Kediler kokar mı??

Kediler çok temiz hayvanlardır. Yavru olduğu için kendini tam temizleyememis, yağmur, yattığı yer ve çöpten yediyse ondan kokuyor olabilir. Kedilerin vücut ısıları insanlardan azıcık fazla. Yıkarken bize göre ılık suyla yıkama. Çok sıcak da olmamalı. Banyo sonrası çok üsurler. Mutlaka kurula, utuyle isittigin havluyla sar bir müddet. Parazitleri bulaşıcıdır, ilacı tam kullanıp duzelene kadar kumunu eldivenle temizle. Mutluluklar dilerim tatlı yeni bebeğinizle.

Hanımlar bakkala gittim. Bir yavru kedi peşime takıldı. 5.katta oturuyorum. Ta 5.katta kadar geldi dayanamadım, aldım. Ama soru işaretleri var kafamda. Kedi kokar mı evi kokutur mu. Çok temiz hayvan kutunun içine kum koydum oraya yaptı pisliğini, resmen tuttu ya, canım benim. Ama tek sorumum bu kokar mı. Sanki kokuyor gibi bilemedim. Kendisi kokmuyor ama onun bulundıgı ortam farklı kokuyor sanki
KEDİ KOKMAZ. ama sizin aldığınız henüz dışarıdan yeni geldiği için kendini temizleyememiştir tam. ona uygun mamayla beslerseniz koku sorununuz olmaz :)

Hanımlar bakkala gittim. Bir yavru kedi peşime takıldı. 5.katta oturuyorum. Ta 5.katta kadar geldi dayanamadım, aldım. Ama soru işaretleri var kafamda. Kedi kokar mı evi kokutur mu. Çok temiz hayvan kutunun içine kum koydum oraya yaptı pisliğini, resmen tuttu ya, canım benim. Ama tek sorumum bu kokar mı. Sanki kokuyor gibi bilemedim. Kendisi kokmuyor ama onun bulundıgı ortam farklı kokuyor sanki
kedi temiz bir hayvandır ama tuvalet kutusunuz havadar biryerde tutmanız lasım çok kedi baktım kokan kediye asla rastlamadım

Kedi sağlıklıysa kokmaz. Bir de lütfen kedileri yıkamayın hanımlar, kediler kendisini yalayarak temizlerler. Siz yıkayarak dostlarınıza kötülük yapıyorsunuz, ciltlerindeki koruyucu bir tabakayı uzaklaştırıyorsunuz. Ben de ilk sahiplendiğimde kızımı yıkıyordum, ancak veterinerimiz bunun yanlış ve zararlı olduğunu söylediğinden beri yıkamıyorum. Böylece hem ben tırmık izlerine veda etmiş oldum hem de kızım daha mutlu :anne:

yaaa benim yapamadığımı yapmışsınız ne güzeeel.
ama veterinere götürüp aşılarını yaptırın iç parazit ve dış parazit mi neydi sizi de kediyi de bulabilşelecek mikroplardan korur. Makul bir fiyat zaten.

kediler balık yediğinde kokuyor söyliyim, ağır yemek vermeyin kedi maması verin sadece sizin yediklerinizden vermeyin zaten çok zararlı.
Zaten minnakmış daha kıyamam, ara ara yaş mama verirsiniz.
kedi mamasının balıklı tavuklu içerikleri oluyor ben tercih etmiyordum kokuyordu kedim :(

kedi kumu silikonlu iyi bişi olsun ama leş gibi kokar sık sık kakasını temizleyin.

yavru kedi bakımı ile ilgili de araştırın internetten hareketlerinin ne almaya geldiğini falan yazıyorlar :) çok tatlıı

Kedi sağlıklıysa kokmaz. Bir de lütfen kedileri yıkamayın hanımlar, kediler kendisini yalayarak temizlerler. Siz yıkayarak dostlarınıza kötülük yapıyorsunuz, ciltlerindeki koruyucu bir tabakayı uzaklaştırıyorsunuz. Ben de ilk sahiplendiğimde kızımı yıkıyordum, ancak veterinerimiz bunun yanlış ve zararlı olduğunu söylediğinden beri yıkamıyorum. Böylece hem ben tırmık izlerine veda etmiş oldum hem de kızım daha mutlu :anne:

Ben oğlumu ilk zamanlar ayda 1 yıkardım :(
Pislendiğini düşünüyordum sanırım ama ne kadar yanlış birşey yapmışım halbuki..

Kedi temiz bakılırsa kokmaz!
Altına kacıran çocuk nasıl kokarsa kumu temizlenmeyen kedi de kokar
Diş fırçalamayan İnsanın agzı nasıl kokarsa ağzı enfeksiyon olan kedinin Ağzı da kokar
İdrar yolu enfeksiyonu olduğumuz da idrarımız nasıl kokarsa idrar yolları enfeksiyon geçiren kedi kokar
7/24 çöp karıştıran insan kokarsa kedi de kokar
Evlat gibi temiz sağlıklı bakarsan kedi kokmaz kokuyor diyenlerin kedi bakımından zerre bilgisi yoktur

Yanımızda yapsa keşke uzandigimzda boynumuza kadar çıkıp arkasini dönüp yatar pozisyon alıp pirtliyodu sipa :)

Benim ufak kedim de gelip kuyruğunu poposunu burnuma sokmaya çalışıyor :)) ama pırtlamadı bugüne kadar hiç :))
Görmedim hiç şahit olmadım pırtladığına ama horlamaları beni bitiriyo :)))) bi yandan eşim,bir yandan kedilerim horluyor :)))

Kedi kokmaz kumu ve mamasi kokar.
Mama da markasına gore degisiyor, ben kisirlastirilmis yasli kedi mamasi kullaniyorum acana cok kotu kokuyor. Normal mamalarin kokusu daha hafif.

Yanımızda yapsa keşke uzandigimzda boynumuza kadar çıkıp arkasini dönüp yatar pozisyon alıp pirtliyodu sipa :)

ayy benimde kucağıma kendim alsam kaçardı ama tv falan izlerken bağdaş kurduğumda sessizce sanki yrüyüşe çıkmış gibi gelip kucağıma oturur gibi yapar pırtlar giderdi:KK70:

Canım annem 5 6 yıl kadar evde kedi besledi kumu balkondaydı buna rağmen evi kokuyordu yani dışarıdan gelen biri evde evcil bir hayvan olduğunu anlıyor

Maması bile kötü kokuyor bence kararını ver devamlı kalacaksa kalsın yoksa alisirsa eve dışarıda yaşayamaz

Yıllarca kedi besledim. Kedi söyle kokabilir: eğer kızgınlık donemindeyse etrafa kokulu bir sıvı sicratiyorlar. Kendini bu sıvıya bulayabilir. Ya da çişini ve ya kakasını yaptığı kaba surtunurse, o kumla cok oynarsa, patileri kuyruğu vb kokabilir. Kendini iyi temizlemeyen bir kedi kokabilir tıpkı insanlar gibi. Bunların dışında bir kedi ten kokusu olarak bence asla kokmaz. Hele o gobusleri cennet gibi kokar : )

Eve gelenler ya on yargıyla geliyor o yüzden koku var diyor ya da yukarıda dediklerim yüzünden gerçekten koku alıyorlar.

Daha önce hiç kedi baktınız mı? Kedi deniliyor dikkat ettiniz mi? Kedi dediğimiz hayvanın tükürüğü ile kendini temizlemesi bile bizim onu yıkamamızdan daha temiz. Kumu temiz olduğu sürece evde hiç bir şekilde koku olmaz.
Kedi bakmadım ama bakan tanıdığım vardı evine giremiyordum kokudan

Dışkısının bulundugu yer tabii ki kokar ama kediler temizdir

Kedi bakmadım ama bakan tanıdığım vardı evine giremiyordum kokudan
O bakan tanıdığınızın gerekli temizliği göstermemesinden kaynaklıdır. Kumu temiz olursa ve bi hastalığı yoksa kokmaz kediler.hatta çoğu insandan daha bile temiz hayvanlardır. Bazen bazı mamalar da koku yapabiliyor. Ama bunlar kediden değil insandan kaynaklı durumlar. Yani kediler kokmaz

Back
X