Kedi sahiplendim

yavru alin buyuyunce sokaga atarsiniz demisim gibi cevap vermenize gerek yok. konu sahibinin bir derdi var ben de alternatif fikir uretiyorum. sorunun nedeni bu olabilir mi acaba diye.. siz yetiskin bir hayvanla bag kurabildiniz diye genelleme yapmayin bence.. ben kendimi biliyorum alirsam yavruyken almak isterim mesela.. her seyiyle ilgilenmek, egitimini vermek beni ona baglar.. sizin icin oyle degilse degildir. ama bu bana saldirmanizi da gerektirmez.

Tartışmanıza hiç gerekmiyor yavru yada büyük olması ile alakalı değil durum benim sevmeyi bilmememle bağlanma (bağlanmama) sorunumla alakalı. Minik yavru olsa da sanırım aynı olurdu durum

Kendinize karşı biraz gereğinden fazla sert olabilir misiniz?

Kedilerde göbek açmak güven belirtisidir. Siz sevgi hissetmiyorum diyorsunuz da hayvan sizi okumuş zaten. Güvenmediği yerde asla böyle uyumazlar. 😁

Bu tarz rahatsızlıkların aslında fiziksel kökeni olma ihtimali çok yüksek.
Hele nedeni tam belli değilse.

Size 3 önerim olacak:
1) Karantina altındayız, D vitamini vücutta bitmiştir, ek takviye alın. Evet eksikliği depresyona sebep olur
2) Balkon da olsa az bir güneşe çıkın, vücut biyolojik dengesi ışığa göre düzenlenir. Neden kuzey ülkelerinde bu tip rahatsızlıklar çok?
3) İlaç dozları için psikiyatristinizle görüşün, ayarlama yapsın

Son olarak pisinin yanaklarını sevin ki guruldasın, mırlama ses tonu insanlarda terapik etki yapar. Youtubedan kedi mırlaması dinleyin farkedeceksiniz.

İlaç kullanmıyorum. Sadece seans.
Kedinin keyfi yerinde baya bence de. Sırt üstü yatıyor oyun yapıyor ayaklarıma yatıyor :( bunları yazarken bile üzüldüm.
30 yıldır yalnız olunca sorumluluk almaya korkuyorum sanırım.

Kedinin keyfi yerinde baya bence de. Sırt üstü yatıyor oyun yapıyor ayaklarıma yatıyor :KK43: bunları yazarken bile üzüldüm.

Kendinize azıcık zaman verin.
30 yıldır sıkıntım var diyorsunuz.
30 yıl kilo alınınca bir günde veriliyor mu? Ama az yemek ve düzenli sporla kesinlikle veriliyor. Bu da öyle.

Bence yavru almamanız daha iyi olmuş, onların bir de ısırma evresi var, problemli fazları atlamışsınız. 😅

İlk başta kedi istiyor diye sadece 5 dakika oynatın, saat kurmanızı öneririm.
Tabak yıkamak gibi düşünebilirsiniz.
Hele kalbiniz bir çözünsün bakalım sonra görürüm ben sizi. 😂

Bu arada geçmişte ağır bir travmanız yoksa vitamin ve ışıkla takviyeye başlayın. Ailenizde psikolojik rahatsızlık varsa genetik olarak da gayet geçer. Onların kullandığı çözümler sizde de işe yarayabilir.

Ben ne zaman gece acil kalkmam gerekse kabuslar görürüm, güya vücut uyarıyor. 🤦‍♀️
Herşey psikolojik değil fiziksel şartlar da düşünme yetimizi etkiler, beyin de bir organ. Araştırmacı bir gözle incelemek güzel olur. 👍

Patidostu Patidostu ben aslinda bunu demeye calistim ama cinsinden oturu demedigim icin anlasilmadim sanirim. bu cins kediler buyuyunce uzak duruyor evin icinde sakin sakin kendi takiliyor. insanlarla cok isi olmuyor. ama bebekken oyle degiller daha insanlara yakinlar. sahibiyle daha cok oynayan tekir, sarman, van kedisi cinslerinden olsa buyuk de olsa yanasir sahibine.

Yoo bebekken de öyleler. İnsan teması seven bir hayvan değil. Sadece daha oyuncular bebekken. Gerçi bizimki dana kadar ama hala oyuncu. Bu arada kedi yavru zaten maksimum 4-5 aylık. Bunlar iri hayvanlar, normal kedi boyutlarında da değiller.

Merhabalar ;
Hayvan beslemenin insan üzerindeki stresi azalttığı, çeşitli çalışmalarla kanıtlanmış bir gerçektir. Ancak nasıl bir insana anında alışmıyorsak, bir hayvana da öyle anında alışamayabiliriz. Beraber geçireceğiniz bir süreç var ortada. Ondan sonra çok oyuncu bir kedi olmasa bile nefesi yetecek o evin içinde size. Birçok kedi ve köpek beslemiş, hala da besleyen bir kadın olarak söylüyorum bunları size.

Sokak hayvanları ile de ilgileniyorum. Bir tane kedim var, tam bir sene boyunca sadece kapıya gelip yemeğini yedi, hiçbir şekilde sevdirmek, yanaşmak yok. Sonra bir anda alıştı ve artık kucağımdan inmiyor. Benim de keza bir anda alışamadığım ama sonra alışıp, başlarına en ufak bir şey geldiğinde yeme içmeden kesildigim hayvanlarım oldu. Güzel ve doğru bir karar vermişsiniz, kedi size gerçekten iyi gelecektir. Acele etmeyin, ilmek ilmek arkadaşlığınız dokunacak, sonra aranızdaki bağa siz bile şaşıracaksınız...

Kendinize zaman verin. O size alışır; sizde ona alışırsınız ve seversiniz. Ben bir ay içinde tam anlamıyla alışmıştım benimkine.

Surekli olmasa da ben de sert seviyorum zaman zaman mincira mincira o kisimda daraliyor biraz ama yinede vurmuyor bana özel bir toleransi var kedicigimin 😁 Eve gelen misafirlere filan asla kendini sevdirmez tirmalar, eşime de arada bir sevdirir ama mesafeli sayilirlar. 😬

Birlikte çok vakit gecirmeye bağliyorum bu durumu, esimden daha çok ilgilendim hep kedimle o yuzden bana düşkün diye dusunuyordum.
Benim bir dişi kedim vardı beni ve ev arkadasimi hic sevmezdi. Sevgililerimiz gelince bacaklarina dolanmalar cilve yapmalar. Kisirlastirinca enfeksiyon kapip yemek yememisti siringayla pesinde dolasirdim yemek yedirmek icin veteriner dedi diye evin her yerine mama kabı koymustuk mama kaplarinda çig yumurta olurdu leş gibi kokardı ev 😂 erkek arkadaşım gelince gayet yer icer neselenirdi srfsz kedi. Kimi kediler de onunla ilgilenmeyeni yüz vermeyeni seviyor anlamak imkansız

Benim bir dişi kedim vardı beni ve ev arkadasimi hic sevmezdi. Sevgililerimiz gelince bacaklarina dolanmalar cilve yapmalar. Kisirlastirinca enfeksiyon kapip yemek yememisti siringayla pesinde dolasirdim yemek yedirmek icin veteriner dedi diye evin her yerine mama kabı koymustuk mama kaplarinda çig yumurta olurdu leş gibi kokardı ev 😂 erkek arkadaşım gelince gayet yer icer neselenirdi srfsz kedi. Kimi kediler de onunla ilgilenmeyeni yüz vermeyeni seviyor anlamak imkansız

Benim bebişte dişi, çoook nazli birşey ve alingan. Eşim yüz vermezse asla yanina yaklaşmaz. 😁
Küsme huyu bile var. 🙃 Kedilerin kendilerine has ayri ayri karakterleri var, degisik tepkiler veriyorlar bunu seviyorum. 😬

Kedinin keyfi yerinde baya bence de. Sırt üstü yatıyor oyun yapıyor ayaklarıma yatıyor :KK43: bunları yazarken bile üzüldüm.

Ablacım bu işi fazla inceliyorsun, böyle çocukluğuna falan inmene gerek yok.

Alt tarafı kedi bu. Yumak olur, kalınca bir ip olur sallanan bir cismi önünde oynatıcaksın o da pati atacak. Ayağına yatınca da biraz seviceksin. Bu kadar. Gerçekten bu kadar. 30 yıldır yalnızım şeklinde düşünmene gerek olacak bir şey gerçekten yok altı üstü bir hayvanı azıcık oynatıcaksın.

Bu kafayla gidersen 30yıl daha yalnız kalırsın. Sen bu hayvanı yalnızlıktan kurtulmak için almadın mı? Bak ne güzel arkadaşlık ediyor, gelmiş oynamak istiyor. İnsan olsun hayvan olsun arkadaşlık etmek isteyen biri varsa arkadaşlık et ki yalnız kalma. Haydi bakalım iyi şanslar.

ilgileniyorum seviyorum hanımefendi ama severken de sevgi hissetmiyorum

Hayvanlarla bağ zamanla oluşuyor
22 yıldır kedi besliyorum net bilgi yani
Siz ona o da size bağlanacak zamanla
Birlikte vakit geçirdikçe sizinle iletişimi artacak
Onunla bol bol konuşmanızı tavsiye ederim

Bugün bütün gün yan yanaydık. Kendimi suçlu hissediyorum. Sokaktaki kedilere bile koşa koşa gidip seven ben. Şimdi böyle oldu

Çünkü içindeki ses, özgürlüklerimi, sahip olduğum alanları işgal ediyor bu sıpa diyor, dinleme onu sen. İnsana kedi kadar iyi bir hayat arkadaşı olamaz, dişi mi erkek mi

Karşıma bu çıktı bende benek arıyordum belkide büyük olduğu için bağ kuramadım

Hayvan alındığı zaman yavru alınır, daha iyi bağ kurulur işleri hikayedir, böyle düşünmeyin. Hayvanla diyalog sadece sabır işidir bunu hiç unutmayın. Ne kediler geçti elimden üç yaşında, on yaşında hepsiyle bağ kuruluyor inanın

Biz de 3 gün önce kedi sahiplendik. İki aylık erkek. Ben kedilerden korkarım sürekli üstüme atlayacak ya da pati atacak gibi gelir. Şimdi de çok yakın duramıyorum ama kucağıma alıp uyutuyorum oynuyorum. Çok tatlı minnoş bir şey. Zamanla evladım gibi olacağına eminim. Sizin de öyle olur.

Tam anlamıyla öyle şuan pek sevdirmiyor ama kalkıp gider olayı çok doğru.

Kedilere cinslerine göre karakter belirlemek doğru değil bence, ilk kedim Van dı, vahşi olur, evde bakmak zor falan dediler koynumda yaşadı on yıl
Şimdi kızım sokak kedisi; inatçı, huysuz, kıskanç, ilgi delisi, sevdirmez ama dibimden de ayrılmaz, kaynanam gibi. Bulduğu fırsatta ısırır ama eşimi görünce açar göbeğini öptürür😂 her kedi ayrı bir dünya😻 6BB4440B-4875-49A2-B0D5-61E5FC2C72C7.webpD390D6E5-33DC-4434-A959-FAD6D52949D2.webp

Ablacım bu işi fazla inceliyorsun, böyle çocukluğuna falan inmene gerek yok.

Alt tarafı kedi bu. Yumak olur, kalınca bir ip olur sallanan bir cismi önünde oynatıcaksın o da pati atacak. Ayağına yatınca da biraz seviceksin. Bu kadar. Gerçekten bu kadar. 30 yıldır yalnızım şeklinde düşünmene gerek olacak bir şey gerçekten yok altı üstü bir hayvanı azıcık oynatıcaksın.

Bu kafayla gidersen 30yıl daha yalnız kalırsın. Sen bu hayvanı yalnızlıktan kurtulmak için almadın mı? Bak ne güzel arkadaşlık ediyor, gelmiş oynamak istiyor. İnsan olsun hayvan olsun arkadaşlık etmek isteyen biri varsa arkadaşlık et ki yalnız kalma. Haydi bakalım iyi şanslar.

Bu kafa tabiri biraz kırıcı oldu açıkçası bende mutlu olsam iyi olsam buraya bu konuyu açmazdım.

Çünkü içindeki ses, özgürlüklerimi, sahip olduğum alanları işgal ediyor bu sıpa diyor, dinleme onu sen. İnsana kedi kadar iyi bir hayat arkadaşı olamaz, dişi mi erkek mi

Erkek özgürlüklerim açısından hiç düşünmedim açıkçası. Sadece ömür boyu sevebilir miyim mecburiyet ten bakmak ayrı severek bakmak ayrı

Back
X