kedilerde ağız kokusu ?

vegan90

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Ağustos 2012
49
7
86
Balıkesir
Merhaba kızlar
1,5 yaşında yetişkin bir kedim var 2 ay önce sahiplendim ve çok kötü bir agız kokusu var. Mama kokusu değil bildiğin leş :(( onla uyuyamıyorum arada yalansa falan hemen kokusu gelıyor cok sevıyorum ama yalandığı zaman yanından gidiyorum... İnternette araştırdım biraz sirkeli su içirin falan demişler denedim içti de ama fayda etmedi napcam bılmıyorum aşıları falan da tam onla ilgisi yoktur zaten. Daha öncede çok kedi baktım tamam mama kokusu gelıyordu agızlarından ama çok rahatsız edici değildi. Napmalıyım??

Kedimde ağız kokusu yoktu da, köpeğimde oluyor bazen.

Bi' de gelip insanın yüzünü yalıyor, kendimi camdan atasım geliyor o zaman. :1:

Mesela köpeğimin ağız kokusu kemik yediği zaman geçiyor. Sen de tavuk kemiği vermeye denesen?

Benim kedim yerdi, yiyebilir mi sence?

Pişmiş tavuk kemiği çok zararlı, bağırsaklarda ve midede yırtılmaya yol açabiliyor. Çiğ olanı ise bildiğim kadarıyla sorun yaratmıyor. Çiğ etle besleniyorsa iç parazit uygulamalarına da dikkat etmek gerek. Mama ile beslesek de sonuçta hepsi kimyasal içeriyor. Doğal yollardan beslemek ağız kokusuna da çözüm olabilir. Fakat doğal yol derken ev yemeği değil, onların doğasına göre ihtiyaçlarına göre hazırlanan yemek, örneğin çiğ tavuk, ciğer gibi.

merhaba :) veterinere danışmadan farklı yiyecekler deneme, marketlerde satılan bir kuru mamayla beslediğimiz kedimizi neredeyse kaybediyorduk, diyete girmesi gerekti ve diyet mamayla besledik bir süre. veteriner bu mamaların içine hayvanlara çekici gelmesi için çeşitli şeyler kattıklarını, yediğimiz şeylerin ise hayvanların minik midelerine fazla olduğunu söyleyerek sadece veterinerlerde satılan bir mama önerdi.

konunu okuyunca ağız kokusunun da mama değişikliğinden sonra geçtiğini fark ettim, ondan yazıyorum. sanırım uzun süre beslediğimiz o kuru mamadan kaynaklanıyordu. tavuklusunu alsak tavuk gibi, ton balıklısını alsak balık gibi kokuyordu ağzı yedikten sonra. fakat genel anlamda kötü bir koku vardı ağzında dayanılmaz olmasa da (onu sevdiğim için bana pek batmıyordu belki:) marka ismi yazamadım, bu ilk mesajım daha yasak mıdır deil midir bilemedim. ama istersen verebilirim.

Bu arada vejetaryeniz. Eve kedi maması dışında hayvanlı bir şey girmez. Sadece bi kere annem tavuk almış kedime onda da ishal oldu zaten daha da vermedik.

Kızlar hepinize teşekkürler yarın veterinere de danışırım.... :)

Ben de kuru mamayla besliyorum ancak bazıları barf ile besliyorlar, çok sağlıklı olduğunu duydum ne ağız kokusu ne kaka kokusu oluyormuş, bizimkine çiğ yedirebilmek ne mümkün. Mamanın markası da çok önemli gerçi siz ne kullanıyorsunuz bilemiyorum fakat: Hills, Royal Canin, Pro Plan en iyileri ama bunlara maddi olarak yetmek bazen zor olabilir. Yine Purina'nın Cat Chow (Pro Plan'ın biraz daha düşük modeli diyebiliriz) uygun fiyatlı. Whiskas gibi market mamaları ağız kokusu da dahil birçok soruna yol açabiliyor. Her kedide farklılık gösterir yine siz deneyerek en iyisini bulursunuz, belki mamayı değiştirseniz işe yarar, veterinere danışmak en iyisi. Bizimkine de Goody bile gayet iyiyken Royal Canin yaramadı mesela.

Ağız kokusu bir çok ciddi hastalığın habercisi olabilir.
Bunlardan başlıcaları
kanser,gastrointestinal hastalıklar,enfeksiyonlar,parazit,diş sağlığı
bunlar ilk aklıma gelenler oldu.
En kısa sürede bir teşhis konulması gereklidir.

evet ağız kokusu hastalık belirtisi de olabilir. benim dediğim koku ise mamayı yedikten sonraki mama içeriğiyle ilgili olan. ton balıklı yedikten sonra sahilde balıkçıların peşinden koşan tekir gibi, ciğerli yedikten sonra ise kasabın önündeki sarman gibi kokması :D isim veriliyor madem biz whiskas kullanıyorduk royal kanin'e geçtik ve çok memnunuz. bizimki whiskas hastasıydı, kutuyu görünce bile kendinden geçerdi. işte veteriner bunların hep mesela biz nasıl kolaya bağımlı oluyor isek hayvanları da mamaya bağımlı yapmak için içlerine konan maddeler yüzünden olduğunu söyledi. royal kanin'e geçtiğimizde kediden çok trip yedik ama şimdi alıştı kıtır kıtır yiyor.

memnuniyetimiz kedimizin sağlığının düzelmesinden kaynaklanıyor. maaşallah tüyleri bile pırıl pırıl oldu keratanın. hani biz nasıl karaciğer yağlanması gibi rahatsızlıklar geçiriyorsak hayvanlar da aynı sıkıntıları yaşıyorlar ve bu mamaların kullanımı konusunda dikkat etmek gerekiyor. unutmamamız gereken bir diğer şey ise onlara "bir lokma" diye verdiğimiz şey bize göre ufak bir parça ama onların minicik midesi için fazla olabilir.

Son düzenleme:
Back
X