Kediler kokar mı??

Bu aralar benim de aklımda kedi sahiplenmek. Ama bahsettiğiniz koku korkusu bende de var. Birde tüy döker mi sorusu aklımda hep..:olamaz: Annem de hep anlatır evlenmeden önce onun da varmış kedisi annem yatağına geçince ayağının hizasına yorganın üzerine o da yatar uyurmuş..:KK36: fotosunu çekip yükleyebilir misiniz uygun bi zamanınızda???

Mis kokardı yavrum , gelen giden kimse de evin koktuğunu söylemedi. Ama tüy dersen işte her bir kıyafet kıl tüy içinde kalıyordu yalan yok:oops:

Bu aralar benim de aklımda kedi sahiplenmek. Ama bahsettiğiniz koku korkusu bende de var. Birde tüy döker mi sorusu aklımda hep..:olamaz: Annem de hep anlatır evlenmeden önce onun da varmış kedisi annem yatağına geçince ayağının hizasına yorganın üzerine o da yatar uyurmuş..:KK36: fotosunu çekip yükleyebilir misiniz uygun bi zamanınızda???
Yükledim canım hemen yukarıda bakabilirsin. Valla hiç kokmuyor sadece pislediği yeri temiz tutup havalandırdınm yeter.

Yıllardır kedi annesiyim, hiçbir koku duymadım.
Vallahi kokmuyorlar. Günde ikiyüzelli kere havlu gibi diliyle kendini yalayan hayvan neden korksunlar ki?
Ben kumunu balkonda tutuyorum. Üstelik çok titiz biri de değilim. Koktukca değiştiriyorum:)
Yine de yirmi günden önce koku falan yok...
Bence şüpheniz buysa hiç boşuna olmasın

*Ama tuvaleti kokuyor diyorsanız bağırsak kurdu vardır, veteriner yolu gözlemesi gerek

Cici kediniz hayırlı olsun:KK73:

İnsanlar kadar kokmaz merak etmeyin! Ama kokusuydu tüyüydü gibi şeylere takılacaksanız en baştan yavrucağı eve alıştırıp sonra sokaklara geri yollamayın günahına girmeyin. Genelde böyle olur kokmaz dediler ,tüy dökmez dediler ben o sebeple aldım derler ilk fırsatta sokağa atarlar ,lütfen o insanlardan olmayın :KK24:

İnsanlar kadar kokmaz merak etmeyin! Ama kokusuydu tüyüydü gibi şeylere takılacaksanız en baştan yavrucağı eve alıştırıp sonra sokaklara geri yollamayın günahına girmeyin. Genelde böyle olur kokmaz dediler ,tüy dökmez dediler ben o sebeple aldım derler ilk fırsatta sokağa atarlar ,lütfen o insanlardan olmayın :KK24:
Olmucam canım ben ona o bana oglum ona çok alıstı, alıstık. Kucağımdan hiç inmiyor

Bir değil iki değil tam beş kedim var evde. Daha bugün eve gelen bi arkadaşım hiç kedi yaşıyor gibi değil koku da yok dedi. Sağlıklı temiz bakılan kedi kokmaz. Ha nasıl insanın ten kokusu varsa kedinin de kendine has bi ten kokusu olur ama onu odaya girince alamazsınız. Anca burnunuzu tüylerine gömüp öperken anlarsınız. Benim migrenim var ve kokuya karşı hassasım ıslak mamanın kokusuna dayanamıyorum sadece. Bi de kedinizi yıkamayın gerçekten çok çabuk sistit oluyorlar çok üzülürsünüz sonra. Dış parazit aşısını yaptırın bi de içiniz rahat etmiyorsa hayvanlara özel bi pudrayla tarayıp temizleyin bi kereliğe mahsus. Mutluluklar dilerim belli ki canayakın bi hayvan

Valla kedi besleyenler kokmuyor diyor ama kokuyor. Sanırım onlar alıştığı için bi kokuyu bir süre sonra almıyorlar. Ne kadar özenli baksaniz da eve siniyor yani değişik bi koku malesef.

Kedi beslemiyorsanız nasıl biliyorsunuz koktuğunu? Kokuya alışmak gibi bir durum söz konusu bile değil. Evim kokmuyor hayvan sevmeyen insan bile evimde hayvan kokusu olmadığını söylüyor.
Koku varsa temiz bakılmıyor tualeti temizlenmiyor ve maması kalitesizdir mama kokuyordur.

Zorlanirsiniz ama iki kisi yikamayi deneyin. Ayda 1 yikarsiniz.

Kedi yıkanmaz canım hele ki ayda 1. İlk aldıpında bir kere yıkanabilir çöpte dolaştı veya çamırluysa vs.
Ama ayda 1 yıkamak cildine çok zarar verir.
Malesef o hatayı yaptım ilk aldığım zaman ve kedimin cildinde sorun oluştu şuan kepek kepek.
Tüyleri parlardı :(

Kedi yıkanmaz canım hele ki ayda 1. İlk aldıpında bir kere yıkanabilir çöpte dolaştı veya çamırluysa vs.
Ama ayda 1 yıkamak cildine çok zarar verir.
Malesef o hatayı yaptım ilk aldığım zaman ve kedimin cildinde sorun oluştu şuan kepek kepek.
Tüyleri parlardı :KK43:
Benim arkadasin Ankara kedisi var ozel sampuanla ayda bir yikar.

Evcil hayvanları kokuyla suçlayan insanların kaçı kişisel bakımına özen gösteriyor ya da göstermeyen insanlara “kokuyorsun” diyebiliyor merak konusu.
Ne zaman evcil hayvan besleyen insanlara kibarlıkla yaklaşılacak bu ülkede gerçekten bilmiyorum.

Evet kokar , besleyenleremi gelmiyor kokusu bilmiyorum ama , hangi arkadaşımın evine gittiysem o ağır kokuyu duymusumdur ve ne yemek ne kahve hiç bişey yiyemem o evde

Canım öncelikle bir veterinere götür sağlığına baktır. Tüylerinin diplerine baktır temizlet paklat.
Daha sonra ona tuvaletin yerini göster. Kedi ne anlar demeyin gerçekten anlıyor. Benimde kedim vardı. Tuvaletini buraya yapacaksın anladınmı bak buraya dediğimde ben evde yokken bi baktım dediğim yere yapmış :)

Eğer evin içinde deli gibi koşuyorsa bu demek oluyor ki tuvaletim var.
Tuvaleti temiz değilsede koşuşturur deli gibi :)) Buda tuvaletim pis temizle demek :)

Zaten kedinin dilinde insan tabiriyle deterjan etkisi olduğu için kendi patilerini temizliyor o. Nasıl ki biz tuvaletten çıktıktan sonra elimizi yıkıyoruz. Ama şuna dikkat et canım yaladığı tüyler içine kaçtığı için bi kaç hafta sonra tüy yumağı kusuyor. Kenara bi yere haberin olmuyor. Evine bakarsın arada kıyıya köşeye :)

Kedi beslemek çok sevap. Kimisi günah diyor ama peygamber efendimiz de beslermiş bundan bi haberler.
Çok sevindim valla senin için.

Back
X