Can-ı gönülden tebrik ediyorum sizi, böyle insanları görünce çok mutlu oluyorumNeler amann Allah'ım :))
Kızlar hiç yazılanları okumadım arkadaşım konu açınca bende bir iki şey yazayım dedim..
Evde bir kızım var.. Ben ona kızım diyorum görenler aaa kediye bak diyor ama aslında o bir köpek...
Bizimle uyur, bizimle kalkar, bizimle yer, bizimle üzülür bizimle sevinir...
Aldığımızda 1 avuç fındık faresi kadardı.. Çok hastalandı günlerce tedaviler oldu ... Şİmdi 5 yaşında evimizin neşesi..
Evde köpek olmaz..
Köpek olan eve melek girmez.
Köpek şeytanın tükürüğüdür.
Köpegi at çocugun olsun...
Daha unuttugum bir sürü laf işittim ben...
Ama size tek bir şey söyleye bilirim.. Bununla ilgili Kuran'ı araştırdım okudum ve hiç böyle bir yazı görmedim.
AKsine hadislerde onların Rabbimizin sessiz kulları olduğunu ve bizim onlara bakmakla yükümlü oldugumuzu söylüyor...
Kısaca demem şuki eğer hayvanları sevdiğim, yardıma muhtaç olanların karnını doyurduğum kimine evimi açtığım, karıncaları yürüken fark edip üstüne basmadıgım, yağmur yagdıgı zamanlar da sümüklü böcekleri kaldırımlardan toplayıp kenara koydugum için;
Yaratandan ötürü yaratılanı sevdiğim için çocugum olmayacaksa varsın olmasın..
Ben böyle olmayı seviyorum..
Sevgiler..
Kedi aranizda yatmiyosa sikinti olmaz
Ne diyim simdi
Can-ı gönülden tebrik ediyorum sizi, böyle insanları görünce çok mutlu oluyorum
atmış.Selam kızlar, kısa ve net sorumu sorayım.
Benim evimde kedim var, yavru daha çok baglı bana ve eşime.
Onsuz bu evimizi düşunemiyorum bile.
Ama bu gun biri dediki bana kedi olan evde kadın hamile kalamaz....!!!!
şaşırdım ve bir okadar korktum.
dogrumu bu sizce...???
Hamilelik ve kedi icin cok sey okudum wc fln temizlenmemesi gerektigini faln biliyorum.
Ama biz bebek istiyoruz, beklemedeyiz olmuyor şimdilik.
sorun kedi mi acaba?
Selam kızlar, kısa ve net sorumu sorayım.
Benim evimde kedim var, yavru daha çok baglı bana ve eşime.
Onsuz bu evimizi düşunemiyorum bile.
Ama bu gun biri dediki bana kedi olan evde kadın hamile kalamaz....!!!!
şaşırdım ve bir okadar korktum.
dogrumu bu sizce...???
Hamilelik ve kedi icin cok sey okudum wc fln temizlenmemesi gerektigini faln biliyorum.
Ama biz bebek istiyoruz, beklemedeyiz olmuyor şimdilik.
sorun kedi mi acaba?
Halk arasında tek bilinen şey kedi varsa hamile kalınmaz ama neden ?
Toxoplazma gondi denen bi zoonoz hastalığı var kediden insana bulaşan ve bulaşma yolu da diyelim kedinin dışkısıyla temas ettin ve eline mikroorganizma bulaştı sende yıkadın ya da yıkamadın ağzında temas ettirdin elini sana geçer o zaman.
Ama kedi elini yaladı diyede geçmez mesela.
Dikkae etmen gerekiyor 3 ayda bir olması lazım iç-dış parazit aşılarını yaptırıp veteriner kontrolünde büyütürsen kedini hiç bir sıkıntı olmaz hem içine çok dert olursa bu durum doktara gidip toxoplazmadan şüphelendiğini söylersen kan testi yapabilirler bunun için :)
kedi ve köpkelerde bir enfeksiyon var dışkılarında buda doğal olaak onlara geçiyor hamile bir insan bu mikropa maruz kalırsa bebeğinin beyinsel sıkıntısı olabilir...bu nendele hiçbir hayvana dokunmamıştım dokjunduysamda elimi abartmıyorum aynı zamnada çiğ etde r,sk faktöründe çamaşır suyuyla yıkadım kesinlikle hamile kalırsanız hijyen açısından kediyi gönderin...
Icimi rahatlatınız :) rahatla uyuya bilirim. Hepinize tek tek tşkr ederim. Buda kedicigim
Eğer kedi sahibi hamileliğinden önce kedi besliyorsa zaten bu enfeksiyona bağışıklık kazanmıştır.Fakat ilk defa hamileliğinde kedi dışkısı temizler ise risk var.Kedi dışkısından toksoplazma bulaşma ihtimali var. Normalde bir defa geçirmekle bağışıklık kazanılan önemsiz bir enfeksiyon, ama daha önce geçirmediyseniz ve gebelik esnasında toksoplazma geçirirseniz, düşük yapma söz konusu olabilir ya da bebekte gelişim geriliği,anomalisi vs. olabilir, bilginiz olsun.
http://www.gebelik.org/dosyalar/enfeksiyonlar/toksoplazma.html
yok değil kullanmassam daha kötü bizim temizlikçi kullanamıyordu alerjisi vardı heryer böcek oldu pislikten ölecektikEmin olun ÇAMAŞIR SUYU o dediklerinizden daha zararlı!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?