- 8 Mart 2011
- 10.737
- 18.139
- 298
- Konu Sahibi birgaripyazar
-
Gerçekten üzülüyorum garip komşularım yetmiyor birde buralarda böyle düşünen insanlar cıkıyor sanki biz bilmiyoruz her ay 200-300 lira bogazımdan kesip onlar için harcıyorum klinik borçları için yardım talep ediyorum dilenci oluyorum sokakta zor durumda olanları kapıma getirip atıyorlar ayagı kırık gözü kör fipli birçok kediyle ugrasıyorum ama birileri gelip hic bir bilgisi olmadan bik bik Konusuyor bir kere yaralı bir hayvana bakmazlar bir barınagı ziyaret etmezler en azından sosyal medyadan bir sayfayı takip etseler anlarlar hayvan sevmenin ne kadar zor oldugunDikkate almayın boşverin, hayvanseverlere saldırmak adettendir.
İnsanlar önce birkaç yaralı kedi köpek görsün başını çevirmeden geçip gitmesin, kendisine saldırılmasını göze alarak yakalayıp götürsün veterine, onların tedavisini üstlensin, barınakları gezsin, uykuları kaçsın, erkek kedilerin öldürdüğü yavru kedilere şahit olsun, fikirleri değişir elbet. Herkes yaşadığı kadar konuşuyor.
Allah tependen baksın,diyeyim de büyüdükçe anneme ne kadar benzediğimi dehşet içinde tekrar hatırlayayım.bakamayacaksa doğurmasaymış diyeyim de konu yumuşasın ^^
Kedi veya köpek intahar eder yemek yemez, tüy döker inatla tuvaletini altına yapar, kimseye yanasmaz yazık degil mi bu cana para verip alıyorlar pat diye atıyorlar.Birde zamanında çok şeyler demek istediğim bir kızın şu lafını duymuştum. "Ay petshoptam aldığım köpeğimi doğaya bıraktım."
Siz hiç sahibi tarafından terkedilen köpeklerle ilgili videolar izlediniz mi? Onların ne kadar hassas, ne kadar duygusal yaratıkları olduğunu biliyor musunuz? Yıllarca kendisini terketmiş sahibini bekleyen köpekleri biliyor musunuz?
Ağzına kürekle vurasım geliyor köpeğini doğaya bıraktığını sana o kızın. Odtü güvenilir diye bakamadıkları o kadar çok köpeği bırakıyorlar ki? O köpeklerin halleri ile ilgili resimler bulayım isterseniz sizlere.
Çok çok hassasım bu konuda.
Öyle iyi anlıyorum ki sizi...Gerçekten üzülüyorum garip komşularım yetmiyor birde buralarda böyle düşünen insanlar cıkıyor sanki biz bilmiyoruz her ay 200-300 lira bogazımdan kesip onlar için harcıyorum klinik borçları için yardım talep ediyorum dilenci oluyorum sokakta zor durumda olanları kapıma getirip atıyorlar ayagı kırık gözü kör fipli birçok kediyle ugrasıyorum ama birileri gelip hic bir bilgisi olmadan bik bik Konusuyor bir kere yaralı bir hayvana bakmazlar bir barınagı ziyaret etmezler en azından sosyal medyadan bir sayfayı takip etseler anlarlar hayvan sevmenin ne kadar zor oldugun
Kedi veya köpek intahar eder yemek yemez, tüy döker inatla tuvaletini altına yapar, kimseye yanasmaz yazık degil mi bu cana para verip alıyorlar pat diye atıyorlar.
https://www.facebook.com/haysev/photos/?tab=album&album_id=10153932791004182
Burdaki fotoğraflar ve anlatılmak istenen çok güzel. Lütfen çemkirmek kelimesine takılmayalım.
Sadece yapmaları gereken yaşama hakkına saygı duymak bugun sadece İstanbulda 30 dan fazla köpek zehirlendi doğada özgür olup aç oldukları için insana saldırdıkları gerekçesi ile özgürlük işte! Elimden geleni yapıyorum ama yinede her gece uykularım kaçıyor çünkü yetemiyorumÖyle iyi anlıyorum ki sizi...
Mesele bu zaten biz birbirimizi anlıyoyuz ama başka insanların gözünde -buradakileri kastetmiyorum - ruhsal sonunları olduğundan hayvanlara bulaşan ucubeleriz. ben sizin kadar da üstlenemiyorum. Sadece yaralı hasta buldukça hemen götürüyorum ve sokaktakileri beslemeye çalışıyorum, evde de bir kızım var. Buna rağmen her seferinde oh rahatladım iyileşti, kurtardım birini daha diyemiyorum çünkü yine sokağa dönüyor çoğu ve yine biliyorum ki yüzlercesi bir yerlerde acı içinde yaşamaya çalışıyor
Ben öyle diyenleri evime almıyorum o bu evin bir ferdi ve sen hoslanmıyorsun diye ben çocuklarımdan vazgeçemem ama senden geçerim"Sizin evde kedi var ama " ile başlayan tüm cümlelerin sahiplerinin ağzına bu yazıyla vurasım var.
Ben öyle diyenleri evime almıyorum o bu evin bir ferdi ve sen hoslanmıyorsun diye ben çocuklarımdan vazgeçemem ama senden geçerim
Sadece yapmaları gereken yaşama hakkına saygı duymak bugun sadece İstanbulda 30 dan fazla köpek zehirlendi doğada özgür olup aç oldukları için insana saldırdıkları gerekçesi ile özgürlük işte! Elimden geleni yapıyorum ama yinede her gece uykularım kaçıyor çünkü yetemiyorum
Görme zaten sakın içim gitti isyan ediyorum ama kime neye Allah herkese vicdan versin mübarek gün nasıl kıydılar nasış rahat uyuyorlar anlamıyorum anlamakta istemiyorumBen o haberi görmedim. İyi ki de görmemişim. Allah şu mübarek günler yüzü suyu hürmetine onları bildiği gibi yapsın.
Kusura bakmasın kedilerimin dıskısını bile kapatırken sifon cekmeye üşenen insanları kaale almıyorum. Birde bebegin beşiğine falan yatıyor diye o kıl zarar verir onu sokma diyenler var cinnet geçirmem an meselesiAynen. Hatta bana yardıma ilk kez gelecek kadın kedileri duyunca istememiş pis olur diye. Onu da bir güzel bozdum sen bu kedilerden daha pis evleri görüyorsundur diye. Sanıyorlar ki kendi bkumuzda boğuluyoruz. Ne zararı var ki hayvancağızların.
Sen gel bizimkileri gor canım 6ayda mi geliyorlar kızgınlığa :))) hele ki disiler ortam sıcak olmasın 2ayda bir ev yankılanıyor. Bir de az kedi de yok 6tane.... hep hasta bakıma muhtaç kedileri toparladim sokaktan :))) diğerlerini ellemem sokakta beslerim sonuçta doğası sokak .... sokakta ondan da fazla beslediğim kendilerimiz var. Apartmanda Allahtan sorun olmuyor 6 kedi,ilk başlarda şikayet geliyordu haklisin diyordm evlendim çıktım evden anneme şikâyet gitmiş en sonunda dayanamadım senin oğlun sabahlara kadar eşek gibi aniriyor küfür ediyor ben ta alt kattan duyuyorum ben ses etmedim yıllarca sende etme bir zahmet onlar bu ailenin bireyi dedim de artık anneme bisey demiyormus.... asıl konuya gelirsek bizim sokaktakiler de evdekiler de sıcak vakit buldumu hemen aranmaya başlıyor :))Her 6 ayda bir kediler kızgınlıga giriyor ve bir dogurmaya 4 yavru yapıyor sizin oturdugunuz yerde düzenli besleme aşıları ve bakımları yapılıyorsa kısırlaştırmayın ama ben mecburen kısırlaştırma yapıyorum cünkü yavrular telef oluyor cocukların elinde ayrıca sokata pek hayvan sever yok mama ve su kapları için bile kavga ediyorum
Herşeye katılırım da sokak kedilerinin (ya da başka hayvanların) kısırlaştırmasina katılmıyorum... doğanın dengesinde kediler de var kedilerin sağladığı faydayı insanlar sağlamiyor bu dünyaya... 100sene önce de o hayvanlar çöpten vsden besleniyordu şimdide aynı şekilde. Bilmiyorum senin olduğun yerde ne kadar duyarlı insanlar var ama burayı görenin gözleri yaşarıyor. Her yerde su kovalari mama kapları her akşam inen yemek artıkları.. extra ben kediler için kuru mama alıyorum dokuyorm,belediye sag olsun her akşam önce dağlara yem atıyorlar köpekler için sonra yine gelip bizim buralarda yemleme yapıyorlar... bence hayvanların soyu kırılıp herşey kötü olacağına nankör insan soyu biraz daha merhametli olsun ... önüme gelene sokak hayvanlarından bahsediyorum ve o kdr bilinçli olmaya başladı ki çevremdeki insanlar... hiç hayvan sevmeyen insan bile günde bir defa bi kediyi evinin içine alıp seviyor... Yavrucaklar kisirlasmasin insanların beyni çalışsın diyorum :)Kediler dikişleriyle oynayıp tüm dikişleri söküp bağırsaklarını iç organlarını dışarı bile taşırabilirler. Dilindeki steril edici özellik yetmez bu durumlarda, ameliyat dikişi asla kedi tarafından yalanmamalıdır, geri dönüşü olmayan sorunlara, kayıplara yol açabilirErkek kedi gerçekten kolay ama dişide bayağı uzun bir kesi oluyor.
Bir de sokaktakilerin kısırlaştırılması da önemli bence, kaynaklar kıt, çöpten besleniyor hemen hepsi, telef olup gidiyorlar sayıları arttığında. Her ay karşıma korkunç durumda bir kedi çıkıyor sokaktadaha önceki gün kliniğe yatırdım hasta bir kediyi. İyileşecek umuduyla bekliyorum. Bizim gibi kaç kişi var sokaktakini besleyen, yaralı hayvanı saldırılmayı göze alarak alıp götüren? Yetemiyorum diye psikolojim alt üst yine mesela, her karşımıza çıktıklarında da alt üst oluyoruz günlerce. Kısırlaştırma önemli bu yüzden aksine. Gözümüz sıkıntılarını görmüyor diye sokakta, güzel güzel çoğalıp mis gibi yaşamıyorlar ki. İki kediden birkaç yılda binlerce ürüyor. Tabi daha yavrulukta ölüyorlar o ayrı. Tek çare bu inanın. Her üç ayda bir yüzlercesinin doğup acı içinde ölmesindense. Ama doğru zamanlarda doğru koşullarda yapılmalı tabi ki..
Tamam ne güzel demişsiniz, insanların beyni çalışsın. Keşke! Ama fazla ütopik bir dilek değil mi sizce de? Ben çevremi hayvan sevgisi konusunda bilinçlendirmeye çalışıyorum, sizler evlatlarınızı güzel merhametli insanlar olarak yetiştirirsininiz. Ama kalbi gerçekten kötü olan ve çocuklarını da öyle yetiştiren onca insanı ne yapacağız? Ya hala kışın ayazında bile pisss bunlar diye bağırarak sığındıkları apartman girişlerinden -içinden de değil girişten- yağmura, kara kovan insanları? Günlerdir bir soysuzun videosu dolaşıyor mesela sosyal medyada, deniz kenarında oynayacakmış gibi kediyi yanına çağırıyor ve tekmeyi basıp denize fırlatıyor!?! Bu yüzlercesinden en hafif örneklerden biri. Kediye köpeğe tecavüz eden var bu ülkede, ötesi var mı!?! O insanlara değnek değecek de mi merhametli hale gelecekler? Sokaklar,Türkiye sizin mahallenizden ibaret değil. Keşke öyle olsa. Benim olduğun yer nispeten iyi ve mama bırakılan bir sokak olduğu halde bakanlar da yetemiyoruz asla ve bir de üzerine laf işitiyoruz arada densizlerden Değil barınakları gezmek, sosyal medyadaki dernek sayfalarını gezseniz genel durumun korkunçluğunu görürsünüz inanın. Açmaya korkar hale gelirsiniz belki benim gibi.Herşeye katılırım da sokak kedilerinin (ya da başka hayvanların) kısırlaştırmasina katılmıyorum... doğanın dengesinde kediler de var kedilerin sağladığı faydayı insanlar sağlamiyor bu dünyaya... 100sene önce de o hayvanlar çöpten vsden besleniyordu şimdide aynı şekilde. Bilmiyorum senin olduğun yerde ne kadar duyarlı insanlar var ama burayı görenin gözleri yaşarıyor. Her yerde su kovalari mama kapları her akşam inen yemek artıkları.. extra ben kediler için kuru mama alıyorum dokuyorm,belediye sag olsun her akşam önce dağlara yem atıyorlar köpekler için sonra yine gelip bizim buralarda yemleme yapıyorlar... bence hayvanların soyu kırılıp herşey kötü olacağına nankör insan soyu biraz daha merhametli olsun ... önüme gelene sokak hayvanlarından bahsediyorum ve o kdr bilinçli olmaya başladı ki çevremdeki insanlar... hiç hayvan sevmeyen insan bile günde bir defa bi kediyi evinin içine alıp seviyor... Yavrucaklar kisirlasmasin insanların beyni çalışsın diyorum :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?