Kedilerimiz Hakkinda Sorular ve Cevaplar

aynı sorunu yaşıyorum... ne yaptın bu konuda?? bilgisi olan beni bilgilendirebilirmi??

aynı sorunu yaşıyorum... ne yaptın bu konuda?? bilgisi olan beni bilgilendirebilirmi??

dikkat edin mantar fln olmasın. daha 1 aydır bi kedi ile beraberim, bu konuda hiç bi deneyimim yok yanlıs yönlendirmek istemem ama benim kedimdede önce o kepeklenmeler,sonrada tüy dökülmesi basladı. meger mantarmıs. bide yıkıyosanız,yada pudra kullanıyosanız derisi kurudugundan olabilir diye düşünüyorum.

bide veterinerim dediki ev yemeği verirsen 8 yasında hasta olur 12 yasında sürüne sürüne ölür,hasta olur dedi. (rakamları öylesine söyledide tabi) korkuttu beni baya.

Sadece kuru mama olmaz, profesyonel kuru mama+ profesyonel yaş mama verilmeli bunun dışında şeker içermeyen gıdalardan, haftada 2 kere yoğurt, 1 tane çok iyi pişmiş yumurta, tuzsuz peynir, tavuk göğsü, balık eti verilebilir, soğan sarımsak ve ekmek içermeyen baharatsız köfte uygundur(ona özel hazırlanır)...Hiç bir hayvan tek taraflı beslenmemeli...Aslına bakarsanız kuru mamalarla beslemekte iyi değil ancak elimizdeki imkanlar sadece bunlar...Veterinerin biraz abartmış, sindirim problemleri kısa süreli ishal veya kabızlık olarak görülür, eğer akut bir sindirim problemi varsa bundada genetik problemler ve doğum anomalileri araştırılmalı...Kısaca talihsiz bir açıklama olarak görüyorum...Ancak kalitesiz mama kullanılırsa böbrek problemleri yaşayacağı kesin...Bunun dışında dediğim gibi şeker ve tuz içermeyen, gıdaları arada sırada verebilirsin...Bunun dışında makarna, pirinç, baklagiller, soğan sarımsak, çikolata, dondurma, bal, akciğer bunların hepsi yasaklılar arasında...Yüksek karbonhidrat bizi bozar...

Sana kediciğin sevebileceği br tarif vereyim hemen

Ciğerciden aldığın 1 adet kuzu böbreği 2 bardak suda güzelce haşla suyu dökme...Böbreği minik minik doğra ve ayrıdığın su ile birlikte ağzı kapalı bir kaba koy...Kuru mamasının üzerine ılıtarak sos olarak kullan...Kuzu böbreği kediler için yararlıdır...2 gün içinde tüketilmeli...

canım o önerdiğin mamadan açık bulamadım ben ya
acaba yer mi yemez mi tahmin edemiyorum 1 kg olarak satıyorlar , kilosu 13 tl..
benm kedim çok ayırt eder her mamayı yemez, sence sport mix yiyen ve çok seven bir kedi o önerdiğin kuru mamayı yer mi ?

Kızzlar merhaba :) Ben 6 senedir kedi besliyorum. Sizlere biraz tavsiye vereyim. Öncelikle evinde bir kedisi olup da yeni bir kedi almak isteyenlere cevap; önce 1-2 hafta kavga edip bozuşurlar sonra 15. bilemedin 20. günde altta alta üstü üste oyun oynamaya başlarlar evin düzeni oturur. Benim 6 senedir 2 iran kedim vardı 1 ay kadar önce biri aniden öldü. Bebekliğinde çok ağır hastalıklar atlatmış ve uzun süreli ilaç tedavileri görmüştü. Son yıllarda sağlık açısında süper olmasına karşın bu uzun tedaviler vücudu yıpratmışmış meğerse 10 dakikada şak diye gitti kedim böbrek yetmezliğine bağlı kalp krizinden. Veteriner bunun onun için mucizevi ve en iyi ölüm şekli olduğunu söyledi yaşasaymış çok acılar çekecekmiş ve kötü bir hastalık sürecine girecekmiş. Neyse tadınızı kaçırmayayım herşeyin hayrılısı oldu velhasıl. 1 hafta sonra hem bizi avutur hem de diğer kedim yalnız kalmasın diye yeni bebek bir kedi aldık. Socttish Fold cinsi dişi.Evdeki kedim de Chinchilla ve dişi. 2 hafta kavga gürültü oldu sonunda 3. haftada alt alta üst üstü oynamaya başlayıp alıştılar. Evdeki büyük kedim sinirsel sebepli gastrit oldu bu anlaşamadılları 2 haftada her gün kustu. Ben kafayı yedim , ötekinin taze ölümünün üzerine bu hayvan şimdi niye kusmaya başladı diye..Kan tahlillleri veteriner ziyaretleri falan yok turp gibi çıkıyor sonunda anlaşıldı ki sinirsel gastritmiş. Ne zaman birlikte oynamaya anlaşamaya başladılar kusma sihirli bir şekilde aniden kesildi ve tamamen geçti :) Böyle bir tecrübe yaşadım paylaşayım dedim :) Bu konuda veterinerimize de koca bir aferin veriyorum tüm tetkikleri yaptıktan sonra sinirsel gastrit olabilir deyip hemen ilaca falan başlamadı hayvanımı ilaçlara boğmadı yani. Ki hakikaten sinirsel olduğu için de kendi kendine geçti :)

Şimdi gelelim tavsiye bölümüne; kedinizi en iyi yani premimum mamalarla beslemelisiniz. Yani market mamalarıyla kilosu 15 liro olan mamalarla değil. Protein, vitamin ve mineral oranları dengeli ve sağlıklı mamalar genellikel Hillsi, Royal Canine ve Pro Plan markaları altında petshoplarda ve veteriner kliniklerinde satılmakta. 2 kg mı yaklaşık olarak 45- 50 TL arasında değişmekte. Kedim whiskas seviyor bu mamaları yemiyor falan demeyin! Sahibi sizsiniz siz ne verirseniz inat etse de en fazla 3-4 günde alışacak yeni ammasına da alışması için önce birkaç gün yaş ama ile karıştırarak bile verebilirsiniz kuru mamasını. Whiskas, sportmix vs tarzı market mamaları yani ucuz mamalar kedilerinizin sağlığı için büyük bir tehlike! Çünkü çok lezzetli olmalarına karşın içleri kof yani besleyici değiller. Kedileriniz bu mamaları iştahla yiyor ve kilo alıyor olabilirler tıpkı bir insanın sürekli fast food yemesi gibi bir olay. Bu tip mamalarla beslenen kediler ne yazık ki uzun yıllar yaşayamıyor ve mama kaynaklı bir çok kötü hastalığa yakalınyorlar; böbrek yetmezliği, mama allerjisi gibi. O zaman bunun tek sorumlusu evcil hayvanınızı yanlış mama ile beslediğin için siz olacaksınız! Bu tip mamaları pahalı bulanlara da bir çift sözüm var: Evcil hayvan beslemek zaten aşılarını tam olarak yaptırıp gerektiği gibi besliyor hayvanınıza gözünüz gibi bakıyorsanız masraflı bir iştir. O da bir can, ona bu bütçeyi çok görmeyin. Ayrıca kötü ve ucuz mama alıp sonradan hastalanınca veterinere dünya para harcayıp bir de üzerine üzülüp hayvanınızı kaybetme tehlikesi yaşayacağınıza, her ay az biraz daha para ayırıp güzel bir mama ile besleyerek veteriner faturalarınızı aşağıya çekebilirsiniz lütfen uzun vadeli düşünün. Bu tip kuru mamalar vitamin, mineral ve pretin olarak hayvanınıza gerekli tüm besinleri sağlayan dengeli ve sağlıklı mamalardır.

Bir başka tavsiyem de kedinize her gün yaş mama vermeyin. Haftada en fazla 1-2 kez ödül olarak yaş mama vermelisiniz. Esas olarak kediniz her gün kuru mama ve taze su ile beslenmelidir. Fazla yaş mama vermek, kedinizin sonunda yiyecek allerjisi olmasına ve vücudunda yaralar çıkıp ateşli kusmalı bir rahatsızlığa sahip olmasına neden olacaktır. Bunu bizzat deneyimledim. Para göz olmayan, gerçekten hayvanınızın sağlığını düşünen tüm veterinerler de yaş mamanın az bir miktar ödül olarak verilmesi gerektiğinde hem fikirdir.

Evcil hayvanınız hastalandığında onu mutlaka veterinere götürün ve hatta konuyu internetteki evcil hayvan forumlarında araştırın ve gerekiyorsa diğer veterinerlerden de fikir alın tek bir görüşle yetinmeyin! Ben Nişantaşında otuturken eskiden paragöz bir veterinere denk gelmiştim, Nişantaşının en lüks en iyi olarak bilinen veterineriydi ondan şüphelenmek aklıma bile gelmemişti. Bugün ölmüş olan kızım o zamanlar çok hastalanmıştı, adam tam 6 ay bir tülü teşhis koyamamış kedinin bünyesi yapıyor bunu gibi saçma belirsiz şeyler söyleyip ağır tedaviler uygulamıştı bebeğime. Bugün ölmüşsa o yüzden öldü çocuğum o ağır tedavilerin faturası yüzünden. Adam beni her ay inek gibi sağdı pahalı tedavilerle. Sonunda evlendim ve oradan taşınmak zorunda kaldım küçükyalıya burada candostu diye bir veterinere gitmeye başladım hemen anında daha ilk görüşte bu yiyecek allerjisi diye teşhis koydular ve ona göre tedavi uygulayıp aslında ilk başta yapılması gerekeni; yani kedimin mamasını değiştirterek Hipoallerjenik mama yedirmemi söylediler. Ve kedim hemen iyileşti ve bir daha da yiyecek allerjisi olmadı. Yiyecek allerjisi olmasının sebebi ona her gün yaş mama vermem ve içerisinde ona allerji yapan maddeler bulunan bir kuru mama ile beslememmiş. İyi marka mama almama rağmen kedimin bünyesi allerjik olduğundan onun allerjik kedilere özel mama ile beslenmesi gerekiyormuş. Sonradan internetten ben de konuyu araştırdım ve gözüm açıldı. Meğersem bu teşhisi koymak çok basit bir olaymı, yiyecek allerjisi hemen anlaşılan bir rahatsızlıkmış. Kedinizin üzerinde kaşınan yaralar çıktı mı iştahı kesilmeye başladı mı anlayın ki allerjik tabii eğer mantar değilse. Yani iyi veteriner bulmak da zor bir hadise!

Sonraa kedi kumlarına da dikkat edin. Kristal kum kullanmayın. Ben uzuun bir süre kullandım sonra öğrendim ki bu krsital kumlar kot taşlama fabrikalarından çıkan artık ürünlerden yapılıyormuş. hani haberlerde o fabrikalarda çalışan ve tozdan akciğer kanseri olan vatandaşları göstermişlerdi bir ara. Yani bu kumda bulunan toz o toz işte! Aman diiim piyada onlarca çeşit boy boy doğal hijyenik kum çeşidi varken krsitale özenmeyin!

Son önerim de asla tek kedi beslemeyin. Ben de ilk yıllarda tek kedi besledim bu durumu deneyimledim sonra 2 kedim oldu ve onların arkadaşlıklarını deneyimledikten gördükten sonra artık tek kedilerin haline üzülür oldum. Öyle güzel oynuyorlar ki :) Öteki türlü kediniz herşeyi sizden bekliyor hatta tüm gin işteyseniz sıkıntıdan patlıyor akşam siz eve gelince de ısrarcılıktan sizi bunaltıyor.. Bu durumda suç kedinizde değil onu yalnızlığa mahkum eden sizde!

Haydi kalın sağlıcakla :):81:

benim kızım küçükken yoğurdu çok seviyordu ama şimdi yemiyor. peynire ve süte bayılıyor ama.
bu arada yasaklar listesi ve enfes yemek tarifi için teşekkürler

cnm o mantardır. benim de 7 aylık bir van kedim var. sırtında kepek gibi bir şeyler oluştu. veteriner mantar teşhisi koydu. krem tedavisi başladık ve geçti. ama bu arada kendine de dikkat et. çünkü kendini kaşıyıp ardından da seni patileyince bulaştırıcı olabiliyor. benim bacağımda, kız kardeşimin de kolunda mantar enfeksiyonu oldu. neyse ki 3 haftalık krem tedavisi sonucu geçti.
bu arada bizim kullandığımız ıslak mendillerle kedini temizleme olur mu..

kedi kumu olarak tavsiye edebileceğin bir marka var mıdır acaba?

ben kedime kuru mama yanında ek besin olarak peynir süt tarzı yiyecekler veriyorum.daha önce tavsiye üzerine yumurtayı pişirerek verdim ama kedim bu pişmiş yumurtadan pek hoşlanmadı.daha son kapta kalan çiğ yumurtayı afiyetle yalamaya başladı.acaba çiğ yumurta zararlı olabilir mi?bilen cevap verirse çok sevinirim.

Ben de arada süt veriyorum. Ondan da alsın faydasını diye. Yumurta sarısını seviyor benim ki.

Arkadaşlar sizin dediğiniz "akkum" bu mu? İnce tanelisi mi iyi, kalın olanı mı?

normalde silikonlu kum kullanırken birden bu akkuma geçiş yapabiliyor muyuz?
ya da alıştırmak için birşeyler yapmak gerekir mi?
bilgisi olan varsa yazabilir mi?

normalde silikonlu kum kullanırken birden bu akkuma geçiş yapabiliyor muyuz?
ya da alıştırmak için birşeyler yapmak gerekir mi?
bilgisi olan varsa yazabilir mi?

ben direk gectim,yadırgamadı. hatta koydugum gibi hemen çişini yaptı :)

ya bu akkum hani bebek pudrası kokuyodu. bence cok kötü kokuyo çişini yaptıkça. hersey iyi hosta kokudan hoslanmadım ben. gariplik bende mi?

ya bu akkum hani bebek pudrası kokuyodu. bence cok kötü kokuyo çişini yaptıkça. hersey iyi hosta kokudan hoslanmadım ben. gariplik bende mi?

Niye gariplik olsun canım, herkes her kokuyu sevecek diye bir şey yok ki :)

çiğ yumurtanın zararı olmaz, bende ishal olduğu zaman sütün içine yumurtanın akını koyup veriyorum, gerçi bundan pek hoşlanmıyor ama azıcık bile içse çok iyi geliyor.

kızlar bu kedilerin kızgınlık dönemlerinde napıcaaaaaaz? var mı kedisini erkek kediyle başgöz etmeden sakinleştirebileeeen? valla sabaha kadar imanımı gevretti maaağvvvv mooovvv meiiooovvv türlü senfoniler.. aaaaaağ diye bile bağrıyo resmen artık! kıyamam

valla canım sakinleştirmenin tek yolu kısırlaştırmak...hele bir de koku bırakma başladıysa daha da dayanılmaz oluyor. doğalarında var bu, yapacak bişey yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…