kedicik

Kediler doğumdan önce kaldıkları yerlerde kendilerine alan belirlerler. Siz kendisi için belirlediği alanın dışına bıraktıysanız yani yaşadığı evde değil bodrumda doğursun diye tanımadığı bir alana bıraktıysanız aşırı stres yapıp doğum sırasında gerilebilirler. Sokak kedileri bile doğumdan önce kendilerine yer belirlerler. Yavrular ölü doğduysa yüksek ihtimal kedinizde hastalık veya hastalığa meyleden bir bünye var. O yüzden ilk yapacağınız şey yaralı kediyi sokağa bırakmak değil veterinere götürdükten sonra yaşadığı evde güvenli ortam oluşturmaktı. Bunları senelerdir kedi besleyen ve kedi bakan , tedavileri konusunda deneyim kazanmış biri olarak paylaşıyorum. Ortalık hayvan düşmanı kaynarken insanların kedi sevmesi çok güzel ama lütfen sevgilerimize bilgiyi de katalım.

Yeni doğum yapmış kedi bir nevi yaralı olur. Dışarı bırakmanız hem enfeksiyon riskini arttırır hem de kendini güvende hissetmediği için bulundugu ortamı terkedebilir. Aksine evde sakin bir ortamda olması gerekiyor. Bir de şu an erkek kediler onu rahat bırakmayacağı için henüz yaralı haldeyken çiftleşmeye zorlanabilir. Doğumu da niye evinizin bir köşesinde değil bodrumda yaptığını anlamış değilim. Kendini güvende hissettiği ortamda yapması gerekiyordu. Sonuçta evladınız gibi seviyorsanız doğum da olsa ortalığı kan da götürse her koşulda birlikte olmak gerekir.
Kızımın odası zaten evimde oğlumun odasinin yanında orda onun zaten kulübe gibi yuvası yumuşacık yastıkları var kendisi bodruma gitti biliyorum kedi kendini güvende hissetigi yerde doğurur bodruma arkasından gittiğimde yattı yere bende malzemelerini oraya götürdüm hem sıcaktı hemde loş ışık bodrum diyince akliniza tozlu biryer gelmesin gayet temiz bakımlı yumuşak bir bodrumum var kiraya bile verilecek sekilde:)

kedilerini neden kısırlaştırıp evde bakmıyorsun? dışarı salmazsan daha iyi olacak gibi. geçmiş olsun kediciğe de size de
Çok teşekkürler şimdi benim diger dişi kedim sürekli evdedir koltuğa yataaar durur mutfağa gelir yemek yapacagimda öyle bu gri minik yavrum çok meraklı sürekli dışarı çıkıyor kapıyı açarım kendim cikim diye hemeeeen koşar dışarı huyu böyle şimdi bile ara yerde yatıyor camakenli yerden dışarı seyrediyor anlata bildim mi :)!?
Bu arada kisirlastirmayi bir nevi istiorum rahatliktan bir yandanda istemiyorum yazık gibime geliyor aslında

Çok teşekkürler şimdi benim diger dişi kedim sürekli evdedir koltuğa yataaar durur mutfağa gelir yemek yapacagimda öyle bu gri minik yavrum çok meraklı sürekli dışarı çıkıyor kapıyı açarım kendim cikim diye hemeeeen koşar dışarı huyu böyle şimdi bile ara yerde yatıyor camakenli yerden dışarı seyrediyor anlata bildim mi :)!?
Bu arada kisirlastirmayi bir nevi istiorum rahatliktan bir yandanda istemiyorum yazık gibime geliyor aslında
böyle kediler rahat bırakmıyor daha çok yazık değil mi bakın ölebilirdi de :(
o zaman tasmasını takıp daha rahat salarsınız dışarıya da
yavruları sağ olsa 3 yavruya daha nasıl bakacaktınız zaten

illa bi kısmı sokağa gidecekti

böyle kediler rahat bırakmıyor daha çok yazık değil mi bakın ölebilirdi de :KK43:
o zaman tasmasını takıp daha rahat salarsınız dışarıya da
yavruları sağ olsa 3 yavruya daha nasıl bakacaktınız zaten

illa bi kısmı sokağa gidecekti
Kaçıyorlar benim bu gri nasil birşey acikliyim ozgurlugune düşkün sarı dişi bir kedim var o dizimin dibinden ayrılmaz marttan sonra nisan da felen benim bu yavru kedim çıkar erkekleri cagirirdi ürkütücü bir sesle evim aslında heryonden korunmalı ama bunu duyan abaza kediler dururmu ömrümde görmediğim kediler geliyordu ve alıştılar buraya yoksa benim kedilerim bahçede ağaçların altinda da çiçeklerin arasinda da yatardi sıkmaya gelmiyorlar...

Kaçıyorlar benim bu gri nasil birşey acikliyim ozgurlugune düşkün sarı dişi bir kedim var o dizimin dibinden ayrılmaz marttan sonra nisan da gelen benim bu yavru kedim çıkar erkekleri cagirirdi ürkütücü bir sesle evim aslında heryonden korunmalı ama bunu duyan abaza kediler dururmu ömrümde görmediğim kediler geliyordu ve alıştılar buraya yoksa benim kedilerim bahçede ağaçların altinda da çiçeklerin arasinda da yatardi sıkmaya gelmiyorlar...

peki kızgınlık dönemleri gelince hormon iğnesi yaptırmıyor musunuz? Benim de bir dişi kedim var 6 ayda bir hormon iğnesi oluyor
yoksa o eş bulmak için bağırması çekilir bi ses değil

peki kızgınlık dönemleri gelince hormon iğnesi yaptırmıyor musunuz? Benim de bir dişi kedim var 6 ayda bir hormon iğnesi oluyor
yoksa o eş bulmak için bağırması çekilir bi ses değil
Tetenoz oluyor grip aşısı oluyor bide pirelerden korunmak için oluyor başka birsey olmuyor...

Bende doğumda yanında oldum kedimizin 3 kere doğum yaptı sonr kısırlaştırdık 3 doğumda da yanındaydım. Evde bir yer belirlense bile gidip orda doğurmaz son ana kadar kuytu bi yer arar bu yüzden doğuma yakın doğum yaptırmak istenen yere koyup başında bekleyip okşamak gerekiyor. Sonra doğuruyor zaten :) yavru kedi maması alın yedirin bol yaş mama vitamin takviyesi ve boll boll su. Doğumdan sonra 6 saat rahat çıkmaz yavruların yanından yemek yemez su içmez sonra kndsi vakti geldiğinde çıkıp besleyiciliği yüksek şeyler yemesi lazım yoksa ip gibi olur

Tetenoz oluyor grip aşısı oluyor bide pirelerden korunmak için oluyor başka birsey olmuyor...

tetanoz aşısını bilmiyorum

benim kediye lösemi , kuduz, ve karma aşı yapılıyor senede birer kere
3 ayda bir de iç parazit ve dış parazit aşısı oluyor
veteriner dışarı çıkıyorsa iç dış parazit 2 ayda bir olmalı dedi

kedilerinin aşıları tam değilse tamamla derim çünkü kendin de hamileymişsin

toksoplazma testi yapıldı mı sana?

Bişey sorucam mesela ilk hamilelikte test yapıldı pozitif çıktı diyelim, yıllar sonra ikinci kez hamile kaldık onda da test yapmak gerekiyor mu?

Bişey sorucam mesela ilk hamilelikte test yapıldı pozitif çıktı diyelim, yıllar sonra ikinci kez hamile kaldık onda da test yapmak gerekiyor mu?

sanıyorum ki hayır
çünkü zaten toksoplazmaya karşı bağışıklığınız var demek pozitif olması ve bu değişecek bi durum değil diye biliyorum

Hayır 2 kere tetanoz yapildi:)

toksoplazma testi yapılmadıysa kedilerin dışkılarıyla pek haşır neşir olma bu sıralar
olmaz olmaz da düşük bir ihtimal de olsa hamileliğin tehlikeye girmesin bağışıklığın yoksa
Tabi tabi diskinin bana zararlı olduğunu biliyorum doktorum biliyor 1 coban kopegim 2 kedim olduğunu esim temizliyor sagolsun

Back
X