Kedilerimin Uyutmaması

Ayy sormayın bizimki ilk eve geldi kedi deneyimimiz de yok

Pazar günü bir baktık kedi hasta gibi ne oldu buna vs ödümüz koptu

Sonra alıştı biz de anladık

Bizi tanımadığı için uyuyamamış, gündüz evde biz olunca rahatsız olmuş

Banyo açıksa arada gelir bakar ama çok tınlamaz orası kapalı hep mutfak kapısı da bir süre kapanmıyordu da buzdolabı arkasına giriyor oralarda bıçak vs düşer diye korktuk biz evdeysek açık ama çıkarken ya da yatarken kapalı

Hiç buralara girmek istemedi hatta biz yazlığa vs gittiğimizde de alışıyor bir süre sonra ilk gittiği evde

Ya kıyamam, kim bu kocaman yabancılar deyip ürkmüş demek :)

Ben sabah 4'te ağladığımı bilirim. İşe gideceğim, yorgunum uyumam lazım ama uyumuyordu, yerinde durmuyordu ve beni de uyutmuyordu. Büyüsün de beni bir salsın diye gözünün içine baktım bir süre.
Yavru halleri çok tatlı ama bir yandan da tam baş belası oluyorlar :KK51:

Evinizde birlikte yaşadığınız bir can yoksa siz konuşmayın ...Yorum da yapmayın , aklınızı da kendinize saklayın .
Sizde olmayan duygular o hayvan dediklerinizde mevcut.
Dolayısıyla sihiplindirmik in mintiklisi derseniz cevabınızi böyle alırsınız ..
Önce patavatsız davranmamayı öğrenin siz.Haddinize değil böyle konuşmak.Şovunuzu başka yerde yapın.

Tüm yorumları okumadım, önerildi mi bilmiyorum ancak gündüzleri oynatıp yormak işe yarayabilir. Ben kedimin gündüz uzun süre uyumasına izin vermiyorum, 3 yıldır benimle, 4 yaşında, artık alıştı bana, uyku düzenim bozulsa bile ben ayaktayken kestirir, oyun oynar ben yatarken o da yatar. Ben uyurken çıkar mama yer su içer, kumuna gider ama geri gelip ayak ucuma kıvrılır. Bir ara benim düzenim çok bozuldu, sabah 6-7'de deli gibi koşturup oyun oynuyordu. İlgilenip gündüz oynatınca geçti. Ev kedilerinin de tıpkı bebekler gibi rutinlere alışkanlıklara ve düzene ihtiyaçları var.

Keşke biz de kilo alsak

IMG_20201222_202135.webp

çok şaşırdım yani bu iri yetiştirme kediler çok yiyor da tekir ve smokin çok da obez olmaz gibi

bir benim kızım mı cılız :KK42:
Benim kız tombik bir minnak. 3.5 kilo civarı, 4 yaşında. Minyon tipli. Arkadaşımın bir yaşındaki kedisi 7 kilo olmuş, benim kızım onun yarısı kadar anca :D Ama babam çok kilo aldırdı, 400-500 gram kilo verdirmem lazım. Göbek sarktı. Yıllarca öğrencilikten Friskies ile besledim, şimdi Royal Canin yiyor hanımefendi. Tüyleri hep sağlıklıydı, sadece tüy yumağı sorunumuz vardı, o geçti. Pahalı mamanın başka bir farkını görmedim. "Haftada bir vererek 6 ay yeter" diye aldığım yaş mamaları 1 ayda bitirttirmiş kızıma. Fit mama almam gerekecek büyük bir ihtimalle ileride. Babam sağ olsun günde 4 kez besleniyor, yaş mamalarla kuru mamaları karıştırarak. 1 günde yemesi gereken miktarın iki katını yiyor :işsiz: . Bunlar 3 kilo hali. Şimdi göbek yerlerde sürünüyor :D

Eklentiler

• EDC1D312-6293-4300-AF97-3D82BC42715E.webp
    EDC1D312-6293-4300-AF97-3D82BC42715E.webp
    44,9 KB · Görüntüleme: 40
  • F566EE7A-2972-489B-BE57-404E5E8DF681.webp
    F566EE7A-2972-489B-BE57-404E5E8DF681.webp
    13,1 KB · Görüntüleme: 38
Benim kız tombik bir minnak. 3.5 kilo civarı, 4 yaşında. Minyon tipli. Arkadaşımın bir yaşındaki kedisi 7 kilo olmuş, benim kızım onun yarısı kadar anca :KK70: Ama babam çok kilo aldırdı, 400-500 gram kilo verdirmem lazım. Göbek sarktı. Yıllarca öğrencilikten Friskies ile besledim, şimdi Royal Canin yiyor hanımefendi. Tüyleri hep sağlıklıydı, sadece tüy yumağı sorunumuz vardı, o geçti. Pahalı mamanın başka bir farkını görmedim. "Haftada bir vererek 6 ay yeter" diye aldığım yaş mamaları 1 ayda bitirttirmiş kızıma. Fit mama almam gerekecek büyük bir ihtimalle ileride. Babam sağ olsun günde 4 kez besleniyor, yaş mamalarla kuru mamaları karıştırarak. 1 günde yemesi gereken miktarın iki katını yiyor :işsiz: . Bunlar 3 kilo hali. Şimdi göbek yerlerde sürünüyor :KK70:
Ben nd kuzu ve balıklı alıyorum. Sırayla veriyorum çeşit olsun diye. Mama kabı bosaldikca koyuyorum. Gerçi hiç boş olmuyor. Bitiremiyor garibim 🥺 yaş mamayı da tek seferde bitiremiyor.

Aslında gündüz oynarsanız onunla gecede yoruldukları için uyuyacaklardır. Benim kendimde gelip benimle oyun oynamak istiyor. Oynayamadığım zamanda sıkılıp gidip uyur. Birde öyle deneseniz.

Ben nd kuzu ve balıklı alıyorum. Sırayla veriyorum çeşit olsun diye. Mama kabı bosaldikca koyuyorum. Gerçi hiç boş olmuyor. Bitiremiyor garibim 🥺 yaş mamayı da tek seferde bitiremiyor.
Dayımın bir arkadaşının kedisi var, 12 kilo, tuvalete nasıl gidiyor bilmiyorum, yürüyemiyor hayvancık, sadece kalkıp mama yediğini gördüm. Benimkinin günde 46 gram yemesi lazım, babam avuç avuç veriyor. Ölçmedim ama 120 gramdan fazla veriyordur. 85 gram yaş mamayı bitiriyor bir iki günde, tek seferde yer ama kusar :KK70: . Mama kabını hiçbir zaman dolu tutmam, saatli veririm ben. İstediği kadar bağırsın, ben ekstra vermem. Sadece gündüz ve uyku öncesi vermeye özen gösteriyorum. Tüm gece aç yatarsa sabaha kadar midesi asit yapıyor, kusuyor. Geceleri tırtıklamasına izin vermek lazım.

Aşırı obur bir kızım var, sen su iç, başında ağlar "bana da ver" diye. Doysa da yer. Fazla yiyip kustuğu çok oldu. O ağlıyor diye kıyamıyor babam. Babam her buz dolabını açtığında başına gidiyor, günde 4-5 kez parça parça yaş mama veriyor o da kızıma. Babam insanlara da yedirmeyi seven biridir. Mangal yaksın konu komşu beslesin, gezdirsin yedirsin içirsin bayılır. Artık ben beslemiyorum kızımı, babam besliyor. İkimiz birden versek iyice obez olacak. İdeal kilonun üstündeydi zaten, normalde de tombikti. Bir an önce atanıp ayrılsam evden de kilo verdirsem kızıma, yoksa sonu iyi değil bu süreç uzarsa :KK43:

Edit: Fotoğraf temsili, dayımın o arkadaşının kedisi aynı böyle.
indir.webp

Sorunuza direkt yaşayan biri olarak cevap vermeye geldim.

Bebeğim 8, 5 aylık. Kedicim de 2 yaşında. Ben kapatmıyorum oda kapısını ama takıntılı eşim kapatıyor, oğlumun tüyleri yatağa yapışıyormuş. Eşimle bunun kaç kere kavgasını yaptım Allah bilir. Bu arada önceleri böyle değildi sonraları kafayı yedi böyle, neyse.

Gece bebeğim uyanınca yanımızdaki odasına gidiyorum, emzirip uyutup çıkıyorum. Bu sefer kedim miyavlıyor çünkü sese uyanmış oluyor. Bu sefer de gidip onla salonda uyuyorum. Benimle uyumak istiyor çünkü, ben de mecbur koltukta uyuyorum gecenin devamında. Bazı zamanlar bebeği emzirirken gelip miyavlıyor, uyandırıyor. O zaman çok zor oluyor çünkü bebeğimin uykusu berbat bu aralar, hemen açılıyor. O yüzden benim açımdan zorlukları çok özellikle uyku nedeniyle. Ama ikisini de çok seviyorum, birlikte büyüsünler istiyorum çok.

Dayımın bir arkadaşının kedisi var, 12 kilo, tuvalete nasıl gidiyor bilmiyorum, yürüyemiyor hayvancık, sadece kalkıp mama yediğini gördüm. Benimkinin günde 46 gram yemesi lazım, babam avuç avuç veriyor. Ölçmedim ama 120 gramdan fazla veriyordur. 85 gram yaş mamayı bitiriyor bir iki günde, tek seferde yer ama kusar :KK70: . Mama kabını hiçbir zaman dolu tutmam, saatli veririm ben. İstediği kadar bağırsın, ben ekstra vermem. Sadece gündüz ve uyku öncesi vermeye özen gösteriyorum. Tüm gece aç yatarsa sabaha kadar midesi asit yapıyor, kusuyor. Geceleri tırtıklamasına izin vermek lazım.

Aşırı obur bir kızım var, sen su iç, başında ağlar "bana da ver" diye. Doysa da yer. Fazla yiyip kustuğu çok oldu. O ağlıyor diye kıyamıyor babam. Babam her buz dolabını açtığında başına gidiyor, günde 4-5 kez parça parça yaş mama veriyor o da kızıma. Babam insanlara da yedirmeyi seven biridir. Mangal yaksın konu komşu beslesin, gezdirsin yedirsin içirsin bayılır. Artık ben beslemiyorum kızımı, babam besliyor. İkimiz birden versek iyice obez olacak. İdeal kilonun üstündeydi zaten, normalde de tombikti. Bir an önce atanıp ayrılsam evden de kilo verdirsem kızıma, yoksa sonu iyi değil bu süreç uzarsa :KK43:

Eki Görüntüle 2745760
Tombiş kedi seviyorum galina ben. Ama benim ki heralde kilo almayan cinsinden. Benim fazlalık 3 kiloyu oğlum alsa dünya çok daha güzel olacak benim için 😂🥰

Tombiş kedi seviyorum galina ben. Ama benim ki heralde kilo almayan cinsinden. Benim fazlalık 3 kiloyu oğlum alsa dünya çok daha güzel olacak benim için 😂🥰
Tombik tatlı tabi ama sağlıklı olması çok daha önemli benim için :) 100 gr alsa ya da verse inanılmaz fark ediyor minyon olduğu için :D

Kediler uzaylı biliyosunuz ki 😄 çok normal şeyler beklememek lazım onlardan. Karakter yapılarıda bu olabilir. Her kedinin ayrı ayrı karakteri var eğer şımarıksa yapacak çok fazla bişey yok aslında. Bebek gelince karakterleri bi miktar değişir galiba. Yani bizim öyle oldu. Sabah uyandırın uyumasınlar. Yorulsunlar iyice hem kilolularmış evin içinde oynatın sürekli bi süre böyle deneyin gündüz yorulunca gece uyurlar gibi geliyor. Sonrasında da bu rutine alışırlar.

Kediniz kilo almıyorsa çok şanslınız; ilk kedimiz hayatı boyunca 3 kiloyu aşmadı ve 21 yıl sağlıklı yaşadı, geçen yıl yaşlılıktan öldü. İki kedimi kiloları yüzünden kaybettim, obezdiler ve ikisi de kalp krizi geçirdi maalesef😭 kilo kedileri öldürüyor

Eki Görüntüle 2745760

Rahmetli dedem midesi rahatsız olunca kendi yiyemeyince akvaryumdaki balıkları bol bol beslerdi

Merhabalar 2 tane kedim var. Sorunum akşama kadar uyuyup, sabaha kadar bizi uyutmamaları. İki taneler ve ben ikinci kedimi ilk kedim sıkılmasın oyun arkadaşı olsun diye sahiplenmiştim. ben hamileyim gece zor uyuyorum ve uykum bölünmemesi için kapıyı kapatıyorum ve biri inatla tüm gece bağırıp kapı kollarına asılıyor açana kadar. Kapıyı açık bıraksam gelip yüzümü ısırıyor uyanayım diye 😥 Küçük kızım var onun da uykusunu bölüyorlar bebek gelince ne olacak kara kara düşünüyorum. Gece binbir zorlukla uyuttuğum bebeği de böyle uyandırırlarsa sinir krizi geçireceğim sanırım 😥özellikle kedisi olan arkadaşlarım tavsiyeleriniz varsa yapabileceğim çok mutlu olurum. Bu arada gece 12 gibi mamalarını koyuyorum yiyip uyusunlar diye. Maalesef işe yaramıyor gibi
Öncelikle kedinin doğası gereği hoplayıp zıplayıp koşturup deli dana gibi gecenin bir vakti koridorlarda hoplayıp zıplamaları çok normal Benim kedim 6 yaşında ve 6 yıldır benimle ilk 2 yaşına kadar bu şekilde hareketliliği enerjisi çok vardı hatta geceleri burnuma ısırir,suratıma yatardı koridorda Depar atardı bir şeyler kovalardı ama maalesef ki uyku düzenleri canları ne zaman isterse o zaman uyuyorlar ve uyanıyorlar. Şuan Kedim çok sakin Ama bazen onun da kudurması tutuyor tuttuğu zaman da mecbur oyun oynuyorum onunla 🙃enerjisini atması için size verebileceğin tavsiye kesinlikle ama kesinlikle kedi sakinleştirici gibi vs başka yollara başvurmamanız!! Size önerimm Yatmadan bir iki saat önce yoğun bir şekilde koşturup oyun oynatıp enerjilerini atmalarını sağlarsanız zaten yorulup uyuyacaklardir.tırmalama tahtası ile olacak iş değil.kediler için oltalı Toplar var oyuncaklar var İki kisiler zaten 3-4 tane oyuncak alıp odanın ortasına koysanız deliler gibi koşturup Kendi kendilerine oynayacaklardir ve çok fazla yoruldukları için de uyuyaca lardır Ha böyle de işe yaramıyorsa da yapabilecek bir şey yok maalesef kediler bu şekilde

Back
X