Kazanılan tazminat

Annenizden kalan para üzerinde o çocuğun hakkı yok. Çocuğuna yatırım yapmak istiyorsa kalksın çalışsın.
Sizde tüp bebek istiyormuş bunun için harcayabilirsiniz. Her çocuğa 100 bin tl kalıyor anladığım kadarıyla üzerine ekleyip ev alabilirsiniz.
Diğer kardeşlerinizde vermemeli bence duygusalsınız anlıyorum ama o parayı babanız ve yeni eşi kullanırken içiniz daha mı olacak?
Avukat masrafları çıkınca 60-70 bin lira düşüyo kişi başına sigortadan alınacak olan hariç.

Benim duygusal biri olduğumu bildiği için psikolojik baskı yapıyo. Ben de çok etkileniyorum. Henüz hakkımı almak istediğimi bilmiyo öğrenince nasıl bir tepki alırım bilmiyorum.

Öncelikle başın sağolsun..
Giden geri gelmiyor evet ama..
Bence tüm kardeşler olarak hakkınızı almalısınız.
Siz almazsanız babanızın yeni eşi bir güzel yiyecek. Babanızın mali mulku varsa size kalması zor ihtimal. Genelde gördüğüm yeni eşler herşeyi üstlerine gecirtiyor sorun çıkmasın diye. Ev alacak demiş biri onu kadının üzerine alması muhtemel.
Üzülerek söylüyorum babanızın bu saatten sonra sizi düşünmesi zor.

Bence annenizden gelen parayı o hayattaymis ve size hediyeymis gibi düşünün.
Hayrınızı yapın onun için.
Sonra da bebek dusunuyormussunuz belki onun geleceği için birikim yaparsınız bilmiyorum.
Ama babanız yarin birgün isterse harcadık diyin bence.
Tekrar üzülerek söylüyorum babanızın sizinle ilgilenecegini sanmıyorum. :(
Adamın çocukları bir gözü görür eşi giderse hepten kör olur derler.
Bence hakkınızı alın sonradan buraya yeni başlık : babamın yeni esi ve nispetleri olmasın

Omcelille ALLAH sabir versin. Hic bir miktar anne acisini dindiremez.
Zaten kimse aksini iddiada edemez.

Ama soylede bir gercek var. ALLAH rahmet eylesin. Hayat devam ediyor iyinyada kotu bir sekilde. Ve kanun madem boyle bir hak verdi. (Benimde icim el vermez o parayi istemeye ) ama soyle birseyde var.
Oncelikle esinizin karismaya hakki yok.
2. Kardesin var mi hic? .200 bin tl olmus olsa bile babana zaten tek basina baya cok bir para. Madem kanun veriyor ki 300.000 bin tl imis.
Annen vefat ediyor ondan gelen parayi yeni karisinin yemesini hic icime sindiremem.
Suna bak. Annem vefat ederken bile sonradan gelen kadin yiyecek.
Beliide en bastan hic tazminat davasi acilmamasiydi. Insan vicdan azabi ceker gibime geliyor. Annemin ölüm parasi.

Neyse uvey anne nasil yiyecegini olanlarken ben ona birakmak istemezdim (parasindan degil ama kaldiramamaktan)
Bence hakkiniz olanini kurusuna kadar al.
Kadin ohh harcayacak. Belki iyi bir kandir ama... ben kaldiramam.

Ben olsam alırdım hakkim olanı zaten 300000 tek baslarina ne yapacaklar. Sen almazsan ne olacak? Annen gerimi gelecek?

Avukat masrafları çıkınca 60-70 bin lira düşüyo kişi başına sigortadan alınacak olan hariç.
60-70sorun deil en azindan sıkıntılarınızı hafifletir ...bence babanizi dusunmeyin artik o sizi dusunmuyo bile..vijdaniniz rahat olsun istedigi kadar red etsin allah katinda cezasini ceker.sonucta haksiz yere neyi kimden saklio .sonucta siz annesiz kaldiniz annesiz buyudunuz ..tabiki rabbim kucuk kardesinizede yasatmasin insallah... babaniz nehalt yiyosa yesin bu saatten sonra o babadan hayir gelmez

İlk konunuzda bende babanıza vermenizi düşünmüştüm çünkü kendine ev yaptırıp bu yaştan sonra rahat etsin diye düşünmüştüm. Ama konu farklı yerlere gitti. Şimdi babanızla konuşurken baba aslında istememe kararı almıştım ama çok zor durumdayız sıkıştık. Tüp bebek için arabamızı bile sattık diye sende vicdanına oyna. Onu suçlarsan üste çıkacak belli. . Ayrıca asıl onun baba olarak bunları düşünmesi gerekirken sadece 5 yaşındaki çocuğunu düşünüyormuş bide o evi onun ve karısının üstüne yapar oh... en kısa zamanda konuşun siz haklısınız hatta kardeşlerinizle de konuşun onlarda hakkını alsın iyi niyetinizi su istimal edemezler..

Evet ya ne yüzsüz insanlar var nası yedirecekse kendine o parayı.
Ölü yiyici dedikleri böyle tipler olsa gerek.

Aynen öyle resmen rezillik ötesi. Allah sasirtmasin.
Konu sahibi yerinde olsam asla anneme bunu yapmazdim.
Alirdim hakkimi ve anneme mevlutler okuturdum. Yuvama gelecegime harcardim. Annem de bunlari gordukce mutlu olurdu. Eger birakirsa cok yazik olur.

Hukuki olarak vefat eden kişinin çocuklarına veriliyor ise o zaman sizin hakkınız demektir.
Avukatı kim tuttu bu arada, kim ödedi ücretini?
Eğer babanız tuttu ise avukat ücretinin kendime ait kısmını öder, diğer kısmı alırdım.

Eski konunuzdan yanlış hatırlamıyorsam bir de ablanız vardı ve o babanıza vermeyecekti öyle değil mi?

Bir de dava sonuçlandı diyorsunuz, o zaman ne alacağınız kesinleşmemiş midir? Hala bu tahminler nedir anlayamadım?
Canım ablam değil kız kardeşim ben hakkımı alırım dedi. Babamda ona demediğini bırakmadı. Dava sonuçlandı ama tahmini rakamların olmasının sebebi gayri menkül satışı yaptırcak avukat haciz ile . Gayrimenkul satışından elde edilen para bize paylaştırılacak.

Canım ablam değil kız kardeşim ben hakkımı alırım dedi. Babamda ona demediğini bırakmadı. Dava sonuçlandı ama tahmini rakamların olmasının sebebi gayri menkül satışı yaptırcak avukat haciz ile . Gayrimenkul satışından elde edilen para bize paylaştırılacak.

Hakkımı alırım diyen kardeşiniz babanızla mı yaşıyor?
Kime haciz gidecek onu da anlamadım, sigorta şirketi ödeme yapmayacak mı?

Kaybedilen annenin değeri için paha biçemiyorum. Ama bu parayı istemiyorsanız bile hakkınıza düşeni alın.
Annenizin hatırasına MEB' e bağlı bir okula laboratuar yapabilirsiniz. Okul ihtiyaclarını karsılayabilirsiniz.
Köy okulu onarımını üstlenebilirsiniz. Hayrat yapabilirsiniz.
Milli Eğitim' e gidip, planlarınızı söyleseniz, ellerinden geleni yaparlar.

Kaybettiginiz anneciginiz yattığı yerden, sizinle gurur duyar. Acınızı az da olsa hafifletir.

bence tüm kardeşler herkes üzerine düşen parayı almalı önce..daha sonra üzerinize düşen paradan bir kısmını babanıza mı verirsiniz en küçük kardeşiniz için yatırım mı yaparsınız size kalmış...
ama ben dediğim gibi önce herkesin parasını alıp cebine koyması gerektiğini düşünüyorum.

Siz anne olduğunuzda size birşey olsa eşinizin büyümüş olsa dahi çocuğunuza beni başkasından olan küçük çocuğum ilgilendirir dediğinde siz anne olarak ne hissedersiniz? Ben anne olarak kendi çocuğumu başka kimsenin çocuğuna değişemem.
Babanız babalık vaziyesini yapsın yaptığı çocuğa baksın. Sizin annenizden gelecek parayla çocuğuna gelecek sağlamaya çalışması bence haksızlık.

bu tazminat sizin annesiz geçirdiğiniz yıllara bir teselli olsun en azından diye verilmiş bir şey neden feragat etmek istediniz onu da anlamadım. vicdanınızı rahatsız eden ne?
Vijdan yapmamın sebebi şu babamı kırmak istememem. Ama babam benim ona gösterdiğim iyi niyeti bana göstermiyor.

Hıkuken herkesin payı ayrı ama babam bizim hakkımızı da almaya çalışıyor.
neden peki onu anlamadım..paranın tamamını alıp,en küçük için mi kullanacak? iyi de diğer 3 çocuğu çocuk değil mi?
herkes hakkı olanı almalı,o para rahmetli annenin mirası gibi bir de..sonradan olma karısından olan çocuğuna neden kalsın ki mirası?
babanız evlne,p çocuk yaparken düşünecekti onun geleceğini,rahmetli karısından gelecek,çocuklarının parası ile değil..

bide sole dusunun mazallah allah korusun ama siz vefat etseniz 3cocugunuz olsa esinizinde yeni esi ve kucuk bir evladi daha olsa ve 3 cocuguna vermeyip yeni esine ve cocugunnu dusunse ne his ederdiniz bide bu yonden bakin birde tabiki allahim korusun

İlaç gibi gelecektir o para size bu sıkışık zamanda. Babanızda reddederse hiç baba olmamış demektir. Sanki köprüyü geçene kadar ayıya dayı diyor gibime geldi ki şu durumda bile sizleri görü görmüyormuş. Parayı o insafsız kadına yedirirseniz annenize kötülük yapmış olursunuz. Güzel şeyler için harcayın annenizde mutlu olsun siz de

bide sole dusunun mazallah allah korusun ama siz vefat etseniz 3cocugunuz olsa esinizinde yeni esi ve kucuk bir evladi daha olsa ve 3 cocuguna vermeyip yeni esine ve cocugunnu dusunse ne his ederdiniz bide bu yonden bakin birde tabiki allahim korusun
Işte bu yüzden dik durup kendimi yıpratmadan hakkımı almam lazım

Ben de öyle düşündüm herkes kendi evladını düşünüyo. İlerde benimde evladım olacak Allah izin verirse ben neden almayayım dedim.
babanıza da aynen bunu söyleyin..benim de inşallah evladım olacak,ben de onun geleceğini düşünmek zorundayım diyin..

QUOTE="Maha, post: 46816696, member: 759449"]İlaç gibi gelecektir o para size bu sıkışık zamanda. Babanızda reddederse hiç baba olmamış demektir. Sanki köprüyü geçene kadar ayıya dayı diyor gibime geldi ki şu durumda bile sizleri görü görmüyormuş. Parayı o insafsız kadına yedirirseniz annenize kötülük yapmış olursunuz. Güzel şeyler için harcayın annenizde mutlu olsun siz de[/QUOTE]
Aynen canım rahat bir nefes alırız diye düşündüm.

Ben haklıyım dimi hakkımı almakla şimdi evlatlıktan reddetmeye kadar gider bu iş ama arkama bakmıycam para için seviyosa beni babam hiç sevmesin.
sonuna kadar haklısın , bundan hiç şüphe duyma ,,

ne eşinin ,ne de babanın söz söylemeye hakkı var söyletmeden

baban hem hakkına göz dikecek ,hemde evlatlıktan reddedecek etsin

böyle insanlar yeri geldi mi ne babalık, ne kardeşlik
her şey buhar olup uçarr

Back
X