Kedim için, lütfen bakın

Ben hep balkona cikardim kedilerimi hiç sakinmadım tabi benim girisin üstü çok yuksek degil ama atlicak kadarda yakim degil benim kızlarim balkonda takilmaya bayılır kumlarıda hep balkondadır zaten ufakken dikkat ettim o kadar ama gene diyorum sonuçta kedi bu yüksekte oturuyorsanız ağ gerin 🤗

Bir şey olmamıştır umarım oğlunuza
İşte ne yapacakları hiç belli olmuyor.
Kucağımda balkona çıkardığımda kuş görünce kalp atışı hızlanıyor yaramaz kızımın😄
Bıraksam ne yapar kimbilir
çok şükür pek yüksek değildi ama epey korkuttu beni anayola bakıyordu ev alt kattaki esnafa sığınmış 15 dakika filan aramıştım ağlaya ağlaya. şimdi oturduğum evime geçmemin enn büyük sebebi sinekliklerin açılmaması oldu. pencerenin dışından balkon demiri gibi bir demir geçiyor açılmıyor o yüzden :D çok seviyolar kuş, kelebek, böcek, sinek hiç affları yok :D

Merhaba arkadaşlar
Benim sekiz aylık tatlı mı tatlı bir kedim var, beş aydır bizimle kendisi.
Başta çocuklarım çok istiyor diye onu eve almaya ikna olmuştum, kedilerden korkan ben bir kediyi bu denli sevebileceğimi tahmin etmezdim. Öpüp koklamaya doyamadığım, çocuklarımdan ayırmadığım bir can parçam oldu benim.
Dert bunun neresinde derseniz hemen söyleyeyim, sürekli ona bir şey olursa ne yaparım diye düşünürken buluyorum kendimi, hatta bazen ağlıyorum size komik gelebilir ama😐
Sağlılığı için, güvenliği için elimden geleni yapıyorum fakat yine de sürekli bir evham içindeyim.
Araştırıyorum, okuyorum onunla ilgili herşeyi bileyim istiyorum, balkona kucağımda çıkarıyorum sadece, atlar düşer diye korkuyorum.
İnternette kedi köpekler için balkon filesi olduğunu görünce sipariş verdim, geldi ama henüz takamadık fileyi.
Sizce kedim fileyi yırtabilir mi, şimdi de bunu taktım kafaya:)

Balkonda rahatça takılsın, benim de aklım kalmasın içim rahat olsun istiyorum fakat sizce balkon filesi yeterince güvenli midir?
Ben fazla mı evham yapıyorum sizce, yoksa diğer kedi anneleri de benim gibi mi?
Hayvan seven yüreklerinizden öper ve değerli fikirleriniz için şimdiden teşekkür ederim...

vallahaa kendimi gördüm konuda

tek bir farkla benım ki köpek , uzun yıllar sonra ikna oldum ve eve yavru kedi aldık kızıma

ama ben akşama iple çekiyorum seveyim diye , kızım ktek çocuuk ve onu kıskanmaya başladı , bu kadar sevecegını bilseydim almazdım diye , gelince beni öpmeden ona sarılıyorsun , onunla vakit geçiriyorsun falan demeye başladı ,

gündüz evdeki yardımcıyı arayıp x nasıl keyfi nasıl falan diyroum o derece ,

belli bi güvenlik önlemi sağladıktan sonra evham yapmaya gerek yok, kötü şeyleri düşünüp de o enerjiyi kendine çekme hiç. benimki de 1 yaşında, kısır, erkek. geçen sene sahiplendik, minikti, yavruydu. camlara sineklik ayarladıktan sonra bile içim rahat etmiyordu. çünkü benim deli sinekliğe tırmanıyordu. tamam yanmaz, yırtılmaz teller ama aşındırıyor manyak :KK70: bir süre sinekliğe rağmen içim rahat etmiyordu hep gözüm üzerindeydi. zaman içinde tırmanmanın boşa olduğunu anladı. ama cam delisi, camın önünde dışarıyı izlemeyi çok seviyor ve kuş, kelebek, sinek gördüğü an deliriyor. artık büyüdü, kilosu da arttı, sinekliğe tırmanırsa ne olur hiç bilemiyorum. ağır çünkü artık, yavru değil. gözüm üzerinde. sineklikleri yenilemeyi düşünüyorum. balkona file yaptırmayı isterdim ama ev sahibim o kadar ruh hastası ki evde gıkı çıkmayan kediden bile rahatsız. balkonda duran eşyama bile laf etmişliği var, aldı tabii cevabını ama bi laf daha ederse öldürücem kadını. file olmadığı için balkona ekstra dikkat ediyoruz, kapısının açık kalmamasına, bizimkinin çıkmamasına falan. file tabii ki her zaman için daha güvenli. kendi evim olsa camlara kümes teli yaptırırdım, içim daha rahat olurdu, kiracı olunca kısıtlanıyorsun maalesef. bir de kediyi kısırlaştırın zamanı gelmiş çoktan. biz 8. ayda kısırlaştırdık, operasyon sonrası iyiydi ama 1 hafta gözlem altında tutma prosedürü vardı veterinerin, kaldı 1 hafta klinikte.

dediğim gibi önlemini al geç, fazla da kafaya takmamak lazım. kendini şöyle rahatlatabilirsin, ben yapmam gerekeni yaptım ama kediler de aptal varlıklar değiller, refleksleri ve içgüdüleri çok kuvvetli, başına bişey gelse bile bişey olmaz o canavara diye düşünerek kendini olumlayabilirsin. (vurdumduymazlık değil bu farklı tarafa çeken olmasın)
Sizin ev sahibinizle ilgili sorunlarınızı hatırlıyorum, tez zamanda yakanızdan düşer umarım.
Yıllar önce benim de vardı bir ruh hastası ev sahibim, sırf onun yüzünden harç borç ev sahibi olduk, çekilir dert değil gerçekten, Allah sabır versin.
Şuan ki ev kendimizin ama ona rağmen komşularımdan evde kedi beslememe laf eden oldu, cevabını aldı.
İ Başkasının tercihlerine saygı göstermek neden bu kadar zor anlamıyorum.
Kedinizi çok öpüyorum❤️

Ay herkes gerekli yorumları zaten yapmış, ben sokaktan 4 kedi sahiplenmiş bir kedi annesi olarak duygulandım ve gözyaşım pıt yazmaya geldim 🥹
Maddi gücüm elverse, bahçeli bir evim olsa bir sürü sokak kedisi sahiplenmek isterim ben de.

Siz ne güzel yapmışsınız, Allah razı olsun sizden, rızkınız bol olsun inşallah.
Ömür boyu sıkıntı görmeyin❤️

vallahaa kendimi gördüm konuda

tek bir farkla benım ki köpek , uzun yıllar sonra ikna oldum ve eve yavru kedi aldık kızıma

ama ben akşama iple çekiyorum seveyim diye , kızım ktek çocuuk ve onu kıskanmaya başladı , bu kadar sevecegını bilseydim almazdım diye , gelince beni öpmeden ona sarılıyorsun , onunla vakit geçiriyorsun falan demeye başladı ,

gündüz evdeki yardımcıyı arayıp x nasıl keyfi nasıl falan diyroum o derece ,
Ne tatlısınız:)
Ben kiçük kızım da kıskanıyor bazen, ona dediklerini bana demiyorsun diyor😄
Severken nasıl kaptırıyorsam kendimi artık😄

Sizin ev sahibinizle ilgili sorunlarınızı hatırlıyorum, tez zamanda yakanızdan düşer umarım.
Yıllar önce benim de vardı bir ruh hastası ev sahibim, sırf onun yüzünden harç borç ev sahibi olduk, çekilir dert değil gerçekten, Allah sabır versin.
Şuan ki ev kendimizin ama ona rağmen komşularımdan evde kedi beslememe laf eden oldu, cevabını aldı.
İ Başkasının tercihlerine saygı göstermek neden bu kadar zor anlamıyorum.
Kedinizi çok öpüyorum❤️
hasta yaa sormayın gitsin. şimdi de kedime taktı kafayı. kedinizden çok rahatsızız diyor. koşuyormuş ses gidiyormuş. ben 56 kiloyum benim yürüme sesim gelmiyor da 5 kilo kedinin patisini mi duyuyorsunuz? diyorum, yok yürüme sesi gelmiyor sizden diyor. gel de delirme. bi anlık gafletime denk geldi evimin içine kadar girdi, evde koku var mı diye bakmaya gelmiş haspam. utanmasa balkonuma da bakacaktı, aldı cevabını oturdu. aramız bozulmasın dedik, yaşlıdır dedik, kimse dört dörtlük değildir dedik, evden memnunuz o manyağı idare ederiz falan dedik ama sinir stres tavan yaptı o akşam bende. apartman yöneticisi aynı zamanda, benim üstümdeki kiracı değil kendi evi, neler neler yapıyorlar ses etmiyor. ben kiracıyım diye sesi bana çıkıyor. yemin ederim bu ülkede kiracılar eziliyor. neymiş efendim üst komşu demiş ki bizim balkonlar pismiş, kedi pislikleri varmış. uydurmasyona bakar mısınız? yok öyle bişey, çöpümü çöpe atarım sağa sola değil ayrıca benim balkonum kimseyi ilgilendirmez dedim sustu. tersim çook çok pistir, sinirlenirsem gözüm döner çok kalp kırarım, ağzım dilim ayarsızdır o nedenle tutmaya çalışırım kendimi ben. kendimi bildiğim için hep frene basarım ama zorlanıyorum artık bu ev sahibine karşı.

milletteki kedi düşmanlığını da anlamıyorum. yan apartmanın bahçesinde bi kedi doğurmuş, 3 tane yavru vardı. anneleri de başlarında. geçen o apartmanda oturanlardan biri geldi, baktım yavruları almaya çalışıyor ama çok da küçükler. balkondaydım, seslendim napıyorsunuz diye. önce, komşular seslerinden rahatsız oldular ön tarafa götürücem, dedi. nasıl yani yavru kedi sesinden rahatsız mı olunur? dedim. biraz sıkıştırınca "ben bunlara ön tarafta kutu yaptım içine koyucam, burada betonda yatıyorlar üşüyorlar" dedi. "mama veriyorum benim de kedim var yanlış anlamayın" falan dedi de ne yaptı artık bilmiyorum. başkasının bahçesine karışamıyoruz maalesef... eski yaşadığım yerde de komşular devamlı bahçeye gelen kedilerle kavga halindeydiler. bahçede değil, sokakta mama veriyorum diye demedikleri lafı bırakmadılar. neymiş kediler beni tanımış, bahçeye geliyorlarmış falan. dedim hayvanların sahip olduğu bahçelere, toprağa dünya kadar ev diktik, insanoğlu bozdu onların düzenini. ayrıca kedi bu, her yerden her şekilde girer, engel olamazsınız dedim.

hasta yaa sormayın gitsin. şimdi de kedime taktı kafayı. kedinizden çok rahatsızız diyor. koşuyormuş ses gidiyormuş. ben 56 kiloyum benim yürüme sesim gelmiyor da 5 kilo kedinin patisini mi duyuyorsunuz? diyorum, yok yürüme sesi gelmiyor sizden diyor. gel de delirme. bi anlık gafletime denk geldi evimin içine kadar girdi, evde koku var mı diye bakmaya gelmiş haspam. utanmasa balkonuma da bakacaktı, aldı cevabını oturdu. aramız bozulmasın dedik, yaşlıdır dedik, kimse dört dörtlük değildir dedik, evden memnunuz o manyağı idare ederiz falan dedik ama sinir stres tavan yaptı o akşam bende. apartman yöneticisi aynı zamanda, benim üstümdeki kiracı değil kendi evi, neler neler yapıyorlar ses etmiyor. ben kiracıyım diye sesi bana çıkıyor. yemin ederim bu ülkede kiracılar eziliyor. neymiş efendim üst komşu demiş ki bizim balkonlar pismiş, kedi pislikleri varmış. uydurmasyona bakar mısınız? yok öyle bişey, çöpümü çöpe atarım sağa sola değil ayrıca benim balkonum kimseyi ilgilendirmez dedim sustu. tersim çook çok pistir, sinirlenirsem gözüm döner çok kalp kırarım, ağzım dilim ayarsızdır o nedenle tutmaya çalışırım kendimi ben. kendimi bildiğim için hep frene basarım ama zorlanıyorum artık bu ev sahibine karşı.

milletteki kedi düşmanlığını da anlamıyorum. yan apartmanın bahçesinde bi kedi doğurmuş, 3 tane yavru vardı. anneleri de başlarında. geçen o apartmanda oturanlardan biri geldi, baktım yavruları almaya çalışıyor ama çok da küçükler. balkondaydım, seslendim napıyorsunuz diye. önce, komşular seslerinden rahatsız oldular ön tarafa götürücem, dedi. nasıl yani yavru kedi sesinden rahatsız mı olunur? dedim. biraz sıkıştırınca "ben bunlara ön tarafta kutu yaptım içine koyucam, burada betonda yatıyorlar üşüyorlar" dedi. "mama veriyorum benim de kedim var yanlış anlamayın" falan dedi de ne yaptı artık bilmiyorum. başkasının bahçesine karışamıyoruz maalesef... eski yaşadığım yerde de komşular devamlı bahçeye gelen kedilerle kavga halindeydiler. bahçede değil, sokakta mama veriyorum diye demedikleri lafı bırakmadılar. neymiş kediler beni tanımış, bahçeye geliyorlarmış falan. dedim hayvanların sahip olduğu bahçelere, toprağa dünya kadar ev diktik, insanoğlu bozdu onların düzenini. ayrıca kedi bu, her yerden her şekilde girer, engel olamazsınız dedim.
Bu tür insanlardan her yerde var demek ki
Giriş kata yeni taşınan ablamızda kedi düşmanı çıktı, çocuklara kızıp duruyor, kedileri bahçeye almayın çamaşırlarımı pisletiyorlar diye.
Çocuklar ne yapsın abla kedi bu her şekilde girer dedim ama anlayacak biri değil belli ki...
Söylenip duruyor günlerdir deli gibi sağa sola geziyor bahçede😄
Yandık valla, ne diyeceğimi şaşırdım.
Hele evde ki kedinin ne zararı olur el insaf yani, günün çoğunda uyuyor bu canlar zaten, ayaktayken de bir iki koşturur, oynar bu kadar.
Allah akıl fikir versin inşallah bu tip insanlara, yaşlıdır susayım derseniz tepenize çıkar, size hiç huzur vermez, baktınız anlamıyor dişinizi gösterin biraz.
İyilikten anlamıyor belli ki

Merhaba arkadaşlar
Başta çocuklarım çok istiyor diye onu eve almaya ikna olmuştum, kedilerden korkan ben bir kediyi bu denli sevebileceğimi tahmin etmezdim. Öpüp koklamaya doyamadığım, çocuklarımdan ayırmadığım bir can parçam oldu benim.
Dert bunun neresinde derseniz hemen söyleyeyim, sürekli ona bir şey olursa ne yaparım diye düşünürken buluyorum kendimi, hatta bazen ağlıyorum size komik gelebilir ama😐
Sağlılığı için, güvenliği için elimden geleni yapıyorum fakat yine de sürekli bir evham içindeyim.
Araştırıyorum, okuyorum onunla ilgili herşeyi bileyim istiyorum, balkona kucağımda çıkarıyorum sadece, atlar düşer diye korkuyorum.
İnternette kedi köpekler için balkon filesi olduğunu görünce sipariş verdim, geldi ama henüz takamadık fileyi.

Balkonda rahatça takılsın, benim de aklım kalmasın içim rahat olsun istiyorum fakat sizce balkon filesi yeterince güvenli midir?
Hayvan seven yüreklerinizden öper ve değerli fikirleriniz için şimdiden teşekkür ederim...
bende filede yok camda yok kedim balkonda sandalyede takılıyor . Ama kısır .

Merhaba arkadaşlar

Fileler dayanıklı oluyor normalde ama yine de gözünüz üstünde olsun. Benim balkonum mutfakta orada iş yaparken çıkartıyorum gözüm hep üstünde oluyor. Kediler çevik hayvanlar, sağı solu da belli olmuyor her ihtimale karşı kontrollü çıkarıyorum, canımın içidir kedim, evham için çözüm bulamadım, 25 yılda onlarcasını büyütmeme rağmen halen var evham, canları sağolsun kuzuların😻😻😻😻

Bu tür insanlardan her yerde var demek ki
Giriş kata yeni taşınan ablamızda kedi düşmanı çıktı, çocuklara kızıp duruyor, kedileri bahçeye almayın çamaşırlarımı pisletiyorlar diye.
Çocuklar ne yapsın abla kedi bu her şekilde girer dedim ama anlayacak biri değil belli ki...
Söylenip duruyor günlerdir deli gibi sağa sola geziyor bahçede😄
Yandık valla, ne diyeceğimi şaşırdım.
Hele evde ki kedinin ne zararı olur el insaf yani, günün çoğunda uyuyor bu canlar zaten, ayaktayken de bir iki koşturur, oynar bu kadar.
Allah akıl fikir versin inşallah bu tip insanlara, yaşlıdır susayım derseniz tepenize çıkar, size hiç huzur vermez, baktınız anlamıyor dişinizi gösterin biraz.
İyilikten anlamıyor belli ki
açıkçası hem yaşlı olması hem de ev sahibi olması bu zamana kadar alttan almamdaki en önemli faktör. evden yana şikayetim yok çünkü hatta bazı konularda şansımız da yaver gitti. onlarla zıtlaşarak işi "çık o zaman evden" seviyesine getirmek istemedim bugüne kadar. çünkü malum, bugün beni çıkarsa üstüne 1000 tl daha ekleyip kiraya verir ve havada kapılır şu piyasada. hani işinden olmamak için patronunla ya da üstünle pek zıtlaşmazsın, benimki de o hesap. bi daha bişey derse "bunlar küçük şeyler, mahkemeler kirasını ödemeyen kiracı davalarıyla dolu, eve zarar veren kiracılar da var biz öyle insanlar değiliz, ben size hep tamam dedim bu zamana kadar, küçük şeyler için birbirimizi üzmeyelim" diyeceğim.

Kedim dişi, dişilerde operasyon sonrası toparlanma daha zor oluyor diye okudum.
1 yaşına gelince kısırlaştırmayı düşünüyorum, inşallah kolay atlatır minnoşum
Asıl dişilerde kolaydır toparlanma, kısırlaştırma hasar bırakmaz, sorun olan erkekler bir yaşı geçmesi gerekiyor, yoksa böbrek hastası olma ihtimalleri var. Güvendiğiniz hekim halleder korkmayın, ben tedbir olarak iki gün klinikte bırakıyorum, sıradışı bir şey olursa doktor gözetiminde olsun diye bir sorun olmadı şimdiye dek bin şükür

Asıl dişilerde kolaydır toparlanma, kısırlaştırma hasar bırakmaz, sorun olan erkekler bir yaşı geçmesi gerekiyor, yoksa böbrek hastası olma ihtimalleri var. Güvendiğiniz hekim halleder korkmayın, ben tedbir olarak iki gün klinikte bırakıyorum, sıradışı bir şey olursa doktor gözetiminde olsun diye bir sorun olmadı şimdiye dek bin şükür
İçimi rahatlattınız çok teşekkür ederim.
Kısırlaştırma konusunu çok takıyordum kafama, ufak bir canı yansa minnoşunum içim gidiyor😔
Savunmasız bir bebek o benim gözümde

açıkçası hem yaşlı olması hem de ev sahibi olması bu zamana kadar alttan almamdaki en önemli faktör. evden yana şikayetim yok çünkü hatta bazı konularda şansımız da yaver gitti. onlarla zıtlaşarak işi "çık o zaman evden" seviyesine getirmek istemedim bugüne kadar. çünkü malum, bugün beni çıkarsa üstüne 1000 tl daha ekleyip kiraya verir ve havada kapılır şu piyasada. hani işinden olmamak için patronunla ya da üstünle pek zıtlaşmazsın, benimki de o hesap. bi daha bişey derse "bunlar küçük şeyler, mahkemeler kirasını ödemeyen kiracı davalarıyla dolu, eve zarar veren kiracılar da var biz öyle insanlar değiliz, ben size hep tamam dedim bu zamana kadar, küçük şeyler için birbirimizi üzmeyelim" diyeceğim.
Belli ki aklı başında, olgun bir insansınız, bu durumla er ya da geç baş edebileceğinize inanıyorum.

İnşallah tez zamanda ev sahibi olur bu dertlerden topyekün kurtulursunuz.😍

Fileler dayanıklı oluyor normalde ama yine de gözünüz üstünde olsun. Benim balkonum mutfakta orada iş yaparken çıkartıyorum gözüm hep üstünde oluyor. Kediler çevik hayvanlar, sağı solu da belli olmuyor her ihtimale karşı kontrollü çıkarıyorum, canımın içidir kedim, evham için çözüm bulamadım, 25 yılda onlarcasını büyütmeme rağmen halen var evham, canları sağolsun kuzuların😻😻😻😻
File takınca da gözüm hep onun üstünde olmalı çok haklısınız.

25 yılınız kedilerle geçmiş, ne mutlu size, çok imrendim, inşallah bana da nasip olur böylesi:)

Annemin aşırı bir kedi köpek fobisi olduğu için bana da bunu aşıladı ve yıllarım tek bir kediyi bile okşamadan geçti, ne kadar yazık olmuş diyorum şimdi.

Ben bir kedi anası olarak öneride bulunayım, sigorta yaptırın. Birkaç yerle konuştum, geneli aylık 40 TL ödemeli. ben henüz yapmadım ama geçen bir acil durum oldu, sırf röntgene 300 lira istedi soyguncu veteriner. Başka yere götürdüm,orada da röntgen,endoskopi falan , iki bin liraya yakın ödeme yaptım..
Sırf bu bakımdan bile sigorta daha ekonomik..ama eve yakın anlaşmalı yer olup olmaması, bir şey yutmanın, endoskopinin, ameliyatin,rontgenin falan da geçtiğine emin olmak lazım.. sigortasından memnun olan varsa beni de etiketlerse sevinriim:)
Sigortali olunca ne kadar fiyat isteyebilir röntgen cektirmek icin Niye Veteriner bunu bize söylemedi? Asi icin falan gecerli mi?

Sigortali olunca ne kadar fiyat isteyebilir röntgen cektirmek icin Niye Veteriner bunu bize söylemedi? Asi icin falan gecerli mi?
Hayır,aşıyı kapsamıyor. Sadece acil yaralanmalar vs için. Evcil hayvan sigortası yazıp ilgili yerlere numaranızı bırakırsaniz onlar sizi ararlar,hepsi çeşit çeşit.
Bir de veteriner neden söylesin ki, gelen yüz kişiden biri belki sigortalidir

İnsan sevdikleri için endişelenir elbette çok normal bu ama fazlası zarar. Tevekkül konusunu ya da akışına bırakmayı araştırın derim

Back
X