Kedilerimiz Hakkinda Sorular ve Cevaplar

Of kızlar...
3.5 aylık bir kedim var, 4 gün önce akşam sağ arka patisinin üstüne basmadığını, topalladığını farkettim. Patisi de şişmişti biraz. Ertesi daha iyiydi, şiş inmişti, normal de basıyordu. Ama o günden bu yana çok tuhaf davranıyor. Kesinlikle koşmuyor, ki yerinde duramayan bi hayvandı, perdelere tırmanırdı. Hareketleri çok ağır. Normal yürüyor ama çok ağır. Tepemden inmeyen kedi o günden beri sürekli gizli kapaklı yerlerde oturuyor, yanıma çok zor geliyor. Evin bazı bölümlerine öldürsen ayak basmıyor artık. Mama kabını koyduğum yer mesela. Kesinlikle oraya gitmiyor. Aç kalıyor yine gitmiyor. Olduğu yere götürürsen güzel yiyor ama, yemede içmede bir sorun yok. Hareket etmemek için elinden ne geliyorsa yapıyor.. oynarsan oynuyor yine iyi-kötü ama yattığı yerde yuvarlanarak, arka patilerini böyle yana sererek. Çatlak ya da kırık olmadığını da eminim ama noldu bu hayvana böyle yaaa... resmen içine kapandı... çok üzülüyorum....

oyy canım ya yazık..belki sen fark etmeden düşmüştür bir yerden bacağı incilmiştir topallıyordu diyorsun demek ki bişiy oldu canını acıtacak..topallaması geçtiyse de belki ağrısı vardır kuşum..veteriner görmeden ne desek boş..ben de kedim su içerken yanlışlıkla kuyruğuna çok hafif basmıştım farketmemiştim arkamda olduğunu..artık ben o taraftaysam benim çıkmamı bekliyor köşede duruyor bir müddet ,öyle suyunu içiyor..kimbilir belki de senin kedininki de psikolojiktir ama ağrı sızısı da olabilir..gerçi hareket etmekten kaçıyor hiç hareket etmek istemiyor dediğine göre demek ki hayvanın canı acıyor canım..

Bilmiyorum ki canım ya.. öyle bi davranıyor ki hani çok yorgun olursun da adım atacak halin olmaz ya aynen öyle. Yanıma çağırıyorum gelmiyor, ama gidip alırsam yatıyor kolumda, mırlıyor da, yalıyor da... sanırım haklısın, canı yanıyor olabilir halen, çünkü koltuğa ya da kanepeye çıktığında inmeden 50 defa düşünür oldu, ki normalde uçarak iner oralardan... ya incinme falan geçer de, aklıma raşitik olabileceği geldi bi an, ondan korktum, hafta sonu bi veterinere götüreyim olmazsa, içim rahat etmeyecek böyle...

kedimin koltukları ve eşyaları tırmalamaması için ne yapabilirim ? yeni eşya almak istiyoruz ama cesaret edemiyorum doğrusu..

kedimin koltukları ve eşyaları tırmalamaması için ne yapabilirim ? yeni eşya almak istiyoruz ama cesaret edemiyorum doğrusu..

Canım, tırmalama tahtası alsana, ona alışınca dokunmaz eşyalarına. Öyle çok pahalı bir şey de değil, en pahalısı 20-30 arası diye biliyorum. Google'a yaz bak bi sürü çıkar karşına.

Canım, tırmalama tahtası alsana, ona alışınca dokunmaz eşyalarına. Öyle çok pahalı bir şey de değil, en pahalısı 20-30 arası diye biliyorum. Google'a yaz bak bi sürü çıkar karşına.

tamam canım bir göz atim ama işe yarıyor mu gerçekten, eve halat gibi bişey alıp sandalyenin bacağına doladım ama yine de onu kullanmıyor , eşyaları tırmalıyor..

tamam canım bir göz atim ama işe yarıyor mu gerçekten, eve halat gibi bişey alıp sandalyenin bacağına doladım ama yine de onu kullanmıyor , eşyaları tırmalıyor..

O öyle yaptıkça ensesinden tut, suratına hayır de sonrada tahtasının yanına götür bırak... bi süre sonra öğrenir yaptığı şeyin yasak olduğunu, sıkılır da sürekli engellenmekten, tahtasına gider.

bizim kedinin evde iki tane tuvaleti var..biri normal tuvaleti diğeri de kendine bi yer belirlemiş evde oraya da yapıyor ,oraya gazete koyuyoruz biz de devamlı..ne kadar kızarsak kızalım öğretemedik ya..çok şımarık bizimki..onu nasıl alıştırcaz? sıkılmadı da sürekli kızıyorum oraya tuvaletini yapınca..inat işte..

Kumunu alıp o sürekli yaptığı yere koyunca bu sefer de kumunun olduğu yere yapıyor mu peki? Yapmıyorsa o zaman kumunu temelli oraya koy, demek ki orayı benimsemiş. Olmadı yaptığı yeri her seferinde çamaşır suyuyla sil biraz, o kokudan nefret ediyorlar, yanaşmaz bi süre sonra.

canım salonun ortasına yaptığı için malesef tuvaletini oraya koyma ihtimalim yok laminantların üzerine yapıodu..çamaşır suyuyla siliyorum devamlı ama bizim kediyle başedilmiyor tırsmıyor hiç..inadına devam ediyor..

kaydirigubbakcemile3 Sizin kedi tam çetin ceviz desene. Aslında kediler öyle ortalık yere yapmayı pek sevmezler, izlenmekten hiç hoşlanmazlar ama anlaşılan seninki evde egemenliğini ilan etmiş :) Bi arkadaşım şöyle bir taktik izledi bak. Gazete seriyordu yaptığı yere. Sonra her gün o gazeteyi biraz biraz kaydırarak kumunu koymak istediği yere kadar getirdi sonra da kumunu koydu oraya gazeteyi bıraktı. Alıştı kedicik. Ama seninki pek uyanık bişeye benziyo bilmem işe yarar mı :1rolleyes:

Allah Allah şimdi çok ilginç bir şey okudum başka bir sitede.

Diyor ki kediler sodyum hipoklorid kokusunu pek severlermiş ve bu da çamaşır suyunda varmış. Hatta kumuna alıştırmak için kuma bi kaç damla çamaşır suyu damlatın diyor. :bbo:
Ayyy... kediyi o noktadan kaçıracam derken bilakis çekmiş mi oldun nedir? :roflol:

Bunu ilk defa duyuyorum yaaaa.... hatta burda bi arkadaşımız konu açmıştı, kedi kapının önüne pisliyomuş, o da kaçsın diye orayı habire çamaşır suyuyla siliyomuş ama kedi inadına gelip oraya yapıyomuş... eneeee yoksa bundan dolayı mı :roflol: şaka gibi...

Aynı sitede yapmasını istemediğiniz yerlere sirke damlatın diyor, bunu da dene istersen.
Hey Allam yaaa kaydirigubbakcemile3

ben en iyisi sirke yöntemini deneyeyim canım bir ara da karabiber döküyordum ama bizim kedicik çok hırslı illa oraya yapıcak falla..kumuna neden yapmak istemezki bir kedi ya..
çok şımarıktır elimizle sevmessek yemek yerken mamasını yemez durur suratımıza bakar yarım saat, elimizle başını okşayınca yemeğe devam ediyor eli çekince anında durup suratımza bakıyor kime çekti bu velet bilmem :tomato::roflol:a.s:1no2:

Anaaaaam kaydirigubbakcemile3 keşke insanlar da öyle olsa yavvv... ne biçim rejim yapabilirdik o zaman düşünsene :roflol:

kızlar size birşey sorucam ..şimdiye kadar hep mama olarak proplan kullanıyorduk ama artık heryerde bulamıyoruz..bugün de babam chıcopee marka mama almış...sizin bu marka hakkında bilginiz var mı?iyimidir acaba?

Ayyyyyyy canımmmmmmmmmmmmm yerim onuŞenizŞenizŞeniz. Gezinirken bu konuya denk geldim, bu "velet" hakkında yazdıkların da gözüme takıldı aniden. Başka konuda bir fotosu falan var mı acaba?

mama dediniz de aklıma geldi bi de bizim kedi her mamayı da yemiyor, sport mix mi ne öle bi markanın açığını alıyorduk eski evimizin ordan onu yiyor sadece ama 3 yıl önce başka bir mühite taşındık, veletim için tekrar eski evin oraya gidip ordan alıyorum çünkü başka yerde bulamıyorum yaw..sizin kedileriniz de bu kadar cins mi acep benimkinde mi bir sorun var ? et, balık, tavuk, ciğer hiçbişeyi yemiyor beğenmiyor velet..
bir de bizim kedi evdeki tüm kapıları kapı kollarını çevirerek açabiliyor..gece ayakkabı dolabında girip ayakkabıların içinde uyumayı seviyor..daha say say bitmezz canım benim şımarıkım..

Sizinki bayağı şımarıkmış. Bir yerde mamaya alışan kedilerin bir süre sonra o mamadan başka hiç bir şey yemediğini okumuştum. Bu yüzden mama yedirmek ne kadar sağlıklı bilemeyeceğim. Biraz ev yemeklerine alıştırın isterseniz.
fotosu yok ama bir ara eklerim canım..
Ok, acelesi yok da, belki koymuşsundur zaten diye ben de eksik kalmayayım dedim. Bu cins kediyi herkes görmelikaydirigubbakcemile3

Ben anlamadım kızlar, kedim arka patilerini kesinlikle kullanmaya yanaşmıyor... öyle yatıyor bütün gün arka patileri yana sererek... ama bi sıkıntısı var mı? Bana sorarsanız yok.. zira elektrik süpürgesini çalıştırdığım zaman pire gibi koşarak diğer odaya saklanmayı biliyor... demek ki istediği zaman kullanabiliyor.. nedir bu yani anlamadım ben...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…