Kedi sahiplenme

hiç bir hayvanın doğası sokaklar değil. Bu kadar tehlike altındayken eve almayın doğası bozulur mantığı kadar saçma bir şey yok. Ne kadar az insanla karşılaşırlarsa o kadar hayatta kalma şansları artıyor ülkemizde. Ne acı değil mi? Gece beslediğim kedinin köpeğin sabah ölüsünü bulmaktan yoruldum artık. Gücümün yettiği bütün hayvanları etrafıma topluyorum onlara bir zırh örüyorum. Buna mecbur bırakanlar utansın. Alın lütfen. Sokaktan alın. Arkadaşın dediği gibi fil olsa alırım eve.

Sokaktan sahiplenebilirsiniz

Ya da evde doğmuş yuva arayanlar da oluyor

Zira onların dışarıda yaşama şansları hiç yok o ortamı hiç bilmiyorlar

Kedim Sarman ı veterinerden sahiplendik

Muhtemelen başına birşey gelmiş veterinere getirilmiş tedavi vs için hayvanlara bakıp sahiplendiren bir yer biz oradan sahiplendik

Yaklaşık 2 yıldır bizde ve ev şartlarında dahi hasta oldu bünyesi çok sağlam değil dışarıda olsaydı 2. doğum gününe göremezdi muhtemelen

Bir de çevrede tekirler yaramaz vs muhabbetleri var da ilk yıl biraz hareketli sonra size ve evin olağan yaşamına alışıp öyle takılıyorlar

Eklentiler

• image.webp
    39,3 KB · Görüntüleme: 66
Sokaktan yada barınaktan alırsanız çok daha iyi olur. Çocukların ve sizin merhamet duygusunu artirir. Ya cok güzel birsey

Alerji olduğunu sanmıyorum, dışarıda çok seviyorlar, olsa belli olurdu sanırım.
Kedilerin yaramazlıgı çok tatlı geliyo, tek sorun wc öğretmek olcak
Tuvalet en kolayı. Birkaç kez kuma götürdük kendi öğrendi hemen

öncelikle tebrik ederim düşüncenizden dolayı benimde 2 tane ankara kedim var ve ben petshop dan aldım

En önemli konu bu canlar en az 10 yıl yaşıyorlar iyi bakılırlarsa.Sizin evladınız gibi olacak sıkılıp başka birilerine vermeniz ya da tekrar sokağa bırakmanız onu çok üzecektir.Siz yaparsınız diye demiyorum bu konu en önemlisi ondan dedim.Bir de petshoplardan hayvan satımına karşıyım onlardan hayvan almak da o ticarete ortak olmak demek.Satılmak için çiftleştirme makinelerine döndürülüyor kuzucuklar.Sokaktan alın ve yavru olmasını tavsiye ederim bir de kardeş olmalı yanımda.2 tane daha güzel büyüyorlar.

Keşke öyle olsalar ama bizler onların doğal alanlarını da yok ettik.

Merhaba 2 tane petshop dükkanımız var (sadece kedi,köpek,kuş malzemeleri satıyoruz canlı satışımız yok.) kesinlikle sokaktan bi kedi sahiplendirin cins kedilere o kadar verilen paranın boşa olduğunu düşünüyorum. Hem sokaktaki bi cana yardım etmiş olcaksınız hemde çocuklarınız için çok iyi bi tecrübe olcak.

Güzel düşünmüşsünüz. Bir kedi sahiplenin...canlı satılık olmaz, bizler aldıkça petshp sahipleri küçücük kafeslere tıkıp o canlıları satacaklar. Biliyor musunuz çoğu annelerinden erken ayrılmış, anne sütü anlamamış, bağışıklığı düşük oluyor ne yazık ki... Bizler alıp onlara para kazandırdıkça da bu iş böyle devam eder. Sokakta evet bir sürü kedi var, bilmiyorum belki anneleri de yanındadır onların ama dilerseniz instagramda bir sürü kedi sahiplendirme sayfaları var. Hayvanseverler annesiz, bakıma muhtaç kedileri veya cins ama kendi kedisinin yavrularını hiç bir ücret talep etmeden sahiplendirme yapıyorlar. Bu gibi sayfalara bakın... Böyle yaparak muhtaç bir canlıyı evinize alınca inanın çocuklarınıza çok daha güzel bir örnek olursunuz

2 tane kedim var. Biri 3 yasinda digeri 2 yasinda. Ikisinide sokaktan sahiplendim.2 de cocugum var. Kedilerim de evlatlarimdan farkli degil benim.icin.evin stresini aliyorlar. Pozitif enerji veriyorlar. Kesinlikle sokaktan sahiplenin. Katsiliksiz sevginin en masum sekli. Basim agrisa moralim bozuk olsa onlar en iyi ilacimdir.

para vererek bir can satın alınmaz. Barınaklar,sokaklar bizlere muhtaç canlarla dolu. Cins kedilerin bir çok sorunu oluyor. Özellikle genetik hastalıklara çok yatkın oluyorlar.
İnternetten takip edin ve kimsesiz bir yavru kedi sahiplenin, çocuklar için çok güzel tabii. Fakat ne kadar sorumluluk alırlar bilmiyorum, o iş eninde sonunda size kalır ama hayvan sevgisi ile büyümeleri iyi bir şey
Sahiplenin tabii ki. Sokaktan, barınaktan, veterinerden veya sahiplendirme sitesinden olabilir.
Pet shoptan satın almayın sakın. Sokaktan alın ama güzelce bir temizleyip, aşılarını da yaptırın.
Lütfen satın almayın sokakta hayvan çok ki havalar soğuk nasıl sevaba girersin :/
İğneli yerine dokunduysa kedi sinirlenmiş olabilir. Genel olarak fıtratları sakin, uykucu ve hareketsizler.
Tabi ki sokaktan sahiplen diğerleri tamamen ticaret malzemesi. Sokaktaki hayvanların bizim sevgi ve sıcaklığımıza ihtiyaçları var
İlk kez evde beslemek için sokak kedileri yani tekirler çok ideal sağlam hayvan bir kere sürekli hasta olmaz bakımı kolay cins olanlar daha narin oluyor.
öncelikle tebrik ederim düşüncenizden dolayı benimde 2 tane ankara kedim var ve ben petshop dan aldım
Keşke öyle olsalar ama bizler onların doğal alanlarını da yok ettik.
Ne kadar olmalıymış dudak burun mesafemiz hayır yani bilelim de ona göre şaapalım
Yorumları okudum teşekkür ederim, kaç gündür sokaklarda tekir yavru kedi aradık bulamadık, kedi var büyük büyük ve kaçıyorlar, çocuklar çok üzüldü bulamayınca.
Burda tavsanları olan bi aile var 2 tane yavrusundan bize verdi. Suan onlara bakıyoruz. Biraz büyüyünce annemlere bırakacağım bahçeli evlerinde daha rahat ederler.
Kedi aramaya devam ediyoruz, bu soğukta yavru bı kedı kurtarsak ne güzel olur ama bulamadık, illa yavru olmasa da olur ama kocaman yetişkin kedi de alamam evime, ne yapacağını kestiremem, zaten yemek verdiğim kediler yemeklerini yiyip dağılıyorlar, insan bi teşekkür eder

Bizim ki ancak üstümüze atlayıp dolaşsın

Ben yeni gebeyim hamilelikte sıkıntı olur diyorlar sizce böyle bindurum varmı
Öncelikle hayırlı olsun. Eğer evinizde kedi varsa iş dış parazit aşılarını düzenli yaptırmanız gerekiyor. Toxoplazma testi yaptırdınız mı? Eğer daha önce toxoplazma size bulaştıysa bağışıklığınız var demektir ve iyidir.Eğer bulaşmadıysa özellik hamilelik döneminde kedinin kumunu temizleme işini başkasına yaptırın. Yapacak kimse yok isede maske ve eldiven kullanarak temizleyin. Bu arada bu toxoplazma virüsü sadece kediden değil iyi yıkanmamış sebze iyi pişmemiz etten geçer dikkat edin.

ALLah razı olsun canım bu iç ve dış ignesini ilk getirdiğimiz ay yaptık evden çıkmadığı için tekrar yaptırmadık ama içim sıkıldı kedimi de çok seviyorum

ALLah razı olsun canım bu iç ve dış ignesini ilk getirdiğimiz ay yaptık evden çıkmadığı için tekrar yaptırmadık ama içim sıkıldı kedimi de çok seviyorum
Yok canım iç paraziti 2 ayda bir yaptırın dış pazarit ise yazın ayda bir kışın 2 ayda bir olabilir. Dışarı çıkmasa da canım iç parazit bizim sağlımız içinde önemli (Hani derler ya tüy yutarsan kist olur. İşte bunun olmaması için o iç parazit) dış parazitide biz dışarıdan getiriyoruz maalesef. Benim 4 çocuğum var dışarı çıkmazlar apartmanın 7. katında oturuyoruz ve düzenli iç-dış parazit yapılmasına rağmen pirelendi evimi sardı. Çünkü bende sokaktaki canlarlada çok haşırneşirim taşımışım pireleri.

Haklısın csnım ama ellemekte sıkntı olmuyor demi oda hissediyor sanki ben dur dedikten geliyor eski kan değerlerime baktım toxoplazma normal diyor yarın de gidicem baktırırım olmazsa

Haklısın csnım ama ellemekte sıkntı olmuyor demi oda hissediyor sanki ben dur dedikten geliyor eski kan değerlerime baktım toxoplazma normal diyor yarın de gidicem baktırırım olmazsa
Şimdi gebeliğiniz ne kadar sürelik bilmiyorum ama en başında bir defa yaptırmanız gerekiyor. Eğer gebelik başında yaptırdım ama şimdi yeniden yaptırayım diyorsanız gerek olmayabilir. Ama sizi takip eden doktora mutlaka belirtin evde kedim var diye. (Eğer kedi sever bir dr denk gelirseniz hiç sorun yok hatta şanslı çocuk olacaktır der. Ama hayvan sevmeyen birine denk gelirsenizde aman hemen verin onu size zararlı diyebilir. Maalesef Türkiye ortası yok ama emin olun düzenli bakımı yapıldığı sürece hiç bir sorun teşkil etmez sizin için. )

Daha çok yeni canım 4 haftalık 6 ay önce geldi kedim hemen yaptırdık ignelerini sağlık ocagındak Dr lar dediğin gibi olumlu karşıladılar onların da varmış kuma dokunma dediler bi tek

Tabii ki bir sıkıntı olmaz. Siz kendiniz gidin doktora hatta içiniz rahat etmezse pisiyi de götürün veterinere genel bir kontrolden geçsin. Zaten bir sorun olsaydı farkedilirdi diye düşünüyorum. Benim de kedim var. Hamileliğim boyunca hiçbir problem yaşamadım. Çocuk olunca da çocuk açısından bir sorun yokta sürekli kedinin kuyruğunu tutmak istediği için patili kızın rahatı bozuldu ama ikisi de alıştı şimdi. Şu an için de derdimiz yemek. Sürekli birbirlerinin yemeğini merak ediyorlar. Yemiyorlar Allahtan. Bakalım bu ne kadar sürecek?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…