Kedim, köpek gibi davranıyor

Eklentiler

• cdb741f7-104b-45ec-8d63-d16eb618b6e9.webp
    42,9 KB · Görüntüleme: 82
  • 2e395a59-fc12-45b2-ad7d-f2c3a39e90d7.webp
    14,9 KB · Görüntüleme: 87
Ay ne tatlı. Benim de kedim var ama dışarı çıkarmıyoruz . Bir de yemek için onay filan beklemiyor dikkat etmesek tabaklarımızdaki yemekleri bile yer

Ay ne tatlı. Benim de kedim var ama dışarı çıkarmıyoruz . Bir de yemek için onay filan beklemiyor dikkat etmesek tabaklarımızdaki yemekleri bile yer
Yemeklerimizi öyle istemez ama masada bizimle oturduğu oluyor. Sandalyede oturuyor bizi izliyor yemekte...
Bir de bardaktan su içmeyi çok seviyor.

Bence çok akıllı ve sadık bir kediniz var. Benimde kedilerim var. Dışarı çıkmak için merdivenden iniyorlar, ama eve illaki asansörle çıkacaklar. Bekliyorlar asansörün önünde. O yüzden her seferinde inip almak zorundayım.

Kedinizin fotoğrafını paylaşırmısınız, tabi sakıncası yoksa. Çok merak ettim tatlışı

çok sevimli ya eheh maşallah pisiciğe

Ay ben yerim onuuuuu yerimmmmm dombilim

Benim de kendini kedi sanan papaganim vardi Manyak bunlar ya.

Benim kopegimin bir ara eve misafir istememe ve tirnak yeme sorunu vardi. Cok sukur hallettik. Simdi de istedigi olmayinca titremeye basiyor oturdugu yerde titreye titreye sinirle suratimiza bakiyor. Donem donem boyle seyler olabiliyor ve geciyor. Seninki gb kedim de var eskiden markete birakir yolun karsisinda bekler(arabalardan korkuyor) gec kalirsak bagira bagira cikmamizi isterdi nerdesiniz diye simdi gecti cok sukur))))

Biraz konu dışı gibi olacak ama kısırlaştırma üzerine konuşmak istedim.

Aslında daha uzun ömür ve sağlığı açısından öneriliyordu sanırım kısırlaştırma işlemi. Ama ben üzülüyorum ya, hayvanın doğasını bozmak işte. Ne var ki garibimin elinde, ne var başka keyif alacağı? Bi yemesi var bi şeyi yani. Yazık ya.

Yemelere vuruyorlar sonra kendilerini, böyle halleri geliyor, erkekler hele ya kendini temizlemeyi bırakıyor ya da aşırı temizlenme gibi acayip bi hareketlere giriyor..
Mart ayı çılgınlığını almayın ellerinden, bırakın günahlara bulansınlar. :)

Iki ay once melek olan kedim de boyleydi. Belirli bir yere kadar gelirdi bizle sonra bahceye geri donerdi ama. Disardan iceri gelmek istemiyorsa bizi gorunce tanimiyormus gibi yapardi. Kafasini cevirir cagirinca duymazliktan gelirdi. Yemek yemeden kafasini oksatirdi yaninda beklememizi isterdi yerken. Gece uyurken illa neredeysem yanimda uyumak isterdi o uyuyunca kalkarsam hemen uyanirdi. Simdi yine burnumun diregi sizladi.

Her kedinin huyu farkli. Hepsi ayri ozel ayri guzel.

Tam bir kedi gibi davraniyor bence.
Yemek yerken ona da vermeli, onunla uyumali, ilgilenmelisiniz.
Takip etme huyu icin de kendisine ait alanlari kesin sinirlarla cizin ki o alandan disari cikamayacagini anlasin. Ev, bahce olabilir.
Siz zaten disari biraktiginiz icin kedi de disari cikmakta sorun gormuyordur.

"Gazetenin altinda kalan kedi nerden bilsin martin geldigini."
Demem o ki sokaklar araclarla dolu cokk tehlikeli ben bile kaldirimda yururken korkuyorsam eger masum bi kedicik icin durum daha da vahim.

Ben de bir zamanlar sizin gibi düşünüyordum ama günah gecesiyle iş bitmiyor ki. Bahçemdeki kedilere de bakıyorum şimdi ve habire doğurup hırpalanan genç yaşta ölen kedileri ve ortalıkta savrulan yavruları gördükçe içim acıyor. Ayrıca kısırlaştırma her kedide şişmanlık ya da hayattan bezginlik yapmaz bunların sebebi kısırlaştırma değildir. Geçen aylarda kaybettiğim 15 yaşındaki kısır kedim hep fit ve hareketliydi bahçede kısıtlaştırdıklarım da gayet mutlu ve fit yaşıyorlar. Mart ayı çılgınlığı iki ay sonra çok trajik sahneler yaratıyor. Bu konuyu tekrar düşünün lütfen

Erkek kedi olsaydı sanırım kısırlaştırmazdım ama benimki dişi... Hemen hamile kalıyorlar ve en az 3 tane doğuruyorlar.
Hamilelik ve emzirme dönemi boyunca yani 4 ay sıkıntı yok ama yılda 3 kez hamile kalıp doğurması hem anne kedi için hem de yavru kediler için iyi bir şey değil.
Yılda 3 kez doğururken acı çekmesi daha kötü bana kalırsa. Ben bizim kediyi sokaktan ilk aldığımda hamileydi. Çektiği sıkıntılara yakından şahit oldum. Ayrıca doğumları 24 saat sürüyor...
Dışarda en fazla 4, 4.5 aylık daha yavru diyebileceğim bir kedi gördüm, karnı burnunda... Yakında doğurur ama doğururken de ölme ihtimali yüksek... Nasıl doğuracak bilmiyorum. Sürekli miyavlıyor ve çok korkuyor.
Ayrıca kedileri kısırlaştırınca ömürlerinin uzadığını okudum. Bir kedinin kızgınlık dönemine yakından şahit oldun mu bilmiyorum ama çiftleşmeyince acı çekiyorlar... Çiftleşince de hamile kalıyorlar...
Ben de istemezdim kısırlaştırmak ama hem kendisi hem doğacak yavrular için daha iyi oldu...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…