anneannem fareden korkardı, sırf benzediği için tavşandan bile
kedi ve köpekleri de çok sevdiği halde patilerine fobisi vardı
dokunamazda
annem de bende kardeşimde bütün hayvanlara bayılırız kedi köpek kuş hamster tavşan.. bakamayan herkes bize terk ederdi ev bulurduk
kardeşim 10 yaşında, annneannemin çok üzerine gitti, saklayıp yanına götürür bi an çıkarır " ne tatlı baaaaak" diye sevdirmeye çalışırdı olmadı
sonunda hamile bir köpek gelip evde doğurdu ve doğumda öldü
bir süredir bizdeydi anneannem de alışmıştı
dayanamadı yavruları önce uzaktan sevdi, sonra onlar ayaklanınca yanından geçerken ayağıyla sevmeye başladı
artık sürekli kucağında bütün hayvanlar
fareleri bile seviyor
başlarda gördükçe bile olay çıkartırdı zor oldu onun içinde ama 60 yıl boşuna abartmışım diyor
ama dediğim gibi bende kelebekten korkarım ve hala çözemedim
herkesin sorunu aynı şekilde çözülmeye bilir
ılımlı olundukça her yolu denemekten zarar gelmez
ama önce istemek gerek
Ben bana ne demek istediğinizi anlamış değilim açıkçası?Ben gayet ılımlı bir şekilde düşüncemi ifade ettim.Korku ve fobinin farklı şeyler olduğunu,fobisi olanların profeyonel yardım alması gerektiğini,bu insanlarla empati yapmak gerektiğini,resim göstermenin bu insanları hafife almak olacağını söyledim.Bunun neresini beğenmediniz anlamış değilim.
Ben de eskiden kedi ve köpeklerden korkardım ,fobi derecesinde değildi ama.Daha sonra köpekleri kucaklayabilecek,kedileri doğurtabilecek ve deli gibi oynayabilcek duruma da geldim.Tek problemim allerji olduğu için evimde besleyemem sadece.Ama bunu kedi köpek resimlerine bakarak yapmadım.Mesela uçak fobisi olanların da uçak resmine bakarak bu fobiyi yeneceklerini sanmıyorum.Umarım anlatabilmişimdir.
yazdıklarım size neden bu kadar dokundu anlamak mümkün değil.İstediğiniz kadar havyan besleyebilirsiniz,istediğiniz kişiye yardım edebilirsiniz.Israrla anlamak istemediğiniz şey fobinin ve korkunun farklı kavramlar oluşu.Korkan insanlara yardım edebilirsiniz ama sözkonusu olan bir fobiyse bunun resim vs göstererek değil profesyonel bir şekilde tedavi edilebileceğini ve bunda da her zaman başarılı olunmadığını düşünürüm.Niye bu kadar üstünüze alındınız ki,sizin kedilerinize piisst demedim :)) Ayrıca üslubunuza da dikkat edin,neyi ne kadar düşüneceğimi bilecek durumda biriyim ben.Bence siz insanlarla birebir iletişime geçerken biraz sakin ve nazik olun.Bu arada başka birinin konusunu tartışma ortamına çevirmek istemiyorum,çok söylemek istedikleriniz varsa mesaj atabilirsiniz.Ben tuhaf demedim ama tuaf başka bir anlam ifade ediyorsa söyleyin ona göre cevap vereyim.
Kedi aşığıyım,sokakta konuşurum onlarla,tabii tuhaf tuhaf bakanlar da olmuyor değil.Fobim demişsin,fobinin üstüne gideceksin başka çaresi yok.
Benim de eşim hastalık kapacaksın der,ama dinlemem ben.Mıncırır mıncırır sonra da ellerimi yıkarım.Çöpe girmeseler sorun yok aslında. :)) Zaten görünce dayanamıyorum,onlar da anlıyor sevgimi yanaşıveriyorlar,bir de karınlarını da doyuruyorum.Öyle bedeva sevmek yok. :)
yalnız değilsiniz :) lisede çok yakın bir arkadaşım vardı 1 km uzakta görse kediyi koşarak kaçardı.tedavisi vs var mı bilmem ama fobisiyle birlikte mutlu mesut yaşıyor benim arkadaşım,sıkmayın canınızı,tek derdiniz bu olsun.
Fobisi olan insanlara da kedi gösterip ay ne sevimli demek nasıl bir şeyse bu arada,yeni bir tedavi yöntemi olsa gerek :)))
yalnız değilsin canım ben köpeklerden de aynı derecede korkarım. çöp tenekelerinin asla yanından geçmem üstüme atlıcak gibi olur. yavru kedilerden bile korkuyorum :/ annem kücükken dışarı yalnız çıkmayım diye hep köpek seni yer kedi seni yer diye kandırırdı sanırım bilinçaltımla alakalı. atamıyorum üstümden bu korkuyu hiç bi kediye dokunmadım şimdiye kadar.yavru köpekten bile korkyorum. :/
Katinam havyanlardan korkan başka insanları örnek göstermek tedavi sürecinde daha mı çok işe yarar diyosun.Kaldi ki fotoğrafların yanına bak bu kedilere korkun geçsin yazıldığını görmedim ben. Burada açılan herkonu gibi buda tartışmaya, yorumlamaya açık.. Burada kimsenin de psikolojik tedavi konusunda yetkin olduğunu sanmıyorum, o yüden hiçbirimiz konu sahibine terapi uygulamaya tedavi etmeye filan çalışmıyoruz kendimizce ilk mesajı yorumluyoruz,kendi fikirlerimizi ortaya koyuyoruz ki zaten forumun amacı budur.
Katinam havyanlardan korkan başka insanları örnek göstermek tedavi sürecinde daha mı çok işe yarar diyosun.Kaldi ki fotoğrafların yanına bak bu kedilere korkun geçsin yazıldığını görmedim ben. Burada açılan herkonu gibi buda tartışmaya, yorumlamaya açık.. Burada kimsenin de psikolojik tedavi konusunda yetkin olduğunu sanmıyorum, o yüden hiçbirimiz konu sahibine terapi uygulamaya tedavi etmeye filan çalışmıyoruz kendimizce ilk mesajı yorumluyoruz,kendi fikirlerimizi ortaya koyuyoruz ki zaten forumun amacı budur.
Canım neden açıklama yapıyorsun ki ben açıkladım tartışma çıkardığımı düşündü,muhtelemen seninkini de öyle sanacak..sen iyi niyetinle insanlara yardım ediyorsan gerisini boşver..burda da deneyimlerimize bağlı konuşuyoruz,fikir veriyoruz..
düşünmediğim düşüncelerimi okuma yeteneğinize hayran kaldım,ah bir de yazdıklarımı anlayabilseniz :)
Canım neden açıklama yapıyorsun ki ben açıkladım tartışma çıkardığımı düşündü,muhtelemen seninkini de öyle sanacak..sen iyi niyetinle insanlara yardım ediyorsan gerisini boşver..burda da deneyimlerimize bağlı konuşuyoruz,fikir veriyoruz..
Ne diyorsunuz hakikaten ya,konuştuğunuz konular hakkında bilgi sahibi olmadan konuşup insanları eleştirirseniz böyle cevaplar alırsınız.
Pardon siz psikolog musunuz,psikiyatrist mi? Konu hakkında çok bilgili olduğunuza göre,fobiler konusunda ihtisas yapmış olmalısınız.Ben gayet bilgim dahilinde konuşmalar yapıyorum sizin gibi insanları tedavi ettiğimi falan iddia etmiyorum.Terbiyenizi bozmayın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?