Kedi kısırlaştırma!

Kizlar veteriner birakirken ben evde degildim geldigimde yavrular emiyordu birsey olur mu yavrulara veteriner bilgilendirme falan yapmamis birakirken

Benim kızım ameliyat oldu,kafasına bişey takmadılar,2. günde hoplayıp zıpladı eskisi gibi.dikişlerine zarar da vermedi.Yaramazdır hem.
Geçmiş olsun.
Bebişler çok küçücük değildir inşallah.

Benim kız dikişlerini kendisi söktü bir haftalıkken ah bu kızlar ya çok yaramazlar.

Dediginiz gibi bu konu uzar ve tartismaya acik bi konu. Isin kotusu de iki taraf da birbirine dusunce olarak yaklasmayacagi icin tartismak da bizi bir adim oteye goturmez.
Ben rizalari olmadan ne gerekceyle olursa olsun kisirlastirilan, tabiatlarina aykiri olarak evlere kapatilan hayvanlara uzuluyorum.
Konusamadiklari, istediklerini ya da istemediklerini dile getiremedikleri icin biz insanlar onlarin yerine karar verme hakkina sahip miyiz? Bunu sorguluyorum.
Sonucu ne olursa olsun belki sokaklari, belki ozgurlugu, belki dogurmayi tercih edecekler.
Yani insanoglunun bencilligi olarak goruyorum bunlari.

Kediler dikişleriyle oynayıp tüm dikişleri söküp bağırsaklarını iç organlarını dışarı bile taşırabilirler. Dilindeki steril edici özellik yetmez bu durumlarda, ameliyat dikişi asla kedi tarafından yalanmamalıdır, geri dönüşü olmayan sorunlara, kayıplara yol açabilir Erkek kedi gerçekten kolay ama dişide bayağı uzun bir kesi oluyor.
Bir de sokaktakilerin kısırlaştırılması da önemli bence, kaynaklar kıt, çöpten besleniyor hemen hepsi, telef olup gidiyorlar sayıları arttığında. Her ay karşıma korkunç durumda bir kedi çıkıyor sokakta daha önceki gün kliniğe yatırdım hasta bir kediyi. İyileşecek umuduyla bekliyorum. Bizim gibi kaç kişi var sokaktakini besleyen, yaralı hayvanı saldırılmayı göze alarak alıp götüren? Yetemiyorum diye psikolojim alt üst yine mesela, her karşımıza çıktıklarında da alt üst oluyoruz günlerce. Kısırlaştırma önemli bu yüzden aksine. Gözümüz sıkıntılarını görmüyor diye sokakta, güzel güzel çoğalıp mis gibi yaşamıyorlar ki. İki kediden birkaç yılda binlerce ürüyor. Tabi daha yavrulukta ölüyorlar o ayrı. Tek çare bu inanın. Her üç ayda bir yüzlercesinin doğup acı içinde ölmesindense. Ama doğru zamanlarda doğru koşullarda yapılmalı tabi ki..

Son düzenleme:
Sokak kedisi olsun ev kedisi olsun nasil kisirlastirma kararini, evlere hapsetme kararini alabiliyor bu insanlar anlamiyorum.
Sonra da hayvanseverlikmis bilmem neymis bik bik bik atip tutarlar!!!
Yavrulara yazik, anne kediye yazik...

kediler sokak hayvanı değillerdir aalizzwell
domestik hayvanlardır
sokaktaki ömürleri 3-4 sene evde/bahçede yaşadıklarında 15-16 senedir ortalama
yavrulara bakılacak imkan yoksa kısırlaştırma kızgınlığa girmemesi için gereklidir
çünkü her kızgınlık dönemi kedi için yıpratıcıdır.
kediler senede 3 kere kızgınlığa girebilirler. neden bu kadar çok doğuruyorlar ? çünkü her 3 yavrudan 1 i belki hayatta kalıyor sokakta.
kediler kendi yavrularıyla da çiftleşebilirler, yavrular büyüdükten sonra onların annesinin kendisi olması onun için önemli değildir.

ben kendimi nasıl doğum kontrol hapıyla kısırlaştırıyorsam sahiplendiğim hayvanlara da bu konuda yardımcı oluyorum. sonuç mutlu bir ev kedisi, mutlu bir kedi dostu :)

EVİMDE 3 TANE KEDİ BESLİYORUM. (1 KIZIM VE 2 OĞLUM VAR YANİ :)) ÜÇÜ DE SOKAK KEDİSİYDİ, SAHİPLENDİM.

KIZIMI DOĞUM YAPTIKTAN 5-6 AY SONRA KISIRLAŞTIRDIK.

HADİ ANNENİZ BİLEMEMİŞ GÖNDERMİŞ DE, VETERİNER OLACAK TOMBİK, EMZİREN KEDİYİ NİYE KISIRLAŞTIRMIŞ? AMA BELKİ DE EMZİRDİĞİNİ BİLMİYODU.
NEYSE OLAN OLMUŞ.

ARKADAŞIM, BEN KIZIMI KISIRLAŞTIRDIĞIMDA GÜNLERCE DELİ GİBİ AĞLADIM. İT GİBİ PİŞMAN OLDUM. ÇÜNKÜ DİŞİ KEDİ HEMEN KENDİNE GELEMİYO. ONU ÖYLE BİTKİN GÖRDÜKÇE AĞLA AĞLA ÇATLADIM.

AMA YAKLAŞIK 10 GÜN GEÇMEDEN ÇOK DOĞRU Bİ KARAR VERDİĞİMİ GÖRDÜM. Bİ KERE KEDİM ÇOK RAHATLADI. OYUNBAZ OLDU. ÇOK MUTLU.

OĞULLARIMI DA VAKTİNDE KISIRLAŞTIRDIM. ŞİMDİ ÜÇÜ GÜZEL GÜZEL GEÇİNİYORLAR.

BİZİM KIZIMIZ DA 1 GÜN VETERİNERDE MÜŞAHADE ALTINDA KALDI. ERTESİ GÜN ALDIK. AZAR AZAR SU VE MAMA VERDİK. YANİ VETERİNERDE KALDIĞI SÜRECE HİÇ BİŞEY YİYİP İÇMEDİ.

AYRICA DİŞİ KEDİ ÖYLE HEMEN KENDİNE GELEMİYO. 2-3 GÜN DE EVİMİZDE SERSEM GİBİ GEZDİ. SONRA İYİCE TOPARLADI.

KISACASI CANINI FAZLA SIKMA. TEK SIKINTI YEME-İÇME OLSUN. AMA 3-5 GÜN YAVRULARINI EMZİREMEZ SANIRIM. BU ÇOK KÖTÜ İŞTE.

ÇOK GEÇMİŞ OLSUN.

+1
Kesinlikle katılıyorum.
Tek zaafım şu hayvanlar yetemiyorum diye uykularım kaçıyor, her apartmanda bizim gibi üç beş insan olsa durum çok farklı olurdu oysa. Sokaklardaki tehlikeler görülmüyor, o hayvan çöpten beslenerek ne güzel yaşıyor sanılıyor. Oraya ait sanılıyor. Bozuk yemek yiyebilirler sanılıyor. Oysa gözlerimizin görmediği yerlerde o çöplerden bile zehirlenip ölüyorlar

Evet onlar sorsak özgürlüğü isterler ama şehirler onların özgürce yaşayabileceği gibi değil artık. Her yer beton yığını oldu ve bunu biz yaptık doğada hayvanlara yer kalmadı barınacak. Bu anlamda ölü üç kedi yerine evde ama sağlıklı üç kediyi tercih ederim.

Diyorum ya bu konular cok su goturur. Sizin de soylediklerinizden bazilarini hakli da buluyorum ancak yine de bu konuda aklim oldukca karisik.
Yine de onlari ozgur birakmak daha dogru olurmus gibi geliyor.

Diyorum ya bu konular cok su goturur. Sizin de soylediklerinizden bazilarini hakli da buluyorum ancak yine de bu konuda aklim oldukca karisik.

işte özgür bırakacak bir yer olsa bırakalım ama dediğim gibi kedi ve köpekleri insanlar kendilerine bağımlı hale getirip evcilleştirmişler. onlar bizsiz yaşayamazlar
kedimi sokaktan aldım
diğer iki kardeşini birer gün arayla araba ezdi
benimkini kurtarmasam bi gün sonra da o ezilecekti muhtemelen
bu arada ben daha kısırlaştırmadım hormon iğnesiyle idare ettik
şimdi yıllık izine çıktığımda başında olmak için bekledim
zor bir ameliyat geçirecek
insanların tüplerini bağlatması gibi bişey işte
üremese de çok sevilen ve mutlu bir kedi o

YAZDIKLARINIZA 1000 KERE KATILIYORUM ARKADAŞIM

Katılıyorum ve üzüntü duyuyorum ben kısırlaştırıp besledigim yuvalandırmaya çalışıp tedavi ettirdiğim için hayvan sever olamıyorum ama sokak bir kap su bir kap mama vermekten aciz insanlar hayvanseverliğimi sorguluyor neymiş özgürlükmüş

Ayrıca yavrular iki aylığı geçtiyse anne zaten birkaç haftaya kalmaz bırakıp yeniden çiftleşmeye gider hamile dönerdi muhtemelen. Yavrular kaç aylık tam bilemediğimden, emziren kedi kısırlaştırılmamalı tabi desem de, çok kesin yorum yapamıyorum. Veterinerin bir bildiği vardır diye düşünmek istiyorum..

Dikkate almayın boşverin, hayvanseverlere saldırmak adettendir.
İnsanlar önce birkaç yaralı kedi köpek görsün başını çevirmeden geçip gitmesin, kendisine saldırılmasını göze alarak yakalayıp götürsün veterinere, onların tedavisini üstlensin, barınakları gezsin, uykuları kaçsın, erkek kedilerin öldürdüğü yavru kedilere şahit olsun, fikirleri değişir elbet. Herkes yaşadığı kadar konuşuyor.

Son düzenleme:
BENCE UNUTMAMAMIZ GEREKEN TEK Bİ ŞEY VAR :

BİZ HAYVANLARIN EVİNİ İŞGAL EDİYORUZ. ORMANLARI YOK EDEREK, HER YERE BETONLARI DİKEREK.

ONLAR BİZE "BURADA BENİM Bİ YUVAM VARDI, SİZ O YUVAYI GASPEDİP, YIKIP, KENDİNİZE YUVA YAPTINIZ!!!!" DİYEBİLİYOR MU?

Aklınız karışık olabilir elbet, o zaman hayvanseverlere saldırmadan o şekilde söyleyin. Muhtemelen meselenin içine girdikçe, biraz araştırıp soruşturdukça, sokaklarda da kötü şeylere şahit oldukça - ki umarım bu olmaz- ikna olursunuz zamanla onların aslında iyiliğine olduğuna.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…