- Konu Sahibi Beril sevin
-
İntegram da bazı sayfalar var dilerseniz özelden atabilirim size bir günde bile bir sürü kedi oluyor yavru....Yorumları okudum teşekkür ederim, kaç gündür sokaklarda tekir yavru kedi aradık bulamadık, kedi var büyük büyük ve kaçıyorlar, çocuklar çok üzüldü bulamayınca.
Burda tavsanları olan bi aile var 2 tane yavrusundan bize verdi. Suan onlara bakıyoruz. Biraz büyüyünce annemlere bırakacağım bahçeli evlerinde daha rahat ederler.
Kedi aramaya devam ediyoruz, bu soğukta yavru bı kedı kurtarsak ne güzel olur ama bulamadık, illa yavru olmasa da olur ama kocaman yetişkin kedi de alamam evime, ne yapacağını kestiremem, zaten yemek verdiğim kediler yemeklerini yiyip dağılıyorlar, insan bi teşekkür eder
İntegram da bazı sayfalar var dilerseniz özelden atabilirim size bir günde bile bir sürü kedi oluyor yavru....
Yaşadığınız şehir neresi? DeYorumları okudum teşekkür ederim, kaç gündür sokaklarda tekir yavru kedi aradık bulamadık, kedi var büyük büyük ve kaçıyorlar, çocuklar çok üzüldü bulamayınca.
Burda tavsanları olan bi aile var 2 tane yavrusundan bize verdi. Suan onlara bakıyoruz. Biraz büyüyünce annemlere bırakacağım bahçeli evlerinde daha rahat ederler.
Kedi aramaya devam ediyoruz, bu soğukta yavru bı kedı kurtarsak ne güzel olur ama bulamadık, illa yavru olmasa da olur ama kocaman yetişkin kedi de alamam evime, ne yapacağını kestiremem, zaten yemek verdiğim kediler yemeklerini yiyip dağılıyorlar, insan bi teşekkür eder
Yaşadığınız şehre göre gidip kediyi görüp ısınırsanız sahiplendiyorsunuz. Dilerseniz geçici yuvada olabiliyorsunuz bu şekilde hem sizde evde naısl olur yapabilir miyiz bakmış oluyorsunuz vs vsYorumları okudum teşekkür ederim, kaç gündür sokaklarda tekir yavru kedi aradık bulamadık, kedi var büyük büyük ve kaçıyorlar, çocuklar çok üzüldü bulamayınca.
Sokak kedisi ev kedisi diye ben ayırmıyorum. Zooloji ayırıyor. Cins kediler sokakta yaşayamazlar. Yiyecek bulamazlar.
Cevap verince münakaşa etmekten ban yiyoruz sonra.. ya siz beni neyi bildiğimi bilmediğimi söyleyecek kadar tanıyor musunuz.. veterinerlik, biyoloji, genetik bilimi, hayvan bilimi, fen bilgisi gibi bir bölüm okuduyup okumadığımı bilemezsiniz değil mi.. hayvan davranışları diye bir alan dahi var. Yurtdışında yaşıyorum. İlla burda bilmişlik taslamak için ifşa mı edelim kendimizi okuduğumuz bölümü.."Zoolojide böyle" deyince "ha tamam o zaman" deyip dağılıyor muyuz?
Bilmediğiniz konular hakkında nasıl bu kadar emin konuşuyorsunuz?
Taksonominin neresinde ev kedisi/sokak kedisi diye bir ayrım var?
Sokak kedisinin tür adı nedir mesela, felis sokakitus mu?
Önce bir açın bakın; kedigiller nedir, kaç alt aile, kaç cins, kaç tür var; bizim "kedi", sizin "sokak kedisi-ev kedisi" diye ayırarak isimlendirdiğiniz canlının tür adı ne, taksonomideki yeri ne, neden evcilleştirilmiş, ne zaman evcilleştirilmiş, ırk ne demek vs önce bunları bilin sonra zooloji falan deyin bari.
Yurtdışında yaşamanız bilgili oldugunuzumu gösteriyor yani anlamadım. Turkiyede eğitim görüp yaşadığımiz için cahilmi görüyorsunuz biziCevap verince münakaşa etmekten ban yiyoruz sonra.. ya siz beni neyi bildiğimi bilmediğimi söyleyecek kadar tanıyor musunuz.. veterinerlik, biyoloji, genetik bilimi, hayvan bilimi, fen bilgisi gibi bir bölüm okuduyup okumadığımı bilemezsiniz değil mi.. hayvan davranışları diye bir alan dahi var. Yurtdışında yaşıyorum. İlla burda bilmişlik taslamak için ifşa mı edelim kendimizi okuduğumuz bölümü..
evet genelde karşımdaki uzmanlık alanıyla ilgili bir şey söyleyince tamam o zaman deyip dağılıyorum. Ayağımdaki bir ağrının diz kapağımdan kaynaklı bir sorundan olabileceğini söyledi dr arkadaş hayır ağrıyı ayağımda hissediyorum ağrıyı hisseden benim demedim. Kedi besleyenler de ilmini alandan daha iyi bilir tamam hayvan bilimi öyle dese dahi..
Soy kütüğüne girmeme gerek yok konu sahibine işe yarar cevap vermem için. Sokak kedisi tekirdir, sarmandır, van, ankara kedileri oyuncudur harektlidir dışarı çıkmak ister. Shorthair, norveç orman kedileri scottish, persian cinsleri bebeklikten beri sokakta kalsa dahi tekir kediler gibi karakter gösteremez.. tek ben değil kaç kişi örnekle destekledi bu tezi burda. konu sahibi bunları bilse yeter kedi seçmek için.
gözardı ediyorum sizi cevap yazın dilediğiniz sayıda ve önyargılarda..
Tr de sadece hayvanlarla ilgili ziraat belki.. veterinerlik biyoloji en fazla fen bilgisi vardır bölüm olarak. Burda hayvan davranışları hatta hayvan psikolojisi bile var bunu söylüyorum. Master yapıyorum. Belki bunlardan birini okuyorum ve konuyla ilgili bir bölüm. Kedi soylarını biliyorum belki de.. okuduğunuzu anladığınıza emin misiniz..Yurtdışında yaşamanız bilgili oldugunuzumu gösteriyor yani anlamadım. Turkiyede eğitim görüp yaşadığımiz için cahilmi görüyorsunuz bizi
Çok güzel düşünmüşsünüz. Petshop’dan almayın sokaktan sahiplenin bence. Yavru olsun. Siz büyütürsünüz. Bi de çocuklar bebek gibi sarılınca sıkıyor onu yaaÖncelikle merhaba
2 küçük çocuğum var, onlar kedileri çok seviyorlar ve kedi ile aynı evde yaşarlarsa daha merhametli daha vicdanlı büyürler diye düşünüyorum. Sorumluluk sahibi de olurlar, en azından evde tatlı mı tatlı dostları olur.
Evimiz kira, ev sahibi konusunda sanırım kedıyi söylemem, sorun çıkarabilir.
Benim size sorum kediyi petshop dan satın mı almalıyım yoksa minik sokak kedisi bulup aşısını vs yaptırıp sahiplenmeli miyim? (mahallede çok kedi var besliyorum ama ben evimde bizimle uyuyan, çocuklarımla oynamasını istiyorum)
Kardeşim veterinerlik okuyor hatta liseyide veteriner teknisyeni olarak bitirdi o zaman bile hayvan davranışları dersi vardı. Biraz araştırıp cevap yazın bence komik duruma düşüyorsunuz. Okuduklarımı ıyi anlıyorum merak etmeyinTr de sadece hayvanlarla ilgili ziraat belki.. veterinerlik biyoloji en fazla fen bilgisi vardır bölüm olarak. Burda hayvan davranışları hatta hayvan psikolojisi bile var bunu söylüyorum. Master yapıyorum. Belki bunlardan birini okuyorum ve konuyla ilgili bir bölüm. Kedi soylarını biliyorum belki de.. okuduğunuzu anladığınıza emin misiniz..
Siz arama motoruna yazıpta cevap vermişsiniz anlaşılan shshshfark yok diyen arama motoruna yazsın kedilerin isimlerini demek istediğimi anlar. Daha fazla konuşursam ifşa edicem kendimi. Konu sahibi de tavşan almış zaten konu kapanmış.
Dersten bahsetmiyorum bölümden bahsediyorum, uzmanlık alanından.. belli anladığınız.Kardeşim veterinerlik okuyor hatta liseyide veteriner teknisyeni olarak bitirdi o zaman bile hayvan davranışları dersi vardı. Biraz araştırıp cevap yazın bence komik duruma düşüyorsunuz. Okuduklarımı ıyi anlıyorum merak etmeyin
Aynen yurtdışında yaşadığınız için en bilgili en anlayan sizsiniz.Dersten bahsetmiyorum bölümden bahsediyorum, uzmanlık alanından.. belli anladığınız.
Aşıları tamda ve kedinizin kumunu siz degiştirmeyecekseniz Bi sıkıntısı olmaz bol şekilde elinizi yıkamayı unutmayın sevdikten sonraBen yeni gebeyim hamilelikte sıkıntı olur diyorlar sizce böyle bindurum varmı
Sağol cabım çok teşekkür ederimAşıları tamda ve kedinizin kumunu siz degiştirmeyecekseniz Bi sıkıntısı olmaz bol şekilde elinizi yıkamayı unutmayın sevdikten sonra ☺☺
İnstagram yok maalesefYaşadığınız şehir neresi? De
Yaşadığınız şehre göre gidip kediyi görüp ısınırsanız sahiplendiyorsunuz. Dilerseniz geçici yuvada olabiliyorsunuz bu şekilde hem sizde evde naısl olur yapabilir miyiz bakmış oluyorsunuz vs vs
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?