ben esime olayı bile söylemedim kendisi anlayıp konusmus daha önce butarz konularda konusmaktan kactılar bizimi elestiriyorauna döndülerNiye açık açık sormak yerine içinize atıyorsunuz? Ya da eşinizi araya sokuyorsunuz?
Söyle.. niye yemiyorsunuz merak etmeyin 5 yılda biz zehirlenmedik size hiç bir sey olmaz deyin.
O kadar emek vermişim bi tadına bakar insan deyin.
ilk baslarda alısık olmadıkları seyleri yemek istemezler diye düsünmüştüm seciciler ama zman ilerledikce bunu kabullenmemeye basladımSizce neden yemiyorlar. Bir neden bulmussunuzdur illa ki.
hayır yokEvde evciliniz var mı? Veya tırnaklarınız uzun mu?
Böyle sebeplerden o kişinin yaptığı yemekleri yemeyen birçok insan tanıyorum
bu degil susmaktan herhangi birseyde artık onlarla nasıl iletişim kuracagımızı bilemiyorumYemekleriniz yenmedi,beğenilmedi ve sizde kaygı bozukluğu başladı öyle mi ? Tek sebep bu mu ? Pamuk ipliğine bağlı bir psikolojiniz var demek .
Beğeniyorlarsa yemek götürmeyin güzel keyifleri bilir.
keserim bende uzun tutamam oje dahi sürmem.Yanlış anlamayın lütfen tırnaklarınız uzun mu?
Dikkat ediyor musunuz ?
Ben tırnağı uzun olan insanların yemeğini pek yiyemiyorum belki sorun bu tarz şeylerdir.
Aklıma tek bir seçenek geliyor ozaman eş ailesi ile farklı mezheplerden misiniz?hayır yok
Süpersiniz.Corba da yapma onlara...birdaha seni ararlarsa "dolapta peynir ,zeytin var..canım kahvaltı yapmak çekti"de.Daha önce de paylaştım burda....yıllar önce başka şehirden KV KP bana geldiler.Calistigim halde herşeyi kendimce dört dörtlük yaptim.Fasulyenin türü çok güzelmiş diyerek zeytinyağlı fasulyeyi ikiser tabak yediler.Nohutun cinsi güzelmiş eti nereden aldın güzelmiş diyip ikişer tabak etli nohut yediler...pirincin turu guzelmis markası ne oğlum? diyip pilavın ikinci tabağını istediler.Sofradan kalkarken kayınpeder "insanoğlu işte ...kuru ekmekle de doyuyor "dedi Kalan yemeğin yanına ertesi gün kayınvalidem hazır mercimek çorbası ek yaptı .Onu ve dunden kalan yemegi yerken kayınpeder üç kez çorbanın çok güzel olduğunu söyledi. Yaklasik dört yıl bana geldiklerinde onları otogardan alıp direk lokantada yemek yedik.Son birkaç gelişlerinde de "hazır mantı ve hazır çorba " yapiyorum aslinda evime hazır çorba almamama ragmen.Senin yemeğini yesinler diye kendini lütfen paralama
sen de onlarda yemeselan arkadaslar aslında yemesseler yemesinler demek isterdim ama evler yakın cocuguma baktıklarından dolayı daha sık görüsüyoruz .
yemeklerimi yemiyorlar bunu da kimi zaman beni kırarark yapıyorlar . 5 yıllık evliyim eskidende öyleydiler cok nadir sehir dısından geldiklerinde bir domates corbası yap biz pide getiiriyoruz derlerdi .
en son ki iki olayı anlatayım esim ogun iş dönüsü corba yapmamı istedi hastaydı . kayınvalide emrivaki ile yemege gelin mesajı atmıs. corbayı aldım onlara gittim annebamya pilav vardı. kaselere az koydum biliyorum yemek istemeyeckler bari tadına baksınlar diye.bize koyma yemicez dedi kendinize koy dedi . bende ben yedim evde dedim tek eşine koydum . esimde daha öncede aynı seyler oldugu için annesine ben olmadıgım bir ara demiş neden eşimin yaptıgı tencere yemege gelmiyor demiş bir kac bahane soylemiş .
ikincide kabak tatlısı yapmıstım onlara götürdüm daha önce yediklerini söylemişlerdş oyuzden götrdüm . kaynanam tabaga koyup kayınvabama getrdi kanepeye koydu kayınbabam üstüne oturdu kaynanama neden buraya koydun dedi . kayınvalidem bana dönüp neden bunu buraya getirdin (eve)dedi ciddi bir sekilde . kitlendim kaldım zatn kabagın ezilmeyen büyük tabakta kalan kısmını da yemediler iki gün masada kaldı üçüncü gün ben evime aldım getrdim
bu olaydan sonra kaygı bızuklugum basladı ilac kullnmaya basladım.
ben onlara yemege gitmek istemiyorum arada cagrdıgı zman anne bizi düsünmeyin diyorum olurmu gelin diyo agzımı kapatıyor bize göre fazla yemk yapıyor . nezaketsizlik yapmamayım diye kac defa yemktn cıkan kılı sakladm esime dedim annene ben söylersem alınır sacları kısa ile uzun arası savruk savruk yemek yapıyor demir eksikliğide var sacları dökülüyor sacını baglasa yemek yaprken dedim oda söylemedi
ama 5 yıldır vebalı gibi davranıyorlar benim yaptıklarıma .bircok kez kırıldım yapmamyım diyorum illaki denk geliyor onalrın yanında dilsiz gibi oldum konussam yanlıs anlayıp savunma yapıyor tersliyor .
tavsiylerinizi bekliyoru m
Sanırım anladım ben sizi :/ inşallah öyle bişey değildir benimde aklıma o tarz bişey geldiÇok çok ilginç gerçekten. Ayıp ötesi ayıp etmişler. Aklıma bir neden geliyor ama emin de olamıyorum, o yüzden kendime saklayayım.
Nezaket falan umursama direkt paldır küldür söyle.
çok merak ettim, herkesin aklına gelip benim aklıma gelmeyen ne acabaSanırım anladım ben sizi :/ inşallah öyle bişey değildir benimde aklıma o tarz bişey geldi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?