkmayın.
İsviçreye gittim bir kaza görmedim,ehliyeti türkiyedeki gibi kolayca vermedikleri için. Okadar hoşuma gitti ki anlatamam.
İnsanlar trafik kazası yüzünden hayatlarını kaybetmiyorlar en azından,başımı camdan çıkardım diye bile ceza yazmıştı trafik polisi.
Keşke türkiyede böyle olsaydı.

Ben almanyadayim bayada surdum ama iste araba surmek cok dikkat refleks konstrasyon cok gerek bir saga bakim derken direrksiyonu hakimiyetimi saglayamdim iste hata bende hala kemdime kiziyorum nasil dusunemdim gerci saga yanasmalarimi oluyordu farlarimda ama buda sola yansmaktan kortktugum icindi bu sfer suc bende yani nediye bakarsin saga guya biImkilere bakiyom yalniz suryomya havam sondu sonra yanecok surdum ben cok farda yaptim ama iste dikkat etmeyince oldu malesf birde duran arabaya buyuk hata yaptim

Olur öyle şeyler. Geçmiş olsun. Hep yavaş git cana birşey gemesin. Hangi şehirdesin ? Bir süre çıkmayayım aynı ildeysek. :)
Stutgart canim zor yani buralr her metrede lambada trafiyide cok ayrica ama ben iste salaklik ettim saga cok yanastim duran arbaya vurdum oyle girmisimki hem bizimki hem ondeki zarar gordu cok uzgunum ilk gun olmasina esiminde haberi yoktu zaten seytan tabi pesimi takip ettineguzelde gelmistim tam donup parka gurecektim saga bakma olaydim

Sağa da bakacaksın sola da. Olur, olur. Üzülme.

Daha kazaya sebebiyet verecek hiç bir etken yokken, sağa bakarken direksiyonu sağa kırıp kendi kendine kaza yapan, trafikte etrafından vızır vızır araba geçerken ne yapmaz... Kusura bakmayın, bu durumun "olur böyle şeyler" vs gibi tesellisi olmaz, hani böyle bir yorum bekliyorsanız, çünkü trafik ciddi iştir. Size en fazla şükredin ki kendi kendinize ve sadece mala zarar vererek kaza yaptınız denilebilir, ki bu bile kendini kandırmak oluyor. Siz iyi bir şoför olmak istiyorsanız, hatanızı kabul edip teselli yerine düzeltme yoluna gitmeniz gerekir.
Üzgünüm, siz trafiğe çıkacak kadar direksiyon hakimiyeti kazanmamışsınız. Trafiğe kapalı yerde ders almanız gerekiyor.

Ayrıyeten söylemeden edemeyeceğim. Türkiye'nin ehliyeti olup da daha direksiyon tutamayan insanlarla dolu olması skandal bir durum. Trajik. Bu minvalde okuduğum kaçıncı konu yahu... İnsan hayatı ne kadar ucuz. Ben bu ehliyet sistemini kınıyorum, kimse kusura bakmasın.

Bence biraz daha pratik yapın. Çocuğa,insana çarpmış olabilirdiniz Allah korusun. Neyseki arabaya çarpmışsınız.
Zaten anlık bakmanız gerekiyor bir yöne bakacasanız,mesela tali yoldan çıkıyorsunuz saniyeler içinde kontrol edip,kafanızı çevirmelisiniz,bir saniye fazla bir yöne bakmak demek,diğer taraftan gelen aracı,yayayı görememek demek bunu unutmayın lütfen.
Kendinizi üzmeyin ama buda size ders olsun,malınıza gelmiş,canınıza/başkasının canına birşey olmamış dua edin.

Bolca pratik yapman lazim, cunku saga bakarken arabayı saga kaydirmalar ya da vites değiştirirken direksiyon hakimiyetini azcik da olsa yitirmek bunlar normal seyler degil. Ancak yaninda hoca oldugu ve kurs arabasi gibi bir seyle kullanilirken maruz gorulebilecek hatalar.
Araba kullanmayi insanlar bir yerden bir yere gidebilme becerisi olarak tanimliyorlar ama araba kullanmak bundan cok daha fazlasi. Ehliyetimizi ilk alirken hocayla derslerin yanisira babam da calistirirdi bizi bos arazide,ikinci vitese atmayi bile ogretmedi ilk etapta,arabayi bagirttira bagirttira birinci viteste dolastik. Ikinci vitese takmayi her zaman ogrenirsiniz ama araba kullanirken ilk ogrenmeniz gereken sey etrafa ve diger suruculerin davranislarina hakim olmaktir derdi. Pekala sagdan bir cocuk firlayabilir veya kavşakta bi araç gelip sana carpayazabilir saniyelik dikkatsizlik yuzunden. O yüzden bence biraz daha çalışın bos yerlerde siz,direksiyon hakimiyeti icin.

çok üstüne gidilmiş bence
benim de burada kaza yaptım konum var
arabayla tek başıma 3. çıkışımdı
evin önüne geldim sola dönüp ara sokağa girip park etmem gerekiyordu
arkamdakileri bekletmemek adına yolun sağına yanaşayım sonra yol boşalınca dönerim dedim ve küüüt :)
önde duran park halindeki arabanın sol arkasına çarptım

sonra o gün burada yazdım ve buradakiler bana gerçekten öyle bir cesaret verdi ki
arabaya geri binip tamir ettirmeye götürdüm (kimse yoktu benden başka mecburen kendim gittim)
hatta sonra tamirciden aldım geldim
bi gün sonra yine işe gittim
sonrasında bir daha hiç kazam olmadı çok şükür

ama o gün korkup bi daha binmesem süremezdim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…