Erkek İnfertilitesi Kazakıstandan sevgıler

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

Haleluyah

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Mart 2010
39
0
96
Diğer
Butun anne olmak isteyen bayanlara merhabalar.

Evleneli 1bucuk sene oldu, ilk 1sene cocuk istemedik hem yabanci bir ulkedeyiz hem de biraz evlilige alisalim diye istemedik. Sonra dogal yolla denedik ama olmadi, bende biraz usutup hasta olunca doktora gitmek zorunda kaldim, daha sonra sorunun kocamdan oldugu ortaya cikinca gozukmek durumunda kaldi. Ilk defa urologa gittigi icin doktor butun testleri istedi. BUraya gore iyi bir hastahanedeyiz ( kazakistan). Sadece kadin dogum ve urolog hastanesi. SOnrada aciklandi ki, kocamin Sperm sayisi 5-7 ADETMIS... Sok olduk, kendimize gelmemiz 1haftayi aldi, daha sonra hormon testleri vesayre derken sonucta TESTESTEROn horonu 9,38 ile 31 arasi olmasi gerekiyoken bizde 1,38mis. Turkiyedeki sinirlari bilmiyorum ne yazik ki. Doktor hemen 1500ml lik pregnyl verdi 3gun arka arkaya ve bir daha test istedi. Ardindan gelisme olunca cok sevindik. 1,56 oldu. Doktorda baya umit verici konustu aslinda moral oldu.

Ardindan internette arastirma yaptim bu kadar kotu durumda olan insanlar var ama o kadar da cok deil, ortalama milyon olarak az olanlar cogunlukta, yani hic cikmamasindan biraz daha iyi sadece. Doktor normal yolla olma ihtimali yok ama asilama denenebilir dedi.

Tabi yabanci bir ulkede oldugumuz icin verdigi ilaclari arastirmak durumunda kaldik.
Ortalama gunde 8 hap yutuyor kocacim. Cinko, demir, e vitamini, folik asit, ve bir de 6 hafta boyunca haftada 2 kere preglyn verdi 1500luk...

Tabi bunun yaninda keci boynuzu bal ceviz karisimi, bal poleni, hatta mesir macunu da yiyor. Ama sanirim birseyler dokunuyor kocama, kizamik gibi seyler dokmeye basladi. Tedaviye baslayali 1 ay oldu, daha 1 ay daha var. Ama biraktirdim ilac harici seyleri yemesin diye.
Bilmiyorum ins mayis sonu testleri iyi cikacak diye umuyorum.

Acaba tedavi harici yine keci boynuzu veya mesir macunu falan yese ters teper mi diye korkuyorum? Bilginiz varsa yada ilacla beraber ek besin alan vasa soyleyebilir mi ?

Kizlar sonunda baya bir stres sonrasinda ilaclari bitirdik beraberince 1 ay keci bonuzu ve 3 kutu da mesir macunu yedirdim... Gozle gorulur bir fark ama sayisini ve ne oranda yukseldigini bilmiyoruz. 2 hafta vucut dinlendirme sonrasinda doktor asilama yada tekrardan tedaviye devam dicek !!

Asilama derse benim yapmam gereken bir islem var mi biliyor musunuz ?
Bir kac kere doktora gitmistim ama bana bir sey demediler, saglikli oldugum icin islem gormemistim.

canım inşAllah hakkınızda hayırlısı olur .benim bildiğim aşılama için 5 milyon üzeri sperm olması gerekiyor. o kadar yükselmişmi.Allah yardımcınız olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…