- 29 Mayıs 2013
- 1.528
- 677
- 123
- Konu Sahibi birgaripyazar
-
Herhangi bir veterineri ara sor,eğer ona ulaşamazsan.nolur nolmaz.Kizlar veteriner birakirken ben evde degildim geldigimde yavrular emiyordu birsey olur mu yavrulara veteriner bilgilendirme falan yapmamis birakirken
Benim kızım ameliyat oldu,kafasına bişey takmadılar,2. günde hoplayıp zıpladı eskisi gibi.dikişlerine zarar da vermedi.Yaramazdır hem.
Geçmiş olsun.
Bebişler çok küçücük değildir inşallah.
Dediginiz gibi bu konu uzar ve tartismaya acik bi konu. Isin kotusu de iki taraf da birbirine dusunce olarak yaklasmayacagi icin tartismak da bizi bir adim oteye goturmez.Şimdi burada konu derinleşir ve karışır yalnız. Üç kedim var biri barınak, ikisi sokak. Ve ben bunları sokağa salsam bir hafta yaşayamaz ölürler. Sokakların hali içler acısı, kediler hasta, yaralı perişan ve belediyelee barınaklar yetişemiyor artık. Hadi diyelim sokaklar çok şahane araba geçmeyen bir ara sokaktayım peki uyuyan kediye tekme atıp öldüren manyak insan faktörünü ne yapacağız ?
Keşke bahçeli çiftliğim olsa kedi köpek yaşasak gül gibi ama şu durumda hiç pişman değilim kedilerimi aldığıma çünkü ülkemizde onlara verilen değer sıfır. Lütfen bu konuda hayvanseverliğimizi sorgulamayın.
Kediler dikişleriyle oynayıp tüm dikişleri söküp bağırsaklarını iç organlarını dışarı bile taşırabilirler. Dilindeki steril edici özellik yetmez bu durumlarda, ameliyat dikişi asla kedi tarafından yalanmamalıdır, geri dönüşü olmayan sorunlara, kayıplara yol açabilirKediler dikişleri ile oynarlar. Bu onlar için çok iyidir. Çünkü dillerinde strelize etmeye yarayan bir madde bulunur. Bütün ilaçlardan daha hızlı iyileştirir.Kendi erkek kedimden biliyorum.... Ve ayrica;
Sokakta yaşayan bir hayvanın kısır bırakılması benim anlayışıma sığmıyor bir de anne kediymis :/ .! Veteriner hekim onun bakımı ile ilgili muhakkak bilgi verecektir. Ben kendi kedimi kısırlaştırmaktan korktuğum için erkek kedimi operasyona sokmuştum erkeğin bakımı yok zaten yatıyor kalkıyor :)
Sokak kedisi olsun ev kedisi olsun nasil kisirlastirma kararini, evlere hapsetme kararini alabiliyor bu insanlar anlamiyorum.
Sonra da hayvanseverlikmis bilmem neymis bik bik bik atip tutarlar!!!
Yavrulara yazik, anne kediye yazik...
+1Şimdi burada konu derinleşir ve karışır yalnız. Üç kedim var biri barınak, ikisi sokak. Ve ben bunları sokağa salsam bir hafta yaşayamaz ölürler. Sokakların hali içler acısı, kediler hasta, yaralı perişan ve belediyelee barınaklar yetişemiyor artık. Hadi diyelim sokaklar çok şahane araba geçmeyen bir ara sokaktayım peki uyuyan kediye tekme atıp öldüren manyak insan faktörünü ne yapacağız ?
Keşke bahçeli çiftliğim olsa kedi köpek yaşasak gül gibi ama şu durumda hiç pişman değilim kedilerimi aldığıma çünkü ülkemizde onlara verilen değer sıfır. Lütfen bu konuda hayvanseverliğimizi sorgulamayın.
Dediginiz gibi bu konu uzar ve tartismaya acik bi konu. Isin kotusu de iki taraf da birbirine dusunce olarak yaklasmayacagi icin tartismak da bizi bir adim oteye goturmez.
Ben rizalari olmadan ne gerekceyle olursa olsun kisirlastirilan, tabiatlarina aykiri olarak evlere kapatilan hayvanlara uzuluyorum.
Konusamadiklari, istediklerini ya da istemediklerini dile getiremedikleri icin biz insanlar onlarin yerine karar verme hakkina sahip miyiz? Bunu sorguluyorum.
Sonucu ne olursa olsun belki sokaklari, belki ozgurlugu, belki dogurmayi tercih edecekler.
Yani insanoglunun bencilligi olarak goruyorum bunlari.
Diyorum ya bu konular cok su goturur. Sizin de soylediklerinizden bazilarini hakli da buluyorum ancak yine de bu konuda aklim oldukca karisik.kediler sokak hayvanı değillerdir aalizzwell
domestik hayvanlardır
sokaktaki ömürleri 3-4 sene evde/bahçede yaşadıklarında 15-16 senedir ortalama
yavrulara bakılacak imkan yoksa kısırlaştırma kızgınlığa girmemesi için gereklidir
çünkü her kızgınlık dönemi kedi için yıpratıcıdır.
kediler senede 3 kere kızgınlığa girebilirler. neden bu kadar çok doğuruyorlar ? çünkü her 3 yavrudan 1 i belki hayatta kalıyor sokakta.
kediler kendi yavrularıyla da çiftleşebilirler, yavrular büyüdükten sonra onların annesinin kendisi olması onun için önemli değildir.
ben kendimi nasıl doğum kontrol hapıyla kısırlaştırıyorsam sahiplendiğim hayvanlara da bu konuda yardımcı oluyorum. sonuç mutlu bir ev kedisi, mutlu bir kedi dostu :)
Diyorum ya bu konular cok su goturur. Sizin de soylediklerinizden bazilarini hakli da buluyorum ancak yine de bu konuda aklim oldukca karisik.
Yine de onlari ozgur birakmak daha dogru olurmus gibi geliyor.
Şimdi burada konu derinleşir ve karışır yalnız. Üç kedim var biri barınak, ikisi sokak. Ve ben bunları sokağa salsam bir hafta yaşayamaz ölürler. Sokakların hali içler acısı, kediler hasta, yaralı perişan ve belediyelee barınaklar yetişemiyor artık. Hadi diyelim sokaklar çok şahane araba geçmeyen bir ara sokaktayım peki uyuyan kediye tekme atıp öldüren manyak insan faktörünü ne yapacağız ?
Katılıyorum ve üzüntü duyuyorum ben kısırlaştırıp besledigim yuvalandırmaya çalışıp tedavi ettirdiğim için hayvan sever olamıyorum ama sokak bir kap su bir kap mama vermekten aciz insanlar hayvanseverliğimi sorguluyor neymiş özgürlükmüşEvet onlar sorsak özgürlüğü isterler ama şehirler onların özgürce yaşayabileceği gibi değil artık. Her yer beton yığını oldu ve bunu biz yaptık doğada hayvanlara yer kalmadı barınacak. Bu anlamda ölü üç kedi yerine evde ama sağlıklı üç kediyi tercih ederim.
Kullanması için ilaç verdi miKizlar veteriner birakirken ben evde degildim geldigimde yavrular emiyordu birsey olur mu yavrulara veteriner bilgilendirme falan yapmamis birakirken
Dikkate almayın boşverin, hayvanseverlere saldırmak adettendir.Katılıyorum ve üzüntü duyuyorum ben kısırlaştırıp besledigim yuvalandırmaya çalışıp tedavi ettirdiğim için hayvan sever olamıyorum ama sokak bir kap su bir kap mama vermekten aciz insanlar hayvanseverliğimi sorguluyor neymiş özgürlükmüş
Aklınız karışık olabilir elbet, o zaman hayvanseverlere saldırmadan o şekilde söyleyin. Muhtemelen meselenin içine girdikçe, biraz araştırıp soruşturdukça, sokaklarda da kötü şeylere şahit oldukça - ki umarım bu olmaz- ikna olursunuz zamanla onların aslında iyiliğine olduğuna.Diyorum ya bu konular cok su goturur. Sizin de soylediklerinizden bazilarini hakli da buluyorum ancak yine de bu konuda aklim oldukca karisik.
Yine de onlari ozgur birakmak daha dogru olurmus gibi geliyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?