Kedilerimiz Hakkinda Sorular ve Cevaplar

acaba patilerine bişey mi battı evde ? iğne vs.. gibi..elektrik süpürgesinden bizimki de çok korkuyor aynı tepkiyi veriyor..mecburiyet karşında koşabiliyor demek ki çok korktuğu için..

Arkadaşlar benim de tatlı mı tatlı bir dişi kedim var,yaklaşık 1 yaşında...Tam yaşını bilmiyorum çünkü yavruyken sokakta bulup aldık.Bir problemimiz var canımı sıkan,kedim(adı da juju bu arada:)) çişini normal tuvaletine yapıyor güzelce kumla kapatıyor...Bunda problem yok.Ama acıkca yazıyorum kusuruma bakmayın kakasını bazen tuvaletinin tam yanına yapıyor...Bunun sebebini çözemiyorum.Sonucta tuvalet alışkanlığı var,evin başka yerlerine yapmaz,ama tuvaletinin tam yanına yapmasının sebebini çözemedim.Acaba neden bunu yapıyordur? Orasının tuvaleti olduğunu biliyor ama içine değil,yanına yapıyor...İlginç...Günde 3 kere banyoyu çamaşır suyuyla siliyorum bana bir akıl verin...:sinifsinif:a.s.

Canım, sebebini ya da çözümünü bilemeyeceğim ama benzer bir davranış benim kedimde de var. O kakasını yapmıyor kum kabının yanına ama oraları illaki bi kazıyor patisiyle. Neden yaptığını ben de çözemedim, bildiğin fayansı kazıyor aynı seninki gibi. İstersen takip et o hareketi yaptığında alıp kumuna koy hemen.

Ha bir de biz geçenlerde çamaşır suyunun kokusunun kedileri itmek yerine çektiğini öğrendik, bi kaç mesaj gerilerde vardır, okursun, sirkeyi sevmezlermiş, bi süre kum kabının etrafını sirkeli suyla sil istersen.

acaba patilerine bişey mi battı evde ? iğne vs.. gibi..elektrik süpürgesinden bizimki de çok korkuyor aynı tepkiyi veriyor..mecburiyet karşında koşabiliyor demek ki çok korktuğu için..

Bu arada pisiciğim iyileşti, eskisi gibi düz duvara tırmanıyo zilli hihoyyyt ben de derin bi oh çektim haliyle zemuszemus

MonaPisa cım çok teşekkür ederim,siteye yeni üye oldum mesaj takip etmeyi öğrenemedim daha nasıl bilmiyorum bu yüzden mesajını yeni gördüm...Evet aynı şeyi yapıyor,fayansı kazma hareketi.Anlamıyorum sebebi nedir çıldırıcam bir kaç kez kızdım,şimdi kızdığımı da biliyor,yaptıktan sonra suçlu suçlu gözlerle bakıyor yavrum benim:ecrin_bebek: Nasıl öğreteceğimi de bilmiyorum annem çok kızıyor artık haklı da,ama hayatta salamam o öğrendi artık ev ortamını dışarıda da yaşayamaz...Vterinere sorucam bakalım ne önerecek?

Dışarıda miyavlayan kedi yavrusu seslerini duyunca oğlum inip aşağıya baktı..Beş tane yavru kedi yeni doğmuş ,bir tanesi de ölmüş..Anneside ortalıkta yok..Komşulara sorduk herkez seslerini duymuş ama ilgilenmek istememişler..Annelerini sorduk bilen yok..Birileri yavrular doğduğu gibi oraya koydular diye düşünüyoruz..

Dayanmadık eve aldık..Ama çok küçükler...Sütü sulandırıp şırınga ile besledik..İnsanlar çok acımasız olmuş...Biz onlara üzülürken,sakın ellemeyin mikrop kaparsınız..Bırakın orda kalsınlar dediler..En çok millet karnını doyuramıyor,kim alırki dediler...Buna çok üzüldüm...Tamam çok zor durumda olan insanlarımız var fakat köpekler etrafda dolaşırken bu yavruları nasıl bırtakabilirdik?

Bu konuda yardım edecek arkadaşlar ; ne yapmam lazım, bu gün doğmuşlar belli..Onlara nasıl bakacağımı bilmiyorum..Bilgi verirseniz sevinirim...

teşekkürler pisicikler adına arkadaşımma.s.

anneleri çevreye gelip bebeklerini arıyacaktır diye düşünüyorum..
siz de dikkat edin bakalım..
anneyle bebekleri evinize alabilirseniz eğer en güzeli olucaktır..

Kimse annesini görmemiş..Uzun zaman bağırdılar..Anneleri olsaydı gelirdi diye düşünüyorum...Bana göre birinin bahçesinde doğurdu ve oraya attılar....İnternetten baya araştırdım..Gazını alıp ,ıslak mendille hafif sürüp dışkısını yapmasını sağlamam gerekiyormuş...Sabaha kadar yaşarlar inşallah..Veterinere götürüp soracağım..Birde kedi için süt tozu varmış eczanelerde...

Canım süt o kadar küçük yavrulara çok ağır gelir, ishal olabilirler. Dediğin gibi onlara özel mamalar var, veteriner de bilir. Onlardan kullansan daha iyi olur. Bu arada valla Allah razı olsun senden. Çoğu insan ölüme terk ederdi onları.... ki etmişler de zaten.

Bizim bebekler bugün iyiler :) Eşim veterinere gidip o mamalardan soracak...Karınlarını doyurdum,tuvaletlerini de yaptırdım..Karınlarına da minik minik masaj yaptım..Şimdi uyuyorlar..İnşallah yaşarlar...

İnsanlar gerçekten çok acımasız ve vicdansız olmuş...Böyle miniklere merhamet etmeyin ,insana merhamet eder mi?Eşim işten gelince onunla da konuştuk..Oğlum 8 yaşında eline almıyor,kıyamıyor..Eşim de çok üzüldü...Bugün dışarıya baktığımda yavruları bulduğumuz yerde üç tane köpek yatmş,biz onları almasaydık o köpekler yemişlerdi...Benim içim rahat....kaydirigubbakcemile5kaydirigubbakcemile5

ben de 1haftalık bulmuştum.2 saatte bir altını nemli peçeteyle silip(tekrar tekrar) mama vermiştim.veterinerde yavru kediler için satılan mamalar var toz halinde.hemen ondan alın.süt hiç olmaz ama çaresizlikten yarı yarıya sulandırılmış sütü ılıtıp verin-sakın soğuk olması.laktozsuz olsa çok daha iyi olur.marketlerde var..
bir de çok önemli!!!sıcak su torbası ayarlayın mutlaka!!!onu bir havluya sarıp altlarına koyun!!yaşamaları için bu çok önemli!!ve sabaha kadar 2 saatte bir değiştirin.ben saatin alarmını kurmuştum.perişan oldum ama açlıktan ya da üşüyerek ya da idrarını yapamadığı için sıkıntılar içinde ölmedi!!hatta şimdi bir veteriner adayına yuvalandı:)kolay gelsin..

Çok teşekkürler..Dediklerinizin aynısını yapıyorum..Şu an iyi görünüyorlar..İnşallah böyle devam eder...

Kızlar benim minik oğluşum büyüdü ve sanırım bir eş istiyor:kedi:
akşamları,geceleri bizi uyutmuyor sürekli "meooww" "meooww" :) bağırıyor..
Erkek kedilerin bu dönemlerde evin belirli yerlerine idrar bıraktığını okumuştum daha önce ve bunu yapmasını bekliyordum açıkçası..bu sabah balkona bir çıktıkki, balkon minderinin üzerine çişini yapmış bizim oğlan akannehir hemen yıkadık temizledik falan ama annem çamaşır suyu ile yıkadığı için buram buram çamaşır suyu kokuyor minder. Ve sanıyorumki bizimki tekrar aynı yere çişini yapabilir bu kokudan dolayı... böyle durumlarda ne yapmam gerekiyor kızlar? sirkeli su ile silindiğini duymuştum. ve ya önleyebilir miyim

canım kediyi kısırlaştır öncellikle..

canım kediyi kısırlaştır öncellikle..

canım şu anda çok zor...çalışmıorum
babam zaten ayda yılda bir kere zorla mama alırsa alıyor, o kadar yani.
aşılarını yada diğer mastafları annem elinden geldiği kadar karşılıyor ama şu sıralar kısırlaştıramayız malesef :sinifsinif: biraz bekleyecek mecbur

Canım, bildiğim kadarıyla Veterinerlik Fakülteleri ücretsiz bakıyor kedilere, bizim buradaki öyle mesela. Her türlü tedavisini, ameliyatını orada yaptırabiliyoruz. Bi araştır sen de istersen. Ayrıca kediye hazır mama almana gerek yok, ben beş kuruş harcamıyorum kedim için. Bi parça ciğer, tavuk göğsü ya da koç yumurtası alıyorum atıyorum tencereye, üzerine her türlü sebze, kabak, patates, havuç bezelye, üzerine pirinç ya da makarna, az tuz az sıvı yağ, az suda haşlıyorum, sonra da çatalla eziyorum bi miktar, atıyorum dolaba. Bi hafta-10 gün yetiyor o ona, her türlü gıdasını da aldığı gibi neredeyse hiç tüy dökmüyor ve çok sağlıklı gelişiyor. Haftada 2 yumurta ve peynir veriyorum, haftada bir süt ve ekmek ya da yoğurt...oldu bitti... Bana masrafı 10 günde bir 250 gr tavuk göğsü ya da ciğer parası sadece.

canım buralarda ücretsiz bi yer var mıdır kısırlaştıracak bilemiyorum araştırmalıyım.
Evde bazen bende hazırlıyorum. Tavuk göğsü haşlıyorum yağsız ve tuzsuz.didikleyip veriyorum çok seviyor, yada suyuna az bişey ekmek içi doğruyorum. Önceden aynı şekilde ciğer haşlıyordum ama artık veremiyorum çünkü ne zaman ciğer yese kusuyor. Arada haşlanmış yumurta, yine arada yoğurt veriyorum..bazen de yarı süt-yarı su karıştırıp veriyorum..Ama genel olarak kuru mama ile besleniyor.

oyy canım keşke benim kedim de öyle yese..kuru mama dışında ağzına hiçbir şey sürmüyor ya çok nazlı..bu nasıl kedi anlamadım gitti..kuru mamayı bile seçer her mamayı yemez..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…