Kedi sahiplendim

Psikolog ve buradaki arkadaşların tavsiyesi ile kedi sahiplendim. İlk sahiplerinin çocukları zarar verdiği için ben sahiplendim.

çok mutlu olacaktım onunla ilgilenirken her şey unutacaktım.

Ne içimde sorumluluk duygusu var ne sevgi.
Elbet maması suyu taraması temizliği her şeyi ile ilgileniyorum. Tüylerini seviyorum okŞuyorum

Ama bu kadar. niye böyle oldu hiç bilmiyorum :KK43:

Yalnızlığıma ortak etmek için bir canlı yanlıştı belkide.
Çok tatlıya bende almak istiyorum eşim istemiyor evde😞

Benimde aynı cins kızım var. Bebekken geldi ama bizi cok zorladı. İlk 2 gun yerinde durmadı ne oyunlar oynadık. Sonra durgunlaştı koridorda tek başına oturmalar başladı ve mama yemeği kesti. Çok zayıfladı ve soluğu veterinerde aldık. Sonuç stres ve trip :) İnanılmaz mama seçti, yemiyordu asla yaş mamanın yüzüne bakmıyordu hala da öyle paşamız jel dışında asla yemez.
1-2 hafta boyunca elimde şırınga ile mama yedirdim belli saatlerde. senmisin bana trip atan su dahi içmiyordu onu da şırınga ile hallettim.
Sonra kendine geldi yavrum tabi hala tripler var mama seçmeleri beni benden alıyor.
Şimdi 8 aylık oldu ismini bilir çağırdığımda koşa koşa yanıma gelir, sevmesi ayrı derttir zor tutarım kucağımda ama oyun delisidir. En buyuk özelliğidir mutfakta iş yapanı izlemeye bayılırlar.
Konu sahibine gelirsem eğer alışacaksın tabıkıde hatta kendinden daha çok onu düşüneceksin emin ol biraz zaman sadece...

Kendinizi başkalarının tavsiyelerine göre şartlandırmayın.mesela ben biton pskolojik rahatsızlık geçirdim hiçbirinde kedi falan sahiplenmek aklıma bile gelmedi çünkü sevmem.kendinizi , ben bu kediyi sevmek zorundayım diye zorlamayın.akışına bırakın ,olacaksa kendiliğinden olur zaten.

Benimde aynı cins kızım var. Bebekken geldi ama bizi cok zorladı. İlk 2 gun yerinde durmadı ne oyunlar oynadık. Sonra durgunlaştı koridorda tek başına oturmalar başladı ve mama yemeği kesti. Çok zayıfladı ve soluğu veterinerde aldık. Sonuç stres ve trip :) İnanılmaz mama seçti, yemiyordu asla yaş mamanın yüzüne bakmıyordu hala da öyle paşamız jel dışında asla yemez.
1-2 hafta boyunca elimde şırınga ile mama yedirdim belli saatlerde. senmisin bana trip atan su dahi içmiyordu onu da şırınga ile hallettim.
Sonra kendine geldi yavrum tabi hala tripler var mama seçmeleri beni benden alıyor.
Şimdi 8 aylık oldu ismini bilir çağırdığımda koşa koşa yanıma gelir, sevmesi ayrı derttir zor tutarım kucağımda ama oyun delisidir. En buyuk özelliğidir mutfakta iş yapanı izlemeye bayılırlar.
Konu sahibine gelirsem eğer alışacaksın tabıkıde hatta kendinden daha çok onu düşüneceksin emin ol biraz zaman sadece...
Oyy trip atarken bile ne kadar tatlıdır :)

Oğlak mısın? Benimde kedim var, bende böyleydim, kedileri çok sevmeme rağmen, yani ilk etapta yabancı geliyor insana. Şimdi oğlum her gece benimle beraber uyuyor sabahları da mutlaka benim kalkmamı bekler günaydın öpücüğü veririm ona sıkıştırırım oynarım günaydın seansı:KK37:

Siz sadece yemek su ve barınma ihtiyacınız giderilse mutlu olur musunuz? Olmazsiniz. Kedi de aynı şekilde. Sevgiye, oyun oynamaya, ilgiye ihtiyacı var.
Kediler icin bu cok doğru değil sanki ya sevmeye calisinca pati yiyoruz 😂 önüne oyuncak vereceksin mamasini suyunu koyacaksin sabahin köründe seni sevilmek icin uyandirirsa seveceksin. Baska da dokunmayacaksin öyle canlılar bunlar 🙄

Umarım bu süreç bitince kediyi terketmezsiniz ben sizden öyle bir elektrik aldım sanki. Siz terkedilince nasıl üzülüyorsanız o canlıda üzülür.
Evde yabanci biri var şu an sizin için ama zamanla her seyiniz olacaktır. Alarm gibi sizi her sabah 5 de kaldırmasına yüzünüze bakıp manidar manidar miyavlamasına sevmeye calisinca pati atmasina aşık olacaksiniz. İsine gelince cilveli cilveli miyavlayıp isine gelmeyince kızgın miyav deyisini ayırt edeceksiniz. Kumu dolduğunda miyav miyav sizi çağırıp kumun basinda bunu temizle diyecek. Cok değil bir hafta sonra "söyle annem ne istiyorsun moduna gireceksiniz"

Benim miam bi haftadır bana neler çektirdi bilden kızgınlığa girdi uyku uyutmadı günlerce daha bugün geçti onun için bile endişelenir oluyosunuz şimdi yine pamuk helva gibi bal suratlım benim enem durduk yere özledim uyandırıp bi mıncırıyım

yavru bebek alsaydiniz daha kolay bag kurabilirdiniz belki.. direkt sizinle beraber olurdu. simdi bir onceki sahipleri oldugunu bilmek sanki baskasininmis hissi verebilir.
YUH ARTIK !! Bu mantıktaki insanlar yüzünden yetiskin hayvanları sahiplendirmede sıkıntı yaşıyoruz yavruyken iyi hoş büyüyünce sokağa. Kediler de canlıdır ikinci el mal değildir. Psikolojik sorunları olan biri yavru kedi değil,yetiskin kedi beslemelidir. Yetiskinde bağ kurar o da sever,sevdirir. Yavru kedinin sorumluluğu fazladır hasta olmaya yatkındır,oyun isteği enerjisi fazladır. Kum terbiyesi zaman alır. Köpeğimle tanistigimda 3 yaşındaydı su an 5 yasini geçti. Gayette bağ kurduk hicbir yavru köpeği tınağına değişmem. Yetiskin kedi sahiolenipte pisman olanı duymadım hiç.

YUH ARTIK !! Bu mantıktaki insanlar yüzünden yetiskin hayvanları sahiplendirmede sıkıntı yaşıyoruz yavruyken iyi hoş büyüyünce sokağa. Kediler de canlıdır ikinci el mal değildir. Psikolojik sorunları olan biri yavru kedi değil,yetiskin kedi beslemelidir. Yetiskinde bağ kurar o da sever,sevdirir. Yavru kedinin sorumluluğu fazladır hasta olmaya yatkındır,oyun isteği enerjisi fazladır. Kum terbiyesi zaman alır. Köpeğimle tanistigimda 3 yaşındaydı su an 5 yasini geçti. Gayette bağ kurduk hicbir yavru köpeği tınağına değişmem. Yetiskin kedi sahiolenipte pisman olanı duymadım hiç.
yavru alin buyuyunce sokaga atarsiniz demisim gibi cevap vermenize gerek yok. konu sahibinin bir derdi var ben de alternatif fikir uretiyorum. sorunun nedeni bu olabilir mi acaba diye.. siz yetiskin bir hayvanla bag kurabildiniz diye genelleme yapmayin bence.. ben kendimi biliyorum alirsam yavruyken almak isterim mesela.. her seyiyle ilgilenmek, egitimini vermek beni ona baglar.. sizin icin oyle degilse degildir. ama bu bana saldirmanizi da gerektirmez.

British muhtemelen. Sırnaşmaz, kendini sevdirmez kolay kolay. Konu sahibi bu yüzden de bağ kuramayacak, sıradan kedilere benzemez bu sıpalar.
Patidostu Patidostu ben aslinda bunu demeye calistim ama cinsinden oturu demedigim icin anlasilmadim sanirim. bu cins kediler buyuyunce uzak duruyor evin icinde sakin sakin kendi takiliyor. insanlarla cok isi olmuyor. ama bebekken oyle degiller daha insanlara yakinlar. sahibiyle daha cok oynayan tekir, sarman, van kedisi cinslerinden olsa buyuk de olsa yanasir sahibine.

Kediler icin bu cok doğru değil sanki ya sevmeye calisinca pati yiyoruz 😂 önüne oyuncak vereceksin mamasini suyunu koyacaksin sabahin köründe seni sevilmek icin uyandirirsa seveceksin. Baska da dokunmayacaksin öyle canlılar bunlar 🙄

Kedilerin karakterleri farkli farkli ya. Benim kuzucuğum sevgi isteyen bir kedi hatta uyumaya calisirken bile gelip kolumu patisiyle cekiştirmeye çalişir açarim örtüyü üstüme yatar miir mirr sevdirir. 😻

Gün içinde de kendini sevdirmeye gelir. Bazen ben çok abartiyorum sarilip operken o zaman biraz darlaniyor kacmaya calisiyor sadece. 😬 Tam bir bebek sevgisiz yapamaz kesinlikle. ❤️😻😻

yavru alin buyuyunce sokaga atarsiniz demisim gibi cevap vermenize gerek yok. konu sahibinin bir derdi var ben de alternatif fikir uretiyorum. sorunun nedeni bu olabilir mi acaba diye.. siz yetiskin bir hayvanla bag kurabildiniz diye genelleme yapmayin bence.. ben kendimi biliyorum alirsam yavruyken almak isterim mesela.. her seyiyle ilgilenmek, egitimini vermek beni ona baglar.. sizin icin oyle degilse degildir. ama bu bana saldirmanizi da gerektirmez.
Bu mantigin sonu bu oluyor hiç şaşmaz. Sayisiz hayvan sahiplendirdim. Yetiskin bir hayvanı sahiplenipte bağ kuramayan yoktur,yavruyu sahiplenip bağ kuramayanda yoktur aynı şekilde. Çünkü sevgi yaştan,cinsten bağımsızdır. Evet siz gerçekten yavrudan büyütmeyi seçmiş olabilirsiniz cok da güzel bakmissinizdir,cok da güzel büyütmüşsünüzdür. Ama yetiskin olduğu icin bağ kuramamışsınızdır demek hiç olmadı. Konu sahibinin zaten psikolojisi bozukmuş. Böyle birine bunu derseniz yetiskini verip yavruyu alayım kafasına girern
Patidostu Patidostu ben aslinda bunu demeye calistim ama cinsinden oturu demedigim icin anlasilmadim sanirim. bu cins kediler buyuyunce uzak duruyor evin icinde sakin sakin kendi takiliyor. insanlarla cok isi olmuyor. ama bebekken oyle degiller daha insanlara yakinlar. sahibiyle daha cok oynayan tekir, sarman, van kedisi cinslerinden olsa buyuk de olsa yanasir sahibine.
Britishler evet soğukkanlı hayvanlar,arkadasimin bebeklikten baktigi britishi var o da kendini sevdirmez sevgisini arkadaşımın pesinde dolanarak belli eder. Ama arada istisnalarda yok değil.lk defa kedi besleyecekse bence uygun seçim agirkanlı

Kedilerin karakterleri farkli farkli ya. Benim kuzucuğum sevgi isteyen bir kedi hatta uyumaya calisirken bile gelip kolumu patisiyle cekiştirmeye çalişir açarim örtüyü üstüme yatar miir mirr sevdirir. 😻

Gün içinde de kendini sevdirmeye gelir. Bazen ben çok abartiyorum sarilip operken o zaman biraz darlaniyor kacmaya calisiyor sadece. 😬 Tam bir bebek sevgisiz yapamaz kesinlikle. ❤😻😻
Sokak kedileri bile sevmiyor beni mama verene kadar meuv meuv sonra yüzüme bakan yok. Sayisiz kediye gecici yuvalık yapmıştım yavru dahi olsa geneli kendini sevdirmezdi gerçi ben de sert seviyorum ayi yavrusunu sevdirirken öldürür misali onlar da haklı 🙄

Sokak kedileri bile sevmiyor beni mama verene kadar meuv meuv sonra yüzüme bakan yok. Sayisiz kediye gecici yuvalık yapmıştım yavru dahi olsa geneli kendini sevdirmezdi gerçi ben de sert seviyorum ayi yavrusunu sevdirirken öldürür misali onlar da haklı 🙄

Surekli olmasa da ben de sert seviyorum zaman zaman mincira mincira o kisimda daraliyor biraz ama yinede vurmuyor bana özel bir toleransi var kedicigimin 😁 Eve gelen misafirlere filan asla kendini sevdirmez tirmalar, eşime de arada bir sevdirir ama mesafeli sayilirlar. 😬

Birlikte çok vakit gecirmeye bağliyorum bu durumu, esimden daha çok ilgilendim hep kedimle o yuzden bana düşkün diye dusunuyordum.

Screenshot_20200417-041848_Gallery.jpgScreenshot_20200417-041653_Gallery.jpgScreenshot_20200417-041613_Gallery.jpgScreenshot_20200417-042124_Gallery.jpgScreenshot_20200417-042045_Gallery.jpgScreenshot_20200417-041436_Gallery.jpg

ÖZ EVLATLARIM GİBİ SEVİYORUM ❤❤❤

Zamanla öyle bir alışacaksınız ki sabah uyanınca ilk yapacağınız şey onu arayıp bulmak olacak. Başını avcunuzun içine koyacak içinizden şefkat ve sevgi şelale gibi akacak. Birbirinize zaman verin. Hem o hem de siz yaşadığınız sıkıntılardan dolayı belki birbirinizin gözlerine sevgiyle bakmaya korkacaksınız ama karşılıksız sevgiyi birbirinizde öğreneceksiniz.

Mesajınız güç ve istek verdi bana teşekkürler

Psikolog ve buradaki arkadaşların tavsiyesi ile kedi sahiplendim. İlk sahiplerinin çocukları zarar verdiği için ben sahiplendim.

çok mutlu olacaktım onunla ilgilenirken her şey unutacaktım.

Ne içimde sorumluluk duygusu var ne sevgi.
Elbet maması suyu taraması temizliği her şeyi ile ilgileniyorum. Tüylerini seviyorum okŞuyorum

Ama bu kadar. niye böyle oldu hiç bilmiyorum :KK43:

Yalnızlığıma ortak etmek için bir canlı yanlıştı belkide.

Kendinize karşı biraz gereğinden fazla sert olabilir misiniz?

Kedilerde göbek açmak güven belirtisidir. Siz sevgi hissetmiyorum diyorsunuz da hayvan sizi okumuş zaten. Güvenmediği yerde asla böyle uyumazlar. 😁

Bu tarz rahatsızlıkların aslında fiziksel kökeni olma ihtimali çok yüksek.
Hele nedeni tam belli değilse.

Size 3 önerim olacak:
1) Karantina altındayız, D vitamini vücutta bitmiştir, ek takviye alın. Evet eksikliği depresyona sebep olur
2) Balkon da olsa az bir güneşe çıkın, vücut biyolojik dengesi ışığa göre düzenlenir. Neden kuzey ülkelerinde bu tip rahatsızlıklar çok?
3) İlaç dozları için psikiyatristinizle görüşün, ayarlama yapsın

Son olarak pisinin yanaklarını sevin ki guruldasın, mırlama ses tonu insanlarda terapik etki yapar. Youtubedan kedi mırlaması dinleyin farkedeceksiniz.

Back
X