Kedim için, lütfen bakın

Ufak_tefek

Guru
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2012
666
599
303
Merhaba arkadaşlar
Benim sekiz aylık tatlı mı tatlı bir kedim var, beş aydır bizimle kendisi.
Başta çocuklarım çok istiyor diye onu eve almaya ikna olmuştum, kedilerden korkan ben bir kediyi bu denli sevebileceğimi tahmin etmezdim. Öpüp koklamaya doyamadığım, çocuklarımdan ayırmadığım bir can parçam oldu benim.
Dert bunun neresinde derseniz hemen söyleyeyim, sürekli ona bir şey olursa ne yaparım diye düşünürken buluyorum kendimi, hatta bazen ağlıyorum size komik gelebilir ama😐
Sağlılığı için, güvenliği için elimden geleni yapıyorum fakat yine de sürekli bir evham içindeyim.
Araştırıyorum, okuyorum onunla ilgili herşeyi bileyim istiyorum, balkona kucağımda çıkarıyorum sadece, atlar düşer diye korkuyorum.
İnternette kedi köpekler için balkon filesi olduğunu görünce sipariş verdim, geldi ama henüz takamadık fileyi.
Sizce kedim fileyi yırtabilir mi, şimdi de bunu taktım kafaya:)

Balkonda rahatça takılsın, benim de aklım kalmasın içim rahat olsun istiyorum fakat sizce balkon filesi yeterince güvenli midir?
Ben fazla mı evham yapıyorum sizce, yoksa diğer kedi anneleri de benim gibi mi?
Hayvan seven yüreklerinizden öper ve değerli fikirleriniz için şimdiden teşekkür ederim...

O kadar diyoruz işte kediler bağımlılık yapar diye dinlemiyorsunuz:KK6: şaka bir yana endişeleriniz çok normal. benim memnuniyetsiz benimle gezmeyi sevmediği için kendi halinde gezmeyi tercih ediyor. bu yüzden müstakil evimin bile her yanını filelerle kaplattırdım, hatta içim rahat etmedi ilk zamanlar fileyi elimle yırtmaya falan çalıştım ahsgd merak etmeyin dayanıklı oluyorlar.

O kadar diyoruz işte kediler bağımlılık yapar diye dinlemiyorsunuz:KK6: şaka bir yana endişeleriniz çok normal. benim memnuniyetsiz benimle gezmeyi sevmediği için kendi halinde gezmeyi tercih ediyor. bu yüzden müstakil evimin bile her yanını filelerle kaplattırdım, hatta içim rahat etmesi fileyi elimle yırtmaya falan çalıştım ahsgd merak etmeyin dayanıklı oluyorlar.
Haklısınız, gerçekten kedi bağımlılık demekmiş, keşke daha önce bu sevgiyi.
İçimi rahatlattınız, çok teşekkür ederim

Fileyi dusunmeniz iyi olmus. Annemlerin kedisi 4. Kattan balkondan atlamis. ayagini sakatladi sanirim ama veterinere goturduler duzeldi tamamen. Ben simdilik balkona cikarmiyorum. Balkon filesi olursa benim kedim atlamaz onu biliyorum. Eger kediniz disariya cikma aliskanligi edinmediyse hep evde durduysa yani tamamen bir ev kedisiyse atlamaz bence. Siz daha iyi bilirsiniz huyunu.

Merhaba arkadaşlar
Başta çocuklarım çok istiyor diye onu eve almaya ikna olmuştum, kedilerden korkan ben bir kediyi bu denli sevebileceğimi tahmin etmezdim. Öpüp koklamaya doyamadığım, çocuklarımdan ayırmadığım bir can parçam oldu benim.
Dert bunun neresinde derseniz hemen söyleyeyim, sürekli ona bir şey olursa ne yaparım diye düşünürken buluyorum kendimi, hatta bazen ağlıyorum size komik gelebilir ama😐
Sağlılığı için, güvenliği için elimden geleni yapıyorum fakat yine de sürekli bir evham içindeyim.
Araştırıyorum, okuyorum onunla ilgili herşeyi bileyim istiyorum, balkona kucağımda çıkarıyorum sadece, atlar düşer diye korkuyorum.
İnternette kedi köpekler için balkon filesi olduğunu görünce sipariş verdim, geldi ama henüz takamadık fileyi.

Balkonda rahatça takılsın, benim de aklım kalmasın içim rahat olsun istiyorum fakat sizce balkon filesi yeterince güvenli midir?
Hayvan seven yüreklerinizden öper ve değerli fikirleriniz için şimdiden teşekkür ederim...
Evet kedisever olmak güzel hoş da.. Sağlıklı bir psikolojide değilsiniz destek alsanız iyi olur.

Fileyi dusunmeniz iyi olmus. Annemlerin kedisi 4. Kattan balkondan atlamis. ayagini sakatladi sanirim ama veterinere goturduler duzeldi tamamen. Ben simdilik balkona cikarmiyorum. Balkon filesi olursa benim kedim atlamaz onu biliyorum. Eger kediniz disariya cikma aliskanligi edinmediyse hep evde durduysa yani tamamen bir ev kedisiyse atlamaz bence. Siz daha iyi bilirsiniz huyunu.
Annenizin kedisine geçmiş olsun.
Evet eve alışkın, dışarıyı hiç bilmiyor ama kuş görünce çok heyecanlanıyor o yüzden korkuyorum atlar diye

Merhaba arkadaşlar

Havan severleri görmek çok güzel gerçekten. Benim bir arkadaşımın da kedileri ve hata kedilerle birlikte yaşayan köpegi var. Kadının bir türlü kafası rahat etmedi. Bi i kediler hastalanır sonra köpegi, hep onlara dert yanar durur. Kediler denildiği gibi dokuz canlıdır kolay kolay kaza geçirmezler insanlar buna neden olmadıgı sürece. Bence biraz abartılı evham yapıyorsunuz.

Havan severleri görmek çok güzel gerçekten. Benim bir arkadaşımın da kedileri ve hata kedilerle birlikte yaşayan köpegi var. Kadının bir türlü kafası rahat etmedi. Bi i kediler hastalanır sonra köpegi, hep onlara dert yanar durur. Kediler denildiği gibi dokuz canlıdır kolay kolay kaza geçirmezler insanlar buna neden olmadıgı sürece. Bence biraz abartılı evham yapıyorsunuz.
Özellikle yüksekten düşme konusunda takıntılıyım sanırım, çünküü çocuklarım da cama, balkona çıktılar mı sarkmayın sakın diye uyarıyorum sürekli.

Keşke müstakil bir evim olsaydı, bahçesini bir sürü kedi köpekle doldururdum.

Merhaba arkadaşlar

Sizi cok iyi anliyorum bende cok hassasim bu konuda ben balkonuma 7 ay once yaptirdim file simdi cok rahatim hemen birine yaptirin perdecimiz yapti bizim cok rahat edersiniz kedinizde cani sıkıldıkça kendi kendine cikar

Mesajı ben yazdım sandım bir an:) Benim de ödüm kopuyor bir şey gelecek başına diye. Sürekli bir şeyler araştırıyorum beslenmesi sağlığı vb Gerçekten bağımlılık yapıyor bu paticanlar😍
O zaman gelecek fikirlerden beraber faydalanalım,, :)
Uzun yıllar bizim yanımızda olsunlar inşallah can dostlarımız, o kadar değerliler ki, kıymetlerini bilmesek yazık bize...

Ben bir kedi anası olarak öneride bulunayım, sigorta yaptırın. Birkaç yerle konuştum, geneli aylık 40 TL ödemeli. ben henüz yapmadım ama geçen bir acil durum oldu, sırf röntgene 300 lira istedi soyguncu veteriner. Başka yere götürdüm,orada da röntgen,endoskopi falan , iki bin liraya yakın ödeme yaptım..
Sırf bu bakımdan bile sigorta daha ekonomik..ama eve yakın anlaşmalı yer olup olmaması, bir şey yutmanın, endoskopinin, ameliyatin,rontgenin falan da geçtiğine emin olmak lazım.. sigortasından memnun olan varsa beni de etiketlerse sevinriim:)

Ayy ne kadar duygulandım okurken bi okadar da mutlu oldum☺️Ne insanlar görüyoruz ki kendi çocuğu için bile endişelenmeyen ama siz ne güzel bi kediciği bile böyle güzel düşünebiliyorsunuz…🙏🙏🙏
Balkon filesi de çok iyi bir fikir bende afacan çocuklarım için taktırcam…☺️

Ben bir kedi anası olarak öneride bulunayım, sigorta yaptırın. Birkaç yerle konuştum, geneli aylık 40 TL ödemeli. ben henüz yapmadım ama geçen bir acil durum oldu, sırf röntgene 300 lira istedi soyguncu veteriner. Başka yere götürdüm,orada da röntgen,endoskopi falan , iki bin liraya yakın ödeme yaptım..
Sırf bu bakımdan bile sigorta daha ekonomik..ama eve yakın anlaşmalı yer olup olmaması, bir şey yutmanın, endoskopinin, ameliyatin,rontgenin falan da geçtiğine emin olmak lazım.. sigortasından memnun olan varsa beni de etiketlerse sevinriim:)
Öyle bir veterinerimiz var ki Allah ondan razı olsun, düşündüğü en son şey para.
Görümcem vasıtası ile tanıdık kendisini, kedimize yaptığı işlemin birinden para alıyorsa diğerinden almıyor mesela.
Ama tabi büyük operasyon gerektiren durumlarda nasıl olur bilemiyorum.
Fikriniz için teşekkür ederim.
Siz kısırlaştırma yaptırdınız mı, çok korktuğum bir konu da bu, operasyondan sonra ölen kedileri falan okudum, okumaz olaydım,

Kedi atlar, çok iyi düşünmüşsünüz. Hatta kargaların bilerek( yani oyun oynuyorlar aslında) kedileri tahrik ettiklerini okumuştum bir yerde. Sineklikleri sabitlemiştik biz mesela açıverir diye çünkü acemiyken bir kere balkon mermerinden aldık. ( Eşim aldı daha doğrusu ben yerde ağlıyordum gitti kuzum diye) Evladınız artık o sizin endişelenmeniz doğal. Anne olunca beyin kimyamız değişiyor 😉

Ayy ne kadar duygulandım okurken bi okadar da mutlu oldum☺️Ne insanlar görüyoruz ki kendi çocuğu için bile endişelenmeyen ama siz ne güzel bi kediciği bile böyle güzel düşünebiliyorsunuz…🙏🙏🙏
Balkon filesi de çok iyi bir fikir bende afacan çocuklarım için taktırcam…☺️
Onu sevmek ruhuma o kadar iyi geliyor ki anlatamam
Çoğu insanın veremediği iç huzuru bir bakışıyla veriyor inanın.
Teşekkür ederim güzel düşünceleriniz için❤️

Back
X