aynen öle korku insanın elinde olan bir durum değil kihayvanlardan korkan sevmeyen arkadaşlara saygı duyan anlayışla karşılayan arkadaşlara teşekkür ediyorum kendi adıma bazı hayvan severler çok bencilce düşünüp bencilce davranıyorlar.. ben istermiyim kedi köpek dokunacak diye korku içinde huzursuz dışarda gezmeyi sokakta çığlık atmayı bide arkadaşın dediği gibi kocaman at gibi köpekleri çarşı pazarda gezdiriyorlar deli oluyorum git ormanda bahçede parkta gezdir bide korkma ısırmaz demez mi bide ısırsın bari :26: bir insan küçük bir böcekten kuştan korkuyorsa bu o hayvanın verebileceği zarardan değildir ki bende biliyorum o hayvanın bana zarar veremeyeceğini ama elimde değil çok korkuyorum korkumun üzerine gitmeye çalıştım yapamadım daha beter oldu hayvanlarla aynı ortamda oturabilirken şimdi mümkün değil oturamıyorum sanırım ben bu korkumu yenemiycem işin kötü yanı eşimde oğlumda hayvanları çok seviyor bundan bir kaç yıl önce eşim köpek almış eve getircem çok seveceksin alışırsın dedi ben kafayı yedim eğer o köpek gelirse evi terk ederim ya köpek ya ben dedim adam dediğine diyeceğine pişman oldu
Orman mı kaldı, park bahçe, yeşil alan mı kaldı Allasen haliyle sokakta gezdiriyorum. Ayrıca heryer aynı zamanda onların da yaşam alanı. Asıl biz onların yaşam alanlarına giriyoruz. Bu dünyahep bizim değil, o sokaklar, pazarların sahibi aynı zamanda hayvanlardır.
aslında bütün hayvanları çok seviyorum çocukluğumda köpeki bir evde geçti ama kedi başka şimdi ister inanın inanmayın 4 tane kedim var 3 bahçede biri evde kız birde doğurdu yeni 2 de torunum oldu yani nasılmı yendim görev icabı Sivas'taydım bilirsiniz kışını karını birgün kapıda paspasın önünde yavru bir kedi o soğukta neyse önce korka korka yanından geçtim işten döndüm gene orda soğukta aç üşümüş annesi yok en fazla 2 aylık felan neyse öğrencilerle koyduk önce bir koliye doğru veterinere tahmin ettiğim gibi çok küçük aşılar felan maması derken mırıldasa ben veterinerdeyim ay bişey yaparmı niye böyle ses çıkarıyo felan gene kutuda tabi ben uzak uzak seviyorum dokunmadan aman Allahım bir sabah uyandım koynumda yatıyor uyuyor ay ne yapacağımı şaşırdım neyse yavaşça kalktım tabi onuda kutuya koydum doğru veterinere hep bana bişey yapacak gibi sanki beni yiyecek ya hayvan avucum kadar zaten böyle böyle veterinerin telkinleri sayesinde ben küçük prensimle çok yakın olduk şimdi onu kaybettim ama benim evladım gibi oldu en güzel çözüm yavru bir kedi alıp onu büyütün en fazla tırmık atar ki eğer ona iyi bakarsanız eğitirseniz gönlünüzce sözünüzden çıkmazlar okadar kedi baktım daha bir tırmık atmadılar hepside sokak kedileri ama inanın insanlardan daha zararsız ne olacak en fazla tırmık atar yada ısırır diyelim oda onuda oyun sanıyor olursunuz bir aşı olur biter bak buda kızım boncuk ve torunlar(1 haftalık bile değiller daha kıyamam) ay ben onları yerim annesinin gülü onlarKızlar bizim evimiz bahçe katı.evimizin etrafında devamlı kedi görüyorum ve inanamazsınız ben kediden aşırı korkan biriyim.bu sabah evimin kapısını açtım dışarı çıkmak için.ne görim apartmanın içide kedi.artık içeri ve dışarı çıkarken bile korkuyorum.bina içine tek başına giremez oldum.eşim doktora gidelim diyip duruyo.ama netten araştırdım onunda kesin çözüm olacagı kesin degilmiş.ne yapıcam ben ya.beni kediyle aynı odada bırakın kendimi pencereden atarım o derece yani.ne yapmam lazım ütfen yardım edin bana bemim gibi olan varmı aranızda.
ay benim torunlarda bir büyüsede bende oyunlara başlasam kızımda pek ilgilenmemeye başladı bu ara bende ara sıra biberonla besleyip çişlerini yaptırıyorum ayrıca 35 yaşına kadar kediden çokkkkk korkan biri olarak korkanlarıda çok iyi anlıyorum ama inanın yavru bir kedi herşeyi hallediyor ve ne boş bir korku olduğunu anlıyorsunuz tabi nekadar söylesem boş yaşamadan bu anlaşılmaz şimdi beni görenler inanamıyor zaten ev çiftlik gibi oldu kedişlerim ördeklerim yakında köpeğimde gelecek inanılmaz bir mutlulukAy ben az çekmedim kedi fobisi olan insanlardan. Sırf hayvancağız salonda kendi kendine dolaşıyor diye cığlık atan insanlar tanıyorum, onlar yüzünden hayvanı odaya kapatmak acayip vicdan azabı çektiriyor bana. Kediler de çok sosyal yaratıklardır üstelik, mesela benimki ben evde hangi odadaysam mutlaka orda durmak ister, salonda oturuyorsam gelir koltuğun yanında oturur, yemek yemek için masadaysam masanın altındaki sandalyenin üstüne yatar, tuvalete gitsem kapının altından patilerini sokup içli içli miyavlar filan
Bİrşey yaşadığınızı sanmıyorum, genelde aileden gelen şartlandırmalarla oluyor kedi fobisi benim kediden korkan tanıdıklarım hep akrabalarım ve ailem yetiştirme şartlarından kaynaklanıyor dışardan gelen birinin rahatsız olduğunu görmedim hiç. Bende küçükken korkardım sonra eve yavru kedi alınca alıştım. Ufak kuzenim 2.5 3 yaşındayken sokaktaki kedilerin peşinden koşar kuyruklarından yakalamaya, sevmeye filan çalışırdı şimdi 4 yaşına geldi hanımefendi korkmuyorum ama tiksiniyorum kediden modunda
Bence yavru kedisi olan bir tanıdığınızın evine gidin, zaten o kadar şapşal ve zararsız oluyorlar ki korkmanıza imkan yok. Yavruyken çok yüksek yerlere atlama ordan oraya dolanma gibi huylarıda olmuyor, günün yarısını bir köşeye kıvrılıp uyumak ya da kendi kuyruklarını kovalamakla geçiriyorlar, sempati duymamamanıza imkan yok o hallerine, benim, kediden nefret eden ama kedimin yavruluğunu gören tüm tanıdıklarım alıştılar şuan. Bana her gelişlerinde paket paket kedi maması getiriyorlar hediye.
Aa fotoğraflarda eklenmiş bir fotoğrafta benim şapşaldan koyayım o zaman siz karar verin korkutucu olup olmadığına Eki Görüntüle 394683
Aa fotoğraflarda eklenmiş bir fotoğrafta benim şapşaldan koyayım o zaman siz karar verin korkutucu olup olmadığına Eki Görüntüle 394683
aslında bütün hayvanları çok seviyorum çocukluğumda köpeki bir evde geçti ama kedi başka şimdi ister inanın inanmayın 4 tane kedim var 3 bahçede biri evde kız birde doğurdu yeni 2 de torunum oldu yani nasılmı yendim görev icabı Sivas'taydım bilirsiniz kışını karını birgün kapıda paspasın önünde yavru bir kedi o soğukta neyse önce korka korka yanından geçtim işten döndüm gene orda soğukta aç üşümüş annesi yok en fazla 2 aylık felan neyse öğrencilerle koyduk önce bir koliye doğru veterinere tahmin ettiğim gibi çok küçük aşılar felan maması derken mırıldasa ben veterinerdeyim ay bişey yaparmı niye böyle ses çıkarıyo felan gene kutuda tabi ben uzak uzak seviyorum dokunmadan aman Allahım bir sabah uyandım koynumda yatıyor uyuyor ay ne yapacağımı şaşırdım neyse yavaşça kalktım tabi onuda kutuya koydum doğru veterinere hep bana bişey yapacak gibi sanki beni yiyecek ya hayvan avucum kadar zaten böyle böyle veterinerin telkinleri sayesinde ben küçük prensimle çok yakın olduk şimdi onu kaybettim ama benim evladım gibi oldu en güzel çözüm yavru bir kedi alıp onu büyütün en fazla tırmık atar ki eğer ona iyi bakarsanız eğitirseniz gönlünüzce sözünüzden çıkmazlar okadar kedi baktım daha bir tırmık atmadılar hepside sokak kedileri ama inanın insanlardan daha zararsız ne olacak en fazla tırmık atar yada ısırır diyelim oda onuda oyun sanıyor olursunuz bir aşı olur biter bak buda kızım boncuk ve torunlar(1 haftalık bile değiller daha kıyamam) ay ben onları yerim annesinin gülü onlar
Eki Görüntüle 394658 Eki Görüntüle 394662 Eki Görüntüle 394663 Eki Görüntüle 394665
Çok tatlı kedicikler maşallah..benim de kedim var,korkan arkadaşlarıma kedi fobisini geçirmeyi öğretiyorum yavru kedilerle..şirin şeylerAy ben az çekmedim kedi fobisi olan insanlardan. Sırf hayvancağız salonda kendi kendine dolaşıyor diye cığlık atan insanlar tanıyorum, onlar yüzünden hayvanı odaya kapatmak acayip vicdan azabı çektiriyor bana. Kediler de çok sosyal yaratıklardır üstelik, mesela benimki ben evde hangi odadaysam mutlaka orda durmak ister, salonda oturuyorsam gelir koltuğun yanında oturur, yemek yemek için masadaysam masanın altındaki sandalyenin üstüne yatar, tuvalete gitsem kapının altından patilerini sokup içli içli miyavlar filan
Bİrşey yaşadığınızı sanmıyorum, genelde aileden gelen şartlandırmalarla oluyor kedi fobisi benim kediden korkan tanıdıklarım hep akrabalarım ve ailem yetiştirme şartlarından kaynaklanıyor dışardan gelen birinin rahatsız olduğunu görmedim hiç. Bende küçükken korkardım sonra eve yavru kedi alınca alıştım. Ufak kuzenim 2.5 3 yaşındayken sokaktaki kedilerin peşinden koşar kuyruklarından yakalamaya, sevmeye filan çalışırdı şimdi 4 yaşına geldi hanımefendi korkmuyorum ama tiksiniyorum kediden modunda
Bence yavru kedisi olan bir tanıdığınızın evine gidin, zaten o kadar şapşal ve zararsız oluyorlar ki korkmanıza imkan yok. Yavruyken çok yüksek yerlere atlama ordan oraya dolanma gibi huylarıda olmuyor, günün yarısını bir köşeye kıvrılıp uyumak ya da kendi kuyruklarını kovalamakla geçiriyorlar, sempati duymamamanıza imkan yok o hallerine, benim, kediden nefret eden ama kedimin yavruluğunu gören tüm tanıdıklarım alıştılar şuan. Bana her gelişlerinde paket paket kedi maması getiriyorlar hediye.
yalnız değilsiniz :) lisede çok yakın bir arkadaşım vardı 1 km uzakta görse kediyi koşarak kaçardı.tedavisi vs var mı bilmem ama fobisiyle birlikte mutlu mesut yaşıyor benim arkadaşım,sıkmayın canınızı,tek derdiniz bu olsun.
Fobisi olan insanlara da kedi gösterip ay ne sevimli demek nasıl bir şeyse bu arada,yeni bir tedavi yöntemi olsa gerek :)))
Eski tedavilerde ne vardı ki acaba,bildiklerinizi paylaşın da yeni yöntemler bulmayalım..fobisi olan insanlara yardım etmek sanki tuaf bir konuymuş gibi açıklama yapmışsınız
yalnız değilsiniz :) lisede çok yakın bir arkadaşım vardı 1 km uzakta görse kediyi koşarak kaçardı.tedavisi vs var mı bilmem ama fobisiyle birlikte mutlu mesut yaşıyor benim arkadaşım,sıkmayın canınızı,tek derdiniz bu olsun.
Fobisi olan insanlara da kedi gösterip ay ne sevimli demek nasıl bir şeyse bu arada,yeni bir tedavi yöntemi olsa gerek :)))
İnsanlara yardım etmek tuhaf dediğimi hiç hatırlamıyorum.Ayrıca psikolog ya da psikiyatrist değilim,sadece empati yapabilirim fobisi olan kişilerle.Ama bak aslında ne cici şeyler bunlar demenin de fobi konusunda işe yaramayacağını bilmek için uzman olmaya gerek yok.Sıradan bir korkudan değil fobiden bahsedilmiş.Değişik fobileri olan insanlar tanıyorum ve yardım almalarına rağmen fobilerini yenemediklerini de biliyorum.Böyle resimler gösterip ay cici bici şeyler demek bu insanların durumlarını hafife almak gibi geliyor bana.Herhalde şimdiye kadar bir çok insan yapmıştır bunu,hayatlarında ilk kez de kedi görmüyorlardır.Siz tedavi yöntemlerinize buyrun devam edin :))
Tuaf dememişsiniz doğru..yukarıda kırmızı ile gösterdiklerimi demişsiniz !!! nesi komik anlamadım bunun..ben şu ana kadar en az 20-30 tane kedi besledim,bir o kadar da köpek ve kuş..kaç tane arkadaşım vardı benim kediden korkan ,onları görünce yerinde duramayan..onlara yardım ettim,o hayvanları sevimli görmelerini sağladım,insan sevimli bulduğu bir şeyden korkmaz çünkü,zaman aldı ama oldu..bunu bazen "kedi gösterip ay ne sevimli" diyerek bazen kedileri sevmelerini sağlayarak,onlarla oynatarak yavaş yavaş yenmelerini sağladım..bunlar benim tecrübelerim,eminim ki benim gibi pek çok kişi var..o yüzden insanları eleştirmeden önce iki defa düşünün !!
İnsanlara yardım etmek tuhaf dediğimi hiç hatırlamıyorum.Ayrıca psikolog ya da psikiyatrist değilim,sadece empati yapabilirim fobisi olan kişilerle.Ama bak aslında ne cici şeyler bunlar demenin de fobi konusunda işe yaramayacağını bilmek için uzman olmaya gerek yok.Sıradan bir korkudan değil fobiden bahsedilmiş.Değişik fobileri olan insanlar tanıyorum ve yardım almalarına rağmen fobilerini yenemediklerini de biliyorum.Böyle resimler gösterip ay cici bici şeyler demek bu insanların durumlarını hafife almak gibi geliyor bana.Herhalde şimdiye kadar bir çok insan yapmıştır bunu,hayatlarında ilk kez de kedi görmüyorlardır.Siz tedavi yöntemlerinize buyrun devam edin :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?