Kedim için, lütfen bakın

4 ay cok erken degil mi? Hic duymadim 4. ayda kisirlastirma yapildigini.
Değil. 4 aylık ve sonrası en sağlıklısı. Kızgınlığa girmeden kısırlasacan kedi kızgınlık belirtilerini bilmez. Ama kızgınlığa girip kısırlaşacan kedi kızgınlık belirtilerini ara ara gösterebilir.

Zaten kizgıngık demek regl demek oda bebek yapmaya uygun oluyor yetişkin olmasada yetişkin gibi düsünüyorlar erkeklerde tabi çok ufak zaten onlarda 1 yaşina yakin giriyor kizgınlığa
Ben daha minik oldugu icin dedim. Disilerin ameliyati daha agir oldugu icin bunyeleri kaldirir mi acaba diye supheye dustum. En iyisini yine veterinerler bilir tabi.

Ben daha minik oldugu icin dedim. Disilerin ameliyati daha agir oldugu icin bunyeleri kaldirir mi acaba diye supheye dustum. En iyisini yine veterinerler bilir tabi.
Aslında öyle ama benim lusim girdi ve çok zorlandık hiç durmadan bağiriyordu yiyip içmiyordu totosu havada aglar gibi bağıriyordu 🥲 neyse bitti gitti neyseki :anne:

Ne kadar tatlı bir konu, içim ısındı ❤️
Hayvan sevgisi böyle bir şey, evlat gibi oluyorlar. Bilmeyen bunu anlamaz, aşırı gelir. Ama bütün hayvan sahipleri empati kurar, anlar 🙏
File çok çok önemli. Hem sağlığı hem güvenliği için şart. Bizim de eşimle üç kedimiz var ve evimiz de 2.katta. Daha taşınmadan file+sineklik yaptık.
Fileyi sökemezler merak etmeyin ama içiniz rahat etsin diye belli aralıklarla kontrol edersiniz.
Hepsinin tüyü kadar ömrü olsun 🙏🐾

Daha yeni yeni alışıyorsunuz birbirinize, normal geldi bana bu tedirginlik. Bir süre sonra yapmaması gereken bir şeyi yaparken göz göze gelip "nabıyon la orada" diyeceğiniz moda geçersiniz bence 😁

Bizimki ilk geldiğinde kış ortasındaydık ve kedi odadayken pencere açıp ortam havalandırması yapmıyorduk ama ben pencerelere tel yaptirana kadar rüyamda defalarca pencereden balkondan atladığı, kaybolduğu, yaralandığı ve benim yardıma gidemediğim gibi bir sürü kabus gördüm. 100 yıllık hayatımda o birkaç ayda gördüğüm kadar kabus görmemişimdir herhalde.

Siz önleminizi alın, balkona, pencereye güvenilir file/tel yaptırın, bol bol sevip iyi bakın, başka yapacak bir şey yok. Uzun, sağlıklı ve bol yaş mamalı bir ömrü olur umarım.

belli bi güvenlik önlemi sağladıktan sonra evham yapmaya gerek yok, kötü şeyleri düşünüp de o enerjiyi kendine çekme hiç. benimki de 1 yaşında, kısır, erkek. geçen sene sahiplendik, minikti, yavruydu. camlara sineklik ayarladıktan sonra bile içim rahat etmiyordu. çünkü benim deli sinekliğe tırmanıyordu. tamam yanmaz, yırtılmaz teller ama aşındırıyor manyak :KK70: bir süre sinekliğe rağmen içim rahat etmiyordu hep gözüm üzerindeydi. zaman içinde tırmanmanın boşa olduğunu anladı. ama cam delisi, camın önünde dışarıyı izlemeyi çok seviyor ve kuş, kelebek, sinek gördüğü an deliriyor. artık büyüdü, kilosu da arttı, sinekliğe tırmanırsa ne olur hiç bilemiyorum. ağır çünkü artık, yavru değil. gözüm üzerinde. sineklikleri yenilemeyi düşünüyorum. balkona file yaptırmayı isterdim ama ev sahibim o kadar ruh hastası ki evde gıkı çıkmayan kediden bile rahatsız. balkonda duran eşyama bile laf etmişliği var, aldı tabii cevabını ama bi laf daha ederse öldürücem kadını. file olmadığı için balkona ekstra dikkat ediyoruz, kapısının açık kalmamasına, bizimkinin çıkmamasına falan. file tabii ki her zaman için daha güvenli. kendi evim olsa camlara kümes teli yaptırırdım, içim daha rahat olurdu, kiracı olunca kısıtlanıyorsun maalesef. bir de kediyi kısırlaştırın zamanı gelmiş çoktan. biz 8. ayda kısırlaştırdık, operasyon sonrası iyiydi ama 1 hafta gözlem altında tutma prosedürü vardı veterinerin, kaldı 1 hafta klinikte.

dediğim gibi önlemini al geç, fazla da kafaya takmamak lazım. kendini şöyle rahatlatabilirsin, ben yapmam gerekeni yaptım ama kediler de aptal varlıklar değiller, refleksleri ve içgüdüleri çok kuvvetli, başına bişey gelse bile bişey olmaz o canavara diye düşünerek kendini olumlayabilirsin. (vurdumduymazlık değil bu farklı tarafa çeken olmasın)

Annenizin kedisine geçmiş olsun.
Evet eve alışkın, dışarıyı hiç bilmiyor ama kuş görünce çok heyecanlanıyor o yüzden korkuyorum atlar diye
kuş görünce maalesef atlayabiliyorlar. benim eşek oğlum kuşun peşinden atlamıştı :( fileler çok güvenli. uzun süre kullanmıştım mutlaka taktırın :)

Merhaba arkadaşlar
Benim sekiz aylık tatlı mı tatlı bir kedim var, beş aydır bizimle kendisi.
Başta çocuklarım çok istiyor diye onu eve almaya ikna olmuştum, kedilerden korkan ben bir kediyi bu denli sevebileceğimi tahmin etmezdim. Öpüp koklamaya doyamadığım, çocuklarımdan ayırmadığım bir can parçam oldu benim.
Dert bunun neresinde derseniz hemen söyleyeyim, sürekli ona bir şey olursa ne yaparım diye düşünürken buluyorum kendimi, hatta bazen ağlıyorum size komik gelebilir ama😐
Sağlılığı için, güvenliği için elimden geleni yapıyorum fakat yine de sürekli bir evham içindeyim.
Araştırıyorum, okuyorum onunla ilgili herşeyi bileyim istiyorum, balkona kucağımda çıkarıyorum sadece, atlar düşer diye korkuyorum.
İnternette kedi köpekler için balkon filesi olduğunu görünce sipariş verdim, geldi ama henüz takamadık fileyi.
Sizce kedim fileyi yırtabilir mi, şimdi de bunu taktım kafaya:)

Balkonda rahatça takılsın, benim de aklım kalmasın içim rahat olsun istiyorum fakat sizce balkon filesi yeterince güvenli midir?
Ben fazla mı evham yapıyorum sizce, yoksa diğer kedi anneleri de benim gibi mi?
Hayvan seven yüreklerinizden öper ve değerli fikirleriniz için şimdiden teşekkür ederim...
Bizimde var bi kediciğimiz çıkıyo balkona felan henüz bi sorun yok.Bakınıyo kendine sonra güneşleniyo:)tabi dikkat etmek lazım.

kuş görünce maalesef atlayabiliyorlar. benim eşek oğlum kuşun peşinden atlamıştı :( fileler çok güvenli. uzun süre kullanmıştım mutlaka taktırın :)
Bir şey olmamıştır umarım oğlunuza
İşte ne yapacakları hiç belli olmuyor.
Kucağımda balkona çıkardığımda kuş görünce kalp atışı hızlanıyor yaramaz kızımın😄
Bıraksam ne yapar kimbilir

Ne kadar tatlı bir konu, içim ısındı ❤️
Hayvan sevgisi böyle bir şey, evlat gibi oluyorlar. Bilmeyen bunu anlamaz, aşırı gelir. Ama bütün hayvan sahipleri empati kurar, anlar 🙏
File çok çok önemli. Hem sağlığı hem güvenliği için şart. Bizim de eşimle üç kedimiz var ve evimiz de 2.katta. Daha taşınmadan file+sineklik yaptık.
Fileyi sökemezler merak etmeyin ama içiniz rahat etsin diye belli aralıklarla kontrol edersiniz.
Hepsinin tüyü kadar ömrü olsun 🙏🐾
Amin, inşallah❤️

Bir de hayvan sahiplenenlerde de, annelik hormonu olan oksitosin salgılanıyormuş. Yani onlara olan bu sevgimiz, "evlat gibi" dememizin altı hiç boş değil 😉❤️
Doğrudur...
Ben zaten iki kızım, bir kedi kızım ve bir de kuş kızım olmak üzere 4 kız anasıyım diyorum, ❤️😄

Daha yeni yeni alışıyorsunuz birbirinize, normal geldi bana bu tedirginlik. Bir süre sonra yapmaması gereken bir şeyi yaparken göz göze gelip "nabıyon la orada" diyeceğiniz moda geçersiniz bence 😁

Bizimki ilk geldiğinde kış ortasındaydık ve kedi odadayken pencere açıp ortam havalandırması yapmıyorduk ama ben pencerelere tel yaptirana kadar rüyamda defalarca pencereden balkondan atladığı, kaybolduğu, yaralandığı ve benim yardıma gidemediğim gibi bir sürü kabus gördüm. 100 yıllık hayatımda o birkaç ayda gördüğüm kadar kabus görmemişimdir herhalde.

Siz önleminizi alın, balkona, pencereye güvenilir file/tel yaptırın, bol bol sevip iyi bakın, başka yapacak bir şey yok. Uzun, sağlıklı ve bol yaş mamalı bir ömrü olur umarım.
Çok teşekkür ederim, ben de sizin gibi ilerleyen zamanlarda daha az evham yapacağım demek ki')
Bunu duyduğuma çok sevindim.
Uzun yıllar koynumuzda yaşasınlar inşallah

Back
X