http://www.kadinlarkulubu.com/dostlarimizin-kosesi/217753-labrador-kizim-siyam-oglum.html
Verdiğim linkte benim kedim var hatta yanında köpeğimle beraberopuyorumnanaktan
hayatımıza bir kedi sokma kararını çok ani aldık, bir tanıdığımız yurtdışına çıkıyordu ve dönmeyecekti kedisini de emanet edebileceği bir yer arıyordu, çocuklarım ve ben hemen gönüllü olduk fakat eşim kesinlikle olmaz dedi ve günlerce diretti, aynen sizin eşiniz gibi tüy döker kokar şu olur bu olur... bir yolunu bulup ikna ettik eskişehirden istanbula gidip kızım kediyi aldı, 6 aylıktı o zamanlar şimdi 6 yaşında...sonra evimize bir de köpek aldık kediyle dostça yaşayıp gidiyorlar kedim köpeğim, mutlu ve sosyal çocuklarım, huzurlu bir eşim, ve mutlu ben varım bunun sonucundaopuyorumnanaktan
kedime ilk sahibinin yaptığı gibi hazır mamanın dışında yemek artığı ya da başka türlü mama vermiyorum hazır ve kuru mama... bundan sebep kedi mutfağa girmez hazırlanmış yemeklerin kokusuna ilgi duymaz, yemek masalarına tepki vermez kısacası kendi alanı dışında bir yere girmez...
diğer arkadaşların aksine ben hazır mamanın tüy dökmediğini söylemek istiyorum, bu tür bir sıkıntıyı hiç yaşamadık tüy dökme zamanı sadece yaz aylarına girerken olur ve 2 hafta sonunda bundan kurtulursunuz...sık taramakta çok yararlıdır..
hastalandığınızda kesinlikle sıkıntılı bölgenizi bulur ve gelir oraya yatar sizi rahatlatmaya çabalaropuyorumnanaktan
evcil ile büyüyen çocuklar hayata karşı başka bir bakış açısına sahip oluyorlar bu da artılardan biri..
yarın bir gün hamile kalma durumunuz olur bu dönemlerde çok sık tepkiyle karşılaşabilirsiniz kediden kurtulmanızı söylerler yoksa hastalık kapacağınızı savunurlar... fakat bilinenlerin aksine evcillerden bize kaza ile gelen tüylerden kist vs hastalık kapmayız biz eğer evcilinizi düzenli aşı yaptırdığınız taktirde bunu yaşamazsınız eğer aşı olmazsa tüylerde tehlike oluşabilir...
erkek kedilerde kısırlaştırma olmadığı zaman bir arkadaş yazmış idrarı ile dışarı gitmesi için koku bırakmaya çalışır çanta vs gibi eşyalardır bunlar... dişi kedide veya kısırlaştırılan erkekte bu sıkıntı olmaz..
kum olayına gelince çok sık değiştirseniz bile evin içinde olursa koku yapabilir ama balkona alıştırırsanız kapı kapalı da olsa o sizi yönlendirecektir... bizim kedimize tahsis ettiğimiz bir wc var kendimiz kullanmıyoruz ve kapısı hep kapalıdır zaten her şeyi saat gibi kuruludur evcillrin bu yüzden sabah uyanır wc kapısına koşar eğer biz dalgınsak gelir seslenir ve hemen tuvaletin kapsına koşar bir de akşamları gider....
mamalarıda saatlidir siz bir kaç gün düzeni kurarsanız gerisi gelecektir..
ben eşime kabul ettirdiysem ve sonrasında evde kediyi en çok seven konumuna eşim geldiyse :roflol: herkesin eşi sevebilir diye ısrarla söylüyorum...
başta istemeyen eşim şimdi işten döndüğünde nerdeymiş oğlum diye seslenir ama o sırada oğlu zaten babasının kanepesinde yerini çoktan almış ve onu beklemektediralkisalkisalkis
evim pislenir, tüy olur, kıl olur, sorun yaratır diyen varsa kendi evinde bile olmasa bir kaç gün bir evcilin sorumluluğunu almayı denemelidir kesinlikle...özellikle çocuklarımızın birer hayvansever olarak yetişmesi geleceğimize çok şeyler katacaktır...vereliniortak
evcillerimizin neden olduğu sorunlar verdiği mutluluk ve huzurun yanında sıfır kalıropuyorumnanaktan