merhaba :)Tuhaf bir dert...
Hem evde hem dışarda takılan bir kedim var fakat sorun şu ki evden biri dışarı çıkınca onu takip ediyor.
Yoldayken, eve git, gelme diyoruz, vazgeçirmeye çalışıyoruz ama yok nuh diyor peygamber demiyor.
Kafasına esince duruyor ve giden kişi gelene kadar orada bekliyor...
Annemler sabah doktora gitti, öbür sokağa kadar takip etmiş, demin almaya gittim çünkü o tarafta fazla araba geçiyor. Baktım, oturmuş annemleri bekliyor.
Bir diğer sorun da şu, dışarıda da takılıyor demiştim ya. Sabah 6-8 saatleri arasında eve alalım diye miyavlıyor kapıda.
Balkondan doğru içeri gelebilir ama illa evin kapısından içeri girecek. Tabi olay bununla da bitmiyor, yemek yerken yanında olmamızı ve onay vermemizi istiyor yoksa yemiyor. Sonra da ilgilenmemizi, onunla uyumamızı filan istiyor.
Kısırlaştırdıktan sonra çok değişti... Bu huyları değişmez değil mi? Bu arada hani kediler bireysel takılmayı severdi?
benim oldu .. Bizimki yavrularına çok düşkün bahçede besliyorum 2.5 aylıklar hala peşinde geziyorlar.Selam kediseverler.
Evde kedisi olup ta sonrasinda bebisi olan oldu mu ve kedinizin tepkileri nasildi bebege karsi.
Bu konuda tecrubeli olanlar paylasabilirler mi?
Oyy kiyamam kuzuya yaabenim oldu .. Bizimki yavrularına çok düşkün bahçede besliyorum 2.5 aylıklar hala peşinde geziyorlar.
Yalnız birisinin ayagı kırıldı 1 haftadır veterinerde hiç farketmedi yavrusunun olmadığını tepki yok
oyyy cok şekerTuhaf bir dert...
Hem evde hem dışarda takılan bir kedim var fakat sorun şu ki evden biri dışarı çıkınca onu takip ediyor.
Yoldayken, eve git, gelme diyoruz, vazgeçirmeye çalışıyoruz ama yok nuh diyor peygamber demiyor.
Annemler sabah doktora gitti, öbür sokağa kadar takip etmiş, demin almaya gittim çünkü o tarafta fazla araba geçiyor. Baktım, oturmuş annemleri bekliyor.
Bir diğer sorun da şu, dışarıda da takılıyor demiştim ya. Sabah 6-8 saatleri arasında eve alalım diye miyavlıyor kapıda.
Balkondan doğru içeri gelebilir ama illa evin kapısından içeri girecek. Tabi olay bununla da bitmiyor, yemek yerken yanında olmamızı ve onay vermemizi istiyor yoksa yemiyor. Sonra da ilgilenmemizi, onunla uyumamızı filan istiyor.
Kısırlaştırdıktan sonra çok değişti... Bu huyları değişmez değil mi? Bu arada hani kediler bireysel takılmayı severdi?
Belkide almalısın onu, pişman olmazsın.merhaba :)
Ne güzel dert
Benim kendi kızım değilde işe gelirken yolda beslediğim simsiyah şapşik bi kedi var evimin önüne gelip beni alıyor ve pes etmeden peşimden iş yerime kadar geliyor
Mama versem bile yemiyor ve son hız takibe devamBazen önden önden gidip yerlerde yuvarlanıyor falan tam bir salak
Benim kedimin oldu... Yavrularını seviyordu ama bizi kıskanıyordu onlardan... İlla onu sevelim istiyordu.benim oldu .. Bizimki yavrularına çok düşkün bahçede besliyorum 2.5 aylıklar hala peşinde geziyorlar.
Yalnız birisinin ayagı kırıldı 1 haftadır veterinerde hiç farketmedi yavrusunun olmadığını tepki yok
Cins kediler bayağı kıskanıyorlarmış diye duydum. Çok yakın arkadaşımın annesi, arkadaşıma hamileyken siyam kedisi vardı. Annesi hamileyken kedi onunla çok ilgileniyormuş filan ama kadın arkadaşımı doğurup bebekle eve gelince kıskanmış ve evden gitmiş. Daha da eve dönmemiş...Oyy kiyamam kuzuya yaa
Ben insan bebisinden bahsettim ama :)
Kedi besleyip te kendi hamile kalan arkadaslarin tecrubelerini merak ettim. Bebek dogunca bu sipalarin tepkisi ne oliyo cok kiskanclik yapiyolar mi vs.
Benim kedim arkadaslarimin cocuklarina gayet toleransli hatta salakcim peslerini kovaliyo onla oynasinlar diye celme fln takiyo :) az firlama bi tip kendisi
Zaten ilk bir sene hayatta yalniz birakmam ne olur ne olmaz diye ama simdiden de merak ediyorum tepkisi ne olacak diye
Benimkinin cinsiyeti dişi :) Erkek kediler çok fırlama oluyor yaÇok güldüm
Benim de kedim var ama benimkisi hayatta dışarı çıkmaz ödleğin teki popoyu yayar bütün gün yatar
Ama arkadaşımın kedisi aynı sizin kediniz gibi. Bakkala oraya buraya gideriz takip eder kapıda bekler sonra içeri girmek isteyince kapı açılana kadar miyavlar
Ama o kısırlaştırılmadan önce de böyleydi
Bir de o erkek kedi, erkek kediler biraz özgürlükçü oluyo zaarsizinkinin cinsiyeti ne?
Yeni aklıma geldi, bir tanıdığın bebeği oldu ve kedisi var. Gayet iyi anlaşıyorlar gördüğüm kadarıyla instagramda :)Selam kediseverler.
Evde kedisi olup ta sonrasinda bebisi olan oldu mu ve kedinizin tepkileri nasildi bebege karsi.
Bu konuda tecrubeli olanlar paylasabilirler mi?
Aslında hamile kediler çok duygusal oluyor, sevgiye çok ihtiyaçları oluyor... Sağlıcakla doğursun yavrucukları.Kısırlaştırmak değilde keşke sağlıklı bir şekilde üremeleri kontrol edilebilsek. Doğum kontrol metotlarıyla. Bende erkek kedimi kısırlaştırdım. Kışın dondurucu soğuğunda bir kaç gün eve gelmedi. Ya balık yiyecek, ya kuru mama. Haliyle dışarda beslenemedi. Geldiğinde perişandı. Bacakları titriyordu. Mama yerken ayakta duramıyordu resmen. Sardık sarmaladık ısıtmak için kucağıma aldım. Daha titreme nöbeti geçmeden tekrar kapıya gidip mauv mauv bağırmaya başladı. Ama onu , o halde dışarı bırakamazdım. Kısırlaştırmaya karar verdim. Biraz daha makul olabilseydi. Mesela dinlenip toparlandıktan sonra dışarı çıkmak isteseydi sorun yoktu. Ama o ölümüne bir çiftleşmek arzusu içindeydi. Gözü başka bir şey görmüyordu. Ama diğer sokak kedileri kendine bakabilirken bu bakamıyordu. Birde devamlı kavga ediyorlar. Benimkinin ayakta duracak takati yoktu. Olmuştu bir kere ev kedisi. Keşke olmasaydı, kendi doğasında yaşasaydı. Orta yol bulamadık maalesef. Ama üzülüyorum tabi. Şöyle teselli ediyorum kendimi, o ev konforunu seviyor, masaja bayılıyor. Bizimle sabaha kadar gurul gurul sesler çıkartarak uyuyor, şımarıyor. İstediği zamanda dışarı çıkıp geziyor. Kelebekleri kovalıyor. İstediği zaman eve geliyor. Hiç büyümeyen bir bebek gibi, ama mutlu. Beni sevmek istediği zaman patisiyle ayağıma basıp başını bacağıma sürtüyor. Dışarı çıkartırken, eve alırken, maması haricinde bir şeyle ödüllendirirken (zeytine bayılıyor mesela) Böyle teşekkür ediyor. Ancak o na arkadaş olsun diye aldığım dişi kedi ( çok düşkünler birbirlerine. Biri tuvaletini yapınca diğeri kapatıyor. Biri öksürse bile öteki yardıma koşuyor, yalayıp teselli ediyor. Dişi kedi o kadar duygusalki diğerine karşı. Ama bize mesafeli. Aramızdaki tek iletişim bizden mama beklemesi. Sevilip okşanmaktan hiç haz etmiyor. Hiç mutlu olup guruldadığını görmedik. Kızımızın insanlara karşı bir ilgisi yok. Bu yüzden çok rahatsız etmemeye çalışıyoruz. Onun evde mutlu olduğu, oğlumuzun haricinde bir şey yok. Bu yüzden onu kısırlaştırmadık. Kızgınlık dönemini dışarda geçirdi. Şimdi gebe. Belki anne olunca daha mutlu olur. Ona kıyamadım.
Cins kediler bayağı kıskanıyorlarmış diye duydum. Çok yakın arkadaşımın annesi, arkadaşıma hamileyken siyam kedisi vardı. Annesi hamileyken kedi onunla çok ilgileniyormuş filan ama kadın arkadaşımı doğurup bebekle eve gelince kıskanmış ve evden gitmiş. Daha da eve dönmemiş...
Canim cins kedi besleyen ve bebegi olan arkadasim cins kedi beslemesine ragmen heo "cins kedinin huyu da cins oluyo" der :)Yeni aklıma geldi, bir tanıdığın bebeği oldu ve kedisi var. Gayet iyi anlaşıyorlar gördüğüm kadarıyla instagramda :)
Kedinin tüylerini kısaltıyorlar. Bir video koymuş, bebek kedi ile top kavgası yapıyorlar. Oyun oynuyorlar.
Kedi de bebeğe çok naif davranıyor... :)
Ay çok tatlı ya ❤❤❤❤❤Tuhaf bir dert...
Canim cins kedi besleyen ve bebegi olan arkadasim cins kedi beslemesine ragmen heo "cins kedinin huyu da cins oluyo" der :)
Mesela onunkisi bebek olandan beri kiskancligindan her tarafa iseyip duruyor. Tam cildirmalik.
Benimkisi halis muhlis tekir :)
Kanaatkar kuzucum aman suna trip uapim buna trip yapimden ziyade yuzsuzun teki :)
Icimden bi ses hic sorun cikarmayacak diyor. Insallah cikarmaz
Bu arada gecen tras ettirecektim veterinerim onermedi ama cook frna tuy dokuyor. Bebek olunca tras ettircem galiba ya. Su an vaktim var tariyorum ileride nasil olcak bilmiyorum.
Siz kedilerinizi tras ettiriyo musunuz hanimlar ( bizim ki icin narkoz almadan tras imkansiz. Ev disinda iken baskalasim geciriyor vet bile yaklasmaya korkuyor)
Ben de narkoz almasini istemedim simdiye kadar bebekten sonra emin degilim ama. Benim ki pek tripsiz oldugu icin tuyleri kesilse enee nereye gitti bunlar deyip hemen ardindan top pesindr kosturacak bi tip :)Ben hiç traş ettirmedim, çünkü tüylerini çok seviyor, kendine çok bakıyor... Eğer kısa görürse onları, çıldırır...
Ayrıca veterineri parçalar onu da belirtmeden geçemeyeceğim.
Onu kocaman öp benim için, maşallah onaBen de narkoz almasini istemedim simdiye kadar bebekten sonra emin degilim ama. Benim ki pek tripsiz oldugu icin tuyleri kesilse enee nereye gitti bunlar deyip hemen ardindan top pesindr kosturacak bi tip :)
Ay masallah diyim kedime :))
Opmem miiiOnu kocaman öp benim için, maşallah ona
ayyy dalgınlıkla yanlış okumuşum :) çok pardon.Oyy kiyamam kuzuya yaa
Ben insan bebisinden bahsettim ama :)
Kedi besleyip te kendi hamile kalan arkadaslarin tecrubelerini merak ettim. Bebek dogunca bu sipalarin tepkisi ne oliyo cok kiskanclik yapiyolar mi vs.
Benim kedim arkadaslarimin cocuklarina gayet toleransli hatta salakcim peslerini kovaliyo onla oynasinlar diye celme fln takiyo :) az firlama bi tip kendisi
Zaten ilk bir sene hayatta yalniz birakmam ne olur ne olmaz diye ama simdiden de merak ediyorum tepkisi ne olacak diye
Zaten rahatsız etmem. Sevdirmek istemese saygı duyarım. Kızım mutlu olsun yeter. Şimdiden evde yer araştırıyor. Dolapların, arkaları, üstü, her gün uyuyacak farklı bir gizli yer keşfinde. Herhalde en rahatsız edilmediği yerde yavrularını dünyaya getirecek o kadar heyecanlıyım ki, merakla bekliyorum. İnşanlah sorunsuz dünyaya gelirler. İki tanesine ailede buldum. Anneye bağımlılıkları bitince vereceğim.Aslında hamile kediler çok duygusal oluyor, sevgiye çok ihtiyaçları oluyor... Sağlıcakla doğursun yavrucukları.
O yavrular şimdi çoooook tatlı olur.
Size mesafeliymiş dişi kedi, yavrusu doğunca size sevdirmeyebilir... Ama umarım düşündüğüm gibi olmaz...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?