Kediiiiii

Can-ı gönülden tebrik ediyorum sizi, böyle insanları görünce çok mutlu oluyorum

kedinin tüyü ciğere kaçınca kist yapmaz . kedide parazit varsa bu tüylerine yerleşir ancak o zaman solursanız ciğerinize gidip yapabilir . ki parazit için 3 ayda bir kontrol yapılır . yapmasanız bile ihtimal çok düşük . düşünün ben tüm Çocukluğumda sokak kedilerini kucağımdan indirmedim . hiç birinin parazit aşısı da yoktu . ciğerimde kist olmadı :) tabi önlem olarak 3,4 ayda bir parazit aşısı yaptırırsınız olur biter . bebeğiniz için kediyi vermeyin asıl . çünkü kedili bir evde büyümek büyük şans çocuklar için :)

saçmalığın daniskası..
biz türklerin yine saçma batıl inançlarından biri...
inanmayın,kafanıza takmayın bunu.
kedi tüyünden de kediden de hiçbir şey olmaz..

Can-ı gönülden tebrik ediyorum sizi, böyle insanları görünce çok mutlu oluyorum

TEşekkür ederim ama beni böyle yaratan Allah zaten... Duyularım, vicdanım onlar için hep uyanık...
Ben dalından çiçek koparanları görünce senin saçından bir demet koparsam güzel olur mu diyesim geliyor..
İnsan bütün yaratılmışların üstü ama onları hor görmek için değill..
Sizin de varlığınız beni mutlu etti hepinize teşekkür ederim..

atmış.
benim kedimin veterineri hamileydi. hamileylen mesleğini yaptı. kedilerle köpeklerle haşır neşir oldu..vedede iran kedisi vardı. şu an kızı herhalde 5 yaşında olmuştur.

Halk arasında tek bilinen şey kedi varsa hamile kalınmaz ama neden ?
Toxoplazma gondi denen bi zoonoz hastalığı var kediden insana bulaşan ve bulaşma yolu da diyelim kedinin dışkısıyla temas ettin ve eline mikroorganizma bulaştı sende yıkadın ya da yıkamadın ağzında temas ettirdin elini sana geçer o zaman.
Ama kedi elini yaladı diyede geçmez mesela.
Dikkae etmen gerekiyor 3 ayda bir olması lazım iç-dış parazit aşılarını yaptırıp veteriner kontrolünde büyütürsen kedini hiç bir sıkıntı olmaz hem içine çok dert olursa bu durum doktara gidip toxoplazmadan şüphelendiğini söylersen kan testi yapabilirler bunun için :)

Toxoplazma ciddi bir hastalıktıır kedin varsa kontrollerini yaptırıp rahat olacaksın benim de kedim var ama takip edersek aklımızda sıkıntı kalmaz.

kedi ve köpkelerde bir enfeksiyon var dışkılarında buda doğal olaak onlara geçiyor hamile bir insan bu mikropa maruz kalırsa bebeğinin beyinsel sıkıntısı olabilir...bu nendele hiçbir hayvana dokunmamıştım dokjunduysamda elimi abartmıyorum aynı zamnada çiğ etde r,sk faktöründe çamaşır suyuyla yıkadım kesinlikle hamile kalırsanız hijyen açısından kediyi gönderin...

ya hala böyle şeyler kaldımı. Neyse ben açıklayayım kedinizin iç dış parazitini düzenli yaparsanız tüyü falan hiç bir şey yapmaz size evinizdeki yıkanmamış maydanozdan daha çok korkun. hamile olmanıza kedinin ne etkisi olabilir. yumurtlamanızı mı engelliyor sanki. hamile kaldıktan sonra toksoplazma için dikkatli olmanız gerekir. toksoplazma size zarar vermiyor. hijyen koşullarına dikkat ettiğiniz sürece sorun yok. zaten insanların bir çoğu bu tek hücreliyle tanışmış durumda. evinde kedi besleyenlerde görülmediği gibi kedi beslemeyenlerde de görülüyor. neticede kedinizden değil(aşıları yapılmış) yımadığınız nerden alındığı belli olmayan etlerden ve fast fooddan korkun. insanların hurafelerine inanmayın veterinerinizle konusun. hamile kalmak içinde koca karı sözlerine değil doktorunuzn dediklerine bakın

O testi de zaten hamile kalanlara yapıyorlar; buna göre tedbir alın diye.

Genelde zaten evinde kedisi vs olanlarda sorun olmuyormuş; bağışıklıkları oluşuyormuş diye duymuştum.

Ben hamile iken bir eve gittim; biraz sonra kedi geldi; diğer arkadaş tedirgin oluyormuş; beni bahane edip çıkarttırdı hamile diye. Sonra bana da diyor ki ev sahibine ben korkuyorum diyemedim; sen de beni bozmadın sağ ol diye. Sonra da işte kedi olan yerde hamile olmaz haine geliyor bu inanışlar...

Emin olun ÇAMAŞIR SUYU o dediklerinizden daha zararlı!

Icimi rahatlatınız :) rahatla uyuya bilirim. Hepinize tek tek tşkr ederim. Buda kedicigim

Maşallah Ne kadar güzel bakıyor , durup poz vermiş çok şeker.

Konunuza dair ise tabi ki gerçekliği yok. İçin rahat etmiyorsa şunu düşün , köyde yeri gelir bir hanedeki kedi doğurunca bir anda 7-8 kedi koşturmaya başlar etrafta. O kediler de evin içine de girer , kapıda da uyur , ahırda da uyur. Ve evin hanımı o ahırda saatler geçirir , kedileri sever , besler. Çocukları da olur.

Böyle şeyleri takmayın kafanıza .. Kedinizin düzenli iç dış parazitlerini,aşılarını yaptırın hiç birşey olmaz .... Benim babam astım hastası kedileri de pek sevmezdi ama zarar da vermez .. Bir gün E-5 de yavru bir kedi kalmış .. Sürekli yemek yediğim bi yer var orda ki garson koşarak yanıma geldi ' ya şurda yavru kedi var miyawlıyo alamadık ordan bi baksana ' demesiyle koşa koşa yola nasıl atladım nasıl onu ordan alıp indim inanın bilmiyorum .. Akşama kadar iş yerimde baktım daha 1 aylık falandı :) Sonra annemi aradım 'ne olur eve getiriyim sahiplendiricem' diye kandırarak eve götürdüm .. Babam ara ara ' artık sahiplendir ya da birine ver ' derdi ..2014 Eylül den beri bizde .. Şimdi babam yatarken yatak odasının kapısını bile açık bırakıyor gece yanlarına gitmek ister diye Hayvanları sevelim koruyalım Son olarak Satın Alma Sahiplen ve Sokağa mama ve su koyun .. Ağızları var dilleri yok unutmayın ..

üç kedi bakmış biriyim üçüncüsü hala benle ve toxoplasma hiç geçirmemişim. üstelik ilk kedim öğrenci iken çocukların elinden kurtardığım bir yenidoğan kedi olmasına ve malesef aşılarını yaptıracak imkanım olmamasına ramen. şu anda kedim evde sürekli ve maması dışında et yemiyor. çocuğum olmuyor ama kediyi alalı 2 ay oldu 1.5 senedir çocuk olmuyor malesef. yani kedi ile bir alakası yok

Eğer kedi sahibi hamileliğinden önce kedi besliyorsa zaten bu enfeksiyona bağışıklık kazanmıştır.Fakat ilk defa hamileliğinde kedi dışkısı temizler ise risk var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…