Kedilere çiğ yumurta veren var mı?

Iç parazit aşıları var anlamında söylemiştim, çiğ et konusunda da hakikaten faydalı olduğunu düşünerek veriyorum.
Ayrıca buradan sonra haşlanmış yumurta verdim malesef yemediler...
Çiğ et faydalı değil, zararlı. Pişmiş yumurta da haftada yarım olacak şekilde verilebilir ama agir gelebilir bu sıcaklarda.
 
Ya ben galiba onları da insan gibi görüyorum benim sorunum 🤦‍♀️
Kuru kuru mamayı kıtırdatmasina canım acıyor gidip kurunun yanında ıslak mama veriyorum her gün. Ödül çubuklarını da hemen hemen her gün veriyorum. Bunun dışında kendim et yiyorsam mutlaka onlara da ayırıyorum, bazen tavuk haşlayıp veriyorum. Mesela damak zevki olarak kedilerimden biri tuzsuz sevmez onun için tuz da eklerim.
Kötü alışkanlıkları var mutfak tezgahında gezmek gibi. Çünkü biliyorlar ben tezgahta bi şeyler hazırlayıp onlara veriyorum.
Vermediğim gün mutlaka çöpü kurcalarlar. Kuru mama olarak da kaliteli mama tercih ediyorum yine de içim el vermiyor. Mamanın Et içeriği %30gibi bir şeydi okudum. Proteinli değil gerçek etli mama tercih ediyorum ama yine de %30 et az geliyor. Böyle işte yavrularıma kıyamıyorum diye yanlış yapıyorum galiba...
Hemde çok yanlış, bende başta katır kutur içim gidiyodu ki en iyi mamalardan birini kullanıyoruz başta bende yediğim şeylerden verdim hem huy ediniyolar hemde sağlığı bozuldu kusmaları oldu tüy dökmeleri, kanlı işeme, sonra vetimiz uyardı kestik hepsini, kuru+yaş mama harici ekstra bişeyi yok, ve bütün bu sorunlar bi ayda düzeldi, hayvan da kendini biliyo mutfakla hiç işi olmaz mesela
 
Arada dondurulup çözülmüş çiğ et veriyorum, iç parazitleri var. Çok seviyorlar ve istiyorlar ben de onları iştahlı görünce veriyordum... 😔 veteriner hekimimize sormadım bir sorayım.
iç parazitleri de var diyorsunuz napıyosunuz öyle çok zararlı şeyler bunlar lütfen acilen veterinerle görüşüp bilinçlenin biraz yazık günah hayvana
 
Enfeksiyon sebebiyle yemeden icmeden kesilen kısır bir kedim vardı. Veteriner her gün çiğ yumurta sarisi ve yoğurt yedir demişti. Şırıngaya çekip verirdim. Ama bizimki ne yaş mama ne başka bir şey yemezdi. Veterinerinize bir sorun.
 
Back
X