Kazanılan tazminat

aykumsal

Annesi minik sıpasını bekliyor ;)
Kayıtlı Üye
2 Kasım 2014
1.722
1.761
133
Arkadaşlar daha önceki konumda bahsetmiştim annem trafik kazasında vefat etti 11 yıl süren dava sonuçlandı. Ben hakkımdan feragat edeceğim demiştim babama.Hatta eşimle bu yüzden tartıştık . Ben eşime bu konuya sen karışma dedim.Babam bana tazminat 200 bin civarı demişti. Daha sonra avukatla görüştüm 300 bin üzerinde olacak alacağımız para dedi.
Ben eşime karışma bu işe derken babamın karısı gelecek bu para hakkında planlar yapıyo. Ben babamın bu konuda bana art niyetli davrandığını düsrüst davranmadığını düşündüğüm için hakkım olan parayı babama vermekten vazgeçtim sizce doğru mu yapıyorum.

Çok özel bi konu. biz ne desek anlamsız kalır. Kocanızın karışmaya hakkı yok ama babanızın karısının da gelecek bi para hakkinda plan yapması az çok normal karşılanabilir.

Kendi vicdanınız ne diyorsa onu yapin.

Arkadaşlar daha önceki konumda bahsetmiştim annem trafik kazasında vefat etti 11 yıl süren dava sonuçlandı. Ben hakkımdan feragat edeceğim demiştim babama.Hatta eşimle bu yüzden tartıştık . Ben eşime bu konuya sen karışma dedim.Babam bana tazminat 200 bin civarı demişti. Daha sonra avukatla görüştüm 300 bin üzerinde olacak alacağımız para dedi.
Ben eşime karışma bu işe derken babamın karısı gelecek bu para hakkında planlar yapıyo. Ben babamın bu konuda bana art niyetli davrandığını düsrüst davranmadığını düşündüğüm için hakkım olan parayı babama vermekten vazgeçtim sizce doğru mu yapıyorum.
hakkinizi almaniz tabiki iyi bisey ama yinede iyi dusunun derim .tabiki bi baba para icin iyi davrnmio ise sonuna kadar haklisiniz

Üzülerek söylüyorumki Doğru yapıyorsunuz ..
Harcamak istemiyorsanız hayır kurumlarına bağış yapabilirsiniz...
Babanız miktarı size az gösteriyo ama avukat daha yüksek bi paradan bahsediyor :KK43: ne acı ki babanız eşiyle birlikte bu acı parayla ilgili hayallere dalmış durumda...
Allah annenizin mekanını cennet eylesin..

Çok özel bi konu. biz ne desek anlamsız kalır. Kocanızın karışmaya hakkı yok ama babanızın karısının da gelecek bi para hakkinda plan yapması az çok normal karşılanabilir.

Kendi vicdanınız ne diyorsa onu yapin.
Benim bu şekilde düşünmenin sebebi babam şimdiki evliliğinden olan çocuğundan bahsederken; benim en küçük çocuğum 25 yaşında ben şimdiki çocuğumun geleceğini düşünürüm sadece diyo.

Hukuki olarak vefat eden kişinin çocuklarına veriliyor ise o zaman sizin hakkınız demektir.
Avukatı kim tuttu bu arada, kim ödedi ücretini?
Eğer babanız tuttu ise avukat ücretinin kendime ait kısmını öder, diğer kısmı alırdım.

Eski konunuzdan yanlış hatırlamıyorsam bir de ablanız vardı ve o babanıza vermeyecekti öyle değil mi?

Bir de dava sonuçlandı diyorsunuz, o zaman ne alacağınız kesinleşmemiş midir? Hala bu tahminler nedir anlayamadım?

Allah rahmet eğlesin.
Eşinizin hakkı olmadığı gibi üvey annenizinde hakkı yok bence.
Para annenizi geri getirmeyecek. Biz ne desek eksik kalacak.
Sizin bahsettiğiniz durumda olsam ben hakkımı alırım. Fakat babanızla aranızda bozulabilir. Bence buradan gelecek cevaplar sizi yanlış yönlendirir. Siz iyice düşünüp öyle karar verin.

bence hakkınız olanı alın..sonuçta annenizin davasıymış.. babanız hakkı olanı alsın siz de hakkınız olanı.. kimse kimseye haksızlık yapmış olmaz

Benim bu şekilde düşünmenin sebebi babam şimdiki evliliğinden olan çocuğundan bahsederken; benim en küçük çocuğum 25 yaşında ben şimdiki çocuğumun geleceğini düşünürüm sadece diyo.

Oo bu durumda sizde kendinizi düşünmelisiniz. Haklısınız.

25 yasinda derken onceki konuyu bilmeden soruyorum?

Üzülerek söylüyorumki Doğru yapıyorsunuz ..
Harcamak istemiyorsanız hayır kurumlarına bağış yapabilirsiniz...
Babanız miktarı size az gösteriyo ama avukat daha yüksek bi paradan bahsediyor :KK43: ne acı ki babanız eşiyle birlikte bu acı parayla ilgili hayallere dalmış durumda...
Allah annenizin mekanını cennet eylesin..
Ben de öyle düşündüm neden ben iyi niyetli yaklaştıkça dürüst davranmıyo anlamıuorum.

Ama bunda yanlış olan ne ki? Diğer tüm çocuklarıni büyütmüş okutmuş ve evlendirmiş ise ?

Öncelikle başınız sağolsun.
O kadındaki nasıl bir vicdanmış ki ölmüş kadının hakkını çatır çatır yeme planları yapıyor.
Kesinlikle alın hakkınızı. İçinize harcamak sinmiyor olabilir anneniz yaşasaydı mutlu olacağı bir şeylere harcayabilirsiniz. Çocuğunuzun eğitimi ya da bir iş kurup gelirin bir kısmını ihtiyaç sahiplerine hayır yapmak gibi şeyler olabilir. Babanızlada konuşun bence annenizin hatırasına saygısızlık yapmamak için şimdiki eşiyle harcamasın o da sizin gibi bir şey yapabilir. Kadın ne yapmak istiyormuş o parayla?

Biz rahmetli Annemde olan 3 kardeşiz en küçüğümüz 25 yaşında. Babamın şimdiki evliliğinden olan kardeşim 5 yaşında. Bu saaten sonra sadece onu düşünürmüş öyle diyo.

Onu düşünmeye devam etsin de eski karısının vefatından oluşan bir parayla mı düşünecekmiş onu.. Ben olsam diğer kardeşlerimle birlikte hakkımızın hepsini almak üzere sözleşirdim. Diğer konunada yorum yapmıştım ama iyilikten asaletten anlamayan insana yapılmaz. Hakkının hepsini al.

Babanız ve 3 kardeşe eşit mi bölünecek bu arada

Back
X