- 12 Ağustos 2014
- 1.214
- 1.110
- 133
- 37
- Konu Sahibi jane eyre_
Harika bir duygu gerçekten.Bende sizin düşüncenizdeyim.2 kedim var.İkisini de sahiplendim.Şu an çalışmıyorum.O yüzden N&D veya Acana gibi iyi mamalar alamıyorum ama temizmamanın kısırlaştırılmış olanlar için kullanıyorum.Eskiden nd kullandım kedilerim resmen mama için sabahın köründe uyandırıyorlardı.Sanırım doymuyorlardı.Haftada 2 gün de ıslak mama veriyorum.Ben genelde evde oldugum ıcın kedilerim daha az mama tüketiyor,bunun da etkisi var.Bak saat oldu 2, kedimin daha yüzünü görmedim. Hala uyuyor :)
O yuzden yalnızken sıkılacagini zannetmiyorum :)
Mama ve kum olarak ben temizmama.com'dan sipariş ediyorum. Çoooook ekonomik oluyor. Ayrıca güvenilir de. 5 kilo kısır kedi maması 35 tl,6 konserve yaş mama 18 TL (bir paketi bir hafta gidiyor. Az az veriyorum, bazen hiç vermiyorum) 20 kilo kum da 30 lira.
Bunlar epey gidiyorlar. Yani ben 3 ayda bir falan sipariş veriyorum. 80 liralık. Aylık bana masrafı 30 lira bile değil :)
Aşıları bebekken çok fazla, büyüyünce öyle çok aşısı olmuyor zaten.
Yani masraf konusunu kafaya takmayın. 'her şeyin en iyisi ,en pahallisi olsun' takıntısinda değilseniz fazla para harcamasınız. Sonuçta 3 liralık bir leğene de kumunu koyabilirsiniz, kapalı kum kutusuna da elli lira verebilirsiniz, normal-evdeki tasa da mama koyabilirsiniz, özel -isminin yazdığı silikon kaba da :) masrafları azaltmak arttırmak tamamen sizin elinizde.
Ama evde bir canlı varsa ummadiginiz masraflar çıkabilir. Mesela tavşanım vardı yuzyillar önce. Laptop şarj kablosunu yemişti. Ya da kedim balkondan kuş yakalayip kanadını isirmisti, zavallı kuş için epey uğraşıp para dökmüştüm (şükür ki yaşıyor)
Aynı şekilde bir hasta olsalar , bir yerden düşseler falan sigortaları olmadığı için böbreğinizi veterinerde bırakabilirsiniz! Benim kedim de sokaklardan kurtarılıp zor bir operasyon geçirmiş (platini mlatini var, coook zorluk yaşamış) iki milyara yakın ameliyat parası odemisler onu kurtaranlar (ve internetten para gönderen gönüllüler). Yani normal zamanlarda ucuz ama işin içine hastalık girince masraflı birşey hayvan bakımı.
Ama bence herkesin bir kedisi olmalı yaa.. zorla sarılması, sen uyurken sırnaşmasi, mama koyarken -ne kadar aç olursa olsun- önce seni öpmesi falan...dünyalara değişmem
Evde kedi olması muhteşem bir duygu,insan hayatın daha farklı bir penceresinden bakıyor hayata ister istemez.2 kedimden bir tanesi aşırı derecede bana bağlı ve bağımlı iken,diğeri son derece cool kendi istediği zaman sevdiren yanına gelen kucakta asla kendi iradesi ile durmayan bir kedi.Uykusundan uyandırıp seviyorum hep:)Kıl tüy ister istemez oluyor ama rutine bindirip 2 günde bir süpürünce tertemiz oluyor.