Kedi fobim var...

Tedavi etme amacı gördüğünüzü nerden mi çıkardım? Demişsiniz ya fotoğraf eklemek yeni bir tedavi yöntemimi acaba diye? İnsan ister istemez düşünüyor acaba siz Bir derdim var'a yorum yaparken sürekli dert sahiplerini tedavi etmeye mi çalışıyorsunuz diye, öyle yapmıyorsanız normal normal yorum yapan insanlara ''şakayla karışık'' laf sokmanızın altında başka şeyler aramamız gerekir. Ayrıca siz alıntı yapmadığınız halde benim eklediğim fotoğrafı baz alıp eleştirebiliyorsanız bende eleştirdiğiniz yorumu alıntılayıp istediğim yorumu yaparım, neden yorumumu alıntıladınız diye sormanız saçma.

Konu sahibine saygısızlık yaptığımı ise hiç düşünmüyorum. Hakaret etmemişim , dalga geçmemişim, hatta daha önce deneyip işe yaradığını gördüğüm bikaç tavsiye paylaşmışım konusuyla ilgili. Siz de konu sahibine saygısızlık etmek istemiyorsanız, ona karşı yapılan yorumlara ondan önce atlamazsınız, ikili tartışma ortamı yaratıp konuyu dağıtmazsınız, zaten rahatsız oluyorsa kendisine saygısızlık yapıldığını düşünüyorsa okuyup kendi cevabını verebilir.

Ne diyorsun anlamıyorum,tedavi medavi, kusura bakma da konu dışı yazıyorsun..bence bu kadar stres iyi değil ya,bir kedi al stresin geçer..tartışma yaratacak şeyler yazıyorsun.uzatma artık !!

valla alıntılar yapıp konu dışı benimle yazısan sensin arkadasım.Benim yazdığım cevaplardan alıntı yapıp yapıp yazmazsan ben de sana tabii ki cevap yazmam.Seni daha önce de terbiyeye davet ettim ama ne gezer ,uzatma bilmem ne ünlem işaretleri...Bence sen çok streslisin ama ben bilmiyorum nasıl geçer.Yazdıklarının arkasında durup benim de yazdıklarımı güzelce okursan sen de bu kadar sinirli cevaplar yazmazsın sanırım.Ben daha önce zaten baskasının konusunda yazısmak saygısızlık demişim hala yazıyorsun,istersen sen uzatma,benim düşüncelerimi okumaya çalışıp bilmediğin şeyler hakkında yorum yapma,sonucta ne düşündüğümü bilemezsin.Başka bir üyeyle baska birinin konusu üzerinde bana hiç gönderme yapma '' benim tartışma cıkarttığımı sandı muhtemelen seni de öyle sanacak'' gibi.Okuduklarını anlamaya çalış,yetemediğin yerde şimdi ve daha önce yaptığın gibi seviyeyi düşürüp agresif cümleler kurma.
Kedi konusunda da kedi al stresin gecer iyi bir ironi olmuş ,güldüm gece gece sağol:)))
Merak etme benim her türlü hayvanla gayet aram iyi.
Şu mesajımdan sonra da ne yazarsan yaz hiç cevap vermeyeceğim,okuduğunu anlayamayan,başkasına sataşan insanlarla gereksiz yere polemiğe giremeyeceğim.Sen bundan sonra istediğin gibi yazabilirsin:)))) İyi geceler :)))))))))))))

Yukarıda yazdıklarımın bir kısmı sizin içinde geçerli tekrar edemeyeceğim.Sadece siz mi fotoğraf koydunuz bilmiyorum ben konuyu genel olarak gözden geçirirken pek çok fotoğraf gördüm.Sadece siz koyduysanız buyrun alıntı yapın.Ayrıca fobisi olan başka bir arkadas da bu fotoğraf olayının hiç işe yaramayacağını yazmış,okursanız bulursunuz.Ben kimsenin yorumuna sizin tabirinizle ATLAMADIM:) Siz benim yorumlarıma buyrun istediğiniz kadar atlayın . Ortada bir saygısızlık varsa bunu illa ki konu sahibinin belirtmesi gerekmez,ben bu yazışmanın içinde olduğum için bizzat kendim, konu sahibine saygıszlık etmeyelim demişim.Size de iyi geceler :))))

Yazdıklarının tamamını okumadım gerek te yok..senin yazdıkların o kadar anlamsız ki cevap yazmak istemedim,hala gerek duymuyorum..seni terbiye ettim felan yazmışsın çok ayıp yazdıkların.uzatma dediğim gibi artık,bilmediğin konular hakkında eleştiri yapma bu da sana ders olsun !!!

O zman niye yazıyorsun hala?okuma problemin var anladım,terbiye ettim değil,terbiyeye davet ettim:) ne bilip bilmediğimi benden iyi biliyorsun tebrik ederim seni:) daha önce de sormuştum psikolog ya da psikiyatrist falan mısın da fobiler hakkında herkese ders verecek kadar bilgilisin?Senden ders alacak yaşta,konumda ve bilgisizlikte hiç değilim kusura bakma,gerekirse ben sana ders veririm.çünkü o kadar toyca yazıyorsun ki .Neyi eleştireceğime de ben karar veririm,istediğim şeyi eleştiririm.Hadi iyi geceler şimdi.

Bilgini ,yaşını,öğretme kabiliyetini tebrik eder,başarılarının devamını dilerim..iyi geceler..

Son düzenleme:
bu konuyla ilgili bir belgesel izlemiştim gereksiz korkular ve temizlik tarzı takıntılarla ilgii ve hepsinde mutlaka bu korkularla yüzleşerek bir çözüme gidilmişti ancak yani o kedilere yardım alarak dokunmanız ve sonrasında sevmeniz okşamanız gerek ancak.

bir hayvan sever olarak köpeğimi uzaktan görünce kanepe tepesine fırlayan halamın kızı onunla aynı ortamı paylaşması gerektiğini kabullendiği anda artık köpeğimin hayranı olmaya başlamıştı onu sevmeye başladı bu gerçekten beni şaşırtan bir değişimdi umarım sizde bu korkunuzu yenersiniz

Benim de balık fobim var, dokunmayı geçtim bakamıyorum bile, boğazda yunuslar yüzüyor diye vapurda saklandığımı biliyorum. Balık olan sofraya bile oturamıyorum.

Geçmişte yaşanmış hatırlanan veya hatırlanmayan olaylarla ilgili oluşuyor işte bunlar, şıp diye çözümlenemiyor maalesef.

balık severim yerim de :26: ama yiyeceğim balığı canlı gördüğüm an biterim günlerce hatırlayıp yemediğim halde ağladığımı biliyorum ama sizi durum daha ciddi tabii

balık severim yerim de :26: ama yiyeceğim balığı canlı gördüğüm an biterim günlerce hatırlayıp yemediğim halde ağladığımı biliyorum ama sizi durum daha ciddi tabii

Ben de balık yiyorum mecburen yemek zorundayız sonuçta faydalı, ama kuyruğu kafası kılçığı derisi ayıklanmış balığı ancak yiyebiliyorum, palamut sanırım (cinslerinden de anlamıyorum görmediğim için) biftek gibi oluyo, o iyi mesela benim için :)

Bir keresinde tatilde restorana gitmiştik herkes balık söylemişti masada, ben de garsona saymıştım ayıklanması gereken yerlerini de garson isterseniz balığı ben yiyeyim boşunu getireyim size demişti :)

Bende kedilerden epeği korkuyorum.Sadece kedide değil köpek,kuş ...
Nedenini bilmiyorum zarar vermeyeceğini biliyorum onların bana ama korkuyorum..
Mesele teyzemin kuşu var ve sık sık oraya gideriz kafesi de açık olur genelde.Ben kuşla aynı ortamda bulunamıyorum.Kuş birden kanat çırpınca kalbim hopluyor adeta....Kedilerde ve köpeklerde de böyle.
Yakın akrabamız köylük bir yerde oturuyor.Kedileri ve köpekleri var.
Aslında kedi ve köpeklere dokunmak istiyorum ama bir türlü cesaret edemiyorum.
Önceden babam anlatıyor akrabamızın kuşu varmış ve kuş hep benim saçlarımda gezermiş ama ben artık kuşları değil yakından sevmek aynı ortamda bile bulunamıyorum...Ne yapmalıyım?Bende onlara dokunmak,okşamak istiyorum ama olmuyor ......

Hz. Muhammed, Uhud seferinde, ordunun önüne yavrularını emziren bir kedi çıkınca, kedinin başına ezilmemesi için bir nöbetçi dikip koca bir orduyu o kedinin etrafından dolaştırmış. Ve seferden döndüğünde o nöbetçiden kediyi istemiş ve sahiplenerek adını Müezza koymuş. Siyah beyaz bir Habeş kedisiymiş Müezza. Ağzının içinde üst damağında lekeleri varmış. Bu sık rastlanmayan damağında leke olan kedilerin Müezza'nın soyundan geldiği kabul edilir. Müezza, muhtemelen bir sokak kedisiydi ve Mekke'nin sıcak kavurucu çöl sokaklarından Hz. Muhammed'in ilgisi ile kurtulmuştu.
Hz. Muhammed, kedisi Müezza'yı o kadar çok severmiş ki, Müezza bir gün sedirde oturan Hz. Muhammed'in giysisinin ucunda uyuya kalmış. Her kedi dostu gibi uyuyan bu güzelliğe kıyamayan Hz. Muhammed, Müezza'yı uyandırmaktansa giysisinin ucunu usulca keserek kalkmayı tercih etmiş. Hz. Muhammed, kedisi Müezza içtikten sonra kapta kalan su ile abdest alacakken Sahabe-i Kiram Ebu Nuaym "Ya Resul o sudan kedi içti" deyince, Resulullah "Onlar en temiz ağıza sahiptirler" buyurmuş ve abdest almıştır (Hadisi Nakleden Peygamberimizin eşi Hz. Aişe).
Daha sonra da sahabeden Kâb kızı Kebşe isimli bir hanım şöyle anlatıyor:
Eshab-ı kiramdan kayınpederim Ebu Katade'nin abdest alması için bir kaba su koymuştum. Kedi gelip bu kaptan su içiverince Ebu Katâde biraz daha su içmesi için, kabı kedinin önüne uzattı. Benim kendisine hayretle baktığımı görünce, "Niye hayret ettin ey kardeşimin kızı, Resulullah efendimiz, "Kedi pis değildir, etrafınızda (evinizde) serbest dolaşsın buyurdu. Kendisi de abdest almıştı, ben de sünnet eylemekteyim" dedi (Nakleden: İmam Malik, Muvatta, Taharet [2.13]-Diğer Kaynaklar: Ebu Davud, Taharet, 1/38; Tirmizî, Taharet, 1/69; Nesaî, Taharet, 1/54; İbn Mace.Taharet, 1/32, Ayrıca bkz. Şeybanî, 90).
Ebu Bekir Vasiti hazretleri anlatır:
Bir gece Peygamber efendimizi rüyamda gördüm. Bir senedir, o kadar çok sıkıntının tesirinde kaldığımı, çok zayıflayıp ayakta namaz kılamaz hâle geldiğimi arz ettim. Evimizdeki kedi yavrulamıştı. Ben bu sıkıntı içinde düşünürken, bir köpeğin kedi yavrularından birisini yakalamaya çalıştığını gördüm. Bastonumu vurunca, kaçtı. Kedinin annesi gelip yavrusunu alıp gitti. Ondan sonra iyileştim; namazlarımı ayakta kılmaya başladım. O gece rüyamda yine Peygamber efendimizi gördüm. "İyi olmanın sebebi, bir kedinin senin için teşekkür etmesidir" buyurdu.
Abdurrahman bin Sahr adlı bir sahabe (Ebu Hureyre) sokakta kalmış kedileri götürür onları yedirir severmiş. Resûl-ü Ekrem Hz. Muhammed'in bundan haberi yokmuş.
Sahabelerden biri bir gün Hz. Muhammed'e söylemiş:
"Pis kedileri toplayıp kulübesinde bakıyor!" demiş. Hz. Muhammed o anda bir şey söylememiş. Hz. Muhammed Ebu Hureyre'yi daha sonra sokakta görmüş, bu zât bir kedi yavrusu bulmuş. Hz. Muhammed'e sahabenin söylediğini kendisi de bildiği için Resûl-ü Ekrem Peygamberimiz bir şey söyler diye, kediyi hemen hırkasının içine saklamış. Resûllah Hz. Muhammed kendisine, hırkanın altında ne sakladın demiş. Hırkayı açmış küçük bir kedi yavrusu. Hz. Muhammed yavruyu sevmiş, okşamış, ve o zâta: "Ebu Hureyre utanma, öğün. Sen kedi babasısın" demiş.
O günden sonra Abdurrahman bin Sahr'a artık Peygamber Efendimiz (s.a.v)'in hitap ettiği gibi "Ebu Hureyre (Kedi babası)" hitap edilir . (Buhari: 5, 811).
Bir gün bir sohbet esnasında Resûlullah efendimiz yanındakilere:
"Hubbül hırratı minel iman" Türkçesi:"Kediyi sevmek imandandır" buyurmuş. "Niçin?" diye sormuşlar. "Ebu Hureyre bilir" demiş başka bir şey söylememiştir.
Kendisi de bir kedi dostu olan ve Peygamberimizin hadislerini aktaran Ebu Hureyre, Hz. Muhammed'in kedilerin ticari alım satımını yasaklattığını söyler. Hatta Ebu Hureyre'nin aktardığı hadislerde "kedisini kapatıp aç bırakan bir kadının cehennemde çektiği cezadan" bahsedilir. Mesaj oldukça açıktır. Kedilere iyi muamele şarttır. Bu hadislerden dolayı çocukluğumuzda kedilerin canını acıtanlar için hep aynı şey söylenir dururdu. "Bir kediyi öldürürsen yedi cami yaptırman gerekir". İslamiyet'teki bu gizli kedi sevgisi sebebi ile İslam ülkelerinin sokakları kedilerle doludur. Ebu Hureyre kısa sürede İslam aleminin en önemli ve en güvenilir sahabelerinden birisi oldu. Peygamberimiz Hz. Muhammed kendisini çok seviyordu ve yanından ayırmıyordu. Hazret-i Ebu Hüreyre, Peygamber efendimizin hep huzurunda ve yanında bulunduğu için, pek çok hadis-i şerif işitip rivayet etmiştir. Gece gündüz Peygamber efendimizin yanından ayrılmaz, ondan duyduğu hadisleri öğrenmeye çalışırdı.(alıntı)
Bunları düşünün iyi yönlerini araştırın ve bir uzmana görünün. Böceklerden ya da saldırgan her türlü hayvandan korkulması normal ama diğer türlüsü bana tuhaf geliyor.

ohooo sendeki birşey mi bende tüm hayvanlara karşı var ama ille de kedilere daha çook var....en uysalına bile güvenmiyorum...canlarına zarar gelmesin eziyet edilmesin buna çok karşıyım ama benden uzak dursunlar çünkü korkumdan ötürü elimde olmadan savunma amaçlı zarar vermekten çekinirim sonra da vicdan azabı duyarım...sanki tüm hayvanlar bana zarar vereceklermiş gibi geldiği için kendimi savunma içgüdüm biraz vahşice...

Senin anlattıkların sanki beni anlatıyormuşsun gibi geldi de o yüzden alıntı ile cevaplıyorum konuyu
Kedi,köpek,kuş tüm hayvanlardan korkuyorum. Hatta bazen nişanlımla şakalaşıyoruz bile ''hiç bi hayvanı sevmem, seni nasıl sevdim acaba'' falan diye Kedi gördüğümde kaşıntı basıyor, hele de şu çöp kovalarından aniden çıkan kedilere iyi saydırıyorum. Nişanlımın bahçelerinde köpek var, bu yüzden onlara gittiğimde evlerinden dışarıya çıkamıyorum. Çok berbat bi durum bu ya :26:

Ben hayvalardan korkmam ama onları dokunduğumdaki o hissi sevmiyorum kemiklerini hissetmek falan. Yoksa uzaktan uzağa severim beslerim dokunmadan. Ama aynı odada kalsam kendimi atmam bu normal değil gerçekten

İki kedisi olan ve hayatta hiç kedi fobisi olmamış biri olarak belki size çok yardım edemesem de sorunuz psikolojik ve geçmişten gelen bir korku olabilir. Kedi ne yapacak size üzerine üzerine yürürseniz, köşeye sıkıştırırsanız ve sizden asla kaçamazsa ve sizden korkarsa garibim anca ozaman saldırır o da bi tırmık atar ne var bir tırmıkta.

Kuzenimin manyak bir kedisi var tırmık manyağı ona ramen onu kucaklar mıncıklarım ve birkaç ısırığını yerim her defasında

Sokak kedileri iyice gariban yazık aç susuz.

Onlardan neden korkulur neden sevilmezler hiç anlamış değilim. Sevgiye muhtaçlar, hiç birine su vermeyi düşündünüz mü? nasıl da teşekkür eder size, nasıl da sevap kazanırsınız.

kedi fobisi mi yapmayın çok tatlı olur onlar, hele yavru kedilerrr, bayılırım onlara

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…