Benim eğitimim hayvanlar üzerine değil ama kedinin tür adı lise 1 biyoloji kitabında yazıyor. Konunun yurtdışında yaşamanızla ilgili tek kısmı burası sanırım, aynı lise eğitimini görmemiş olmamız
"Zooloji ev kedisiyle sokak kedisini ayırır" dediğinizde hangi hayvan bilimi eğitimini aldığınızı düşünmeliydim ki?
Kedi kedidir, taksonomideki yeri bellidir. Okuma yazma bilen her insan basit bir google aramasıyla bu bilgiye ulaşabilir zaten.
İki farklı "ırk" kedinin farklı karakteristik özellikler göstermesi ne oldukları gerçeğini değiştirmiyor.
İnsanlar da yaşadıkları yere göre farklı özellikler gösterir. Vücut yapılarımız, ten renklerimiz, kas yapılarımız, yakalandığımız ya da bağışıklık geliştirdiğimiz hastalıklar bile farklı ama hepimizin insan olduğu gerçeği değişmiyor.
Aç kalınca hepimiz ölüyoruz. Susuz kalınca, üzerimizden traktör geçince, uzun süre çok düşük sıcaklıklarda kalınca vs...
O yüzden farklı "ırk"lardaki kedilerin sokakta hayatta kalma olasılıkları farklı olabilir ama bu, sokakta yaşayanların yerinin orası olduğu anlamına gelmiyor. Çünkü dışarıda doğa falan yok.
Siz dışarıda küçük, etçil ve avcı bir hayvanın avlayabileceği bir şeyler görebiliyorsanız bilemiyorum ama ben bina yığınlarından başka bir şey göremiyorum. Kuşlar bile yerde yürüyor artık.
Dışarısı hayatta kalmaya çalışan kedilerle doluyken, bir ton genetik hastalığına rağmen para uğruna çiftleştirip çiftleştirip satılan ırk kedileri tavsiye etmenin ne o ırk kedilere faydası var ne de sokaktakilere.
Ayrıca burada yazılan hiçbir şey sadece muhatabına yazılmıyor. Başka insanlar da okuyor, fikir sahibi oluyor.
O yüzden sizin görmezden gelmeniz sizin probleminiz, benim değil.
İyi günler.