Kedilerimiz Hakkinda Sorular ve Cevaplar

sekergüzel 80 arkadşım harikasınız aslında hepimiz böyle olmalıyız bu kadar duyarlı , insancıl olmalıyız.Allah sizin gibilerde razı olsun....

ArkadaŞlar bne dıyorumkı evdekıler gÜvencede ama Önemlı olan sokaktakı hayvancıklara napabılırız.ıŞtebu benı Çok dÜŞÜndÜrÜyor gÖnÜllÜ kuruluŞlaramı katılsak bılmıyorumkı.bu konuda yol gÖsterıcek olan arkadaŞlar varmı.meela hayvan barınaklarında gÖnÜllÜ bakıcılık gıbı falan ıstıyorum ben..benımde evımde 2 tekır kedı beslıyorum.maŞallah Çok Şekerler..ama aklım fıkrım sokaktakı aÇ bıl aÇ bakımsız ıtılmıŞ kakılmıŞ su bıle bullamayan hayvanlarda.ınanınÇok Çok ÜzÜlÜyorum ama vah vah dıyıp geÇmekte ıstemıyorum.aranızada bıŞeyler yapan bÖyle kuruluŞlara gÖnÜllÜ Üye olan varmı bılgı verebılırmısınız canlarımm

öncelikle bütün pisi severleri sevgiyle selamlıyorum :1hug: arkadaşlar ben oldm olası kedi manyağı bi insandım hep beslemek isterdim ama annem izin vermezdi, 3 senedir yalnız yaşıyorum fakat bi türlü cesaret edip bir pisi sahiplenemedim çünkü besleyen arkadaşlarımdan bunun çok fazla sorumluluk gerektiren bir şey olduğunu gördüm fakat en sonunda geçtiğimiz ay marketten çıktığımda mini minnacık bir yavru gördüm ve o an bendeki kayış koptu :asigim: aldım hemen miniği hihoyyyt ilk günlerde biraz sulu süt ve yavrular için yaş mama ile besledim sonra kuru mama aldım ve internetten okuduğum kedi yemeği tariflerinden uyguladım (ciğer, patates, yumurta püresi vs) süt ürünleri vermeye başladım yoğurda bayılıyor yavrum cokacimcoook fakat gel gelelim dertlerimin en büyğüne.. arkadaşlar kedi kumu konusunda çok büyük sıkıntı yaşıyorum 3 günde bir değiştirdiğim halde koku beni çok rahatsız ediyor evime biri gelmesin diye dua eder oldum senağlama lütfen tecrübelerinizi paylaşın hangi kumdan almam gerekiyor bakımını nasıl yapmalıym kumu nereye koymalıyım bu koku hep kalıcak mı? aydınlatırsanız çok sevinicem. şimdiden teşekkür ederim pisilerinizi de öperim murunlarından opuyorumnanaktan

selam arkadaşlar:)

sevgili malice,kum konusunda şunu söyleyebilirim ki,'akkum iri taneli' çok iyidir.. ben onu kullanıyorum ve koku minimal düzeyde.. çünkü bebek pudrası kokuyor ve topaklaştığı için,o kısımları bi kürek yardımıyla alabiliyorsun.. böylece hep temiz kalabiliyor..

pisilerimizin pati ve burunlarından öpüyorum:) sevgiler

Son düzenleme:
Kızlar pisilerinizi fotolarını ekler misiniz? Benim pisim 1.5 ay önce öldü maalesef ama fotoları yadigar kaldı.Bir de bir ara misafir Himalaya kedim vardı, 4 ay kaldı bende.Fotolarını ekliyorum :)
Üstteki sarmanım, maalesef artık yok
Alttaki de Himalaya kedisi öyle yatıyordu hep.

Selam arkadaşlar, çok çok uzun bi süredir forumda değildim, bugün hem bişiyler yazayım hem de biraz sinir atayım dedim! Avukat arkadaşlar ya da diğer hukukçu arkadaşlar (ıstanbuldaki) bilirler, ıstanbul 5.ıcranın bi kedisi vardır, Tarçın. Kendisi 5 ıcranın kapısında 'görevli' yazan sandelyede yaşar. ıstanbul adliyesindeki [Sultanahmet] icra daireleri bodrum kattadır, o katta ne bi mahkeme salonu ne de hakim vardır. Tarçını 5 icranın müdürü ya da yardımcısı besler [hangisi müdür hangisi yardımcı hala bilmiyorum]. Tarçının yakın zamanda yavruları olmuştu. Hakimin bir tanesi [..., anladınız siz onu] önce Tarçının 2 yavrusununu belediye işçilerine attır, 1-2 hafta sonra da Tarçını attır. 5 ıcranın kapısında bi tane yavru bi başına, korkuyor, mama verdim, çok küçük, pek yaklaşmıyor. Tarçın, yarı ev kedisi gibi, dışarısı onun için çok zooor, yavruları ayrı bi üzüntü! Cuma günü duydum kan beynime sıçradı, mevki sahibi olmak insan olmak anlamına gelmiyor malum! Birine sordum,isim vermedi[atan hakim],sadece çok kompleksli biri dedi. ısmini öğrenip kapısına bişiyler yazmaklıyım, düşündükçe başımağrıyor! AŞŞŞALIKKKK

arkadaslar merhaba, buraya ilk kez yaziyorum. 5 yasinda bir iran kedim var. fakat buyuk bir sorunumuz var. nerdeyse bir senedir cisini kumuna yapmiyor, hali, koltuk, banyo paspasi gibi yerleri tercih ediyo. ne yapicagimizi sasirdik. sprey kullandik kumun markasini degistirdik olmadi. sizin bana onerebileceginiz birsey varmi? simdiden tesekkurler.

canım kedin yetişkin bir kedi,bir senedir diyorsun bu arada onu rahatsız edecek herhangi birsey oldumu mesela bir bebek veya onun alıskanlıklarını degiştirecek bir degişiklik.iran kedileri ne yazıkki kıskanc olabiliyorlar egeer erkekse seni esinden bile kıskanıyor olabilir bunları gözlemle butür seyleri bi seye sinirlenip tepki olarak yapabiliyorlar....benim oglumda zaman zaman yaptı ve en sonunnda anladıkki beni eşimden kıskanıyor benim oglumda 3 yasında irimi iri bir siyam....gözlemleyerek anlayabilirsin anladıgım kadarıyla iyide ilgileniyorsun herhangi bir saglık sorunu yoksa sebep bu olabilir yardımcı olabildimse ne mutlu bana iyi aksamlar beni durumda haberdar edersen sevinirim yardımcı olmak istrim...kedinin cinsiyetini falan daha net yazarsan daha net cevaplar alabilirsin...kolay gelsin....buyrunnnnnnnnnvereliniortak:teselli:

oncelikle ilgilendigin icin sana cok tesekkur ederim canmim. bizimde oglumuz bir iran kedisi. 5 sene once ogrenciyken yavru almistim onu bir sene ikimiz yasadik, sonra ailemin evine donduk, hic bir sorun yaratmadi, yalniz cok nadir kumunu bulamayinca yapiyodu. dedigim gibi bir sene once ne olduysa koltuklarin uzerine bile yapmaya basladi. careyi koltuklarin sungerlerini strec filmlerle sardik, boylece cisini yaptigi zaman sadece kiliflarini yikiyoduk fakat herhalde kokusu kaliyodu tekrar yineliyodu. doktoruna tabiki goturuyorum alisilari falan herseyi iyi. birde gecen sene evlendim, onu annemin evinde biraktim aynilarini benim evimede yapmasin diye. devami var ama cok uzun oldu umarim seni sikmamisimdir canim.

biraz once cevap yazdim neden cikmadi ama?? neyse tekrar yazarim.. oncelikle ilgilendigin icin cok tesekkur ederim canim. gercekten buyuk bir sorun bu bizim icin.
bizim kedimiz bir iran erkegi. cokmu cok guzel, cok seviyoruz onu, ama o bizi uzuyor malesef.
5 sene once baska bir sehirde ogrenciyken, yavru aldim ona, bir sene ikimiz yasadik, bu surede bir sorun yoktu. sonra ailemin evine donduk cok cabuk alisti, tatillerde gidip geliyoduk cunku. yine sorun yoktu fakat bazen kumunu bulamayinca halinin kosesine yapiyodu cisini. ama birbucuk sene falan once basladi koltuk uzerlerine yapmaya. sil sil yika yika yinede kokusu kaliyo diye koltuklarin sungerlerini strec filmlerle sardik. ama yine olmadi en azindan sadece kiliflarini yikiyoduk.sonra ben evlendim onu annemde biraktim, o ara ara devam ediyodu oraya buraya isemeye, fakat hicbirzaman kakasini kabindan disari biryere yapmadi. cok uzun oldu cok ayrintili yazdim gibime geliyor, sikmadiysam seni devamini yazarim.

Bende cevaplayabilirim bi sakıncası yoksa canım sizin tosuncuğun idrar bırakması kızgınlığından dolayı benim kedimden biliyorum çifleştirdim bir kere ardından kısırlaştırdım kısırlaştırdığım halde işemeye devam etti yavaş yavaş azalırmış hormonları şuan şükürler olsun ki kesildi idrarı ve özellikle gidip koltuklara yorganlara yapıyordu annem isyanlardaydı çok kötü birşey haklsıınız valla en kısa zamanda kısırlaştırmanızı öneririm hemde kocaman olmuşş oğluşunuzzz öper koklarım onuu benim kedimde iran ırkından chınchılla cinsi opuyorumnanaktan acayip seviliyor keretalar

Kızlar bende danışmak istiyorum sizlere.Ben ıstanbul'da yalnız yaşıyorum.Sabah 8'den akşam 19.00'a kadar dışardayım. Bi tane siyam kedisi almak istiyorum.Bana arkadaş olsun :) Fakat evde yalnız sıkılır mı bilemiyorum.Birde ben yokken tuvalet işi ne olacak onu bilmiyorum.Birde acaba evi çok dağıtır mı? Mobilyalarımı tırmalar, perdelerimi yırtar mı?[/I]

Lakito bu biraz da alacağın kedinin huyuna bağlı.Siyam kedileri genelde daha uysal olurlar ama hergün evde 11 saat yalnız kalacak bir kedinin çok hareketli bir doğası olmamasına dikkat etmelisin.Yavru olursa oyun istiyorlar doğal olarak ve evde yalnız kalınca seni protesto ederek mobilyalarını tırmalayabilir.Perde yırtan kedi genelde görmedim.Tuvalet işine gelince de kedilerde genelde bu bir sorun olmuyor,Bir iki kez tuvaletinin yanına koyunca onun tuvaleti olduğunu algılıyor zaten.Sana tavsiyem eğer alacaksan ilk bir hafta böyle tatil olan bir haftaya denk getirmeye çalış veya birkaç gün, onunla oyna, eve ve sana alışsın.

yanında bir arkadaşı da olursa onun için daha iyi olur çünkü canı sıkılabilir. gündüz kediler genelde uyurlar ama arada uyanıp koşturup oynadıkları da oluyor :)kaydirigubbakcemile2

yaramazlık çocuklarda değişebildiği gibi,pisilerde de değişebilen bi durum..
sakin bi pisiyse,siz eve gelene kadar yer içer uyur..
siz geldikten sora,oyunlar oynar sizinle..
tuvalet işi en kolayı,siz bi kere gösterin kumunun yerini,hemen öğrenir zaten..
pisiyle hayat daha güzel:)

Kızlar ben de birşey soracağım.

Benim de 9 aylık bir oğluşum var, yazın yaklaşık 3 aylıkken sokakta bulmuştum. O günden bu yana beraberiz.

Benimki her sevişimde karnını okşayınca elimi ısırıyor. Ama koparır gibi de değil. Karnını okşamasam da yine ısırıyor, bir yandan da karnını ortaya çıkarıyor. Sonra da elime oyun oynar gibi (av gibiymiş gibi) uzaktan koşup ısırıyor falan. Karnının okşanmasını oyun olarak görüp hoşlanıyor mu, yoksa gıdıklanıp rahatsız mı oluyor çözemedim ben Bu konudaki fikirlerinizi soracaktım.

Bir de maşallah midesine çok düşkün oğluşum dana gibi oldu hemen :)

İst 89, kediLerin en hassas böLgesi karınlarıdır. Ne zaman tam oLarak güvenirLerse sahipLerine, o zaman karınLarının okşanmasına izin verirLer :) Sevinç gösterisidiri sizinkinin yaptığı. Çünkü ben de ne zaman karnını okşasam eLLerimi kurtaramıyorum; çareyi kar eLdivenleri kuLLanmakta buldum :)

of bana da bi çare bulun arkadaşlar kedim 7 aylık. tuvalet alışkanlığı vardı.sonra birden vazgeçti.yanlız sadece çişini yapmaya çalışıo.büyük tuvaletinde hemen koşuo tasına.ne yaptıysak vazgeçmedi.çıldırcam.böyle giderse evde bakmaya devam edemiycem çok zor bizi çok çok üzüo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…