Kedim önümde ölüyordu

herasmom

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2018
463
1.315
63
Merhaba, okuldan dolayı uzun süredir yokum burada. Ama az önce korkunç bir olay yaşadım. Sarman 6 aylık bir kedim var, tasma takalım dedik deneme amaçlı, evde bazen onu arıyoruz hep çünkü. Neyse taktım tasmayı, nasıl yaptıysa tasmayı çenesine geçirmiş. Ağzının içine almış yani. Çenesini kitlemiş tasmayla böylelikle. Çırpınmaya başladı deli gibi, nasıl çığırıyor. Kendini yerden yere atıyor, durmuyor ki çıkaralım. O an Allahım dedim bu kedi ya ölecek ya da çenesi çıkacak bir şey olacak ya. Annemle zar zor tuttuk ama, ellerim kollarımı görseniz şuan trafik kazası yapmış gibiyim, çok kötü cidden. Neyse makasla kestim, çook zor oldu. Ama kurtardık. Derdim ellerim, kollarım değil. Bir travma yaşadım şuan. Kedim daha çok yaşadı.. Olayın yaşandığı odaya girmiyor şuan, bizden uzak duruyor. Görünürde bir şey yok iyi gibi, ama çenesi,ağzı, dili acımıştır illa ki. E bu kedi zaten önceki evden travmalıydı yani küçük kızları çok sertçe oynadığı için, dokunulmasını sevmiyordu kendine. Neyse..
Aradan 1 saat geçti sanırım, anca yazabiliyorum el titremesinden ve ağlamalarımdan. Anlatamam o çaresizliğimi. Ellerimizi çizmesini umursamadık bile annemle, o an hissetmedim zaten, bir yerimi çok derin tırnak geçirmiş eti geçmiş, boşluk gözüküyor içi.. bilmiyorum şuan hala şoktayım.
Bu kedi ölüp gittiğinde ne yapıcam peki? Çocuğum gibi, onsuz cidden hayata küserim. Sadece yazmak istedim, içim çok doldu çünkü. Teşekkürler eğer okuduysanız, iyi akşamlar.

tasmayı çok gevşek bırakmışsınız muhtemelen
geçmiş olsun
bizimki de pek taktırmıyor
ben veterinere uçağa falan götürürken takıyorum sadece
geçmiş olsun insan korkar tabi ucuz atlatılmış

bizimki de 3,5 yaşında uzun ve mutlu bir hayat yaşaması için dua ediyorum

Ilk defa tasma taktigimda benim bebek te ayni seyi yapmisti ve hizlica cikartmistim, bidaha takmadim.

Benim de elim ayagim titredi ama kediye caktirmadim. :) Panikli konusmak, yuksek ses ve hizli hareketler yaptiysaniz iyice korkmustur. O tur durumlarda olabildigince hizli ama kediyi urkutmeyecek sekilde yaklasin. Siz panikleyince kedi iyice panikler ve yapmaniz gereken seyi yapmanizi zorlastirir.
Gecmis olsun.

Ölümü dusunmeyin. Birlikteliginizin tadini cikarin. Ben oyle yapiyorum.

Benim de köpeğim arabanın altında kalmıştı. Acısından beni ısırmıştı can havliyle. Ölseydi kahrolurdum. Evlat gibi çünkü. Kazanın travmasını bi süre atlatamadı. Zor oldu bana tekrar alışması. Bol bol sevgini göster zamanla unutacaktır

Ilk defa tasma taktigimda benim bebek te ayni seyi yapmisti ve hizlica cikartmistim, bidaha takmadim.

Benim de elim ayagim titredi ama kediye caktirmadim. :) Panikli konusmak, yuksek ses ve hizli hareketler yaptiysaniz iyice korkmustur. O tur durumlarda olabildigince hizli ama kediyi urkutmeyecek sekilde yaklasin. Siz panikleyince kedi iyice panikler ve yapmaniz gereken seyi yapmanizi zorlastirir.
Gecmis olsun.

Ölümü dusunmeyin. Birlikteliginizin tadini cikarin. Ben oyle yapiyorum.

Kendini yerden yere atıp çırpınmaya başladı, bağırıyordu ve de. Çenesini kitlemiş öyle, taktı kaldı. Şuan iyi olsun da.. çok teşekkür ederim umarım uzun süre birlikte oluruz, size de mutlu uzun ömürler :)

Kendini yerden yere atıp çırpınmaya başladı, bağırıyordu ve de. Çenesini kitlemiş öyle, taktı kaldı. Şuan iyi olsun da.. çok teşekkür ederim umarım uzun süre birlikte oluruz, size de mutlu uzun ömürler :)

Sizin kedicikte baya panik yapmis. Benimki o derece yerden yere atmadi kendini neyseki cikmis ama biliyorum o duyguyu yureginn agzinda biseyler yapmaya calisiyorsun. Bitince el kol bosaliyor artik.

Geçmiş olsun

Kedimiz küçükken oğlum heves etti kediye tasma alalım diye neyse baktık vs

Veterinerdeki teknisyen koştu kediye tasma almayın küçükken birçok kedi tasma yüzünden hayatını kaybediyor dedi

Kenarından bir yere de takılabiliyormuş

Geçen bir semte gittim sokakta tasmalı bir çok kedi vardı gezip evlerine gidiyormuş

Benim de travmali-kendi gölgesinden korkan bir kedim var.
Misafir sesi duyunca,elektrikli süpürgesi görünce hemen gider çarşafın içine saklanır,saatlerce çıkmaz.
Bir gün annem dedi,kedi nerede?
6 saat kadar önce süpürge açınca kaçtığını hatırlıyoruz ama hiçbir yerde yok. Annem yorganlari katlayıp yatağının üstüne koymuş,artık amacı neyse. En az 6-7 tane yorgan! Allah bilir kaç kilo.
Şeytan dürtü,dedim bunun altına saklanmış olabilir mi?
Bir cesaret kolumu uzattım en altta,kedim orada ! Ve hiç hareket etmedi. Üstünde kaç kiloluk yorgan!
Öyle bir bağırdım ki 'annee' diye,kadıncagiz da geldi panikle. Benim ayaklarimin dermanı çekildi çöktüm yere.
Annem de anladı tabii kediye birşey olduğunu. Ama cesaret Edip kaldıramadı yorganları.
Derken...
Onca tantanadan rahatsız olmus kedi çıktı, bize baktı ve esnemeye-gerinmeye başladı!
Kısa sürdü panigimiz ama o kediyi kaybetme hissini tırnaklarıma kadar yaşadım.
Çok kötü birsey. Kedim ölürse yine 'iyi bir hayat yasadi' diyip kendimi teselli edebilirim ama benim ihmalkarlığimdan ölürse Allah korusun, ne yaparım bilmem :KK43:
Bence iyi ki konuyu acmissin herasmom.
Daha da hayatta tasma takmam güzel duruyor diye
Çok geçmiş olsun

Hayata kuserim filan diyosunuz ya cok sasiriyorum bu hayvan sevgisi nasil birsey acayip ozeniyorum oyle insanlara heralde hic tadamiycam bir duygu evde hayvan besleyenlere bayiliyorum ne olurdu sanki bende bu sekilde alisaydim..

Hayvanlara dokunamiyorum dokunsam o eli yikasam bile yemek yiyeniyorum ben niye boyleyim hayvan besleyen birinim evinde yemekte yiyemem o elden yapilan hic biseyi agzima alamam.. iaterdimki sokakta gordugum her hayvana(zararsiz olana) dokunayim sarilayim ama yokkkkk..

Ailenin yetiştirme tarzindan mi kaynaklaniyor cocugumda benim gibi büyüsün istemiyorum yaaaa...

Arkadaşım sakın bir daha kediye tasma takma. benim hem kedim hem köpegim var tasma köpeğe takılır
Kediler yaramaz ve biraz vahsi canlılardır ayni zamanda avcilardir siz onu evde kaybedebilirsiniz pencereler kapilar açık olmadığı surece korkmayin. Kediler saklanmayi severler
Kedilerin tasma ile ilgili basina gelen korkunc seyler var internetten bakabilirsin istersen
Siz evde yokken ya basina gelseydi?
Sakin bir daha takma
Cenesine girebilir cikarmaya calisirken koluna girebilir bogulabilir.evde bir yere takabilir kendini kurtaramaz.
Bence takma bir daha

Hayata kuserim filan diyosunuz ya cok sasiriyorum bu hayvan sevgisi nasil birsey acayip ozeniyorum oyle insanlara heralde hic tadamiycam bir duygu evde hayvan besleyenlere bayiliyorum ne olurdu sanki bende bu sekilde alisaydim..

Hayvanlara dokunamiyorum dokunsam o eli yikasam bile yemek yiyeniyorum ben niye boyleyim hayvan besleyen birinim evinde yemekte yiyemem o elden yapilan hic biseyi agzima alamam.. iaterdimki sokakta gordugum her hayvana(zararsiz olana) dokunayim sarilayim ama yokkkkk..

Ailenin yetiştirme tarzindan mi kaynaklaniyor cocugumda benim gibi büyüsün istemiyorum yaaaa...

Hayvan sevgisi hem kisisel birsey hem de aileyle alakali. Bana kimse hayvan sevgisi ogretmedi. Kucukken babannem beni doverdi kedi kopekle oynama diye hatta hayvanlari sevmiyim diye binbir hastalik uydurur anlatirdi bazen korkardim cocuk aklimla ama ben yine oynardim. Evden yemek vermeme de kizarlardi ben de dolaptan gizlice sosis kacirirdim veya aciktim diye kendime tost yaptirirdim disarda oynarken yiyecegim diyip sonra gidip kediye kopege verirdim. :KK70:

Ama o sevgi dogustan gelmiyorsa ve ailede hayvan sevgisi vermemisse sizin gibi oluyor cogunlukla.

Benim kedim birgun evde kayboldu.yasadigimiz yerde sokak lambasi yok issiz bir yeryani babamlarin evi. Kizkardesim ve babam telefondan fener açıp mahalleyi gezdiler kediyi aramaya
Ve nerden çıktı yaramaz
Giysi dolabının içinden :KK70: :KK70: :KK70: :d
Bizimkini de gün biz aradık aradık , en son annem kapıyı açınca arada kaçtı gitti diye düşünüyorduk ama saatlerce aradık.Annemlerin odasında yatağa uzanmıştım , çocuğum o zamanlar , ağlamaklı bi' şekilde kedimizi düşünürken nerde aç mı susuz mu diye gardrobun üzerinden bi' çift parlak göz belirdi. Sabahtan geceye kadar uyumuş orda , o kadar çağırdık ismiyle hiç sallamamış bizi. :olamaz::KK48:

Oyy kıyamam geçmiş olsun. Tasma takmıyorum ben kedime bu yüzden. İlla ki gevşetiyor sıpa.

Bizimkini de gün biz aradık aradık , en son annem kapıyı açınca arada kaçtı gitti diye düşünüyorduk ama saatlerce aradık.Annemlerin odasında yatağa uzanmıştım , çocuğum o zamanlar , ağlamaklı bi' şekilde kedimizi düşünürken nerde aç mı susuz mu diye gardrobun üzerinden bi' çift parlak göz belirdi. Sabahtan geceye kadar uyumuş orda , o kadar çağırdık ismiyle hiç sallamamış bizi. :olamaz::KK48:
Hahahahhahaha gözleri de araba farı gibi oluyor haa :D
Kediler öyleler. Isimlerini biliyorlar ama sahiplerini kaale almiyorlar. bizim kedi ne bana ne esime ne kizkardesime ne de babama bakiyor.
Bir tek annem seslenince bakıyor ve yanina gidiyor.
Sinirleniyorum beni neden sevmiyor diye :( :( :D
Ama o şokla nasil üzülmüşsünuzdur haaa

Hahahahhahaha gözleri de araba farı gibi oluyor haa :KK70:
Kediler öyleler. Isimlerini biliyorlar ama sahiplerini kaale almiyorlar. bizim kedi ne bana ne esime ne kizkardesime ne de babama bakiyor.
Bir tek annem seslenince bakıyor ve yanina gidiyor.
Sinirleniyorum beni neden sevmiyor diye :KK43: :KK43: :KK70:
Ama o şokla nasil üzülmüşsünuzdur haaa
Bizimki de annemle babamı çok severdi , bizi hiç sallamazdı.Kendini büyük bir insan gibi mi görüyordu artık neyse evin anne babasıyla oturur kalkardı. Üzülmek ne demek , abimle ağla ağla mahvolmuştuk eşşek oralarda uyuyormuş. :KK45::KK45:

Back
X