Kedim, köpek gibi davranıyor

10tane kedim var gayet normal yaptıkları benim kedilerimde öyle.disari çıkmamız bildiğin eziyet oluyor hepsi kizdigimizi bildiği için gizli gizli takip ediyor onuda öğrenmişler :) kediler karakterli hayvanlardır,senin kedinin huyu bu demek ki ev arkadaşını böyle kabul edeceksin artik:))

Kız ben onun pembe burnunu ısırırım benimki de misafir gelince karşılarına otururdu saatlerce yüzlerine bakardı kalkıp gitsinler diye, çay servisi yaparken ayagima saldırırdı onlara bisey vermiyim yiyip icmesinler diye

Benimkilerde dışarı çıkıyor ama akşam hepsini eve alıyorum heryerim kapatıyorum sabah tekrar açıyorum.disari çıkarken de genelde ilgilerini eve topluyorum sevdikleri yiyecek,oyuncak vs. Onları atlatıp kaçıyorum

Kızz, seninki biraz cimriymiş

Dediğim gibi, doktorlar öneriyor zaten kısırlaştırma işlemini. Salt doğum açısından değil, kedi aidsi gibi yıkıcı hastalıkları kapmaması açısından da bir korunma sağlıyor.
Uzun yıllar kedi de besledim, köpek de. Çocukluğum da anneannemin kedileri ile oynayarak geçti, bilirim. Ama doğaya müdahale gibi geliyor bana. Ruhundan çalmak gibi hayvanın. Biri, beni korumak adına kısırlaştırsaydı (Tamamen ev ortamına kapatılan kedi köpekler için), gece görmek için kat ve kat özellik dolu gözlerim, gece lambaları altında ömür tüketseydi mesela, nasıl hissederdim vb şekilde düşünüyorum genelde bu tip mevzularda.

Valla göç yolunda, gökdelenlere çarpıp ölen kuşların dünyası burası, ölmesin diye kanadını kestirmek, uçmak için var olana hakaret gibi. Fikrim böyle, ama yineliyorum, doktorların tavsiye ettiğini ve iyiliğini düşünerek sahiplerinin bu kararı aldığını biliyorum. Sitemim daha daha başka, daha genel, daha uzak. Öyle :)

Varsa yoksa kendi yesin içsin anneme sarilirken görürse beni 3 gün yanıma gelmezdi yahu,mama paketinin bulunduğu mutfak dolabını açardı manyak
Mama kutusunu sallayınca nerde olsa duyup geliyor...
Hepsi çok çılgın ya

Demek istediğini çok iyi anlıyorum ve aslında ben de senin gibi düşünüyorum...
İnsanlar bencil bir varlık aslında. ..

Yerim ben onu yaaa bence davranışlarında fazla bi anormallik yok ama dikkat edin araç carpabilir allah korusun

Benim kedilerim de sokaga cikmayi cok seviyorlar ama ben cikarmiyorum artik. Onun disinda yalniz kalmayi sevmiyorlar. Ikisi de uyanir uyanmas tepemde aabahlari da uyandiriyorlar, gece de beraber uyuyoruz.

Çok güldüm
Benim de kedim var ama benimkisi hayatta dışarı çıkmaz ödleğin teki popoyu yayar bütün gün yatar
Ama arkadaşımın kedisi aynı sizin kediniz gibi. Bakkala oraya buraya gideriz takip eder kapıda bekler sonra içeri girmek isteyince kapı açılana kadar miyavlar
Ama o kısırlaştırılmadan önce de böyleydi
Bir de o erkek kedi, erkek kediler biraz özgürlükçü oluyo zaar sizinkinin cinsiyeti ne?

Kısırlaştırmak değilde keşke sağlıklı bir şekilde üremeleri kontrol edilebilsek. Doğum kontrol metotlarıyla. Bende erkek kedimi kısırlaştırdım. Kışın dondurucu soğuğunda bir kaç gün eve gelmedi. Ya balık yiyecek, ya kuru mama. Haliyle dışarda beslenemedi. Geldiğinde perişandı. Bacakları titriyordu. Mama yerken ayakta duramıyordu resmen. Sardık sarmaladık ısıtmak için kucağıma aldım. Daha titreme nöbeti geçmeden tekrar kapıya gidip mauv mauv bağırmaya başladı. Ama onu , o halde dışarı bırakamazdım. Kısırlaştırmaya karar verdim. Biraz daha makul olabilseydi. Mesela dinlenip toparlandıktan sonra dışarı çıkmak isteseydi sorun yoktu. Ama o ölümüne bir çiftleşmek arzusu içindeydi. Gözü başka bir şey görmüyordu. Ama diğer sokak kedileri kendine bakabilirken bu bakamıyordu. Birde devamlı kavga ediyorlar. Benimkinin ayakta duracak takati yoktu. Olmuştu bir kere ev kedisi. Keşke olmasaydı, kendi doğasında yaşasaydı. Orta yol bulamadık maalesef. Ama üzülüyorum tabi. Şöyle teselli ediyorum kendimi, o ev konforunu seviyor, masaja bayılıyor. Bizimle sabaha kadar gurul gurul sesler çıkartarak uyuyor, şımarıyor. İstediği zamanda dışarı çıkıp geziyor. Kelebekleri kovalıyor. İstediği zaman eve geliyor. Hiç büyümeyen bir bebek gibi, ama mutlu. Beni sevmek istediği zaman patisiyle ayağıma basıp başını bacağıma sürtüyor. Dışarı çıkartırken, eve alırken, maması haricinde bir şeyle ödüllendirirken (zeytine bayılıyor mesela) Böyle teşekkür ediyor. Ancak o na arkadaş olsun diye aldığım dişi kedi ( çok düşkünler birbirlerine. Biri tuvaletini yapınca diğeri kapatıyor. Biri öksürse bile öteki yardıma koşuyor, yalayıp teselli ediyor. Dişi kedi o kadar duygusalki diğerine karşı. Ama bize mesafeli. Aramızdaki tek iletişim bizden mama beklemesi. Sevilip okşanmaktan hiç haz etmiyor. Hiç mutlu olup guruldadığını görmedik. Kızımızın insanlara karşı bir ilgisi yok. Bu yüzden çok rahatsız etmemeye çalışıyoruz. Onun evde mutlu olduğu, oğlumuzun haricinde bir şey yok. Bu yüzden onu kısırlaştırmadık. Kızgınlık dönemini dışarda geçirdi. Şimdi gebe. Belki anne olunca daha mutlu olur. Ona kıyamadım.

Selam kediseverler.
Evde kedisi olup ta sonrasinda bebisi olan oldu mu ve kedinizin tepkileri nasildi bebege karsi.
Bu konuda tecrubeli olanlar paylasabilirler mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…