Kedi bakımı yardım lütfen

Bugün bayağı uyudu hala da uyuyor gece yatmayacak gibi düzene girer umarım bişey danışmak istiyorum birde poposundan koku geliyor .yavru olduğu için mi aslında poposunu yıkadım kuruttum ama
Kıyamam ona ben. Yalayıp temizleyemiyor tabi. Sanırım suyu sıkılmış bir bez ile poposunu tuvalet sonrası silin. Anneciği olsa yalayacaktı...

Ic parazit hapini yutturmakta zorlanabilirsiniz. Toz haline getirip sulandirarak siringaya cekip vermenizi tavsiye ederim. 2 aydan itibaren karma asilar baslar. Yerine alissin bu hafta, haftaya asilarina baslarsiniz.
Peki ama veteriner önümüzdeki ay çağırdı diğer aşıları için iç dış parazit dışında kaç aşı olacak acaba ve fiyat olarak bilginiz var mı acaba ortalama

Kum kabini rahat bulabileceği bir yere koyun. Mama ve su kabini kum kabindan uzaga koyun. Birarada olunca yemiyorlar. En onemlisi evde ona zarar verebilecek seyler icin onlem alin acilen. Ortalikta kablo, ip, poset gibi bogulabilecegi seyleri kaldirin. Ilac tarzi seyleri kapali yerlere kaldırın. Ve nolur camlara balkona dikkat edin. Kapali tutun, meraktan atlayip dusebilir

Birde yastık ayarladım yumuşak rahat ama hep kucagımda yatmak istiyor.birde parmağımı yalamak istiyor sürekli acaba yeterli anne sütü almadığına refleks olarak mı yapıyor bunu.
Benim 12 yaşında kedim de yalıyor. Bizimkinin sevgi gösterisi.
Arada süt ve kuru mama verin dönüşümlü. Bebek kediler için özel mamalar var. Royal canin baby cat mesela. Karbonhidrat içeren hiçbir şey vermeyin. Ya da çok tatlı, tuzlu vs.

Kıyamam ona ben. Yalayıp temizleyemiyor tabi. Sanırım suyu sıkılmış bir bez ile poposunu tuvalet sonrası silin. Anneciği olsa yalayacaktı...
Evet pamuğu ıslatıp sildim içime sinmedi yarıdan yıkadım:KK200:ama yarın tekrar yarıdan yıkarım artık bugün ilk günü sıkmayayım.

Peki ama veteriner önümüzdeki ay çağırdı diğer aşıları için iç dış parazit dışında kaç aşı olacak acaba ve fiyat olarak bilginiz var mı acaba ortalama
asilar 2 aylikken baslar, yaklasik 6 aylikken biter. Cok pahali degildir. 30 lira civaridir asilar. Ic dis paraziti her 2 ayda bir yaptirmalisiniz. Bunlarda yaklasik 50 lira tutar

Kum kabini rahat bulabileceği bir yere koyun. Mama ve su kabini kum kabindan uzaga koyun. Birarada olunca yemiyorlar. En onemlisi evde ona zarar verebilecek seyler icin onlem alin acilen. Ortalikta kablo, ip, poset gibi bogulabilecegi seyleri kaldirin. Ilac tarzi seyleri kapali yerlere kaldırın. Ve nolur camlara balkona dikkat edin. Kapali tutun, meraktan atlayip dusebilir
Peki dikkat edeceğim çok teşekkürler.:KK36:

Tuvalet kağıdı erişebileceği bir yerde olmasın. Soğuk su içmezler, suyunu habire tazele, çeşmeden akan suyu koy içerler. Kuru mamayı azar azar koy ki taze yesin, zaten günde 30 gr zor yiyordur o.

Evet pamuğu ıslatıp sildim içime sinmedi yarıdan yıkadım:KK200:ama yarın tekrar yarıdan yıkarım artık bugün ilk günü sıkmayayım.
hayiirrr sakin ama sakin yikamayin! Kediler yikanmaz. Yıkanırsa kendini yalamaktan da vazgecer. Ayrica cok kucuk usutur hasta olur. Onlarin derisi bizim gibi degil, aylarca kurumuyorlar

Ve ekstrem bir şey olmadığı sürece kediler yıkanmaz o_O Bir de günlük mama miktarını çok aşmayın yoksa aşırı kilo alımı olur. Sonra diyabet için diyet mamayla uğraşırsınız onlar çok pahalı.

Sut vermenizi tavsiye etmem. Gaz yapiyor. Illa ki verecekseniz yari yariya su ile sulandirin. Ne kadar erken kuru mamaya alisirsa o kadar rahat edersiniz. Alternatifleri oldugu surece de kuru mamaya tenezzul etmiyorlar.

Peki teşekkür ederim yine varsa önerileriniz paylaşın lütfen acemi bir anneyim
Ben de hala acemi sayılırım merak etme benim bebişim 4 aylık :KK46:İnsanların içtiği süt vermeyin o çok önemli, bize veterinerimiz anne sütü vermişti toz şeklinde. Linkini atarım.

Sut vermenizi tavsiye etmem. Gaz yapiyor. Illa ki verecekseniz yari yariya su ile sulandirin. Ne kadar erken kuru mamaya alisirsa o kadar rahat edersiniz. Alternatifleri oldugu surece de kuru mamaya tenezzul etmiyorlar.
Evet çok güzel yiyor kuru mamayı ama gelip miyavlayıp aranınca sütü suyla karıştırıp verdim pek yüz vermedi.

Back
X