kedidir o kedi :)

JaneRizzoli

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
15 Ekim 2012
3.292
6.919
358
36
Kizlar iyi aksamlar. Bu seferki derdim kedi :) bu aksam ailecek bir yerde misafirlikteyiz. Bir kedi geldi bahceye Cok sevimli ailecek cok sevdik besledik falan. Ama babama yetmedi sahiplenmek istedi. Ben de istiyorum aslında ama endiselerim var.
Biz apartmanda yasiyoruz simdi bu hayvan sokak hayvani alismasi zor olur mu? Hic hayvan beslemedik simdiye kadar yani evde beslemedik :) tecrubeli hatunlardan fikir istiyorum artilari ve eksilerini soyler misiniz?
Daha dogrusu biz buyuk ihtimalle alicaz zaten kediyi daha cabuk alistirmak icin fikir verebilir misiniz?
Bu arada telden yaziyorum hatalarim affola :)

size can yoldaşı olacaktır benim de bir oğlum var inanın evlat gibi öyle çok seviyoruz ki.korkmayın kediler temiz hayvanlardır tuvalet kabını kullanacaktır ama olmasa bile birkez onu kaba götürmeniz onun için yeterli olacaktır hemen alışıyorlar.aşılarını da düzenli yaptırırsanız sizin de sağlınız güvende olur onun kide

pzt ilk is asilarini yaptirmak olacak zaten. Evde oynamasi icin neler alabiliriz bir de cani sklr mi acaba 4 duvar arasinda nasil oyalayabiliriz onu?

kedi tırmıkları var muhakkak almalısın çünkü tırnaklarını bilemek isteyecektir .biz alana kadar benim oğlum halıların arka kısmına dadanmıştı:)peki yavrumu bu kedi eğer yavruysa zaten siz istemeseniz bile sizi oynamak için rahat koltuğunuzdan kaldıracaktır:) eğer onu gerçekten severseniz ki ailece çok sevmişsiniz hemen alışacaktır eve ve size ,ayrıca uyuması için kedi evi almalısınız.başta benimki onun içinde uyurdu ama şimdi aynı yastıkta uyuyoruz:)eğer yıkamak isteseniz muhakkak kedi şampuanı alın.gerçekten çok emek istiyorlar göz kulak temizliği tırnaklarının düzenli kesilmesi taranması...benim oğlum iran chinchilla çok uzun tüyleri var o yüzden ev içinde biraz tüy sorunumuz oluyor ama bir süpürgeye bakıyor.inanın sevgisi yetiyor.ayrıca sizi sokaktan bir kedi sahiplenmek istediğiniz içinde tebrik ediyorum diyeceksinizki sizin ki cins bir kedi evet öyle onu bana eşim aldı ben kedilerden çok korkardım yanıma yaklaştırmazdım bile bir gün eşim patronunun kedisini gösterdi bu cins bir kediydi çok sevmiştim onu eşimde hem bu korkuyu yenmem için hemde bana evde arkadaşlık yapsın diye alıp gelmiş.iyikide almış .elimizden geldiğincede sokaktaki bu canlara yardım etmeye çalışıyoruz.ne mutlu size

Çok mutlu oldum. Hem bir kedicik sokaktan kurtulacak hem de siz dört patili bir arkadaş kazanacaksınız :)

Kediler eve çok kolay alışır, merak etmeyin. Benim beş kedim de sokak kedileriydi.

Temiz kum kutusu temin ettiğiniz sürece tuvalet konusunda sorun yaşamazsınız.

Mama olarak proplan, Hill's Science Plan gibi mamaları veterinerlerden ve iyi petshoplardan alabilirsiniz. Whiskas gibi ucuz mamalar kedinize uzun vadede zarar verir. Bu mamaları kedi fastfood'u olarak tanımlıyorlar, tadı güzel, sağlık değeri sıfır. Benim bir kedim bu mamalar sonucu böbrek yetmezliği yaşayarak öldü

Kediniz ergenliğe girdiği zaman, yaklaşık 1 yaş civarı, kısırlaştırın. Yoksa evde sorun yaşarsınız. Erkekse eve koku bırakır, dişiyse bağıra bağıra uyutmaz sizi.

Bunlara dikkat ettiğiniz sürece sorunsuz, mutlu bir beraberliğiniz olur. bol şans :109:

Ay ne kadar güzel ya.Bende bir kediyi yuvamıza dahil etmek istiyorum.Sokakta kedi peşinde koşuyorum
Arkadaşlar çok güzel anlatmışlar zaten gerekenleri.
Benimde 2 kedim var ama bu evde değil annanemde.Çok özlüyorum onları
Burada da bir tane olsun istiyorum

çok güzel birşey yapıyorsunuz.hepimiz böyle duyarlı olalım sokak hayvanlarına karşı.bende evde köpek besliyorum dünyalar tatlısı ama malesef kedilere karşı büyük fobim olduğundan onlara dokunamıyorum bile.bizim aile sahiplenmek istiyor ama annem ve benim yüzümden alamıyorlar eve kediyi.
inşallah birgün bu fobimi yenerim.

Eve alışmasında sıkıntı olmz, kokuyu engelleyen özel kumlar var kediler için onlardan alıp banyoya koyarsın tuvalet sorunu da kalmaz. Dezavantajı evde halı, koltuk vs çok tırmalar ve tüy sorun olabilir.

Bende bebekten önce beslemistim bambaskadir hayvan sevgisi ama bir okadarda zor evde bakmak bakıma muhtaç değilse doğal ortamından ayirmayin derim yazıktır ayrica senede bir mart ayı varki evi koyup kaçmak istersiniz kisirlastirsaniz ayrı dert vicdan azabı çekersiniz ılla kedi besliycez diyosaniz ev ortamında mutlu olucak evcil kedilerden alın biz sokaktan aldık bikere şimdiki aklim olsa almazdim annemgilde şimdi çok baglandilar ve ömürleri kısa ne yazıkki ölürse diye korkuyorlar bide o yani var ne biliyim kisitlaniyorlar evde 3 yıldır yalnız kedicik insan üzülüyor haline kusirlastirdilar baş edemediler her ay geliyordu kedicige çok zor Evde sokak kedisi beslemek ha yanına arkadas alırsanız belki olabilir :)

Ben kedimi eve aldığım ilk günden direk tuvalete alıştırdım.Alaturka tuvalete yapıyor o tuvaleti sadece o kullanıyor :) Koku olmuyor su döküyorum temizleniyor.Kediler eve çabuk alışırlar benim kedim çok çabuk alıştı hatta köpeğime bile alıştı.Onları izlemek zaten en büyük zevk oynayışları,o komik şapşal hareketleri,pencere önüne oturması meraklı meraklı bakması :))) zaman nasıl geçiyor insan anlamıyor.Harika hayvanlar eğitmeniz zor olmayacaktır.

kedilerin doğal ortamı gerçekten sokaklar mı acaba? sokaklarda hayvanların başına gelmeyen kalmıyor. Belediyesi ayrı, çocuğu ayrı, sevmeyeni ayrı uğraşıyor hayvancağızlarla. Yiyebildikleri çöp, içebildikleri kirli yağmur suyu. dikkat edin, aynı kediyi kaç mevsim boyunca görebiliyorsunuz sokakta? sokak hayvanlarının ömürleri kısacık. Düzenli besleyenlerin olduğu bir muhit bile olsa mevcut koşullarda sokaklar onlar için ne rahat ne de güvenli malesef.

Benimde bir yavrum var 2 aydır benimle canım oldu o benim onun sayesinde evi özler oldum gözüm arkada kalıyor o evde tek kalınca .. onun sabah gelip ıslak burnunu burnuma deydirmesi mırıldaması ben aglarken patisi ile göz yaşımı silmesi moralim bozuk iken omzuma pati atıp yüzümü yalaması bunlar o kadar güzel şeylerki iyiki var iyiki sahiplendim iyiki hayatıma girdi hayatta en iyi yaptıgım şey bu .. en fazla 1.5 ay içinde hayatınızın vazgeçilmezi olacak o size alışacak tamamen siz ona hiç bri zorlugu yok sadece kumunu 2 günde bir temizleyin temini suyunu hergün verin tazeleyin bu kadar

hava soguk sokaklar tekin değil aç ve susuzlar soguktan ve açlıktan ölen kediler var köpeklere yem oluyor kimi kimisi hastalanıyor kimse görmüyor onları .. ALLAH razı olsun sizden bildiğim herşeyi paylaşırım sizinle sıkıntınız olursa ulaşın bana

pzt ilk is asilarini yaptirmak olacak zaten. Evde oynamasi icin neler alabiliriz bir de cani sklr mi acaba 4 duvar arasinda nasil oyalayabiliriz onu?

O kendine türlü türlü oyunlar yaratacaktır zaten :) Benimle saklanbaç oynayan kedim vardı mesela. kapı arkalarına, sehpa altlarına saklanıp bacaklarınıza atlarlar. şişe kapağı gibi objeleri yerlerde sürüklerler. Sarkıttığınız iplerle oynamaya bayılırlar. Tabii özel oyuncaklar da satılıyor, minik toplar, kedi oltaları, kurmalı fareler.. tırmalama çubuğu almanız da iyi olur.

Yalnız her kedi farklı farklı, kimi tırmalama çubuğunu kullanır, kimi kullanmaz. kimi çok oyuncu olur, kimi hiç oynamaz. kimi top sever kimi ip. kedinizi zamanla tanıyacaksınız :) oyuncaklara çok para harcamaya gerek yok, elzem değiller. huylarını öğrendikçe yavaş yavaş alın.

Haklısın, hem artıları hem eksileri olan bir durum.

Önce eksileri söyleyeyim; eğer biraz büyücek bir kediyse dışarı kaçma isteği olabilir. Kısırlaştırmazsanız sorun olabilir. Özellikle dişi kediler bağıra bağıra delirtiyor insanı :)) Erkek kedi ise biraz kokuya neden olabiliyor. Tüy ve tırmalama sorunu zaten malum. Bir de çok meraklı bu kedicikler, evdeki her deliğe girip çıkıyorlar Genelde temiz çamaşır sepetinde ya da giydi dolaplarında uyumak gibi enteresan zevkleri vardır :)) Eve bebek falan gelirse bazen kıskançlık yapabiliyorlar. Bir de özellikle şehir dışına giderken sorun olabilir, bulunduğunuz ilde bırakabileceğiniz biri ya da petotel olması iyi olur.

Artılarına da şunları örnek vereyim; öncelikle bir can yoldaşınız olur, moraliniz bozuk olduğunda bile sizi gülümsetir :) Kediler çok kolay tuvalet alışkanlığı kazanır, köpek gibi değildir. Sürekli kendi kendini temizler. Aşılarını tamamlarsanız hastalık riski olmaz. Üstelik sokaktan bir hayvan kurtarmış olursunuz.

Kedilerin doğal ortamı sokaklar mı ?
Bugün bir kedi gördüm yolda yürüyorum miyav sesleri geliyor sağa bakıyorum yok sola bakıyorum yok küçük bir çocuk dedi abla yukarıda diye merdivenlerden çıktım sıcak diye heralde küçücük bir yere girmiş çıkamıyor .
Sesi öyle kötüydü ki yemin ederim içim fena oldu .
Gittim birşeyler aldım yedi biraz ama nasıl titriyor zavallım .
tekrar o yere gitti sonra .
Keşke alsam da eve getirseydim .Minicik bir yavruydu

bende sokak kedisini eve almıştım çok yabaniydi saldırıyordu ama çok çabuk uyum sağladı eve tuvaletini falan çok çabuk öğrenmişti :)

Benimde merve adinda bi kedim var bende yağmur yağarken almistim sokaktan daha avucumn içini bile doldurmuyrdu şuan kendini insan saniyor ve WC kabini hc istemedi tuvaleti kullniyor ve anneme muhakkak sifonu çektiriyor bizimle beraber yemek yiyor Sdc yemek saatlerinde konusuyor anne baba ABA emre Dior emre Esim bu arada onunla oynamaya çok seviyor özellikle saklambaç inanulmaz bi sevgi onunkisi benimle hep kavga ediyor ellerini isiriyor ama ben yaramz kizimizi çok seviyorum yalnız bazi dönemlerinde uyutmuyor kisirlastirmakta istemiyoruz zaten evden cikmiyir diaaridn korkuyor

Sizde umarim o kedisi alirsinizda sick bi yuvaya kavuşur.

Haklısın disardaki insan kılığındaki canavarlari unutmuşum ama iste sokaktan alınan bicok kedi evde durmak istemiyor ben çocukluğumdan beri kedi besliyorum tam bir kediciyim bu konuda oldukça tecrubeliyim Evde beslenir tabiki ama tek diil yanına arkadas alırsa daha iyi olur .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…