Kedi fobim var...

Ben bana ne demek istediğinizi anlamış değilim açıkçası?Ben gayet ılımlı bir şekilde düşüncemi ifade ettim.Korku ve fobinin farklı şeyler olduğunu,fobisi olanların profeyonel yardım alması gerektiğini,bu insanlarla empati yapmak gerektiğini,resim göstermenin bu insanları hafife almak olacağını söyledim.Bunun neresini beğenmediniz anlamış değilim.
Ben de eskiden kedi ve köpeklerden korkardım ,fobi derecesinde değildi ama.Daha sonra köpekleri kucaklayabilecek,kedileri doğurtabilecek ve deli gibi oynayabilcek duruma da geldim.Tek problemim allerji olduğu için evimde besleyemem sadece.Ama bunu kedi köpek resimlerine bakarak yapmadım.Mesela uçak fobisi olanların da uçak resmine bakarak bu fobiyi yeneceklerini sanmıyorum.Umarım anlatabilmişimdir.

katılıyorum..bana milyon tane sevimli tavuk resmi gösterin mümkün değil işe yaramaz...fobiler keşke öyle kolay yenilebilseydi..

Nasıl biliyorsanız öyle olsun ne de olsa tecrübeli olan sizsiniz ,kusura bakmayın..

Kedi aşığıyım,sokakta konuşurum onlarla,tabii tuhaf tuhaf bakanlar da olmuyor değil.Fobim demişsin,fobinin üstüne gideceksin başka çaresi yok.

Benim de eşim hastalık kapacaksın der,ama dinlemem ben.Mıncırır mıncırır sonra da ellerimi yıkarım.Çöpe girmeseler sorun yok aslında. :)) Zaten görünce dayanamıyorum,onlar da anlıyor sevgimi yanaşıveriyorlar,bir de karınlarını da doyuruyorum.Öyle bedeva sevmek yok. :)

Ne güzel,ben de öyleyim köpekleri de çok severim ama kediler ayrı ..keşke hepsini doyurabilsek,zalim insanların elinden kurtarabilsek ama olmuyor tabi..

Katinam havyanlardan korkan başka insanları örnek göstermek tedavi sürecinde daha mı çok işe yarar diyosun. Kaldi ki fotoğrafların yanına bak bu kedilere korkun geçsin yazıldığını görmedim ben. Burada açılan herkonu gibi buda tartışmaya, yorumlamaya açık.. Burada kimsenin de psikolojik tedavi konusunda yetkin olduğunu sanmıyorum, o yüden hiçbirimiz konu sahibine terapi uygulamaya tedavi etmeye filan çalışmıyoruz kendimizce ilk mesajı yorumluyoruz,kendi fikirlerimizi ortaya koyuyoruz ki zaten forumun amacı budur.

kızlar benim hayvanlardan korkma gibi durumum yok . bi ara hamster istemştm erkk arkdşmda alcktı hatta ta ki bizim kedickler ( 2 yavru 1 anne ) dışardan eve gelirken ağazlrnda minnacık bi fındık faresyle gelene dek. bi baktm anne kedi bişye bakyo yerde bi baktm fare evdeki çığlıkları düşünün artık . kedilere bile dokunamadım düşünün. oyuncak farelerni bile elleyemyodm . sürekli pet shop tarzı yerlere gittik mama almak için ordaki hamsterleri göre göre daha bi iyi oldum . sizde böyle pet shop flan gezip ordaki yavru minnacık hayvanları göre göre alışablrsnz belki. bu arada kedileri severim ama dokunamam kedi sevgim yüzünden 2 kere evimzi pire bastı 1 kere de koluma kene yapıştı :)))

ben bizim 7 yıllık köpeğimizden hala korkuyorum

evet aynen öyle yazmışım,başkaları da var bu tedavine yardımcı olur yazmısım :)) bir çok kişi konu sahibine yalnız olmadığını yazmış benim gibi.Yani senin durumunda pek çok insan var,kendini üzme,sıkılma,yalnız hissetme anlamında.Yani burada kimseyi tedavi etmek gibi bir amacım yok benim.Nasıl bu anlamı çıkardıysanız?Ben de kendi fikirlerimi ortaya koymuşum ve bu konuda konu sahibinin fobisini ciddiye almazmış gibi resimler konulmasını doğru bulmadığımı şaka yollu ifade etmişim.Bu da BENİM FİKRİM.Sizi ne rahatsız etti ki bu yorumda ?Neden yorumumdan alıntı yaptınız?Ayrıca ben de kimsenin bu konuda yetkin olduğunu sanmıyorum ama tedavi uygulayan arkadaşlarımız var onların yorumlarını alıntılayın isterseniz.

Canım neden açıklama yapıyorsun ki ben açıkladım tartışma çıkardığımı düşündü,muhtelemen seninkini de öyle sanacak..sen iyi niyetinle insanlara yardım ediyorsan gerisini boşver..burda da deneyimlerimize bağlı konuşuyoruz,fikir veriyoruz..

düşünmediğim düşüncelerimi okuma yeteneğinize hayran kaldım,ah bir de yazdıklarımı anlayabilseniz :)

bnde tam tersi korkmam ve severm aynı anda kedi ve köpek bakıyordum gebelikten önce..gel gelelim ki sokak köpekleernden aklım çıkıyor neden böyle bilmiyorm.elimn altnda zaten besliyorm.(şu an annemdeler kardeşim bakıyor)bnm duurumum hepten enteresan

Son düzenleme:
düşünmediğim düşüncelerimi okuma yeteneğinize hayran kaldım,ah bir de yazdıklarımı anlayabilseniz :)

Ne diyorsunuz hakikaten ya,konuştuğunuz konular hakkında bilgi sahibi olmadan konuşup insanları eleştirirseniz böyle cevaplar alırsınız.

bu arada konu ikili yazışma ,tartışma ,konuşmaya dönüştüğü için birbirimize cevap yazmamız yüzünden , '' başka birinin konusunu tartışma ortamına çevirmek istemiyorum'' yazmışım,tartışma çıkarıyorsunuz dememişim.Tartışmadan ne anladıysanız artık,tartışma çıkarmak diye bir söz kullanmışsınız:)) başka birinin açtığı bir konuda bu kadar karşılıklı konuşmak,tartışmak en azından saygısızlık diye düşünürüm çünkü.

Ne diyorsunuz hakikaten ya,konuştuğunuz konular hakkında bilgi sahibi olmadan konuşup insanları eleştirirseniz böyle cevaplar alırsınız.

Pardon siz psikolog musunuz,psikiyatrist mi? Konu hakkında çok bilgili olduğunuza göre,fobiler konusunda ihtisas yapmış olmalısınız.Ben gayet bilgim dahilinde konuşmalar yapıyorum sizin gibi insanları tedavi ettiğimi falan iddia etmiyorum.Terbiyenizi bozmayın.

ben bayılırım çok severim sokak köpeklerini kedilerini bileee öperim kokarım miss gelir banaaa eve sokarım bazen kapımın önü kedi kaynıyorr benmde zaafım bu işte çok severim o yumuşak tüylerine dokunmayı:))

Ne diyorsun anlamıyorum,tedavi medavi, kusura bakma da konu dışı yazıyorsun..bence bu kadar stres iyi değil ya,bir kedi al stresin geçer..tartışma yaratacak şeyler yazıyorsun.uzatma artık !!

ben kedileri çok çokk sevdiğim halde kardeşimin fobisi var aşırı korkar kedilerden. yani insanlar çeşit çeşit sevmeyen ve korkanlarıda sert bir şekilde eleştirmek manasız. fobi bu insanın elinde olmayan bir durum.

umarım avatarım dan korkmassınız kızlar:))

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…