KBB doktorları mı yoksa plastik cerrahlar mı?

KBB doktorları mı ? Yoksa plastik cerrahlar mı ?

• Ankete Katılan
    20
ayrıca plastik cerrahlarda öyle haryere cerrahi girişim uyguluyorlar sadece buruna değil

bence ister plastik cerrah olsun ister kbb olsun en önemli olan işindeki tecrübesi .ne kadra ameliyat yapmış olması ve ne kadarında başarılı olmasıdır .kbb ci olur ama fevkalede estetik yapıyor olabilir kendini geliştirmiş olmasıdır önemli olan..

İlk ameliyatımı kbbci yaptı ve burun ucumda nekadar kıkırdak varsa aldı. İkincisini plastik cerrah yaptı kulağımdan kıkırdak alıp ekledi ama sonuç yine kötü. Şimdi ikiside beni hayal kırıklığına uğrattığı için ne plastik cerrah nede kbbci demem gerekiyor. İşini iyi yapan yıkık dökük burunları bile çok güzel bir hale getiren doktor en iyisidir bu bir plastik cerrah olur yada bir kbbci önemli olan sonuç değilmi. Hata her iki tarafta yapabilir ondan burun konusunda plastik cerrah yada kbbci ayırımı yapmak yanlıştır.

Bende 50 gün önce ameliyat oldum..
Doktorum Yusuf Can.. Kesinlikle mükemmel bir dr, aynaya her baktığımda doktoruma dua ediyorum ve onu çoooook seviyorum iyiki var.

eskiden plastik cerrah diye düsünürdüm ama arastirdikca kbb diyorum...cunku kbb ciler bende daha uzmanlar diye dusunuyorum sonucda burunun her yerini ezbere biliyorlar ilgi alanlari o cunki..ama bi plastik cerrah sa estetik burun,cene,gögüs,vs yapabiliyor... yani ince is tabikide bu bwnim sahsi fikrim...

Bana da şöyle geliyor hasta olarak bakınca; başkasının memesiyle uğraşan adamın burnumla ne işi var:)) gitsin meme yapsın bıraksın burun olayını, burun yapan KBB uzmanları var zaten.

Ben kbb uzmanlarının yaptığı o kadar kötü anıları olan arkadaşlarım var ki kesinlikle öneremem. Tabiki istisnalar vardır. Memleketimizde yapılan en fazla ameliyat burunmuş. En çok yapanlar estetik cerrahlar. Bir de şöyle bir durum burun diğer tüm organlardan farklı üç boytlu bir organ bir çok yönden açısı var. Yüzde duruşu tüm ifadeyi değiştiriyor işi sadece burunun içi olna bir uzman nasıl olurda tüm bu parametreleri mükemmel yapabilir. Bu yüzden ben estetik cerrah diyorum. Bir arkadaşım için bursaya gittik çok övdükleri bir estetik cerrah ile görüşmeye fiyatu da gerçekten yüksekti ama gittiğimiz yerde o gün sadece 4 burun ameliyatı vardı bir o kadar da kontrole gelen yani adamın işi bu her gün yapıyor. Arkadaşım biraz fazla ödedi ama çok da memnun.

Bana da şöyle geliyor hasta olarak bakınca; başkasının memesiyle uğraşan adamın burnumla ne işi var:)) gitsin meme yapsın bıraksın burun olayını, burun yapan KBB uzmanları var zaten.

çok komık bır yorum olmus tatlım :)))) ama yazdıklarınada hak vermemek elde degıl :)))) ama bence yinede önemlı olan tecrube ve yapılan ıs , ortaya cıkan sonuclara bakmak lazım arastırma yapmak lazım

kesinlikle plastık cerrah bence bende cok kısı duydum kbb ye yaptrıp pişman olan tabi yinede işinin ehlı ınsanlar vardır onların içindede

Merhaba Kızlar

Ben de çok yakın zamanda burnumu estetik ameliyat ettirmek istiyorum ve çok kararsız kaldım.Bazı plastik cerrahlar KBB doktorları için estetik eğitimi almadıklarını ve buruna sadece sağlık müdahaleleri yapmaları gerektiğini söylemişlerdi.Ama burdaki yorumlarda Op.Dr. Yusuf Can'ın KBB doktoru olmasına rağmen çok iyi estetik ameliyatlar yaptığını gördüm ve kendisini dr. listeme ekledim.Siz ne dersiniz,sizce estetik cerrahlar mı,KBB doktorları mı? Bir de Yusuf Can ile ilgili fikirlerinizi de belirtirseniz memnun olurum.

Tabi ki hiç bir KBB doktoruna bu konuda kötü demek bana düşmez fakat yakın bir arkadaşım bir KBB doktoruna ameliyat oldu ve şu an şeklinden çok pişman keşke estetik cerraha olsaydım diyor. Fakat karşılıklı doktorla görüşmek lazım hepsi kötü yapar diye genelleyemeyiz.

Ben 2007 yılında burun ameliyatı oldum. Asıl sorunum burnumdan nefes alamamam. Ben her daim ağzımdan nefes aldım. En sonunda devlet hastanesine gittim. Araştırmadan öylesine bir doktor seçtim. Amilay olmalısın dedi bende güvendim oldum. 2 gün hastanede yattım 2 gün burnumda tampon vardı. Allah kimseye göstermesin. Tampon varken nefes alamadığın için başın çok fena ağrıyor. Uyucak olsan ağzın kapanıyor o anda burundanda hiç nefes alamadığın için boğulcak gibi olup uyuyamıyorsun. Çok büyük konuştum o dönemde bir daha asla olmam diye. Aradan 4-5 sene geçti benim sorunum dahada büyüdü. O dönemde burnumdaki kemik yüzünden doktora giden ben artık burun estetiğine ihtiyaç duyuyorum. Çünkü devlet hastaneleri görsel açıdan birşey yapmıyor. Eğer burnunda kemik yada et varsa alıp kapatıyorlar. Gerçi bende onu da yaptıklarından şüpheliyim. Çünkü çıkan parçayı koymak için yanımda götürdüğüm kap geri döndüğümde boş. Ve benım burnumun ucunde halen bir kemik nefes almamı engelliyor. Üstelik her geçen gün burnumun yamulduğunu hissidiyorum. Soldan bakınca güzel, sağdan ve önden bakınc ayamuk gözukuyor. Bu sebepten dolayı hep sol profilden poz veriyorum. Ayrıca daha önce ameliyat olduğum için sonrasındaki ameliyatlar revizyona giriyor ve nrdeyse 2 kat para alınıyor. Demem o ki. devlet hastanesinde asla burun ameliyatı yaptırmayın sonrasında mutlaka revizyona ihtiyaç duyuyorsunuz. Ben devlet hastanesinde ameliyat oldugumda hiç para vermedım çünkü ssk karşılıyordu. Ama dediğim gibi direk dışarda iyi araştırarak tek ve iyi bir seçim yapın. Şuanda Emre İlhanı düşünüyorum. Dün neti açtım burun ameliyatı dediğimde karşıma çıkan sayfalardan birkaç yere burnumun resimlerini gönderere sorunumu belirttim. İlk geri dönüş Esteworld'de görev yapan Tamer Yavaş'ın asistanı oldu. Asistan 20 dakika boyunca birçok şey anlattı. Gerçekten hiç bir araştırmaya gerek duymadan insan gözü kapalı gidebilir. Ama ikinci ameliyat olucak olmam nedeniyle fiyatı sorduğumda 7 buçuk ile 9 arası dedğişiyor dedi. Bu durum biraz beni soğuttu. İstanbul anadolu yakasında oturan bri olarak zaten etiler oldukça uzak. Araştırmalara devam ettim ve burda Emre İlhan'ı tavsiye eden arkadaşların yazısını okudum. Ve randevu aldım ücretsiz muayene için. Çok uzun bir zaman, ama kafama o yattı. İkinci ameliyat için söylenen rakam 7 binden başlıyor. Sanırım hangi doktor olursa olsun durum bu olacak. Yanlız 2008 yılında Emre İlhanla ilgili yazanlar hastane seçenekleri belirtmişti. Centrel hastanesi şu fiyat, Çağıner hastanesi bu fiyat diye. Ben Emre beyle irtibata geçtiğimde bana yazdığı msj şu oldu;

''Ameliyat fiyatına gelince… Ameliyatlarıma kendi özel hemşiremle ve kendi özel ameliyat setimle giriyorum, hastane seçiminde anestezinin kaliteli ve ameliyathanenin temiz olmasına dikkat ediyorum.. Bu durumda...burun estetiği ameliyatı için her şey dahil (hastane yatış ücreti-hastanede yapılan ilaç , serum vs…- ameliyathane kirası-doktor ücreti-ve ilk iki kontrol ücreti) Acıbadem Ataşehir Hastanesi…ikinci ameliyatınız 7.500 tl dir. Benim önerim doktor seçerken fiyata çok takılmamanız,sonuçta estetik ameliyat oluyorsunuz ve cebinizden bir miktar para öyle veya böyle, az veya çok çıkacak. Önemli olan sonuç ; estetik burun ameliyatı terzi işi çok özel bir ameliyat, sonuç sizin yüzünüze özel olmalı, sizi mutlu etmeli ….ve iyi nefes alabilmelisiniz…''

benim ameliyatımda hem kbb hem de plastik cerrah bulundu. çünkü tamamen estetik değildi ameliyatım. önce kbb girdi burnumun kırığını düzeltti sonra da plastik cerrah girdi ve görüntüyü düzeltti. burnun içi kbb lik olabilir ama dışı bence bu işin mimarına bırakılmalı yani plastik cerraha..

yani araştırmak lazım, birine iyi yapmıştır doktor diğerine yapamamıştır yani biraz piyango tarafı var gibi :S

Back
X