Kedi severler

resim ekledim ama çok küçük olabilir :(((

kediler ve yunuslar yüzlerinde gülümseme ile yaratılmış nadir hayvanlardandır :)))

kedi sevdam depreşti çok fena :))))

Eklentiler

• $kedicik.webp
    $kedicik.webp
    3,1 KB · Görüntüleme: 50
Bende evde 2 tane kedi bakıyorum ama koku gibi bir durum söz konusu değil. Tüylerde çok dökülmyor öyle her yerde göze batacak tüy olmuyor zaten. Tüy dökülmemesi için yumurta iyi geliyor tabii tıbbi olarak da var. Yani eğitimi de basit aslında eşinizin abartmaması lazım.

ben evimde kedi besliyorum gerçi evlenmeden öncede besliyordum adı ceku.nişanlılık dönemlerinde cekum eşimi hiç sevmio saldırıodu.eşimde ben bu hayvanı istemem dedi evlenince.bende sen bilirsin dedin tavrımı koydum.neyse evlendik barklandık cekumla 1 hafta ayrı kaldık düğünden sonra annemn evindeydi ben olmaynca ne yemiş ne içmiş.bende aldım geldim evime.akşam eşim geldi eve :D:D şok şok şok.eeee yapcak bişey yok sokağa atcak halmde yok.dedim senden öncede ceku vardı şimdide olcak:D6 yaşınday kedim:D şimdi evleneli 2 buçuk ayı geçti cekum eşime eşim cekuma alıştı.aramızda uyuyor.kediler zaten temiz hayvanlar tuvaletini öğrettikten sonra başka yere yapmazlar zaten.tüy dökme sorununa gelince aşıları var şampuanlar var.tüy dökmesini kesio desem yalan olur ama baya bi azaltıo.eşine duygusal yaklaş sen yokken çok sıkılıorm yalnızım falan de.zaman geçircek bişey olsn de :) umarım bir kedin olur:)

tuvalet eğitimi için eskilerin bir yöntemi var (babaannem söylemişti sanırım)

benim de yıllar önce lisedeyken kedim vardı...kumuna çişini yaptıktan sonra hafifçe burnunu dokundurunca bir daha asla başka bir yere yapmıyo...benimkinin kumu balkondaydı...bi keresinde koşarak tuvalete gideceğim diye kapalı balkon camına çarpmıştı yavrucuğum :))))

kutudaki kumu bile eşeleyip çişini yapıp sonra üzerini örtüyordu :)))

http://www.kadinlarkulubu.com/dostlarimizin-kosesi/217753-labrador-kizim-siyam-oglum.html

Verdiğim linkte benim kedim var hatta yanında köpeğimle beraberopuyorumnanaktan

hayatımıza bir kedi sokma kararını çok ani aldık, bir tanıdığımız yurtdışına çıkıyordu ve dönmeyecekti kedisini de emanet edebileceği bir yer arıyordu, çocuklarım ve ben hemen gönüllü olduk fakat eşim kesinlikle olmaz dedi ve günlerce diretti, aynen sizin eşiniz gibi tüy döker kokar şu olur bu olur... bir yolunu bulup ikna ettik eskişehirden istanbula gidip kızım kediyi aldı, 6 aylıktı o zamanlar şimdi 6 yaşında...sonra evimize bir de köpek aldık kediyle dostça yaşayıp gidiyorlar kedim köpeğim, mutlu ve sosyal çocuklarım, huzurlu bir eşim, ve mutlu ben varım bunun sonucundaopuyorumnanaktan

kedime ilk sahibinin yaptığı gibi hazır mamanın dışında yemek artığı ya da başka türlü mama vermiyorum hazır ve kuru mama... bundan sebep kedi mutfağa girmez hazırlanmış yemeklerin kokusuna ilgi duymaz, yemek masalarına tepki vermez kısacası kendi alanı dışında bir yere girmez...
diğer arkadaşların aksine ben hazır mamanın tüy dökmediğini söylemek istiyorum, bu tür bir sıkıntıyı hiç yaşamadık tüy dökme zamanı sadece yaz aylarına girerken olur ve 2 hafta sonunda bundan kurtulursunuz...sık taramakta çok yararlıdır..
hastalandığınızda kesinlikle sıkıntılı bölgenizi bulur ve gelir oraya yatar sizi rahatlatmaya çabalaropuyorumnanaktan
evcil ile büyüyen çocuklar hayata karşı başka bir bakış açısına sahip oluyorlar bu da artılardan biri..
yarın bir gün hamile kalma durumunuz olur bu dönemlerde çok sık tepkiyle karşılaşabilirsiniz kediden kurtulmanızı söylerler yoksa hastalık kapacağınızı savunurlar... fakat bilinenlerin aksine evcillerden bize kaza ile gelen tüylerden kist vs hastalık kapmayız biz eğer evcilinizi düzenli aşı yaptırdığınız taktirde bunu yaşamazsınız eğer aşı olmazsa tüylerde tehlike oluşabilir...
erkek kedilerde kısırlaştırma olmadığı zaman bir arkadaş yazmış idrarı ile dışarı gitmesi için koku bırakmaya çalışır çanta vs gibi eşyalardır bunlar... dişi kedide veya kısırlaştırılan erkekte bu sıkıntı olmaz..

kum olayına gelince çok sık değiştirseniz bile evin içinde olursa koku yapabilir ama balkona alıştırırsanız kapı kapalı da olsa o sizi yönlendirecektir... bizim kedimize tahsis ettiğimiz bir wc var kendimiz kullanmıyoruz ve kapısı hep kapalıdır zaten her şeyi saat gibi kuruludur evcillrin bu yüzden sabah uyanır wc kapısına koşar eğer biz dalgınsak gelir seslenir ve hemen tuvaletin kapsına koşar bir de akşamları gider....
mamalarıda saatlidir siz bir kaç gün düzeni kurarsanız gerisi gelecektir..

ben eşime kabul ettirdiysem ve sonrasında evde kediyi en çok seven konumuna eşim geldiyse :roflol: herkesin eşi sevebilir diye ısrarla söylüyorum...
başta istemeyen eşim şimdi işten döndüğünde nerdeymiş oğlum diye seslenir ama o sırada oğlu zaten babasının kanepesinde yerini çoktan almış ve onu beklemektediralkisalkisalkis

evim pislenir, tüy olur, kıl olur, sorun yaratır diyen varsa kendi evinde bile olmasa bir kaç gün bir evcilin sorumluluğunu almayı denemelidir kesinlikle...özellikle çocuklarımızın birer hayvansever olarak yetişmesi geleceğimize çok şeyler katacaktır...vereliniortak
evcillerimizin neden olduğu sorunlar verdiği mutluluk ve huzurun yanında sıfır kalıropuyorumnanaktan

Bizim de kedimiz vardı canım gerçi hala var. Artık bahçede yaşıyor ama senelerce evimizde yaşadı. Biz kumunu balkona koymuştuk tuvaleti gelince balkona gidiyordu o yüzden koku olmuyordu. Eşim daha ona daha çok küçükken çok iyi eğitim verdi. İstersen mamasını mutfağa veya banyoya koy girmiyordu. Temizlik dışında banyo ve mutfak bir kedi için tehlikeli de olabiliyor. Bir arkadaşımın kedisi ocağa çıkmış üstüne çay dökülmüştü mesela. Banyoda da klozet tehlikeli tabi. Kediciği güzel eğitirsen eşin de alışmakta çok zorlanmaz sen de rahat edersin. Bak ben de kedilere alışık değildim eşim istiyor diye aldık ben daha çok bağlandım. Eşin de öyle olur umarım yavaş yavaş alışır. Ben sık sık tarardım tüylerini, kumunu düzenli değiştirirdim o yüzden de hiç sorun yaşamadık. Bir de tüyü çok dökülmeyen bir cinsten bir kedicik bulursan daha kolay olabilir temizliği. Şimdi eve girerken bahçede bizi karşılıyor çok tatlı şeyler gerçekten:)

Son düzenleme:
Kızllaarrrr hazır konu açılmışken bende döküleyim dedim. Üst kat komşum 5 tane yavru kedi getirmiş. Annelerini araba ezmiş :( Henüz çok küçükler ama süt falan içebiliyorlar. Deli gibi tatlılar. Hani diyorum düşünen isteyen varsa bunlardan birini alsın. Ben hamileyim,tüyünden korkuyorum. Biliyorsunuz hamileler için kedi köpek tüyü tehlikeli. Aklınızda olsun,İstanbul için tabi...

resim ekledim ama çok küçük olabilir :(((

kediler ve yunuslar yüzlerinde gülümseme ile yaratılmış nadir hayvanlardandır :)))

kedi sevdam depreşti çok fena :))))

bahsettiğim kedilerin ikisi bunun aynısı. Diğer üçünün renkleri daha koyu...

bende kedileri aşırı severim.kedi seven insana tüy pislik hiç batmaz temizlenir şikayet etmeden ama sevmeyen insan için çok zor oluyor.kedimin sonu sözde bahçeli bir evde yaşamak oldu ama sokaklarda neticede.kediler ev ortamına alışınca sokaklarda yapamazlar aç kalırlar.bakabileceğinizden emin olmadan almayın derim.tabi nacizane fikrim karar yine sizin.

oncelıkle kısa tuylu bır kedı alırsanız
gun ıcınde bır kez fırcalamasını yaparsanız
kedınızı mutfaga ve yatak odasına hıcbır sekılde sokmazsanız en bastan sorun olacagını sanmıyorum

ilk kedimiz 2 yil once ailemize katildi , 1 yil once 2. kedimiz ailemize katildi. ikisi cok guzel oynuyorlar, asilari yapiliyor, kisirlastirildilar. ikisi de kisa tuylu oldugu icin tuy dokulme sorunumuz olmuyor.kaliteli kedi kumu alirsan ve hergun temizlersen asla koku yapmiyor.16 yasinda oglum var o da esimde kedilerimizi cok seviyoruz , 3 hafta once esim disarda yavru kedi bulmus, hastaydi, gozleri akiyordu ve bir tirnagi ters donmustu ,onu oyle gorunce icim parcalandi hemen aldim eve getirdim , veterinere goturdum tedavisi yapildi.simdi 3 tane tirnagi yok. o kadar tatliki kimseye vermeye kiyamadik veeee 3. kedimizde olduuukaydirigubbakcemile5 ben esinin de sevecegine inaniyorum hele yavru kedilere kimse dayanamaz...:lepi:

Ben olsam almazdim kedi bu sartlarda.
Ben de cok severim kediyi, kopegi, butun hayvanlari, o ayri mesele.
Cok belli ki esiniz sadece siz kirilmayin artik istediginiz olsun diye kendinden fedakarlik yapiyor. Cunku evin icinde kediden hoslanmadigini, huzursuz olacagini soylemis. Bir anda degismedi ya butun fikri...
Kediyi daha farkli da sevebilirsiniz, sokaklar kedi dolu, onlari sevip oksayin, yemek, su verin, ya da hayvan barinaklarina ziyarete gidebilirsiniz. ama esiniz evde huzursuz, rahatsiz olacaksa eve kedi almayin. esinizin huzuru kacarsa sizinki de kacacaktir unutmayin. nacizane fikrim.

kedili evde büyüdüm ben..
eşimse ilk defa evlendikten sora kedili bi evde oldu sayemde..
önce uzaktan sevdi,şimdi kucak kucağalar:nazar:

Arkadaşım ben de kedi severim. Aynı şartlar altında ben de kedi aldım eve.2,5 yaşında. 2,5 yıl o kadar problem yaşadım ki. Kızgınlık dönemine girdi, gece bağırmaları başladı ondan çok eşim bana bağırdı. Ben sana demiştim başımıza bela olur diye dedi. Hadi kısırlaştırmak için randevu aldım. Sepet içinde 4 kilo kedi yarım saat veterinere yürüdüm kış vakti.Yine eşim kızdı. Bu arada yaptığım masraflar için ayrı her defasında laf işittim. Hayvan sonuçta durdan oturdan anlamaz. Kediden çok eşim beni zor durumda bıraktı. Şimdi 1 aydır her gece saat 4 te uyanıp, beni de miyavlamaları ile uyandırıyor. Ben de eşim rahatsız olmasın diye saat 7 ye kadar kedişimi meşgul etmeye çalışıyorum. Üstelik sabah 8 de de okula gidiyorum. İyi düşün.

tabii eşin sırf sen çoookk istiyosun diye 'he' dediyse eğer;
kedili yaşamın tüm zorluklarını bilmen de gerekiyo..

çünkü tüm kalbiyle istiyor olmayan kişi için,kedili yaşam çookk da kolay deil arkadaşımın da dediği gibi..
.mesela veterinerde 3 ayda bir ( hasta olmasa bile) rutin kontrollerinin yapılması gerek..(iç-dış parazit uygulaması)
kısırlaştırılması gerekiyo zamanında..(dişiler için 4-5 aydan itibaren,erkekler için 1 yaşında)
ki genel olarak 1 yaşına kadar bekletmek de zordur erkek kedileri,kızgınlığa girdikleri andan itibaren çişleri de fena kokar kısırlaşana kadar..

.tüyleri dökülür..

.kuru mama ve tuvalet kumu masrafları vardır..

.ayrıca,bebek düşünecek olursanız,eşin onu evde istemeyebilir..
aslında bebekler ve kediler çok güzel yaşarlar birlikte...

onu ev ortamına alıştırıp,soradan evinden ve sizlerden ayırmak çok büyük hata olur..
günahtır ayrıca!
yaşamına devam edebilmesi zordur çünkü!!!

ama muhteşem güzel bişeydir kedili yaşam..
tam bir terapidir ruh için..
örneğin ben kedimsiz bi yaşam düşünemiyorum bile:)

çok iyi düşünüp de karar verilmeli..
15 yıl birlikte olmak için alınmalıdır kedi eve........

Son düzenleme:
annem eve asla hayvan istemezdi. ben de tam tersiyimdir, her hayvanı baktım neredeyse.
bi kuş aldık. annem önce korkuyordu. şikayet ediyordu her tarafı pisletiyor, yem atıyor, tüy döküyor diye. ama öyle bi alıştı ki, o korkan tiksinen kadın gitti, kuşu omzundan indirmeyen ona konuşmayı öğreten, gagasından bile öpen bi kadın geldi.
hatta 9 sene sonra kuşumuz vefat ettiğinde o da benimle birlikte ağladı.

şu anda ise sevgilime yalvarıyorum hamster diye :) o da pek sevmiyor ama o kadar çok istiyorum ki, kabul etti bile. ben de onun için fedakarlık yapardım eğer o bi kedi isteseydi ben de sevmeseydim. çünkü onun mutluluğu benim için daha önemli :)

tabii eşin sırf sen çoookk istiyosun diye 'he' dediyse eğer;
kedili yaşamın tüm zorluklarını bilmen de gerekiyo..

çünkü tüm kalbiyle istiyor olmayan kişi için,kedili yaşam çookk da kolay deil arkadaşımın da dediği gibi..
.mesela veterinerde 3 ayda bir ( hasta olmasa bile) rutin kontrollerinin yapılması gerek..(iç-dış parazit uygulaması)
kısırlaştırılması gerekiyo zamanında..(dişiler için 4-5 aydan itibaren,erkekler için 1 yaşında)
ki genel olarak 1 yaşına kadar bekletmek de zordur erkek kedileri,kızgınlığa girdikleri andan itibaren çişleri de fena kokar kısırlaşana kadar..

.tüyleri dökülür..

.kuru mama ve tuvalet kumu masrafları vardır..

.ayrıca,bebek düşünecek olursanız,eşin onu evde istemeyebilir..
aslında bebekler ve kediler çok güzel yaşarlar birlikte...

onu ev ortamına alıştırıp,soradan evinden ve sizlerden ayırmak çok büyük hata olur..
günahtır ayrıca!
yaşamına devam edebilmesi zordur çünkü!!!

ama muhteşem güzel bişeydir kedili yaşam..
tam bir terapidir ruh için..
örneğin ben kedimsiz bi yaşam düşünemiyorum bile:)

çok iyi düşünüp de karar verilmeli..
15 yıl birlikte olmak için alınmalıdır kedi eve........

evet bunlar da doğru. biraz masraflı iştir kedi bakmak... sanırım konu sahibinin maddi sıkıntıları vardı yanlış hatırlamıyorsam. ben tavşanımı hastalandığında parasız dönemimde doktora götüremediğim için kaybettim. senağlama
eğer masrafını karşılayabilirseniz alın...

Bizim 7/8 tane kedimiz var ama biz balkonda bakıyoruz evimiz bahçekatı sorun olmuyor,zaten ailece hayvanları çok severiz hayvan sevmeyen bir adamla da evlenmek istemem doğrusu...

Back
X