Kedim 3. Kattan Atladı (Fotoğraflı)

• Konu Sahibi Konu Sahibi dehal
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

dehal

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Kasım 2024
309
1.029
28
29
İstanbul
Evde izin günümde dinlenirken tv karşısında bir anda kedimin olmadığını farkettim. Diğer tüm odalarda camlar kapalıydı, bir tek kedimin odasının camı açıktı, hava alsın diye. Hatta orayı da hafif kapatmıştım. Kalktığımda hiç bir ses duyamayınca baya sıkıldım, içimde de bir kötü his. bir müddet sonra kedimin hiçbir şekilde ses çıkmadığını farkettim ve aşağıda fayans döşeli bahçede sesinin geldiğini farkettim. Ve arkadaşlar Kedim 3. kattan atlamış, yaklaşık 13-15 metre var. Apartmandan inerken ona seslendim ve anında merdivenleri çıkarak yanıma geldi. Ağzı sürtünmeden dolayı hafif kanlı bir de bir bacağının üstüne basamıyor titriyordu.
Eşimde geldi veterinere gittik. Çok korkmuştu yavrum. Veteriner emboli, kan birikmesi, ve iltahaplanma - ödem olabilir dedi 3 gün müşahade altında olacak bizle beraber.
Minnakıma 3 doz aşı vurulacak her gün, hava verilecek ve röntgen çekilecek. Nazara geldi küçüğüm Kızlar hekim kalbin altında leke var gidermemiz lazım diyor ve kalçasını gözlemleyin, patilerde bir şey yok ama kalçasında olabilir diyor, bir de süt dişini düşürmüş. Şu an yeni geldik ve aygın baygın yatıyor. Birşey içmeyip yemeyip durabilirmiş, Mesanede katı ve sıvı dışkısını çıkarması lazımmış. Sizce toparlanır mı bu can? Daha önce başından böyle bir olay geçen var mı ?

Eklentiler

• Kedim-Camdan-Atladı.webp
    40,7 KB · Görüntüleme: 163
  • Kedim-Camdan-Atladı-2.webp
    29,9 KB · Görüntüleme: 153
  • Kedim-Camdan-Atladı-3.webp
    27 KB · Görüntüleme: 157
Çok geçmiş olsun eşimin kardeşinin kedisi 5. kattan otoparktaki arabalardan birinin kaputuna düştü yakın zamanda,
herhangi bir kırığı çıkığı olmadı çok şükür, ilk gün pek bir şey yiyip içmedi sizinki gibi baygın uyudu, ertesi gün normale döndü gayet sağlıklı şu an ,umarım bir an önce sağlığına kavuşur güzellik

Çok geçmiş olsun .Toparlanır Allahın izniyle... sadece iç kanama ihtimali için ilk birkaç gün takip gerekir.Sonrasında uzun bir tedavi süreciniz var. Yaz başı benzer bir kazayı yaşayan tanıdığımın kedisi bu ay tam basıyor. 3 ay sürdü iyileşmesi ama atlattı çok şükür... ilk bir hafta antibiyotik yapıldı. Toplamda 5 çift röntgen çekildi.kırığı yoktu ama iç tendomlarda oynama olmuş ama toparladı. Bi ilaç kullanmışlardı (metecam 0.5 mg süspansiyon) çok iyi geldi diye biliyorum. Veteriner hekiminize bi sorun isterseniz... içte bir iltihap,ödem durumunu çözmek için kullanılıyor.

cok gecmis olsun
bu yüzden evlere sineklik şart diyorlar iste kedi bu ucup kaciyor
evet daha once arkadasimin basina gelmisti hatta seni rahatlatmak icin ekran görüntüsü atiyorum
onun kedisi besinci kattan düştü. kiyamam damagi yirtilmis, ön patiler kırılmış , tirnak kırılmış , omurga ve kalça sağlammis. oyle yaziyor eski konuşmalarda 2 haftadan fazla hastanede kaldi.
ama sonra toparladi. topallamiyor bile sapasaglam.
bizim mahallede de bir kedi terastan dusmus - sokak kedisi salak nasil ciktiysa-
mahallenin kedili kadini oldugum icin benj çağırdılar, onu da veterinere götürdük serum falan taktirdik. ic kanama ihtimaline karsi bir gun müşahede altinda kalsin dediler teras sahibinde kaldi. sonra salmislar sokaga, gayet de duzelmisti tum yaz gordum onu sokakta
inşallah senin bebegin de cabucak iyilesir

Son düzenleme:
Ya manen çok koruyucu biliyormusunuz. Biz inanın (bizim ayıbımız) kedi olan eve bile girmezdik ama bu can ile herşey değişti, evin enerjisi bile değişti. şimdi adam üzgün ben üzgün bekliyoruz. Manen çok koruyucumuz bizim ve onu çok seviyoruz. çokda sevimlidir. Acayip bağlı bize.

bunu sorucam, ayrıntılı bilgi ve iyi niyet temennileriniz için çok teşekkür ederim. şimdi çok mahsun eşim izin aldı işyerinden veterinere geldik yine

yenGEnC hava veriyorlar şu an, aşısı yapıldı. topallıyor. Ama çok mahsuın yavrum benim.
Bu arada azda olsa anksiyetem dindi, ayrıntılı mesajın umut oldu bizim içinde, iyi dileklerinle beraber iyiki varsın

Kıyamam yaa çok geçmiş olsun
Sineklik şart ben yıllarca 25. Katta yaşadım her camda sineklik olmasına rağmen açmadım korkudan
Camını açtığım odanın kapısını kapatırdım mutlaka
Şimdi bahçeli evdeyim en üst katın bile camını açmıyor kuş görür atlar kaçar gider diye
Resmen bebek gibi gözetlemek gerekiyor

İnşallah hiçbir sorun yaşamazsınız

Biz de çok yıpranmıştık o süreçte hepimizin kucağında ayrı ayrı yatıp ağlıyordu çok iyi anlıyorum sizi onlar evlerimizin meleği, hep iyi olsunlar, inanıyorum sizin yaramaz da toparlayacak inşallah.

S sarahconnor ha bugün ha yarın diye diye tartıştım zaten adamlada bugün, oda çok üzüldü. bekliyoruz. Çok haklısın çok. başka türlü olmayacak. Hayır yanımdaydı benle beraber, kaşla göz arasında nereden gitti anlamadım

O kadar hızlı hareket ediyorlar ki anlamak mümkün değil
Nereye girecekleri nereye saklanacakları ağızlarına ne atacakları gerçekten hiç belli olmuyor

Kolay gibi görünen ama çok büyük sorumluluk isteyen bir durum
Ama o kadar güzeller ki
Yukarda yazdığınız gibi eve huzur bereket sağlık getiriyorlar

Bazen böyle durumlar daha büyük felaketleri önlüyor
Öyle düşünün üzmeyin kendinizi
Dualarımız da sizinle
Bu güzel kuzucuk yarın panter gibi koşturacak inşallah

allah korusun ya cok kotu
benim kedim de dikis ignesi yutmustu endoskopiyle aldilar. evcek nasil zorluk cektiginizi, olusan mutsuzlugu ve kendinizi suclamanizi anliyorum.
ama kediler aslanin soyundan gelirler, guclulerdir.
benim kedimi ben veterinerden aldim acil geçici yuvaya ihtiyaci vardi. patisi kopmak uzereymis, tendomlari kopmus. pinler takmislar
bak su internetteki fotosuydu
kim bilir basina ne geldiyse bebegimin aldigimda ayaginda kocaman sargi vardi sürünüyordu. kafeste yürümeyi unutmus. pansuman falan yapardim acik yarasina.
ben de mesela topal kalir ayagini kullanamaz diyordum. masallah 10 senedir tirmanmadigi dolap kalmadi. asla topallamiyor cok dikkatli bakarsan sadece görüyorsun platinli kismi

şimdi geldik birdaha veterinerden biraz zaman sonra mr istedi, aksama sürüyor ama kırık yok dedi gördüğüm kadarıyla, ağrı kesicinin etkisi geçsin video çekin bir bakalım olmadı yarın veya sonrasında mr çektiriceğiz dedi.
hayati tehlikesi yokmuş şükür

Hayati tehlikesi yoksa elbet diğer şeylere çözüm bulunur

çok şaşırdım, ama çokda umut oldu, canımız sıkıldı baya. yenGEnC tendonlar kopmuş olabilir diyorlar bakalım,
Bahsettiğim kedininde tendomlarda oynama vardı temmuzda düşmüştü iki ay aksak gezdi şimdi canavar gibi dediğim ilacı sorun gerçekten çok çabuk toparlatıyor. Benimde kedilerimden biri rahatsız bizde malesef çok ağır süreçlerden geçiyoruz bu yüzden sizi çok iyi anlıyorum.insanın eli kolu bağlanıyor gerçekten

milas1625 sorduk evet çok etkiliymiş, eşim getirtilmesi talimatını verdi.
Bugün yine gittik veteriner şunu ifade etti: tendonlarında sorun var, ameliyat etmeyeceğiz ama evet dediğiniz gibi metecam iyi gelecektir, tüm oyuncaklarını kaldırın evden, atlayıp zıplamak yok dedi.
Yarın başlıyoruz metecama. çok teşekkürler.

ooo eve geliyorsa birseyi yok demektir şükür

bak seninkinin tendomlari kopmamis bile. benim bebişimin kopmustu. ona ragmen masallah ona dolap tepelerinde gecirdi tüm gencligini
birkac ay sonra bu gunlerin izi bile kalmayacak insallah

ooo eve geliyorsa birseyi yok demektir şükür

bak seninkinin tendomlari kopmamis bile. benim bebişimin kopmustu. ona ragmen masallah ona dolap tepelerinde gecirdi tüm gencligini
birkac ay sonra bu gunlerin izi bile kalmayacak insallah
çok teşekkürler, daha iyiyiz. yavrum ne babasını ne beni yanından ayırıyor.
Bizdende ayrılmıyor ablası. Çok tatlı. Daha sevindik ikimizde inanın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…