Kedi sahiplenme

İntegram da bazı sayfalar var dilerseniz özelden atabilirim size bir günde bile bir sürü kedi oluyor yavru....

İntegram da bazı sayfalar var dilerseniz özelden atabilirim size bir günde bile bir sürü kedi oluyor yavru....

Yaşadığınız şehir neresi? De
Yaşadığınız şehre göre gidip kediyi görüp ısınırsanız sahiplendiyorsunuz. Dilerseniz geçici yuvada olabiliyorsunuz bu şekilde hem sizde evde naısl olur yapabilir miyiz bakmış oluyorsunuz vs vs

Sokak kedisi ev kedisi diye ben ayırmıyorum. Zooloji ayırıyor. Cins kediler sokakta yaşayamazlar. Yiyecek bulamazlar.

"Zoolojide böyle" deyince "ha tamam o zaman" deyip dağılıyor muyuz?
Bilmediğiniz konular hakkında nasıl bu kadar emin konuşuyorsunuz?

Taksonominin neresinde ev kedisi/sokak kedisi diye bir ayrım var?
Sokak kedisinin tür adı nedir mesela, felis sokakitus mu?

Önce bir açın bakın; kedigiller nedir, kaç alt aile, kaç cins, kaç tür var; bizim "kedi", sizin "sokak kedisi-ev kedisi" diye ayırarak isimlendirdiğiniz canlının tür adı ne, taksonomideki yeri ne, neden evcilleştirilmiş, ne zaman evcilleştirilmiş, ırk ne demek vs önce bunları bilin sonra zooloji falan deyin bari.

Cevap verince münakaşa etmekten ban yiyoruz sonra.. ya siz beni neyi bildiğimi bilmediğimi söyleyecek kadar tanıyor musunuz.. veterinerlik, biyoloji, genetik bilimi, hayvan bilimi, fen bilgisi gibi bir bölüm okuduyup okumadığımı bilemezsiniz değil mi.. hayvan davranışları diye bir alan dahi var. Yurtdışında yaşıyorum. İlla burda bilmişlik taslamak için ifşa mı edelim kendimizi okuduğumuz bölümü..

evet genelde karşımdaki uzmanlık alanıyla ilgili bir şey söyleyince tamam o zaman deyip dağılıyorum. Ayağımdaki bir ağrının diz kapağımdan kaynaklı bir sorundan olabileceğini söyledi dr arkadaş hayır ağrıyı ayağımda hissediyorum ağrıyı hisseden benim demedim. Kedi besleyenler de ilmini alandan daha iyi bilir tamam hayvan bilimi öyle dese dahi..

Soy kütüğüne girmeme gerek yok konu sahibine işe yarar cevap vermem için. Sokak kedisi tekirdir, sarmandır, van, ankara kedileri oyuncudur harektlidir dışarı çıkmak ister. Shorthair, norveç orman kedileri scottish, persian cinsleri bebeklikten beri sokakta kalsa dahi tekir kediler gibi karakter gösteremez.. tek ben değil kaç kişi örnekle destekledi bu tezi burda. konu sahibi bunları bilse yeter kedi seçmek için.

gözardı ediyorum sizi cevap yazın dilediğiniz sayıda ve önyargılarda..

Yurtdışında yaşamanız bilgili oldugunuzumu gösteriyor yani anlamadım. Turkiyede eğitim görüp yaşadığımiz için cahilmi görüyorsunuz bizi

Sokaktaki kedileri sahiplenin, evcil hayvan ticaretini hiç etik bulmuyorum. Sahiplerine ulaşana kadar satıcıların elinde onlar da perişan oluyorlar. Üstelik cins kedilerin bir çoğunun genetiği değiştirilmiş. Sokakta yardıma muhtaç bir çok hayvan var.
Ben de bir iran bir de tekir var. İranı sokağa atmışlardı hastayken sahiplendik, tekir de bebekken tırın tekerine sıkışmıştı cadoloz, onunla da böylece tanıştık. İranın bakımı çok daha zahmetli. Bir de bebeğim oldu geçinip gidiyoruz işte. Kedili evde büyüyen çocukların bağışıklılarının çok güçlü olduğunu okumuştum. Kedilerle yaşamak çok keyifli ayrıca, hayvanı yarı yolda bırakmayacaksanız sahiplenin bir tane

Ben kedilerin karakterinin evde veya sokakta yaşamasına bağlı olduğunu düşünmüyorum. Kedim evde doğurdu aynı anadan doğan aynı evde yasayan yavrularım bile birbirinden farklı kimi kucak sevmiyor aşırı hareketli kimi kucağa çıkıp yatmayı seviyor. Ve sunuda ıyi gözlemledim kedim bana verdiği tepkileri çocuklara varmıyor onlara karşı daha sabırlı

Yurtdışında yaşamanız bilgili oldugunuzumu gösteriyor yani anlamadım. Turkiyede eğitim görüp yaşadığımiz için cahilmi görüyorsunuz bizi
Tr de sadece hayvanlarla ilgili ziraat belki.. veterinerlik biyoloji en fazla fen bilgisi vardır bölüm olarak. Burda hayvan davranışları hatta hayvan psikolojisi bile var bunu söylüyorum. Master yapıyorum. Belki bunlardan birini okuyorum ve konuyla ilgili bir bölüm. Kedi soylarını biliyorum belki de.. okuduğunuzu anladığınıza emin misiniz..

fark yok diyen arama motoruna yazsın kedilerin isimlerini demek istediğimi anlar. Daha fazla konuşursam ifşa edicem kendimi. Konu sahibi de tavşan almış zaten konu kapanmış.

Çok güzel düşünmüşsünüz. Petshop’dan almayın sokaktan sahiplenin bence. Yavru olsun. Siz büyütürsünüz. Bi de çocuklar bebek gibi sarılınca sıkıyor onu yaa

Kardeşim veterinerlik okuyor hatta liseyide veteriner teknisyeni olarak bitirdi o zaman bile hayvan davranışları dersi vardı. Biraz araştırıp cevap yazın bence komik duruma düşüyorsunuz. Okuduklarımı ıyi anlıyorum merak etmeyin

Dersten bahsetmiyorum bölümden bahsediyorum, uzmanlık alanından.. belli anladığınız.

Sahiplenin benim yavruyken sahiplendiğim bir tatlı sarman sokak kedim var . Emin olun evlattan da insandan da bir farkı yok . Hele o ben otururken kucağıma gelip bana kollarıyla sarılması yok mu öylece uyuyup kalması en büyük mutluluğum galiba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…